Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Junda @ 2008 05 02, 21:06)
Nu žinai gal atsargiai ir pabandyčiau, bet esu daugeliui augalų alergiška, tai ne viskas tinka turbūt. O kur jų galima gauti?

Vokietijoje tai kiekvienoj vaistinėj gautum, o Vilniuje, atrodo, yra homeopatinė vaistinė.

Mano homeopatinėse knygose rašo, kad svarbiausia priemonė nuo vabzdžių įgėlimo ir profilaktiškai nuo labai dažnų uodų sukandimų yra Ledum D12 .

Jei Ledum nepadeda, tada turėtų padėti Staphisagria D12 - tai profilaktinė priemonė nuo ypatingai dažnų uodų sukandimų.
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 05 03, 09:20)

Surašysiu rezultatus, kai tik atrasiu daugiau laiko mirksiukas.gif

QUOTE(Junda @ 2008 05 03, 10:34)
Domina labai.

O kur VIlniuje yra homeopatinė vaistinė?

Info iš interneto:

Specializuotos vaistažolių ir homeopatinės vaistinės
Vilniuje

Širdažolė, vaistažolių vaistinė
Pelesos g. 7, Vilnius
Tel.: (8 5) 2655210
Faksas: (8 5) 2384051
El. paštas: sirdazole@takas.lt
Darbo laikas:
I-V 8-20 val.
VI 9-16 val.
VII nedirba

Vaistažolės, gydomosios arbatos, homeopatija, bičių produktai, medikamentai, vaistai, maisto papildai, higienos prekės, homeopatiniai vaistai, vaistažolių mišinių gamyba, kraujo tyrimai gliukozės ir cholesterolio kiekiui nustatyti

Kaune

Ąžuolyno vaistažolių vaistinė
K.Petrausko g. 19, Kaunas
Tel.: (8 37) 331566

Vaistažolių vaistinė
Vilniaus g. 41, Kaunas
Tel.: (8 37) 203498

Muziejaus vaistinė, homeopatijos vaistinė
Rotušės a. 2-3/Raguvos g. 10a, Kaunas
Tel.: (8 37) 221602

Parapharm, homeopatijos vaistinė
Vaistinės skg. 9-1/Savanorių pr. 58, Kaunas
Darbo laikas:
I-V 9-20 val.
VI 9-16 val.
VII nedirba
Tel.: (8 37) 202630
El. paštas: parapharm@parapharm.lt
Svetainė: www.parapharm.lt

Vekšis, homeopatijos vaistinė
Savanorių pr. 375, Kaunas
Tel.: (8 37) 312915

Homeopatinė vaistinė
Vytauto pr. 30-1, Kaunas
Tel.: (8 37) 201766

Putinaitis
J.Naugardo 13, Kaunas (Senamiestis)
Tel./fax: (8 37) 321691
Darbo laikas:
I–V 9-20 val.
VI 10-15 val.
VII nedirba

Klaipėdoje

Miesto homeopatinė vaistinė
S. Daukanto g. 22 (Medikanos gydymo centre), LT-92135 Klaipėda
Tel.: (8 46) 411809
Faksas: (8 46) 492820
El. paštas: saron@takas.lt
Svetainė: www.medikana.lt

Homepatiniai ir tradiciniai vaistai, higienos prekės, kompensuojami vaistai

Kituose miestuose ir miesteliuose

Jadvygos žolės, vaistažolių vaistinė
Tilto g. 3, LT-89492, Viekšniai, Mažeikių raj.
Tel.sad.gif8 443) 36400
Mobilusis telefonas: 8 686 17224
Faksas: (8 443) 36400
El. paštas: jb@email.lt

Ekologinio ūkio vaistažolės, fitoterapiniai preparatai, vitaminai,
medikamentai, gamyba, įvairių rūšių arbata

Labai nustebino Kauno miestas bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Ode @ 2008 05 03, 10:43)
Niu, pvz., kai mūsų diedukai augo - vištas laikė, žalius kiaušinius gėrė, niekas nieko nešveitė ir nesirgo... smile.gif

Aš sakyčiau: sveikos vištos - sveiki kiaušiniai.

Jau anksčiau šioj temoj kalbėjom apie vištas, auginamas "koncentracijos stovyklose". Vargšės vištos, vargšai ir mes, valgantys tokius produktus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 03, 11:38)

Širdažolė, vaistažolių vaistinė
Pelesos g. 7, Vilnius
Tel.: (8 5) 2655210
Faksas: (8 5) 2384051
El. paštas: sirdazole@takas.lt
Darbo laikas:
I-V 8-20 val.
VI 9-16 val.
VII nedirba

Vaistažolės, gydomosios arbatos, homeopatija, bičių produktai, medikamentai, vaistai, maisto papildai, higienos prekės, homeopatiniai vaistai, vaistažolių mišinių gamyba, kraujo tyrimai gliukozės ir cholesterolio kiekiui nustatyti

Dėkui, reikės po švenčių pasiskambint ir pasiklaust ar turi ką nuo uodų ir erkių...
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 03, 14:28)
Dėkui, reikės po švenčių pasiskambint ir pasiklaust ar turi ką nuo uodų ir erkių...

Būtinai po to parašyk, čia visom tikriausiai aktualu 4u.gif

Dabar mano klausimas: kas naudoja muilo riešutus ir kur pirkote? Galima užsisakyt per www.muiloriesutai.lt bet man kažkaip mažoj parduotuvytėj pirkti maloniau ax.gif Čia kažkur jau buvo šnekėta, bet tingiu paieškot blush2.gif

Dabar vis mintis kirba kaštonų muilą darytis, bet tų kaštonų nėr, teks rudeniui nukelt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 03 gegužės 2008 - 14:54
Arbatmedžių aliejus sumažina perštėjimą vabzdžių įkandimų vietose. Nuo vabzdžių įgėlimų padės skystis, gautas sumaišius vieną dalį aliejaus ir 10 dalių vandens. Juo, eidami į lauką, pasitepkite atviras kūno vietas.
Iš naujosios barmunės psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 04 gegužės 2008 - 12:57
QUOTE(balta @ 2008 05 04, 23:06)
Plaukų kondicionieriai/balzamai (vok. Spülung) (skliausteliuose kaina eurais, vertinimas nuo 1 (labai gerai) iki 6 (nepatenkinamai)):
...
The Body Shop Honey Moisturising Conditioner (8,00) - 2
...
Dove Therapy Intensive Pflege Spülung (2,45) - 6
Elvital Reparierende Aufbau-Spülung Anti-Haarbruch (2,55)  - 6
Fructis Kräftigende Creme-Spülung Oil Repair (2,25)  - 6
Swiss O Par Kokos-Milch Spülung (1,59)  - 6

Balta, labai ačiū 4u.gif

Na va, The Body Shop gal nėra toks visiškas totalus blogis, kad ir mūsų iškeiktas biggrin.gif bent jau šiuo konkrečiu atveju rolleyes.gif

Nors paskutiniame Ozono numeryje kažkoks The Body SHop kremas pristatytas skyrelyje "Ekodaiktas", kur mano supratimu jau pristatomi tikrai ekologiški dalykai g.gif tik foto tokia maža, kad nesimato, sertifikuotas jis ar ne rolleyes.gif

QUOTE(agnuta @ 2008 05 05, 08:06)
ne tik universaliuose, bet praktiskai visuose prieskoniu misiniuose. sakiau reiks pirkt atskirai visokius prieskonius g.gif kazin, kaip kitos daro ir kur juos perka? ax.gif

Aš irgi kai pradėjau tuo kažkiek domėtis, apakau - visuose prieskoniuose pilna tų skonio stipriklių verysad.gif o knygoje apie E rašoma jų vengti unsure.gif tai man tas pats klausimas labai aktualus smile.gif

Beje, kai pradėjau skaityti kas ant jau anksčiau supirktų prieskonių parašyta, tai nustebau, kad Optima prekės ženklo karis, jei tikėt įpakavimu, tai be jokių E, tik prieskoniai bigsmile.gif tik va, neapsisprendžiu tikėt ar ne g.gif jei kas nors patvirtintų, kad tie skonio stiprikliai kainuoja daugiau nei ciberžolė, tai tada patikėčiau, kad maxina grynai iš taupumo neįdėjo jų hihihi.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 05, 09:21)
Atsisakiau mišinių ir visokiausių sultinio kubelių. Stengiuosi  naudoti šviežias prieskonines žoleles:baziliką, kalendrą, krapus, petražoles,šalaviją, raudonėlį, mairūną-auginuosi pati namuose ar pardėj vazonėliuose nusiperku. Žaliuoja ilgai, tik reikia palaistyti. Tiesa, verdant šviežias žoleles reikėtų berti pabaigoje, kad jos neprarastų skonio, labiau jaustųsi. Nebent tai būtų koks čiobrelis, tai jam reikia laiko aromatiniams aliejams išskirti. Žinokit  thumbup.gif 
O visokius džiovintus kai prireikia, tai perku Maxej ar Iki, kartais Rimi. Tik pagrindinė taisyklė- jokių mišinių ir jokių skonio stipriklių. Specializuotose prieskonių parduotuvėse nesilankau. Kažkaip užtenka ir to kas yra didžiuosiuose centruose ar darže, ar ant palangės ax.gif

ačiū už patarimus, ziezulablond 4u.gif

daržovių sultinio be priedų yra www.sanga.lt

beje, aš čia prieš kiek laiko burbėjau, kad MB nelabai supranta mano ekologiškumus, tai va, neseniai sako man: žinai, nebegaliu kavinėj nieko valgyt, pripratinai mane prie ekologiško namie gaminto maisto, nevirškina, šakės.

Tai medalį sau užsidėjau first.gif ir kitoms, žinokit, pokyčiai vyksta gal ne taip greitai, kaip norėtųsi, bet vyksta mirksiukas.gif

Dėl čipsų tai dėl vaikų esam įvedę taisyklę - čipsai tik penktadieniais ir tik vienas pakelis visiems. Bet va šį penktadienį pamiršo nupirkt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 05 gegužės 2008 - 10:45
Šiandien Ukmergės Maximoj lentyna su L'angelica pastos kainomis buvo tuštutėlė, o visų kitų pastų buvo pilna. Gal žmonės ėmė mąstyti ir pirkti ekologiškus produktus? Teko nusipirkti kitos itališkos pastos, ant kurios buvo kažkoks ženkliukas Naturana ar pan. Gal kas nors ką nors žino apie jį? Parašyta, kad 99,4 proc. pasta iš natūralių medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 01, 21:58)
Nu vakar su vyru nusiaubėm eurovaistinę akropolyje smile.gif Pirkom 20 didžiųjų Bambo pokų, tai pardavėjos visos sulėkė ir nešė mums iš sandėlio paskutinius. Šiaip ar taip per 20 pokų sutaupėm viso 240 Lt., tas manau yra gerai smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O aš čia su rimtu klausimu noriu kreiptis - kur dar prekiaujama didelėmis Bambo sauskelnių pakuotėmis (kol kas 4 dydis)??
Kaip suprantu i Akropoli jau nera ko vaziuoti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 05 06, 13:49)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O aš čia su rimtu klausimu noriu kreiptis - kur dar prekiaujama didelėmis Bambo sauskelnių pakuotėmis (kol kas 4 dydis)??
Kaip suprantu i Akropoli jau nera ko vaziuoti? rolleyes.gif

Lygtais Norfose turi būti g.gif
Atsakyti
Akropoly yra 5-o dydžio didelės pakuotės, 35lt. Nuo 12kg jei neklystu.
O Junda tai tikrai visas 4-o dydžio susipirko, mačiau tik mažose pakuotėse lotuliukas.gif
Atsakyti
VILANDRA yra platintojas. Pas juos turėtų būti BAMBO visokių mirksiukas.gif :
Liepkalnio g. 132A, Vilnius Tel. +370 5 2601830 Fax. +370 5 2601828, info@vilandra.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geltoniausia: 06 gegužės 2008 - 13:55
Aciu uz info - bandysim ieskot 4u.gif

Va ka radau - visos Eurovaistines nemokamai priima senus vaistus
Atsakyti