JAV praktiškai visos žvakės nuo uodų - Citronella pagrindu.
O dėl špižinių keptuvių... Man emalė nepatinka vien todėl, kad ji yra jautri staigiems temperatūros pokyčiams, o įtrūkus tiesiog pradės rūdyti. Neemaliuoti ketaus puodai ir keptuvės tos problemos neturi, ir - gerai prisotinti - tikrai nekimba.
QUOTE(Rasma @ 2008 05 10, 20:04)
Prekybos centrai pardavinėja lenkišką, estišką kiaulieną vien todėl, kad gali prašyti kaip už lietuvišką.
Todėl ir peikiamas tas sėklų ekstraktas, ne dėl pačių sėklų, o dėlto kas vartojama to ekstrakto gamyboje
Todėl ir peikiamas tas sėklų ekstraktas, ne dėl pačių sėklų, o dėlto kas vartojama to ekstrakto gamyboje
Aciu tau uz vertinga informacija.
Seklu ekstrakta jau irgi ismeciau, o vertinau ji kaip naturalu vaista
O del mesos, tai vadinasi jei nenori valgyt lenkiskos mesos, tai kiaulienos geriau PC nepirkti...
Gal tu zinai, kaip yra su jautiena, versiena ir vistiena. Ar tai irgi PC pardavinejama del pigumo ne Lietuvoje auginti?
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 12, 17:51)
Smagu, kad maxima eko maišelius pristatė, tik kad brangūs - 1,5lt. Man pigiau savo medžiaginį nešiotis
Oho, tikrai brangūs maniau, kad kokie 0,9 Lt bus
Tai vis dėlto ne aš pirma juos išbandžiau?!
Viskas, lekiu į parduotuvę!!!
Rytoj ekoekskursijos.. MB negali, padėkit apsispręst, ar pajėgsiu sudalyvaut su dar nevaikštančiu vaikeliu? Kažkuri minėjot, kad pernai buvot nėščia
Jei panašu į pasivaikščiojimą mieste, tai manau, pajėgčiau su vežimėliu. Bet jei į kopimą į kalnus tai neišeis ir teks nevykti.
Jei panašu į pasivaikščiojimą mieste, tai manau, pajėgčiau su vežimėliu. Bet jei į kopimą į kalnus tai neišeis ir teks nevykti.
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 13, 13:44)
Rytoj ekoekskursijos.. MB negali, padėkit apsispręst, ar pajėgsiu sudalyvaut su dar nevaikštančiu vaikeliu? Kažkuri minėjot, kad pernai buvot nėščia
Aš vaikučio neimčiau - po vandens valymo įrenginius su vežimuku sunkokai sektųsi, nes ten daug siaurų takelių grotelėmis ir laiptukų, bet įmanoma. Bet kvapas tai ten "užmušantis" Kai buvau, tai sakė, kad dar gerą dieną ištaikėm - kvapo beveik nesijaučia... Na, įsivaizduokit, kai ten į vieną vietą visos vilniaus atliekos suplaukia ir ant metalinių "šukų" prasideda valymas - ant jų kabo prezervatyvai, plaukai, kitos kietos atliekos, o po to veda kur jau filtrų sistemos eina ir skirstoma į juodas košes, dumblą ir pan. Aišku, smagu kai ekskursijos gale pamatai tikrai švarų vandenį pilamą į Nerį, bet tai, kas ekskursijos pradžioj, tai tikrai ne vaiko jautriai nosiai
Įdedu foto, kur dalis valymo vyksta lauke, jei gerai atsimenu, tai po tuos takelius tarp vandens vaikščiojom.
O gal vaikutį tuo metu kas nors paglobotų? Tos ekskursijos neilgai trunka - kelias valandas su viskuo.
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 13, 14:02)
Aš vaikučio neimčiau - po vandens valymo įrenginius su vežimuku sunkokai sektųsi, nes ten daug siaurų takelių grotelėmis ir laiptukų, bet įmanoma.
Buvau užsirašius, nes iš pradžių sakė, kad pusę dienos, bet dabar žiūriu informacija, kad visą dieną tiek laiko jaučiu neištversim su leliuku, o ir palikt negaliu tiek laiko - dar pati maitinu... Žodžiu, teks atsisakyt. Gaila - būtų buvę labai įdomu. Gal kitais metais išeis
O Tatulos mugė bus ši šeštadienį?
Neee, dabar ukininkai laukuose augina nauja derliu
QUOTE(balta @ 2008 05 14, 21:13)
Monsanto - apie šios firmos veiklą turėtų žinoti kiekviena šio skyrelio lankytoja + informuoti kitus. Aš apie juos jau rašiau praeitoj temoj.
Ziezulablond, aš irgi nesuprantu, kaip čia mūsų net neperspėjo apie perkėlimą . O juk geriau mums būtų Sveikatos skyriaus paforumiu tapti.
Ziezulablond, aš irgi nesuprantu, kaip čia mūsų net neperspėjo apie perkėlimą . O juk geriau mums būtų Sveikatos skyriaus paforumiu tapti.
Man tai atrodo, kad mes ne tik apie sveikatą kalbam... juk ir apie poveikį aplinkai, ir daug visokių dalykų. Man atrodo, kad Bendraminčiai - OK, tik nesinori, kad seną temą ištrintų.
Apie Monsanto. Ar žinojote, kad garsusis Rundapas, skirtas išpurkšti piktžolėms, kad augtų graži angliška pievelė, ir daržuose kad nesiveistų piktžolės? Tai va, Rundapo ~90% visos pasaulio produkcijos gamina Monsanto. O modifikuodama genetiškai augalus, padaro juos atsparius Rundapui.
Rundapu nupurškus pievą, su lietaus vandeniu jis nuteka ir patenka į upes, ir t.t. į vandens ciklą. Toliau cirkuliuoja žmogaus nekontroliuojamas. Ir natūraliai gaunasi, kad pakeliui žūna natūralūs augalai, o GMO išgyvena viską perskaičiau The Ecologist praeitame numeryje.
Ir dar, beje, Rundapas patekęs į žmogaus organizmą, vyrams duoda moteriškus bruožus, nes veikia kaip hormonas
Nuo to straipsnio nekenčiu kaimynų išpuoselėtų pievelių ir atsikračiau visų kompleksų dėl to, kad mūsų pievelė ne tokia tobula. Myliu savo natūraliai augančią pievelę, kurioje galima pasirinkti pienių žiedų pienių medui
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 14, 13:16)
Kaip gaila, kad perkėlė Man ekologija vienas didžiausių pomėgių ir pramogų einant apsipirkinėt Gal galima sugrąžint?
O kur dabar daržoves pirksit? Aš savąja jau primaitint pradėjau, kol kas ekologiška Hipp košė, o greitu laiku ruošiuos ir daržoves su vaisiais duot. Tik nežinau ką, ar eko tyreles ar pirkti daržoves ir pačiai daryt
O kur dabar daržoves pirksit? Aš savąja jau primaitint pradėjau, kol kas ekologiška Hipp košė, o greitu laiku ruošiuos ir daržoves su vaisiais duot. Tik nežinau ką, ar eko tyreles ar pirkti daržoves ir pačiai daryt
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.
O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai
QUOTE(Cinside @ 2008 04 13, 10:27)
Kad nelabai koks nors tinkamas skyrelis yra Nebent prie parduotuvių, bet irgi nelabai
Aišku, su pramogomis ir pomėgiais ekologija dar labiau "nesiriša"
Aišku, su pramogomis ir pomėgiais ekologija dar labiau "nesiriša"
QUOTE(balta @ 2008 04 13, 11:48)
Gal labiau tiktume forume "Namai"
Nors šiaip labiau mums tiktų koks atskiras forumas "Sveikas gyvenimo būdas"
Nors šiaip labiau mums tiktų koks atskiras forumas "Sveikas gyvenimo būdas"
QUOTE(Savūnė @ 2008 04 13, 14:49)
tam geriausiai tiktų įkurti sveikos gyvensenos skyrelį Grožio ir sveikatos paforumyje ten galėtų būti atskiros temos apie ekologišką kosmetiką, buitines priežiūros priemones, maistą, šiukšles, audinius (drabužius), globalesnes klimato problemas ir t. t. Jeigu tik susirinktų pakankamai suinteresuotų. Nes jeigu jų tiek, kiek dabar yra, tai vienos temos čia pakanka.
Ne visi moderatoriai dėl laiko stokos žiūri į temos vidų ir įvertina jos naudingumą, taigi jei prie temos yra koks skaičiukas, iškart priskiria prie pliurpalų.
Kadangi pati turi įsidėjusi šią temą į Favorites, tai sureagavau labai greitai, kol dar tema nebuvo uždaryta ir pašalinta, nes jei ji būtų likusi bendraminčiuose, tai tikrai neišliktų...
Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje. Tikiuosi jos nesikartos. O tam reikia geriau apgalvoti koncepcija - kokios temos turi būti šiame skyrelyje ir kokios ne.
Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas .
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 14, 14:16)
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 14, 22:50)
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.
O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai
Offtopic :
Aš tai neskubu, nes laukiu 6 mėn., o birželio pabaigoje jau visko bus: ir šviežių bulvių ir morkų. Taigi, manau šiuo atžvilgiu kaip tik labai gerai pataikiau pagimdyti gruodžio mėn.
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 00:18)
Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas .
Papildyta:
Offtopic :
Aš tai neskubu, nes laukiu 6 mėn., o birželio pabaigoje jau visko bus: ir šviežių bulvių ir morkų. Taigi, manau šiuo atžvilgiu kaip tik labai gerai pataikiau pagimdyti gruodžio mėn.
Papildyta:
Offtopic :
Bet kaip smagu kad šiai temai naujas skyrelis sukurtas Ačiū
Manąjai 5,5 mėn, jau ir primaitint noris, kol galutinai mamos nesusiurbė.
Žemuogių sezono atidarymas labai laukiamas