Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 12:28)
Aš irgi ruošiausi atskirti žinutes pagal temas, kad nebūtų suplakta į vieną temą .  Bet nemažai čia darbo... aš dar pirmos temos nepabaigiau skaityti.
Bet gal tu tada tiesiog visas žinutes pagal temą atskirk į naują, kad išliktų kaip atskiri narių pasisakymai, ar tu ruošiesi tik į pirmą žinutę visas nuorodas ir patarimus sudėti?

Pačią pirmąją temą, tai jau perskaičiau, išrinkau viską kas naudinga (be pokalbių blush2.gif ) ir dabar tik suskirstysiu į atskiras temas (be to, pirmoje temoje daug "naujokizmo ekologijoje", pirmieji žingsniai), o va antrąją temą jaučiu "išdalinsiu" pagal temikes, su visais narių pasisakymais smile.gif Nes ši, visa tema labai naudinga, labai daug inf-jos...
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 14, 22:50)

Apie Monsanto. Ar žinojote, kad garsusis Rundapas, skirtas išpurkšti piktžolėms, kad augtų graži angliška pievelė, ir daržuose kad nesiveistų piktžolės? Tai va, Rundapo ~90% visos pasaulio produkcijos gamina Monsanto. O modifikuodama genetiškai augalus, padaro juos atsparius Rundapui.

Rundapu nupurškus pievą, su lietaus vandeniu jis nuteka ir patenka į upes, ir t.t. į vandens ciklą. Toliau cirkuliuoja žmogaus nekontroliuojamas. Ir natūraliai gaunasi, kad pakeliui žūna natūralūs augalai,  o GMO išgyvena  blink.gif viską perskaičiau The Ecologist praeitame numeryje.

Ir dar, beje, Rundapas patekęs į žmogaus organizmą, vyrams duoda moteriškus bruožus, nes veikia kaip hormonas  blink.gif

Nuo to straipsnio nekenčiu kaimynų išpuoselėtų pievelių ir atsikračiau visų kompleksų dėl to, kad  mūsų pievelė ne tokia tobula. Myliu savo natūraliai augančią pievelę, kurioje galima pasirinkti pienių žiedų pienių medui  wub.gif

Papildyta:
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose  unsure.gif ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.

O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai  mirksiukas.gif

Sveikos visos ekologiškai mastančios ir gyvenančios mirksiukas.gif . Prisijungiu ir as prie jusu 4u.gif ax.gif

Norėjau paklausti dėl tų pievelių ir pienių.. Jeigu kaimynai naudoja toki brūdą ar nebaisu iš tų pienių daryti medų ir jį po to patiems valgyti g.gif ? Kodėl klausiu? Todėl, kad gamtoje egzistuojantis apytakos ratas perneša tas medžiagas į šale esančias teritorijas, gruntinius ir paviršinius vandenis.. Apie tai jau man regis buvo kažkur šnekėta.. ax.gif Man kažkaip visada kelia nepasitikėjimą kaimynai, kuriems nesvarbu sveikata ir ekologija, o tik paviršutiniškas estetinis pasitenkinimas.. Dėl ko po to gali nukentėti gretimos teritorijos. Tai va, o man pačiai labai gražu natūrali pievelė, kur pati gamta sudėlioja viską taip kaip turi būti.. rolleyes.gif

O dėl ekologiškų daržovių, tai ekologiško maisto parduotuvėse jų dar kartais būna: morkyčių, svogūnų, bulvių.. o šiaip išeitis šiuo laiku ekologiškos kruopos. Ir skanu ir sveika ir naudingų mineralų kažkiek dar likę.
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 11, 22:42)
Norėtųsi dar paklausti apie Frosh. Labai patinka jų visokie valikliai. O kaip skalbimo milteliai, mačiau ir skystų skalbiklių yra. Ar tikrai visi Frosh valikliai ir skalbimo priemonės ekologiškos?

Jau kažkada kalbėjom, kad ekologiškumo ženklo jos neturi... ir sudėtis kažkuo užkliuvo.

QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 00:18)
Kadangi pati turi įsidėjusi šią temą į Favorites, tai sureagavau labai greitai, kol dar tema nebuvo uždaryta ir pašalinta, nes jei ji būtų likusi bendraminčiuose, tai tikrai neišliktų...

Pasisekė mums. Prisidedu prie padėkos 4u.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 15, 00:26)
Manąjai 5,5 mėn, jau ir primaitint noris, kol galutinai mamos nesusiurbė.
Žemuogių sezono atidarymas labai laukiamas  ax.gif

Žemuogės – vienas stipresnių alergenų, jei duosi, tai labai po truputį ir stebėk. Kai kurie mano, kad iki 3 metų išvis nereiktų vaikams duoti citrusinių, žemuogių, braškių, medaus, šokolado ir pan., nes jie alergiją gali sukelti ne iš karto, o per kurį laiką. Nors mes va pamaži valgėm ir nieko mums neatsitiko. Ai, na bet reikia gi pagąsdinti jaunas mamytes biggrin.gif

QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 18:33)
o va antrąją temą jaučiu "išdalinsiu" pagal temikes, su visais narių pasisakymais smile.gif Nes ši, visa tema labai naudinga, labai daug inf-jos...

Hmmm... o jei vienoje žinutėje kalbama ir apie maistą, ir apie, tarkim, kosmetiką? Ar ne geriau palikti šią (ir ankstesnę) temą kaip yra? Liktų ir info, ir natūralaus pokalbio įspūdis. O kai ji baigsis, jau rašyti į specialias. Nors vis tiek kažkokia bendra turėtų būti, na, kaip bendras konteineris, kai nežinai, kur dėti tongue.gif ax.gif
Labai geras sumanymas sudėti į pirmas naujų temų žinutes tavo išrinktas nuorodas 4u.gif

balta, atsinaujinai bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Liule @ 2008 05 15, 19:13)
Norėjau paklausti dėl tų pievelių ir pienių.. Jeigu kaimynai naudoja toki brūdą ar nebaisu iš tų pienių daryti medų ir jį po to patiems valgyti  g.gif ? Kodėl klausiu? Todėl, kad gamtoje egzistuojantis apytakos ratas perneša tas medžiagas į šale esančias teritorijas, gruntinius ir paviršinius vandenis.. Apie tai jau man regis buvo kažkur šnekėta..  ax.gif Man kažkaip visada kelia nepasitikėjimą kaimynai, kuriems nesvarbu sveikata ir ekologija, o tik paviršutiniškas estetinis pasitenkinimas.. Dėl ko po to gali nukentėti gretimos teritorijos. Tai va, o man pačiai labai gražu natūrali pievelė, kur pati gamta sudėlioja viską taip kaip turi būti..  rolleyes.gif

Tame filme, kurio nuorodą vakar daviau, tai teigiama, kad nuo tada, kaip pradėti naudoti Monsanto Round-up pasaulyje išmirė 90 proc. bičių.
Papildyta:
QUOTE(Savūnė @ 2008 05 15, 19:46)
Nors mes va pamaži valgėm ir nieko mums neatsitiko. Ai, na bet reikia gi pagąsdinti jaunas mamytes biggrin.gif

Man mažai medų kišo ir dabar aš esu jam klaikiai alergiška, nors kiti šeimoj nealergiški...
Atsakyti
Na, va radau tema, kuri aktuali mano seimai.... Na, neesame mes"pamise ekologai", taciau, cia (kur gyvename), labai labai aktualus sis kalusima ir man labai skauda sirdi, kad LT vyriausybe visiskai nesirupina tuo. Mes savo kiemelyje turime 3 siuksledezes, zmones skatinami rusiuoti siuksles ir net zinau, kad tuos kurie neteisingai rusiuoja - gali nubausti. Visa stikline tara ir stikal nesame i spec konteinerius ir kiekvienos spalvos stiklui yra atskira deze. Perkant perkybos centruose vienkartinai maiseliai arba apmokami, abr gauni tasku uz daugakrtinius maiselius.
Tiesa, skaiciau vietiniame laikrastyje, kad jau yra svaros policija, kuri baus siukslintojus - skirs viesuju darbu uz siukslinima (rinkti siuksles) blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2008 05 15, 17:49)
Man mažai medų kišo ir dabar aš esu jam klaikiai alergiška, nors kiti šeimoj nealergiški...

Sokoladas irgi stiprus alergetikas, bet protingai valgant labai sveika
Atsakyti
Tai ta tarpininkė iš JAV sakė gali pabandyti užsakyti produktus iš to saito:
http://www.veganessentials.com/

Už siuntimą 12-15 proc. komisiniai ir pagal svorį siuntimas, visa info čia:
http://www.supermama...howtopic=313213

(Aš siunčiuos per ją rūbus ir kitokius daikčiukus kūdikiams ir sau, tai esu pasiskaičiavus, kad sutaupau ant siuntimo dvigubai ir išvengiu muitų+pvm, kurie taikomi prekėms iš JAV.)
Atsakyti
QUOTE(Liule @ 2008 05 15, 19:13)
Norėjau paklausti dėl tų pievelių ir pienių.. Jeigu kaimynai naudoja toki brūdą ar nebaisu iš tų pienių daryti medų ir jį po to patiems valgyti  g.gif ? Kodėl klausiu? Todėl, kad gamtoje egzistuojantis apytakos ratas perneša tas medžiagas į šale esančias teritorijas, gruntinius ir paviršinius vandenis.. (...)

O dėl ekologiškų daržovių, tai ekologiško maisto parduotuvėse jų dar kartais būna: morkyčių, svogūnų, bulvių.. o šiaip išeitis šiuo laiku ekologiškos kruopos. Ir skanu ir sveika ir naudingų mineralų kažkiek dar likę.

Ir šalia mūsų kaimynų yra "gražioji" pievelė unsure.gif Na, bet ką darysi. Aš noriu gyventi pilnąja ta žodžio prasme, o ne kažkaip steriliai. O į tą sąvoką man šį pavasarį įėjo ir pienų medus tongue.gif Aišku, rinkau kuo toliau nuo pavyzdingųjų kaimynų, toliau nuo tos pusės, kur privažiuoja mašinos, ir toliau nuo šunų biggrin.gif

Pienių medus be ekologinio sertifikato gavos biggrin.gif

Bet aišku, parduotuvėj kai yra alternatyva, aš aišku stengiuosi rinktis sertifikuotus ekologiškus produktus.

QUOTE(Junda @ 2008 05 15, 20:18)
(Aš siunčiuos per ją rūbus ir kitokius daikčiukus kūdikiams ir sau, tai esu pasiskaičiavus, kad sutaupau ant siuntimo dvigubai ir išvengiu muitų+pvm, kurie taikomi prekėms iš JAV.)

Tai tos tarpininkės kažkaip apeina importo muitą? bigsmile.gif Nes aš pati kai nežinodama nudegiau, tai dabar siunčiuosi iš ES smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 15, 23:16)
Tai tos tarpininkės kažkaip apeina importo muitą?  bigsmile.gif Nes aš pati kai nežinodama nudegiau, tai dabar siunčiuosi iš ES  smile.gif

tau tiesiog siunčia kaip dovaną sesei - be kainų, bet tvarkingai supakuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 15, 21:18)
Tai ta tarpininkė iš JAV sakė gali pabandyti užsakyti produktus iš to saito:
http://www.veganessentials.com/

Už siuntimą 12-15 proc. komisiniai ir pagal svorį siuntimas, visa info čia:
http://www.supermama...howtopic=313213

Tai smagu tada bigsmile.gif Aš jau sąrašiuką sudarius, bet ne iki galo... Gal prisijungsit? Kad ir kramtomos vaikams lotuliukas.gif Aš tai batukų noriu ir dar visokių gėrybių
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 05 15, 22:28)
tau tiesiog siunčia kaip dovaną sesei - be kainų, bet tvarkingai supakuoja  ax.gif

Žinok su visom kainom atsiunčia, tiesiog siunčia savo draugei ar mamai ir rašo, kad dovana ant dėžės. O tada ta drauge ar kas visoms išdalina. Esu šiuo metu užsisakius 3 siuntinius, tai negaliu jau prisidėti, bet ateityje mielai. Apskritai, pigiau gaunas, kai iš vieno saito yra jau keli užsakymai (pigiau siųsti iš to saito iki jų namų, nors priklauso nuo saito, kai kurie neima mokesčio išvis JAV ribose).

O jei siunties tiesiai iš saito į Lietuvą, tai jie juk užrašo, kad tai pirkinys ir sąskaita yra matoma muitininkams.
Atsakyti
aš dar nei iš vienos tarpininkės negavau su kainomis, taip pat ir iš tos, kurią pasiūlei 4u.gif Pasiskaitau tas temas, tai dar pasitaiko, kad siuntinius muitininkai vistik atplėšia patikrinti...

dabar ne, bet ateityje gal ir aš kada prisijungčiau prie eko prekių atsisiuntimo 4u.gif
Atsakyti
Kai jau taip sparciai dideja skyrelis, as galvoju, jog reiktu cia perkelti naturalios bei eko kosmetikos gamintoju skyrelius--kaip manot?
Atsakyti