Rasma, aciu tau labai uz tiek idomios info.
Pries tai dar buvo kalbeta apie naturalia apsauga nuo vabzdziu, tai geriausias yra citronella aliejus (nezinau, ar ir lietuviskai taip pat vadinasi) Jis turi toki specifini, bet nelabai bjauru kvapa. Esu turejusi pleistra, tiesa, ne lietuvoj pirkta, kuris prisodrintas to aliejaus, tai net nereikejo nieko purkst, galima klijuoti ir ant odos ir pant lovos, vezimelio ar kitur.
QUOTE(svete @ 2008 05 11, 10:43)
Rasma, aciu tau labai uz tiek idomios info.
Pries tai dar buvo kalbeta apie naturalia apsauga nuo vabzdziu, tai geriausias yra citronella aliejus (nezinau, ar ir lietuviskai taip pat vadinasi) Jis turi toki specifini, bet nelabai bjauru kvapa. Esu turejusi pleistra, tiesa, ne lietuvoj pirkta, kuris prisodrintas to aliejaus, tai net nereikejo nieko purkst, galima klijuoti ir ant odos ir pant lovos, vezimelio ar kitur.
Aš buvau Biobutike CUP'e. Ten yra pirkt toks eterinis aliejus Citronela (berods 36 Lt.), mažiukas buteliukas medinėj dėžutėj. Skleidžia kvapą ir atbaido uodus. Sakė galima dėti mašinoj, kambaryje ir šiek tiek ištraukti iš vidaus tą pagaliuką, kad kvepėtų. Taip pat galima sumaišius tą esenciją su paprastu aliejum pasitepti kūną. Bet negalėjo pasakyti, ar tik "pasikvėpinti", ar visą kūną išsitepti, tai dar susilaikiau nuo pirkimo.
QUOTE(Junda @ 2008 05 11, 12:09)
Aš buvau Biobutike CUP'e. Ten yra pirkt toks eterinis aliejus Citronela (berods 36 Lt.), mažiukas buteliukas medinėj dėžutėj. Skleidžia kvapą ir atbaido uodus. Sakė galima dėti mašinoj, kambaryje ir šiek tiek ištraukti iš vidaus tą pagaliuką, kad kvepėtų. Taip pat galima sumaišius tą esenciją su paprastu aliejum pasitepti kūną. Bet negalėjo pasakyti, ar tik "pasikvėpinti", ar visą kūną išsitepti, tai dar susilaikiau nuo pirkimo.
Citronella - lietuviškai citrinžolė. Man labai patinka jos kvapas.
Bet nėščiosioms, atrodo, negalima vartoti jų eterinio aliejaus
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 11, 19:38)
Šiandien bandžiau rasti prieskonių be E621 ar kitaip vadinamŲ skonio stipriklių glutomatų - spėkit ar radau?
O žiūrėjai Kotanyi? Nes aš juose nematau tų E.
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 05 11, 13:10)
Tikrai? O gal žinai kodėl? Nerandu tokios info nete...
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 11, 20:19)
Aš iš ten esu pirkus eterinį aliejų, atitinka ir kaina, ir veikimo principas, tik pavadinimas visai kitoks nors aišku, ten aliejų, kurie įsistato į vidų, buvo visokių, tai gal neprieštarauja vienas kitam, o citronela buvo vienas iš kvapų? O jis specialiai uodams baidyti?
Mano va toks, tik pavadinimas kitoks:
http://www.blogas.lt...as-vaiksto.html
Mano va toks, tik pavadinimas kitoks:
http://www.blogas.lt...as-vaiksto.html
Jo, toks pats tas Citronela aliejukas, jis nėra skirtas specialiai nuo uodų, bet turi tokį poveikį ir tiek. O kokį kvapą pati pirkai? Aš negaliu atsidžiaut cinamono muilu, kurį vakar pirkau...
QUOTE(Junda @ 2008 05 11, 20:08)
Tikrai? O gal žinai kodėl? Nerandu tokios info nete...
Yra nemažai eterinių aliejų, kurių nerekomenduojama vartoti nėštumo metu. Sakoma, gali sukelti persileidimą ar priešlaikinį gimdymą.
Va, kažkas apibendrino skaitytą info apie eter. aliejus, gal ir tau bus naudinga - Nėštumas ir aromaterapija
QUOTE(jenna @ 2008 05 12, 07:58)
nors jau turiu uzsakymu is giminiu uz 100lt galima nusipirkti super spizine emaliuota keptuve. kepu ir atsidziaugt negaliu. o LT turejau spizine bet neemaliuota tai biski svyla prie jos
O ES šalyse, taip pat ir LT emaliuoti ir aliuminio indai pvz. vaikų darželiuose, maitinimo įstaigose yra labai nepageidautini Nes net esant menkiausiam įskilimui, įtrūkimui, subraižymui emaliuoto indo visiškai negalima naudoti, net ir vandeniui užvirinti, nes galima apsinuodyti metalo junginiais
Įskilusius, apdaužytais kraštais emaliuotus indus ir aliuminio įrankius LT higienos normos kategoriškai draudžia naudoti ruošiant ar tiekiant maistą vaikams
Emaliuotą indą reikia rinktis baltos spalvos ir atsisakyti geltonų,mėlynų, nes jiems dažyti naudojami švino ir kadmio junginiai.
Aliuminio indai reaguoja su rūgščiu maistu, todėl juose daug ko negalima gaminti, o maistą negalima ilgiau laikyti negu 3 val.
QUOTE(Rasma @ 2008 05 12, 07:15)
O ES šalyse, taip pat ir LT emaliuoti ir aliuminio indai pvz. vaikų darželiuose, maitinimo įstaigose yra labai nepageidautini Nes net esant menkiausiam įskilimui, įtrūkimui, subraižymui emaliuoto indo visiškai negalima naudoti, net ir vandeniui užvirinti, nes galima apsinuodyti metalo junginiais
Įskilusius, apdaužytais kraštais emaliuotus indus ir aliuminio įrankius LT higienos normos kategoriškai draudžia naudoti ruošiant ar tiekiant maistą vaikams
Emaliuotą indą reikia rinktis baltos spalvos ir atsisakyti geltonų,mėlynų, nes jiems dažyti naudojami švino ir kadmio junginiai.
Aliuminio indai reaguoja su rūgščiu maistu, todėl juose daug ko negalima gaminti, o maistą negalima ilgiau laikyti negu 3 val.
nutaigi ne aliumine keptuve nusipirkau, o spizine. net jei sutruktu tas emalis nieko blogo neatsitiks, nes net sios temos merginos sekmingai kepa ant tiesiog spiziniu, be jokio emalio. ir jis sveikiausias pasirinkimas is to ka siulo rinka.
o emaliuotas pavirsius tik palengvina kepima, nekimba taip kaip prie paprastos gelezies. o aliuminiuose induose jau mano mociute nieko nebegamino ir is ju nevalge.
maksimos suyrantys maiseliai http://www.maxima.lt...naujiena/21205/
QUOTE(balta @ 2008 05 11, 13:10)
Taip, tai citrinžolė ir man jos kvapas visai malonus, be to, sako, lengvina PMS JAu metai laiko auginu citrinžolę ant palangės vazone ir darausi arbatas... Eterinį aliejų irgi naudojau, bet kol laukiausi ir mažiukas buvo, tai lioviausi. Reiks pabandyt ar tikrai baido uodus?
Viskas, emaliuotus puodus atiduosiu vaikams žaisti. Tik reikia nuspręsti kuo juos pakeisti....
Tai gal dėlto Lietuvoje draudžia įskilusius emaliuotus naudot, nes po emale įprasta, kad yra aliuminis? Juk špižius kad būt kenksmingas, tai neteko girdėt
Rasma, tu auksas, kad taip daliniesi su mumis aukso vertės info
Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2008 05 11, 20:23)
Jo, toks pats tas Citronela aliejukas, jis nėra skirtas specialiai nuo uodų, bet turi tokį poveikį ir tiek. O kokį kvapą pati pirkai? Aš negaliu atsidžiaut cinamono muilu, kurį vakar pirkau...
Pas mane verbena, man labai patinka. Jau taip atpratau nuo purškiamų oro gaiviklių, kad jei kur nors kitur tenka pasinaudoti, vos nenumirštu
QUOTE(Rasma @ 2008 05 11, 21:29)
Skerdykla išduoda dokumentą ir vet. gyd. ženklina mėsą sveikumo spaudu. Kitaip būti negali, juk taip skerdena iš ūkininkų patenka ir į turgus nuoroda
Matyt gyvulys paskerstas savo ūkyje, savo reikmėms, o ne pardavimui.. Gal žmogus už savo gyvulį ir tikras, bet aš nepirkčiau Nebent tai būtų giminaičio ūkis kita nuoroda
"Gera mėsa - valgiau" juk tikrai ne rodiklis.. Tai ne vien skonis mėsos kokybę lemia.
Matyt gyvulys paskerstas savo ūkyje, savo reikmėms, o ne pardavimui.. Gal žmogus už savo gyvulį ir tikras, bet aš nepirkčiau Nebent tai būtų giminaičio ūkis kita nuoroda
"Gera mėsa - valgiau" juk tikrai ne rodiklis.. Tai ne vien skonis mėsos kokybę lemia.
Na, tai vadinasi, nesuklydau nuspręsdama nepirkti. Kadangi aš jų nepažįstu ir apie juos žinau tik tiek, kiek jie man patys sako, tai ir nerizikavau be skerdyklos dokumento.