Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(limbi @ 2008 05 21, 10:42)
Ir tokių būna? biggrin.gif  Žinau tik ekologiškus obuolių traškučius biggrin.gif

Vokietijoje būna.
Neseniai radom visą ekologiškų prekių parduotuvę ne taip toli nuo namų, tai man ten labai patinka apsipirkinėti thumbup.gif . Bet MB kol kas tik tuos traškučius ten perka. Ir skubina mane, o man taip norisi visą asortimentą ištyrinėti.
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 05 21, 11:42)
  Žinau tik ekologiškus obuolių traškučius biggrin.gif

Bet jie neekologiški, jei kalbate apie tuos, kur "Maxima" tinklai parduoda g.gif Jie tik su "Sveiko prado" ženklu ir gaminti ne LT, berods Kinijoje?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 21, 12:20)
Bet jie neekologiški, jei kalbate apie tuos, kur "Maxima" tinklai parduoda g.gif Jie tik su "Sveiko prado" ženklu ir gaminti ne LT, berods Kinijoje?

Uch nežinau, iš tikrųjų valgiau aš juos tik prieš kokius metus, nebeatsimenu, gali būt, kad be reikalo juos kaip ekologiškus įvertinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 21, 10:38)
sveikinam prisijungus  4u.gif  drinks_cheers.gif

MB pradėjo pirkti ekologiškus bulvių traškučius  lotuliukas.gif
Junda, atrodo, tavo vyras irgi traškučius mėgsta?

Sveikia prisijungus daisha sunglasses2.gif Kaip smagu, kad iš tiesų mūsų, praktikuojančių ekologiją yra nemažai thumbup.gif o ne bumbančių, kad nieko čia nepakeisi, kad kaltas kažkas kitas, ir metančių celofanus ant žolės unsure.gif

QUOTE(limbi @ 2008 05 21, 10:42)
Ir tokių būna? biggrin.gif  Žinau tik ekologiškus obuolių traškučius biggrin.gif

QUOTE(Rasma @ 2008 05 21, 11:20)

Aš irgi apie tuos pačius pagalvojau, obuolių ax.gif mačiau, kad tokių būta IKI sveiko maisto lentynoj, bet dažniausiai išpirkta bigsmile.gif

O kiniško maisto aš asmeniškai stengiuosi vengti dėl oficialios Kinijos politikos padaryti bet ką, kad tik jų prekės būtų pigiausios visame pasaulyje. Čia aš ne dėl to, kad noriu brangiai už maistą mokėt biggrin.gif o dėl to, kad jie to skiekia bet kuo šerdami gyvūnus ir betkokią chemiją dėdami. Be to, labai neekologiška gabenti lėktuvais prekes iš taip toli, nes lėktuvai yra didesnis taršos šaltinis nei automobiliai blink.gif

Įdomu, ar skonis ekologiškų bulvių traškučių toks pats? Čia būtų išeitis berods Jundos vyrui, kuris mėgsta juos pagriaužti smile.gif aš vaikams ir MB irgi tokius pirkčiau smile.gif

Nors, jei jau atsirado ekologiško ketčupo LT, manau, ir traškučių atsiras. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 21 gegužės 2008 - 13:22
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 21, 13:18)
Įdomu, ar skonis ekologiškų bulvių traškučių toks pats? Čia būtų išeitis berods Jundos vyrui, kuris mėgsta juos pagriaužti  smile.gif aš vaikams ir MB irgi tokius pirkčiau  smile.gif

Kadangi aš pati tų bulvių traškučių nevalgau, tai net negaliu palyginti. MB sako, kad skanūs, bet sintetiniuose jam daugiau skonio, tai sakau, kad jam glutamato trūksta tongue.gif .

Bet ir ekologiškų nereiktų per daug valgyti, juk tie traškučiai tiek riebalų prisiurbę doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 21, 14:18)
Nors, jei jau atsirado ekologiško ketčupo LT, manau, ir traškučių atsiras.  bigsmile.gif

galima konkreciau (koks, kokia kaina ir kur galima nusipirkt 4u.gif )? ax.gif as tikriausiai truputeli atsilikus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 21, 11:38)

MB pradėjo pirkti ekologiškus bulvių traškučius  lotuliukas.gif
Junda, atrodo, tavo vyras irgi traškučius mėgsta?

Lietuvoj nera turbut tokiu? blush2.gif

Atsakyti
Na nežinau, man ekologiški bulvių traškučiai atrodo tokia pat "otrava" kaip ir neekologiški...o pirkti juos vaikams, tai išvis nesuprantama...
Nenoriu nieko įžeisti, bet man nėra basiau, kai į vaikų šventes mokyklose, darželiuose mamytes atsipūtusios pritempia krūvom čipsų, visokių aperityvinių riešutėlių, limonadų ir t.t. Kam dirginti vaikiškus skrandukus?
Man ekologiškas gyvenimo būdas reiškia ir sveikas gyvenimo būdas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benedikta: 22 gegužės 2008 - 09:06
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 13, 15:30)
ir mums dabar l.aktualus klausimas, nes einama prekė  biggrin.gif o kas ten sudėty aš net žiūrėt nenoriu  schmoll.gif nervų gaila  ax.gif
nuo tada, kai nupirkau vaikui Logonos baby kremą, visi kiti mano veido kremai rūgsta lentynoj  biggrin.gif o aš kai pasitepiau ir išsausėjusios dėmės dingo per vieną naktį  bigsmile.gif , tai iškart 5 metais jaunesnė pasijutau  biggrin.gif
ar būtų galima faktų apie tai, kodėl jis yra klaidinantis?  ax.gif
ačiū už ledų recepta, reiks kažkada išbandyt, tik gąsdina ilgas įsivėlimas į procesą, jei reik 6 kartus permalt  blink.gif

Kaip tik rašiau šiom dienom apie maisto gaminimą namie  smile.gif ir šiandien vos nenusipirkau garpuodžio, bet nepatiko rankenos, tai ieškosiu patogesnių  doh.gif
plastmasė yra plastmasė, aš jos nekenčiu  tongue.gif kaip tik vaikai gavo Tpperware gertuves, džiaugiuosi, kad pamiršta iš jų gert  biggrin.gif
kartais kai žala akivaizdi, pvz esam gavę žaisliuką tokiais aštriais kraštais, kad iš karto tik svečiui išėjus išmečiau. Tą ir darom - maitinam plastiko konteinerius  biggrin.gif
pirmos temos pačiuose pirmuose lapuose buvau įdėjus nuorodą kokias ženklais žymimi pavojingų medžiagų neturintys baldai. Jei mums reikės, tai pati ieškosiu info ir gilinsiuos, nes po to nežinai, ką kvėpuoji kelis metus  blink.gif

o kur tas ledu receptas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 02, 16:24)
Ar egzistuoja ekologiškos priemonės nuo uodų? Aš esu žiauriai alergiška vabzdžių įkandimams + iš tų žmonių, kuriuos uodai ypač gelia (dažniausiai mane vieną iš viso būrio ir sukandžioja...). Visokios ten natūralios priemonės kaip gvazdikėlių aliejus, kurios kitoms veikia, man tikrai neveikia.

mano vyras toks buvo...pradejome statysis nama prie misko...aisku uodai kando ziauriai...palapsniui ikandimu mazejo,o dabar kai ten buname kekviena diena,nesuprantu ar jie nebekanda musu,ar nebelieka jokiu zymiu g.gif
Tiesa dar norejau pasidalinti ifo,kad prakaito kvapo nebutu,
va ka radau internete:
Sodos tirpale suvilgyta vata patrynę pažastis, visą dieną neužuosite nemalonaus prakaito kvapo.

Bet pati gal ja puse metu kekviena ryta i maziau negu puse stiklines karsto vandens idedu sodos maziuka sauksciuka,pamaisau,o gautu turiniu praplaunu pazastis.Vakare jokio kvapo thumbup.gif .Nu man veikia puikiai,o iki to laiko kankinausi,nes visi tie cheminiai rutuliukai niekuom nepadedavo.Kuo daugiau sodos istirpinsite,tuo efektyviau mirksiukas.gif bus...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 22 gegužės 2008 - 13:33
QUOTE(agnuta @ 2008 05 22, 08:14)
galima konkreciau (koks, kokia kaina ir kur galima nusipirkt 4u.gif )? ax.gif as tikriausiai truputeli atsilikus blush2.gif

Čia turbūt apie Heinz firmos kečiupą kalbėjo. Aš maximoj pirkau (nepamenu kiek mokėjau)bet and jo yra uždėtas ženkliukas "BIO" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 20, 22:19)
Prie turgaus yra tokia, vadinas ALIEJUS.
Daukanto gatvėj šalia teismo pastato, lygiai tokia pat parduotuvė- filialas- ALIEJAI mirksiukas.gif
QUOTE(Deimira @ 2008 05 21, 09:47)
Junda, o gal dar zinot kokiu parduotuvių klaipėdoje, kur galima musipirkti eko produktu?? rolleyes.gif Žinau tik tiek, kad yra Weleda keliose vaistinėse, AlmaWin, Debreceno gatvėje, nu ir prekybos centruose "Žaliosios lentynos" g.gif

Weledos pagrindinis ir pilnas asortimentas yra Mažvydo alėjoje, vaistinėje priešais IKI parduotuvę mirksiukas.gif
Atsakyti