Valio, mes turim naujus, erdvius namus
Ačiū, SuperMama
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 14, 23:18)
Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje. Tikiuosi jos nesikartos. O tam reikia geriau apgalvoti koncepcija - kokios temos turi būti šiame skyrelyje ir kokios ne.
Tikslinga, nes ši tema su kiekviena diena tampa vis svarbesnė ir mūsų vis daugėja
Visų skyrelių aš tikrai gerai nepažįstu, nes SM tikrai labai didelė
Žinau tik, kad apie natūralią kosmetiką yra atskira tema.
gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas .
Tikrai geras pavadinimas - man patinka
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 00:18)
Kadangi pati turi įsidėjusi šią temą į Favorites, tai sureagavau labai greitai, kol dar tema nebuvo uždaryta ir pašalinta, nes jei ji būtų likusi bendraminčiuose, tai tikrai neišliktų...
Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje.
Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas .
Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje.
Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas .
"Ekologiškas gyvenimo būdas" manau būtų puikus pavadinimas, labai atsifiltruotų nuo visų "sveiko gyvenimo" temų...vien ekologijos forume nėra daug, bet pvz. dabar šiose dvejose temose viskas suplakta.
Aš vakar iš to strioko, kad temą į "Bendraminčius" išmetė visus linkus išrinkau, dabar sisteminu inf-ją, kad būtų galima sudėti į pirmą puslapį
Tai dvi temas peržiūrėjus radau apie viską pokalbius:nuo kosmetikos, maisto, pramonės, atliekų iki žmogiško požiūrio, minčių. O dabar kai bus atskiras skyrelis, tai bus galima ir atskiras temukes išskirt..nes labai daug apie maistą kalbų ir daug apie buitines priemones/kosmetiką
Pastoviai skaitau šias temas, tai naujiena dėl atskiro skyrelio
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 15, 00:22)
Gal galit paaiškint kas yra EDTA, kur muile būna?
Natrio etilen-diamin-tetraacetato tirpalas
Kaip čia paprasčiau pasakyti dabar EDTA junginyje su "kažkuo" palengvina medžiagų pasisavinimą (t.y. aktyvinantis komponentas) ir dar sudaro tokį dalyką kaip chelatą su metalo jonais, suriša juos..pvz. jei apsinuodytumėte švinu jums į veną leistų Na2-Ca-EDTA tirpalą
Labai plačiai naudojama tiek kosmetikos, tiek maisto pramonėje. Iš vienos pusės labai teigiamas dalykas (pvz. medicinoje apsinuodijus sunkiaisiais metalais arba maisto pramonėje, pvz. konservuoti produktai), iš kitos - blogas. Ekologiškumo prasme blogas tuo, kad nesuyra aplinkoje, išlieka atliekų vandenyje, įrodinėjama, kad gali sukelti apsigimimus, paveikti hormonų sistemą ir pan.
EDTA "šifruojamas" kaip E386
QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 09:08)
Aš vakar iš to strioko, kad temą į "Bendraminčius" išmetė visus linkus išrinkau, dabar sisteminu inf-ją, kad būtų galima sudėti į pirmą puslapį
Tai dvi temas peržiūrėjus radau apie viską pokalbius:nuo kosmetikos, maisto, pramonės, atliekų iki žmogiško požiūrio, minčių. O dabar kai bus atskiras skyrelis, tai bus galima ir atskiras temukes išskirt..nes labai daug apie maistą kalbų ir daug apie buitines priemones/kosmetiką
Rasma, tokį didžiulį ir puikų darbą atlieki , ačiū tau .
Norėjau pasiūlyti: jei tu dabar susisteminsi informaciją, tada būtų gerai, kad tu ir atidarytum atskiras temas, pirmoje žinutėj sudėjus jau surinktą vertingą informaciją.
QUOTE(balta @ 2008 05 15, 11:11)
Norėjau pasiūlyti: jei tu dabar susisteminsi informaciją, tada būtų gerai, kad tu ir atidarytum atskiras temas, pirmoje žinutėj sudėjus jau surinktą vertingą informaciją.
Oi, kokia gera idėja Aš ir galvojau, gavosi tikrai daug įdomios, bet labai skirtingos inf-jos, taigi tiksliai galima paskirstyti
Ačiū!
QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 10:08)
QUOTE(balta @ 2008 05 15, 11:11)
Rasma, tokį didžiulį ir puikų darbą atlieki , ačiū tau .
Aš irgi ruošiausi atskirti žinutes pagal temas, kad nebūtų suplakta į vieną temą . Bet nemažai čia darbo... aš dar pirmos temos nepabaigiau skaityti.
Bet gal tu tada tiesiog visas žinutes pagal temą atskirk į naują, kad išliktų kaip atskiri narių pasisakymai, ar tu ruošiesi tik į pirmą žinutę visas nuorodas ir patarimus sudėti?
QUOTE(aidi @ 2008 05 15, 12:08)
(cia biski ne i tema) O del primaitinimo (augindama vyresnius daug skaiciau)- danu mokslininkai yra padirbeje sioje srity, tai kol vaikas neturi 2 dantu primaitinti nereikia, nes dar nesusiformavusi fermentine sistema, kuri padeda isisavinti kita maista .
Įdomu, ar tikrai fermentinė sistema formuojasi kartu su dantukų dygimu, nes mano vyresnei pirmas dantukas tik 1 m. 1 mėn. pasirodė, nu kur tokį vaiką neprimaitinti...
QUOTE(Saire* @ 2008 05 15, 10:18)
Skyrelio pavadinimas
Gal kas galite pasakyti kur ieskoti info apie E? Žinau, kad vieni yra blogesni, kiti ne tokie, apšvieskite , nes dabar "bijau" visų
Gal kas galite pasakyti kur ieskoti info apie E? Žinau, kad vieni yra blogesni, kiti ne tokie, apšvieskite , nes dabar "bijau" visų
man irgi patinka skyrelio pavadinimas Na va, per metus laiko kokį veiksmą išjudinom, Daivaja, ziezulablond, kaciux ar kaip ten rašosi , ane?
QUOTE(katutis @ 2008 05 15, 10:28)
natūralaus gabalinio muilo galima surasti Stepono 6 Manau, kad ir Bioboutiqe tokio gėrio rastumėt
ekologiškas Sonnett muilas yra ekomamoj.
Merginos, skaičiau VŽ, kad net dvi didelės mėsos pramonės įmonės pradeda prekiauti ekologiška mėsa, bus ir dešrelių. Kai tik pamatysit, šaukit visa gerkle , sutariam?
Oho, koks cia pas mus sukrutimas Ir naujas skyrelis:)
Aciu valdziai
Aciu valdziai
sveikos! oho, jau skyreli turesit savo, ne tik temike sekmes, panos, uzsuksiu paskaitinet
QUOTE(Junda @ 2008 05 15, 14:44)
Šiandien buvau Rasakiloj, nupirkau būsimam piliečiui merinosių dekiuką ir šilko kepurytę, dar visokių ten priemonių. Tai kadangi vietoj 29 už citrusų dušo pienelį paėmė iš manęs 45 Lt ir tik namie pastebėjau, tai pyktelėjau. Pirmadienį atsiimsiu, bet abidna, kad vėl važiuot reikės, su parkavimu ten tragedija...
Su parkavimu ten visiška tragedija
O tu pasiskambink prieš važiuodama, gal užteks nuskanuotą čekį nusiųst emailu ir parašyt savo banko sąskaitos nr.ir jie grąžins, nereiks važiuot
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 15, 16:17)
Su parkavimu ten visiška tragedija
O tu pasiskambink prieš važiuodama, gal užteks nuskanuotą čekį nusiųst emailu ir parašyt savo banko sąskaitos nr.ir jie grąžins, nereiks važiuot
Jau pasiskambinau, sakė atvažiuot. Neturiu aš skanerio, man vis tiek reikėtų (gal) į Sangos parduotuvę (ko nors)