Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(dilditele @ 2008 05 25, 23:15)
O ar yra ju Stepono g. pirkt???

Daivaja rase, kad Barokoj t.y. Stepono g. 10 ju nera, bet ten galima atsiimt.
Atsakyti
Sveikos ekologines mergaites smile.gif

buvau isvykus tai dabar jau nebesuskaitai visi naujienu. Bet vat turiu toki klausima:
Ar esat girdejusios apie http://www.amway.pl/ pdodukcija?

Man cia kriksto mama dziaugesi, kaip ji atragus ekologiska produkcija... pasuziurejau, na neradau ant pakuociu nei detalaus ingridientu saraso, nei eko sertifikuojanciu simboliu..
Ka jus manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 26, 10:54)

buvau isvykus tai dabar jau nebesuskaitai visi naujienu. Bet vat turiu toki klausima:
Ar esat girdejusios apie http://www.amway.pl/ pdodukcija?

Man cia kriksto mama dziaugesi, kaip ji atragus ekologiska produkcija... pasuziurejau, na neradau ant pakuociu nei detalaus ingridientu saraso, nei eko sertifikuojanciu simboliu..
Ka jus manot?  g.gif

amway produktai nera ekologiski. jie gal naturalesni, svelnesni nei įprastai naudojami, bet tikrai neekologiski.
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 26, 08:54)
Ka jus manot?  g.gif

QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 26, 10:19)
amway produktai nera ekologiski. jie gal naturalesni, svelnesni nei įprastai naudojami, bet tikrai neekologiski.

nei ekologiska, nei savo sudetim nera svelnesne -tokia pat baisi chemija doh.gif kaip ir visos kitos, ir melo simtus kartu daugiau - vien del kryptingo vartotoju apgaudinejimo niekada jos nebandziau schmoll.gif
Atsakyti
as rgi taip pamaniau g.gif nes jau itartina vien tai kad igridientu neraso. O taip zmones itikina... fui..

paaiskinkit man prasau toki dalykeli. kaip ten su tais ingridientais. na pvz:
natrio laurilsulfoacetatas- labai panasu i Sodium Laureth Sulfate (tas pats natris, tiksliau jo sulfatas) Tik pirmasis "gerasis" raso ant musu vartojamu eco produktu (pvz. Lagona dantu pasta), o antrasis blogiuku blogiukas.

Kaip skiriate? ar taip detaliai reik isigilint ir moksus aukstuosius baigt, kad subtilumus issiaiskint.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 27, 00:06)
as rgi taip pamaniau  g.gif  nes jau itartina vien tai kad igridientu neraso. O taip zmones itikina... fui..

natrio laurilsulfoacetatas- labai panasu i  Sodium Laureth Sulfate (tas pats natris, tiksliau jo sulfatas) Tik pirmasis "gerasis" raso ant musu vartojamu eco produktu (pvz. Lagona dantu pasta), o antrasis blogiuku blogiukas.

Kaip skiriate? ar taip detaliai reik isigilint ir moksus aukstuosius baigt, kad subtilumus issiaiskint.. unsure.gif

Gerasis:
Sodium Lauryl Sulfoacetate - Natrio laurilsulfoacetatas Paviršiaus įtempio mažinimo medžiaga/valiklis/putodaris
Blogasis:
Natrio laurilsulfatas / lauretsulfatas - Tai paviršinio aktyvumo medžiagos, naudojami šampūnuose, vonios dušo priemonėse, dantų pastose. Išgaunami iš naftos, todėl pigūs. Nors priemonės su šia medžiaga gerai plauna ir putoja, tačiau tai ypač šiurkštus detergentas, dirgina akis, sudaro galvos odos atplaišas, panašias į pleiskanas, odos bėrimus ir kitas alergines reakcijas

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 26, 23:06)
as rgi taip pamaniau  g.gif  nes jau itartina vien tai kad igridientu neraso. O taip zmones itikina... fui..

natrio laurilsulfoacetatas- labai panasu i  Sodium Laureth Sulfate (tas pats natris, tiksliau jo sulfatas) Tik pirmasis "gerasis" raso ant musu vartojamu eco produktu (pvz. Lagona dantu pasta), o antrasis blogiuku blogiukas.

Aš irgi buvau radus ant savo duškės tokį užrašyta ir susinervinus, bet internete rašo:

Sodium lauryl sulfoacetate vs. Sodium lauryl sulfate
Although an ingredient's name may sound similar to another, it does not mean that the molecules are similar with respect to shape, size, performance or even function. Sodium Lauryl Sulfoacetate sounds similar to Sodium Lauryl Sulfate, however, the two molecules are quite different from each other. Sodium Lauryl Sulfoacetate is a large molecule ingredient. Large molecule ingredients are considered to be mild, gentle, and non-irritating, as they cannot penetrate the skin. In contrast, Sodium Lauryl Sulfate is a small molecule ingredient, and is capable of penetrating the skin, which can increase the occurrence of skin irritation.

Atsakyti
Aciu, profesores 4u.gif as tai graibausi, bet nesigaudau biggrin.gif

O kaip jum su skalbimo milteliais? Naudoju "Sonet" su levandu kvapu. Niu man labai tas kvapas... ale nelabai mano peckeliu drabuziukus isskalbia g.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 27, 14:17)
Aciu, profesores  4u.gif as tai graibausi, bet nesigaudau biggrin.gif

O kaip jum su skalbimo milteliais? Naudoju "Sonet" su levandu kvapu. Niu man labai tas kvapas... ale nelabai mano peckeliu drabuziukus isskalbia  g.gif

Atsimink pagal acetatas, bus lengviau 4u.gif
O man sonnet visai gerai skalbė, bent jau palyginus su almawin skysčiu jautriems ir spalvotiems audiniams. Toks įspūdis, kad ištraukiu šlapius rūbelius ir tiek, o visos tyrelės ir kakučiai lieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 27, 13:17)

O kaip jum su skalbimo milteliais? Naudoju "Sonet" su levandu kvapu. Niu man labai tas kvapas... ale nelabai mano peckeliu drabuziukus isskalbia  g.gif

gal vanduo labai kietas? tuomet geriau skalbiasi įdėjus vandens minkštiklio (sonet). O jei gali skalbti aukštesnėje nei 50 laipsnių temperatūroje ir drabužiai ne išeiginiai, jautrūs, galima Sonet deguonies baliklio šaukštą įdėti. Jei ne, tuomet gerai ant dėmių užpilti šiek tiek skysto Sonet tulžies muilo, palaikyti 10-15 min ir tuomet (nenuskalavus) dėti į skalbimo mašiną
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 05 27, 14:17)

tas lavandu kvapas man jauciamas buna, kai skalbiniai dar slapi, o kai isdziusta- jokio kvapo nelieka schmoll.gif o ka tu naudoji - Sonnet miltelius ar skysti? as naudoju skysta plovikli, tai rezultatu patenkinta 4u.gif
parduotuvej pasiskundziau, kad milteliai indaplovei ne kaip isplauna, tai sako, ne as pirma taip sakau, bet dave suprast- arba blizga ir chemija, arba nekoks rezultatas- bet sveika ax.gif
Atsakyti
As turiu Almawin miltelius spalvotiems ir nepatvariems, tai man irgi nelabai plauna. Ir nezinau i ka pakeist, nes Kaune kaip ir nelabai yra is ko rinktis. Gal koki Batim bandyt? O gal Ecover kuri bandet???

Siandie buvau Vilniuj, tai maciau, kad buna Almawin intensyvus ploviklis. Gal kuri bandet??? Kazkuri rase, kad Almawin baliklis irgi nelabai.
O kaip Sonet kainos? Jei neklystu tai jos brangesnes???
Atsakyti