QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom, tik va vyro tevas braskem alergiskas tik tiek... Is kur tas baisumas... Viena sesute isgirdus musu istorija iskele savo hipoteze. Sako, gal kartais tiesiog dvieju zmoniu genai, mano ir vyro taip sureagavo...o saugojaus, kaip kokia stropi mokine: darzoves, vaisiai tik is savu darzu, daug ko niestumo metu atsisakiau. Jokiu vaisvandeniu, chemijos, jokiu modifikuotu, jokiu stipriai alergizuojanciu produktu.
savas daržas jo.. gerai, bet kad nežiani kuo kaimynai tręšia , jei ir pats nieko nenaudoji. Na, bet čia gal tik pas mus taip opiai - mes , kadangi vanduo pas mus ne koks, tai pasitikrinę naudojam tik pirktinį bakuose, tada dar filtruot bandėm, bet kažkaip nepatiko man tas būdas , likus lakmuso popieriukų pasibandžiau nitratų kiekį savo ir pirktose daržovėse nustatyt. ti išvada pas mus buvo tokia, kad beveik tiesiai lygybės ženklą galim dėt tarp pirktinių ir savo daržovių .. nors mūsiškių skonis ir LABAI skiriasi nuo anų (na, bet aišku parduotuvinių labai stipriai supeikinėt ir negalima, ten gi irgi tikrina, bile ko negali parduot, bet, aišku tos normos ten skirtos ne jautresniems žmonėms). Na, gal ir ne tokie jautrūs tie popieriukai, jei kitaip tikrint, gal ir didesnis skirtumas matytūs, bet kai apsidairai - kaimynai soduose vieni šalia kitų, o dar kur kalneliai, vėjukas - ir kai lyja nuteka, ir kai purškia nuo įvairių kenkėjų, matyt "atskrenda" to visoki gėrio . nežianu, čia labai norėčiau tikslesnės info iš kur nors gaut, nes mane tai labai nustebino mano pačios darytas eksperimentas
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Medetkos padeda greiciau zaizdelem gyti, tas kremas kuri daro Universiteto vaistinej, kiek zinau ir i ji vitaminu ideda. Kai AD toks pasiutiskai didelis visi sie kremukai veikia kaip svelnus mamos glostymas, o velaiu net siek tiek psichologinis( vaikas nejuciom programuojasi, pateps- nurims). Bet butinai pabandyk, gal pradzioj truputi, kokia viena rankyte, paziurek ar tavo vaikeliui tiks. Mat vaistazoles yra vaistazoles. Man tai ideali alternatyva, jau abi tepu.
gal pradžiai pabandysiu ką iš Weledos serijos su medetkom (man patinka ši ekologiška kosmetika ), vaikui dar nieko iš čia dorai nebandžiau - baisu eksperimentuot, kai sudėty žolelės , bet kartu ir noris, kai žinai, kad tokie preparatai , jei "pataikai" labai efektingi būna.
Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 21, 09:06)
Na jei pasigirsiu, gal nebus blogiau. Jau kuris laikas mano mergytes odele svari, matosi tik tamsesnes odos demes, nuo buvusiu berimuku ar nukasymu, ir kasosi retai, nezinau nuo ko. Laikomes hipoalergines dietos, bet jai kartais nusizengiam, tai to tai ano issireikalauja, tai kas uzvaisina, paskutini karta sokoladiniais sausainiais uzvaisino, ir dar su kremu, bet tfu tfu tfu nieko... Liepos 31 uzrasem i Antakalnio klinika, nueisim svarios, sakys, ko cia atejot
Sveikinam - jo, mum ir šventė, kai kuris laikas niekas "aktyviai neišlenda" paviršiun.
Dėl Antakalnio - žinok mum taip buvo - mes ir iš anksto užsirašėm, tada stipresnė dietą - ir ką taip ir pasakė, kaip sakei. Bet.. ne ilgai džiaugiaus.. "pabandė" jau ant kitos dienos to, nuo ko ją, kaip sakiau beria (mum tai buvo neekologiška, paprasta bulvė) .. ir ką - po kelių valandų vaikas užraudo,jau drąskės... žliumbiau maitindama aš tą bulvę jai, bet ten niekam nerūpėjo... sakė "pažiūrėsim" , nes tipo - "nepanašu", kad ji tokia jau ir alergiška .. yr žiaurių prisiminimų man iš ten.. . na, bet gal taip reik