Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Deimira @ 2008 05 21, 08:47)
Junda, o gal dar zinot kokiu parduotuvių klaipėdoje, kur galima musipirkti eko produktu?? rolleyes.gif Žinau tik tiek, kad yra Weleda keliose vaistinėse, AlmaWin, Debreceno gatvėje, nu ir prekybos centruose "Žaliosios lentynos" g.gif

Ne, aš iš Vilniaus, bet dažnai į Nidą traukiam pailsėt, tai visi draugai lekia į tą ALIEJŲ, mat ten visokių gardumynų yra, tai ir aš įpratau smile.gif Va, ir rytoj ten lėksim smile.gif

Merginos, perskaičiau Mamos žurnale apie bambuko pluošto rūbelius vaikams, kuriuos Lietuvoj pradėjo siūti. Gal ką žinot apie juos? Rašo, kad ekologiški.
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 05 21, 10:38)
sveikinam prisijungus  4u.gif  drinks_cheers.gif

MB pradėjo pirkti ekologiškus bulvių traškučius  lotuliukas.gif
Junda, atrodo, tavo vyras irgi traškučius mėgsta?

O jo, dabar kai uždrausta namie, tai valgo mašinoj, kiek yra ertmių mašinoj, tiek po poką čipsų ten smile.gif O kas per ekologiški čipsai? Tipo tie HOME?
Papildyta:
QUOTE(agnuta @ 2008 05 22, 08:14)

galima konkreciau (koks, kokia kaina ir kur galima nusipirkt 4u.gif )? ax.gif as tikriausiai truputeli atsilikus blush2.gif

Yra Naturata (Demetra) kečupas Stepono 6. Aš perku jau po 2-3, nes greit suryjam smile.gif 9 Lt. kaštuoja.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 23, 00:59)
Merginos, perskaičiau Mamos žurnale apie bambuko pluošto rūbelius vaikams, kuriuos Lietuvoj pradėjo siūti. Gal ką žinot apie juos? Rašo, kad ekologiški.

aš nusipirkau bambuko pluošto rankšluosčių turkijoj. nu tai žinokit, tiesiog fantastiški jie thumbup.gif . minkštučiai, švelnučiai, o vandens sugeria be galo daug ir labai gerai. paprasti frotiniai rankšluosčiai nei iš tolo tai gerai nesugeria, jau nakalbant apie malonumą odai su tokiu šluostytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 05 23, 10:40)
aš nusipirkau bambuko pluošto rankšluosčių turkijoj. nu tai žinokit, tiesiog fantastiški jie  thumbup.gif . minkštučiai, švelnučiai, o vandens sugeria be galo daug ir labai gerai. paprasti frotiniai rankšluosčiai nei iš tolo tai gerai nesugeria, jau nakalbant apie malonumą odai su tokiu šluostytis ax.gif

Kaip fainai skamba thumbup.gif

Lietuvoj tokiu kazin nera? nepatinka man bruzintis su frotiniais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2008 05 23, 10:46)
Kaip fainai skamba  thumbup.gif

Lietuvoj tokiu kazin nera? nepatinka man bruzintis su frotiniais  schmoll.gif

nesu mačius schmoll.gif , bet gal ir yra kokiose specializuotose parduotuvėse. tik įtariu, kainos gali būt nesąmoningos. turkijoj tai jie pigūs, 7-10 dolerių už vidutinio dydžio rankšluosčius. o tu pasiklausinėk, gi dabar atostogų sezonas, daug kas į tą turkiją varo, gal parvežtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2008 05 23, 10:46)
Kaip fainai skamba  thumbup.gif

Lietuvoj tokiu kazin nera? nepatinka man bruzintis su frotiniais  schmoll.gif

Lietuvoje mačiau Vilniuje Domus galerijoje antram aukšte buvo patalynių, chalatų ir rankšluosčių ir panašių voninių- pirtinių pribumbasų parduotuvėje. sek\nokai buvo, tai kainų nebepamenu, ali ir mane sužavėjo tokie švelnūs, minkšti, tik klausimų dėl priežiūros kilo: ar nenusiskalbia, kaip juos skalbt, kaip greit susidėvi ir pan. ingalp, kiek laiko jau naudojat?
Atsakyti
QUOTE(zhiurke @ 2008 05 23, 11:57)
Lietuvoje mačiau Vilniuje Domus galerijoje antram aukšte buvo patalynių, chalatų ir rankšluosčių ir panašių voninių- pirtinių pribumbasų parduotuvėje. sek\nokai buvo, tai kainų nebepamenu, ali ir mane sužavėjo tokie švelnūs, minkšti, tik klausimų dėl priežiūros kilo: ar nenusiskalbia, kaip juos skalbt, kaip greit susidėvi ir pan. ingalp, kiek laiko jau naudojat?

neilgai, dar tik savaitę. ax.gif bet jau 1 kart išskalbiau, normaliai paprastai, su kitais skalbiniais. liko toks pat švelnus. ai, susiskalbs tai susiskalbs, nėra toks brangus daiktas, negaila. užtat va dabar naudojam ir džiaugiamės thumbup.gif
va paskaičiau etikelę, parašyta kad 50 laipsnių C galima skalbt, o lygint ant 2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 23 gegužės 2008 - 11:13
QUOTE(ingalp @ 2008 05 23, 12:09)
neilgai, dar tik savaitę.  ax.gif  bet jau 1 kart išskalbiau, normaliai paprastai, su kitais skalbiniais. liko toks pat švelnus. ai, susiskalbs tai susiskalbs, nėra toks brangus daiktas, negaila. užtat va dabar naudojam ir džiaugiamės thumbup.gif

na tada a6 dar palauksiu smile.gif prašom papasakot kaip vėliau eksploatuosis. Nes kokiam domuse tai gali rankšluotis kainuot ne 7- 10 baksu, o 100lt. Būtų gaila, jei trumpalaikis naudojimas. Neuždirbu šiuomkart tiek.

Aš va atradau medvilninius, l tankaus audimo, sunkūs, faini, švelnūs ir gražūs. tik va irgi stabdo kaina, bo diiidelis ranksluotis kainuoja apie 150-200. Gal ir nuolaidą gaučiau, bet va kaip atrodys po kelių skalbimų pagalvoju ir susitramdau.
Norsnamie rankšluosčius jau keist derėtų...o iš kokio jysko nenoriu ax.gif

va, radau 1000 ir viena naktis prekiauja, tik kažin kokios kainos http://www.patalyne....duktai&grupe=37
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhiurke: 23 gegužės 2008 - 11:26
QUOTE(zhiurke @ 2008 05 23, 12:15)
na tada a6 dar palauksiu smile.gif prašom papasakot kaip vėliau eksploatuosis. Nes kokiam domuse tai gali rankšluotis kainuot ne 7- 10 baksu, o 100lt. Būtų gaila, jei trumpalaikis naudojimas. Neuždirbu šiuomkart tiek.

Aš va atradau medvilninius, l tankaus audimo, sunkūs, faini, švelnūs ir gražūs. tik va irgi stabdo kaina, bo diiidelis ranksluotis kainuoja apie 150-200. Gal ir nuolaidą gaučiau, bet va kaip atrodys po kelių skalbimų pagalvoju ir susitramdau.
Norsnamie rankšluosčius jau keist derėtų...o iš kokio jysko nenoriu  ax.gif

siaubas kokios kainos doh.gif . aš jau seniai lt nepirkau rankšluosčių (tik 1 kart maximoj per kažkokį išpardavimą porą nedidukų nučiupau). stengiuosiu nusipirkt per poilsines keliones - prieš 5 metus iš egipto labai neblogų parsivežiau, paskui iš turkijos 2 kartus. va prieš 3 m turkijoj pirkau medvilninius rankšluosčius, tai nepalyginsi su maximiniais - nei susiskalbė, nei smarkiai nubluko, stori, minkšti. tikiuosi ir šįkart tokius gerus pataikiau nupirkt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 05 23, 12:22)
siaubas kokios kainos  doh.gif . aš jau seniai lt nepirkau rankšluosčių (tik 1 kart maximoj per kažkokį išpardavimą porą nedidukų nučiupau). stengiuosiu nusipirkt per poilsines keliones - prieš 5 metus iš egipto labai neblogų parsivežiau, paskui iš turkijos 2 kartus. va prieš 3 m turkijoj pirkau medvilninius rankšluosčius, tai nepalyginsi su maximiniais - nei susiskalbė, nei smarkiai nubluko, stori, minkšti. tikiuosi ir šįkart tokius gerus pataikiau nupirkt rolleyes.gif

oi ne, iš maximos irgi neperku,. šeriasi jie- dažopsi. o tos kainos didokos, bet rankšluosčiai angliški, dvigubo audimo ar kaip ten. na reiks pašokt iki tos 1000 ir 1 nakties tų bambukų pažiūrėt. Nors man tai ir "vafliniai" rankšluosčiai visai patinka, ypač vasarai smile.gif nesusitrina taip kaip frote.
Atsakyti
QUOTE(zhiurke @ 2008 05 23, 12:39)
oi ne, iš maximos irgi neperku,. šeriasi jie- dažopsi. o tos kainos didokos, bet rankšluosčiai angliški, dvigubo audimo ar kaip ten. na reiks pašokt iki tos 1000 ir 1 nakties tų bambukų pažiūrėt. Nors man tai ir "vafliniai" rankšluosčiai visai patinka, ypač vasarai smile.gif nesusitrina taip kaip frote.

aš kažkur skaičiau, kad labai sveika odai šluostytis natūralios drobės audiniu. atseit pagerina mikrocirkuliaciją odoje, pamasažuoja g.gif
Atsakyti
Bambuko rankšluosčių yra ir ekomamoj, tik jie vaikiški. Turiu tokio audinio sauskelnes, jau 3mėn naudoju, skalbiu beveik kiekvieną dieną, dar niekas nenubluko ir neišslinko. Švelnutės tokios, tai planuoju vaikiui ir rankšluostį užsakyt.
Atsakyti
Įsiterpsiu aš čia truputį apie tą bambuko pluoštą ax.gif
Gal ne tiek apie ekologiškumą, bet apie drabužius ax.gif

Siuva juos tikrai pas mus, bent jau taip etiketėj nurodo
Jų puslapis http://www.omniteksa...jos/bambuk.html

Turiu pižamą pati, džiaugiuosi neatsidžiaugiu smile.gif medžiaga kaip paprastas trikotažas, tik labai švelni, neišsitampo ir neištįsta po skalbimo, nors skalbiau jau keletą kartų (ir ne taip, kaip reikėtų ax.gif ) Ir suprakaituoti su ją daug sunkiau nei su paprastais rūbais.

Pirkom maximoj, pirmiausia patiko ne bambukas, o pats audinys. Tiesa, teko matyti vyriškų rubų skyriuje jų marškinėlius, paprasti, juodi (tik kaina - apie 50 lt), žadam draugui vasara jų užpirkti
Atsakyti