Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

Valio, mes turim naujus, erdvius namus clap.gif
Ačiū, SuperMama 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 14, 23:18)

Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje. Tikiuosi jos nesikartos. O tam reikia geriau apgalvoti koncepcija - kokios temos turi būti šiame skyrelyje ir kokios ne.

Tikslinga, nes ši tema su kiekviena diena tampa vis svarbesnė ir mūsų vis daugėja thumbup.gif

Visų skyrelių aš tikrai gerai nepažįstu, nes SM tikrai labai didelė smile.gif
Žinau tik, kad apie natūralią kosmetiką yra atskira tema.

gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas  bigsmile.gif .

Tikrai geras pavadinimas - man patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 00:18)
Kadangi pati turi įsidėjusi šią temą į Favorites, tai sureagavau labai greitai, kol dar tema nebuvo uždaryta ir pašalinta, nes jei ji būtų likusi bendraminčiuose, tai tikrai neišliktų...

Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje.

Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas  bigsmile.gif .

thumbup.gif "Ekologiškas gyvenimo būdas" manau būtų puikus pavadinimas, labai atsifiltruotų nuo visų "sveiko gyvenimo" temų...vien ekologijos forume nėra daug, bet pvz. dabar šiose dvejose temose viskas suplakta.
Aš vakar iš to strioko, kad temą į "Bendraminčius" išmetė visus linkus išrinkau, dabar sisteminu inf-ją, kad būtų galima sudėti į pirmą puslapį ax.gif
Tai dvi temas peržiūrėjus radau apie viską pokalbius:nuo kosmetikos, maisto, pramonės, atliekų iki žmogiško požiūrio, minčių. O dabar kai bus atskiras skyrelis, tai bus galima ir atskiras temukes išskirt..nes labai daug apie maistą kalbų ir daug apie buitines priemones/kosmetiką ax.gif

Pastoviai skaitau šias temas, tai thumbup.gif naujiena dėl atskiro skyrelio 4u.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 15, 00:22)
Gal galit paaiškint kas yra EDTA, kur muile būna?

Natrio etilen-diamin-tetraacetato tirpalas lotuliukas.gif
Kaip čia paprasčiau pasakyti dabar g.gif EDTA junginyje su "kažkuo" palengvina medžiagų pasisavinimą (t.y. aktyvinantis komponentas) ir dar sudaro tokį dalyką kaip chelatą su metalo jonais, suriša juos..pvz. jei apsinuodytumėte švinu jums į veną leistų Na2-Ca-EDTA tirpalą mirksiukas.gif
Labai plačiai naudojama tiek kosmetikos, tiek maisto pramonėje. Iš vienos pusės labai teigiamas dalykas (pvz. medicinoje apsinuodijus sunkiaisiais metalais arba maisto pramonėje, pvz. konservuoti produktai), iš kitos - blogas. Ekologiškumo prasme blogas tuo, kad nesuyra aplinkoje, išlieka atliekų vandenyje, įrodinėjama, kad gali sukelti apsigimimus, paveikti hormonų sistemą ir pan.

EDTA "šifruojamas" kaip E386 cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 09:08)
Aš vakar iš to strioko, kad temą į "Bendraminčius" išmetė visus linkus išrinkau, dabar sisteminu inf-ją, kad būtų galima sudėti į pirmą puslapį ax.gif
Tai dvi temas peržiūrėjus radau apie viską pokalbius:nuo kosmetikos, maisto, pramonės, atliekų iki žmogiško požiūrio, minčių. O dabar kai bus atskiras skyrelis, tai bus galima ir atskiras temukes išskirt..nes labai daug apie maistą kalbų ir daug apie buitines priemones/kosmetiką ax.gif

Rasma, tokį didžiulį ir puikų darbą atlieki thumbup.gif drinks_cheers.gif , ačiū tau 4u.gif .

Norėjau pasiūlyti: jei tu dabar susisteminsi informaciją, tada būtų gerai, kad tu ir atidarytum atskiras temas, pirmoje žinutėj sudėjus jau surinktą vertingą informaciją.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 15, 11:11)
Norėjau pasiūlyti: jei tu dabar susisteminsi informaciją, tada būtų gerai, kad tu ir atidarytum atskiras temas, pirmoje žinutėj sudėjus jau surinktą vertingą informaciją.

Oi, kokia gera idėja thumbup.gif Aš ir galvojau, gavosi tikrai daug įdomios, bet labai skirtingos inf-jos, taigi tiksliai galima paskirstyti thumbup.gif
Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 15, 10:08)

QUOTE(balta @ 2008 05 15, 11:11)
Rasma, tokį didžiulį ir puikų darbą atlieki  thumbup.gif  drinks_cheers.gif , ačiū tau  4u.gif .

Aš irgi ruošiausi atskirti žinutes pagal temas, kad nebūtų suplakta į vieną temą . Bet nemažai čia darbo... aš dar pirmos temos nepabaigiau skaityti.
Bet gal tu tada tiesiog visas žinutes pagal temą atskirk į naują, kad išliktų kaip atskiri narių pasisakymai, ar tu ruošiesi tik į pirmą žinutę visas nuorodas ir patarimus sudėti?

QUOTE(aidi @ 2008 05 15, 12:08)
(cia biski ne i tema) O del primaitinimo (augindama vyresnius daug skaiciau)- danu mokslininkai yra padirbeje sioje srity, tai kol vaikas neturi 2 dantu primaitinti nereikia, nes dar nesusiformavusi fermentine sistema, kuri padeda isisavinti kita maista .

Įdomu, ar tikrai fermentinė sistema formuojasi kartu su dantukų dygimu, nes mano vyresnei pirmas dantukas tik 1 m. 1 mėn. pasirodė, nu kur tokį vaiką neprimaitinti...
Atsakyti
QUOTE(Saire* @ 2008 05 15, 10:18)
Skyrelio pavadinimas  thumbup.gif

Gal kas galite pasakyti kur ieskoti info apie E? Žinau, kad vieni yra blogesni, kiti ne tokie, apšvieskite  cool.gif , nes dabar "bijau" visų  blush2.gif

man irgi patinka skyrelio pavadinimas thumbup.gif Na va, per metus laiko kokį veiksmą išjudinom, Daivaja, ziezulablond, kaciux ar kaip ten rašosi blush2.gif , ane?

QUOTE(katutis @ 2008 05 15, 10:28)
natūralaus gabalinio muilo galima surasti Stepono 6  4u.gif  Manau, kad ir Bioboutiqe tokio gėrio rastumėt  bigsmile.gif

ekologiškas Sonnett muilas yra ekomamoj.

Merginos, skaičiau VŽ, kad net dvi didelės mėsos pramonės įmonės pradeda prekiauti ekologiška mėsa, bus ir dešrelių. Kai tik pamatysit, šaukit visa gerkle ohmy.gif , sutariam? mirksiukas.gif
Atsakyti
Oho, koks cia pas mus sukrutimas smile.gif Ir naujas skyrelis:)

Aciu valdziai thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
sveikos! oho, jau skyreli turesit savo, ne tik temike bigsmile.gif sekmes, panos, uzsuksiu paskaitinet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 15, 14:44)
Šiandien buvau Rasakiloj, nupirkau būsimam piliečiui merinosių dekiuką ir šilko kepurytę, dar visokių ten priemonių. Tai kadangi vietoj 29 už citrusų dušo pienelį paėmė iš manęs 45 Lt ir tik namie pastebėjau, tai pyktelėjau. Pirmadienį atsiimsiu, bet abidna, kad vėl važiuot reikės, su parkavimu ten tragedija...

Su parkavimu ten visiška tragedija devil.gif

O tu pasiskambink prieš važiuodama, gal užteks nuskanuotą čekį nusiųst emailu ir parašyt savo banko sąskaitos nr.ir jie grąžins, nereiks važiuot mirksiukas.gif
Atsakyti
ajei koks skyrelis atsirado thumbup.gif
kaip rasti laiko viskam kas įdomu perskaityt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 15, 16:17)
Su parkavimu ten visiška tragedija  devil.gif

O tu pasiskambink prieš važiuodama, gal užteks nuskanuotą čekį nusiųst emailu ir parašyt savo banko sąskaitos nr.ir jie grąžins, nereiks važiuot  mirksiukas.gif

Jau pasiskambinau, sakė atvažiuot. Neturiu aš skanerio, man vis tiek reikėtų (gal) į Sangos parduotuvę (ko nors) smile.gif
Atsakyti