QUOTE(daivaja @ 2008 04 15, 17:28)
ir man dar filosofinis klausimas iskilo--ar norint ekologiskai gyventi reikia daug uzdirbti, jei perkant vien eko prekes, tai
Bet gal issibalansuoja, kai perki ir gerai galvoji--imi ta ka isties butinai reikia, o ne siandien pigiau-imu, o po keliu dienu keliauja i siukslyna--ka daro nemazai zmoniu...Pvz zvilgtelejus i pagyvenusiu zmoniu krepselius--kartais rodos--ir tiek imanoma suvalgyti
Kaip manot/darot?
Prieš kelis mėnesius kai pradėjau ekologizmais domėtis, pradėjau pirkti ekologiškas prekes. Mano išvados - nors labai labai retas ekologiškas daiktas ir pigiau, keletas - panašios kainos, didžioji masė kartais brangiau.
Pvz. cukrus kainuoja 7 kartus brangiau, uogienė - apie 2 x ir t.t. Kartais perku ekologiškas prekes sukandus dantis - pvz. 4 obuoliai - 12,99 Lt, 4 kiviai - 12,99 Lt, 4 citrinos - 12,99 Lt.
Tada prie kasos sumoku ~3 kartus brangiau nei pirkčiau tą patį, bet neekologiška.
Bet pradėjus gaminti namie (nes nieku nuėjęs mieste ekologiškai nepavalgysi
), šiek tiek susitaupo. Bet bendoj sumoj vistiem mano nuomone išeina ne pigiau
Bet kai pagalvoju KĄ aš valgyčiau jei nežiūrėčiau ekologiškumų, tai baisu ir galvot
be to, mažas vaikas, nors ir kuo kiti šeimos nariai blogesni, kad jų nemaitint ekologiškais maisto produktais?
Tada mąstau, kad atsipirks per gerą sveikatą, mažiau išleidžiant vaistams ir
Tai taip ir gyvenam
Ai, dar biškį papildomai kainuoja MB nervų, nes jis per daug nesigilina ir šiupsta nuo mano sąskaitų parduotuvėj
Bet uždirbt pageidautina daugiau aišku
Ai, dar tiesa atsakingiau pradėjau žiūrinėti į rūbų ir visokių kt.daiktų pirkinėjimą, pasikeitė priorotetai. Nepirkinėju rūbų tik užsigeidus, o tik kai labai reikia. Užtai daugiau išleidžiam maistui. Bet kaip sako, ką valgai, tas esi