Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

JAV praktiškai visos žvakės nuo uodų - Citronella pagrindu. smile.gif

O dėl špižinių keptuvių... Man emalė nepatinka vien todėl, kad ji yra jautri staigiems temperatūros pokyčiams, o įtrūkus tiesiog pradės rūdyti. Neemaliuoti ketaus puodai ir keptuvės tos problemos neturi, ir - gerai prisotinti - tikrai nekimba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 10, 20:04)
Prekybos centrai pardavinėja lenkišką, estišką kiaulieną vien todėl, kad gali prašyti kaip už lietuvišką.

Todėl ir peikiamas tas sėklų ekstraktas, ne dėl pačių sėklų, o dėlto kas vartojama to ekstrakto gamyboje ax.gif

Aciu tau uz vertinga informacija. 4u.gif
Seklu ekstrakta jau irgi ismeciau, o vertinau ji kaip naturalu vaista doh.gif doh.gif
O del mesos, tai vadinasi jei nenori valgyt lenkiskos mesos, tai kiaulienos geriau PC nepirkti...
Gal tu zinai, kaip yra su jautiena, versiena ir vistiena. Ar tai irgi PC pardavinejama del pigumo ne Lietuvoje auginti?
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 12, 17:51)
Smagu, kad maxima eko maišelius pristatė, tik kad brangūs - 1,5lt. Man pigiau savo medžiaginį nešiotis  blush2.gif

Oho, tikrai brangūs blink.gif maniau, kad kokie 0,9 Lt bus ax.gif

Tai vis dėlto ne aš pirma juos išbandžiau?! blush2.gif biggrin.gif

Viskas, lekiu į parduotuvę!!! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 13 gegužės 2008 - 10:01
Rytoj ekoekskursijos.. MB negali, padėkit apsispręst, ar pajėgsiu sudalyvaut su dar nevaikštančiu vaikeliu? Kažkuri minėjot, kad pernai buvot nėščia g.gif

Jei panašu į pasivaikščiojimą mieste, tai manau, pajėgčiau su vežimėliu. Bet jei į kopimą į kalnus biggrin.gif tai neišeis ir teks nevykti.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 13, 13:44)
Rytoj ekoekskursijos.. MB negali, padėkit apsispręst, ar pajėgsiu sudalyvaut su dar nevaikštančiu vaikeliu? Kažkuri minėjot, kad pernai buvot nėščia  g.gif

Jei panašu į pasivaikščiojimą mieste, tai manau, pajėgčiau su vežimėliu. Bet jei į kopimą į kalnus  biggrin.gif tai neišeis ir teks nevykti.

Aš vaikučio neimčiau - po vandens valymo įrenginius su vežimuku sunkokai sektųsi, nes ten daug siaurų takelių grotelėmis ir laiptukų, bet įmanoma. Bet kvapas tai ten "užmušantis" doh.gif Kai buvau, tai sakė, kad dar gerą dieną ištaikėm - kvapo beveik nesijaučia... Na, įsivaizduokit, kai ten į vieną vietą visos vilniaus atliekos suplaukia ir ant metalinių "šukų" prasideda valymas - ant jų kabo prezervatyvai, plaukai, kitos kietos atliekos, o po to veda kur jau filtrų sistemos eina ir skirstoma į juodas košes, dumblą ir pan. Aišku, smagu kai ekskursijos gale pamatai tikrai švarų vandenį pilamą į Nerį, bet tai, kas ekskursijos pradžioj, tai tikrai ne vaiko jautriai nosiai schmoll.gif
user posted image
Įdedu foto, kur dalis valymo vyksta lauke, jei gerai atsimenu, tai po tuos takelius tarp vandens vaikščiojom.
O gal vaikutį tuo metu kas nors paglobotų? Tos ekskursijos neilgai trunka - kelias valandas su viskuo.
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 13, 14:02)
Aš vaikučio neimčiau - po vandens valymo įrenginius su vežimuku sunkokai sektųsi, nes ten daug siaurų takelių grotelėmis ir laiptukų,  bet įmanoma.

Buvau užsirašius, nes iš pradžių sakė, kad pusę dienos, bet dabar žiūriu informacija, kad visą dieną blink.gif tiek laiko jaučiu neištversim su leliuku, o ir palikt negaliu tiek laiko - dar pati maitinu... Žodžiu, teks atsisakyt. Gaila - būtų buvę labai įdomu. Gal kitais metais išeis bigsmile.gif
Atsakyti
Dabar pastebėjau, kad rašo, jog truks visą dieną g.gif
Arba dar galimas variantas - eiti tik į EMP, ten turėtų būti švaru ir be kvapų. Manyčiau, kad išeitų su organizatoriais susitart, kad eitum tik į vieną dalį ir pvz. galėtum vėliau savo transportu prisijungt 4u.gif
Atsakyti
O Tatulos mugė bus ši šeštadienį?
Atsakyti
Neee, dabar ukininkai laukuose augina nauja derliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 14, 21:13)
Monsanto  - apie šios firmos veiklą turėtų žinoti kiekviena šio skyrelio lankytoja + informuoti kitus. Aš apie juos jau rašiau praeitoj temoj.

Ziezulablond, aš irgi nesuprantu, kaip čia mūsų net neperspėjo apie perkėlimą  g.gif . O juk geriau mums būtų Sveikatos skyriaus paforumiu tapti.

Man tai atrodo, kad mes ne tik apie sveikatą kalbam... juk ir apie poveikį aplinkai, ir daug visokių dalykų. Man atrodo, kad Bendraminčiai - OK, tik nesinori, kad seną temą ištrintų.

Apie Monsanto. Ar žinojote, kad garsusis Rundapas, skirtas išpurkšti piktžolėms, kad augtų graži angliška pievelė, ir daržuose kad nesiveistų piktžolės? Tai va, Rundapo ~90% visos pasaulio produkcijos gamina Monsanto. O modifikuodama genetiškai augalus, padaro juos atsparius Rundapui.

Rundapu nupurškus pievą, su lietaus vandeniu jis nuteka ir patenka į upes, ir t.t. į vandens ciklą. Toliau cirkuliuoja žmogaus nekontroliuojamas. Ir natūraliai gaunasi, kad pakeliui žūna natūralūs augalai, o GMO išgyvena blink.gif viską perskaičiau The Ecologist praeitame numeryje.

Ir dar, beje, Rundapas patekęs į žmogaus organizmą, vyrams duoda moteriškus bruožus, nes veikia kaip hormonas blink.gif

Nuo to straipsnio nekenčiu kaimynų išpuoselėtų pievelių ir atsikračiau visų kompleksų dėl to, kad mūsų pievelė ne tokia tobula. Myliu savo natūraliai augančią pievelę, kurioje galima pasirinkti pienių žiedų pienių medui wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 14, 13:16)
Kaip gaila, kad perkėlė  verysad.gif Man ekologija vienas didžiausių pomėgių ir pramogų einant apsipirkinėt  blush2.gif Gal galima sugrąžint?
O kur dabar daržoves pirksit? Aš savąja jau primaitint pradėjau, kol kas ekologiška Hipp košė, o greitu laiku ruošiuos ir daržoves su vaisiais duot. Tik nežinau ką, ar eko tyreles ar pirkti daržoves ir pačiai daryt  g.gif

Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose unsure.gif ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.

O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 04 13, 10:27)
Kad nelabai koks nors tinkamas skyrelis yra  g.gif  Nebent prie parduotuvių, bet irgi nelabai  g.gif
Aišku, su pramogomis ir pomėgiais ekologija dar labiau "nesiriša"  biggrin.gif

QUOTE(balta @ 2008 04 13, 11:48)
Gal labiau tiktume forume "Namai"  g.gif
Nors šiaip labiau mums tiktų koks atskiras forumas "Sveikas gyvenimo būdas"  thumbup.gif

QUOTE(Savūnė @ 2008 04 13, 14:49)
tam geriausiai tiktų įkurti sveikos gyvensenos skyrelį „Grožio ir sveikatos“ paforumyje – ten galėtų būti atskiros temos apie ekologišką kosmetiką, buitines priežiūros priemones, maistą, šiukšles, audinius (drabužius), globalesnes klimato problemas ir t. t. Jeigu tik susirinktų pakankamai suinteresuotų. Nes jeigu jų tiek, kiek dabar yra, tai vienos temos čia pakanka.

Ne visi moderatoriai dėl laiko stokos žiūri į temos vidų ir įvertina jos naudingumą, taigi jei prie temos yra koks skaičiukas, iškart priskiria prie pliurpalų.

Kadangi pati turi įsidėjusi šią temą į Favorites, tai sureagavau labai greitai, kol dar tema nebuvo uždaryta ir pašalinta, nes jei ji būtų likusi bendraminčiuose, tai tikrai neišliktų...

Taigi greitai padariau atskirą skyrelį, nors nežinau ar tai buvo tikslinga, nes apie ekologiškas priemones temų galima rasti beveik kiekviename skyrelyje. Tikiuosi jos nesikartos. O tam reikia geriau apgalvoti koncepcija - kokios temos turi būti šiame skyrelyje ir kokios ne.

Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas bigsmile.gif .

Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 14, 14:16)
O kur dabar daržoves pirksit? Aš savąja jau primaitint pradėjau, kol kas ekologiška Hipp košė, o greitu laiku ruošiuos ir daržoves su vaisiais duot. Tik nežinau ką, ar eko tyreles ar pirkti daržoves ir pačiai daryt  g.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 05 14, 22:50)
Žirklutės, aš irgi saviškį tuo pačiu metu bandau pratint prie kito maisto. Bet ir pataikėm, pačiu blogiausiu metu metuose  unsure.gif ekologiškų daržovių visai nebeliko, siaubas. Aš irgi bandau duoti ekologiškas Hipp tyreles. Na, kaip suprantu, jos nesertifikuotos, bet ir balta berods apie šią firmą gerai atsiliepė, tai šiuo metu man vienintelė išeitis.
O po gero mėnesio po truputį pradės rodytis bulvės, morkos ir kitos gėrybės, atsigausim ir mes, ir mūsų lialiai  mirksiukas.gif

Offtopic ax.gif :
Aš tai neskubu, nes laukiu 6 mėn., o birželio pabaigoje jau visko bus: ir šviežių bulvių ir morkų. Taigi, manau šiuo atžvilgiu kaip tik labai gerai pataikiau pagimdyti gruodžio mėn. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperMama @ 2008 05 15, 00:18)
Ir gal pavadinimą reiktų į kokį kitą pakeisti... gal kas pasiūlys tinkamesnį pavadinimą, nes Sveikas gyvenimo būdas labai jau plati sąvoka, gal tada geriau Ekologiškas gyvenimo būdas  bigsmile.gif .

Papildyta:
Offtopic  ax.gif :
Aš tai neskubu, nes laukiu 6 mėn., o birželio pabaigoje jau visko bus: ir šviežių bulvių ir morkų. Taigi, manau šiuo atžvilgiu kaip tik labai gerai pataikiau pagimdyti gruodžio mėn.  bigsmile.gif

Bet kaip smagu kad šiai temai naujas skyrelis sukurtas bigsmile.gif Ačiū 4u.gif
Manąjai 5,5 mėn, jau ir primaitint noris, kol galutinai mamos nesusiurbė.
Žemuogių sezono atidarymas labai laukiamas ax.gif
Atsakyti