Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom, tik va vyro tevas braskem alergiskas tik tiek... Is kur tas baisumas... Viena sesute isgirdus musu istorija iskele savo hipoteze. Sako, gal kartais tiesiog dvieju zmoniu genai, mano ir vyro taip sureagavo...o saugojaus, kaip kokia stropi mokine: darzoves, vaisiai tik is savu darzu, daug ko niestumo metu atsisakiau. Jokiu vaisvandeniu, chemijos, jokiu modifikuotu, jokiu stipriai alergizuojanciu produktu.

4u.gif
savas daržas jo.. gerai, bet kad nežiani kuo kaimynai tręšia rolleyes.gif , jei ir pats nieko nenaudoji. Na, bet čia gal tik pas mus taip opiai rolleyes.gif - mes , kadangi vanduo pas mus ne koks, tai pasitikrinę naudojam tik pirktinį bakuose, tada dar filtruot bandėm, bet kažkaip nepatiko man tas būdas schmoll.gif , likus lakmuso popieriukų pasibandžiau nitratų kiekį savo ir pirktose daržovėse nustatyt. ti išvada pas mus buvo tokia, kad beveik tiesiai lygybės ženklą galim dėt tarp pirktinių ir savo daržovių blink.gif blink.gif blink.gif .. nors mūsiškių skonis ir LABAI skiriasi nuo anų blink.gif (na, bet aišku parduotuvinių labai stipriai supeikinėt ir negalima, ten gi irgi tikrina, bile ko negali parduot, bet, aišku tos normos ten skirtos ne jautresniems žmonėms). Na, gal ir ne tokie jautrūs tie popieriukai, jei kitaip tikrint, gal ir didesnis skirtumas matytūs, bet kai apsidairai - kaimynai soduose vieni šalia kitų, o dar kur kalneliai, vėjukas - ir kai lyja nuteka, ir kai purškia nuo įvairių kenkėjų, matyt "atskrenda" to visoki gėrio rolleyes.gif g.gif . nežianu, čia labai norėčiau tikslesnės info iš kur nors gaut, nes mane tai labai nustebino mano pačios darytas eksperimentas unsure.gif
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Medetkos padeda greiciau zaizdelem gyti, tas kremas kuri daro Universiteto vaistinej, kiek zinau ir i ji vitaminu ideda. Kai AD toks pasiutiskai didelis visi sie kremukai veikia kaip svelnus mamos glostymas, o velaiu net siek tiek psichologinis( vaikas nejuciom programuojasi, pateps- nurims). Bet butinai pabandyk, gal pradzioj truputi, kokia viena rankyte, paziurek ar tavo vaikeliui tiks. Mat vaistazoles yra vaistazoles. Man tai ideali alternatyva, jau abi tepu.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
gal pradžiai pabandysiu ką iš Weledos serijos su medetkom (man patinka ši ekologiška kosmetika thumbup.gif ), vaikui dar nieko iš čia dorai nebandžiau - baisu eksperimentuot, kai sudėty žolelės rolleyes.gif , bet kartu ir noris, kai žinai, kad tokie preparatai , jei "pataikai" labai efektingi būna.
Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 21, 09:06)
Na jei pasigirsiu, gal nebus blogiau. Jau kuris laikas mano mergytes odele svari, matosi tik tamsesnes odos demes, nuo buvusiu berimuku ar nukasymu, ir kasosi retai, nezinau nuo ko. Laikomes hipoalergines dietos, bet jai kartais nusizengiam, tai to tai ano issireikalauja, tai kas uzvaisina, paskutini karta sokoladiniais sausainiais uzvaisino, ir dar su kremu, bet tfu tfu tfu nieko...  thumbup.gif  Liepos 31 uzrasem i Antakalnio klinika, nueisim svarios, sakys, ko cia atejot  doh.gif

Sveikinam 4u.gif - jo, mum ir šventė, kai kuris laikas niekas "aktyviai neišlenda" paviršiun.
Dėl Antakalnio - doh.gif žinok mum taip buvo - mes ir iš anksto užsirašėm, tada stipresnė dietą - ir ką lotuliukas.gif taip ir pasakė, kaip sakei. Bet.. ne ilgai džiaugiaus.. "pabandė" jau ant kitos dienos to, nuo ko ją, kaip sakiau beria (mum tai buvo neekologiška, paprasta bulvė) .. ir ką - po kelių valandų vaikas užraudo,jau drąskės... žliumbiau maitindama aš tą bulvę jai, bet ten niekam nerūpėjo... sakė "pažiūrėsim" , nes tipo - "nepanašu", kad ji tokia jau ir alergiška bash.gif .. yr žiaurių prisiminimų man iš ten.. . na, bet gal taip reik rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 06 24, 07:09)
likus lakmuso popieriukų pasibandžiau nitratų kiekį savo ir pirktose daržovėse nustatyt.

O kur pirkai lakmuso popieriukus?

Šiandien buvom pas alergologę (pas kitą nei visada, nes norėjau išgirsti kito gydytojo nuomonę). Niu ir ką:
*pasiūlė Bazalio tepalą (dėl natūralių drėkiklių - nieko konkretaus, bandyt galima ką nori), kompensuojamų hormoninių tepalų (atseit nebijot tept hormoninių),
*valgyt bandyt kone viską, išskyrus pieno produktus (dar pasidarėm maisto alergenų paletę - gal ką parodys - labai tikiuosi),
*vartot kalcio papildus, žuvų taukus,
*maudyt nerečiau kaip kas 3 dienos, vienąsyk per savaitę maudyt be aliejaus, o su pvz. eucerin prausiamuoju aliejumi, kuris kaip muilo pakaitalas nuplauna nešvarumus. Galima maudyt ir kasdien, ypač vasarą, svarbu per 3 min po maudynių ištept odą emolientu.
Įdomiausia, kad ji įrašė: sunkus AD (o kai mums buvo l. blogai kita gydytoja buvo įrašius - vidutinio sunkumo AD, o dabar jau visai nieko palyginus kaip buvo).
Tai vat, skirtingos gydytojos įrašė skirtingą AD sunkumo laispnį, kiekviena pasiūlė kitokius tepalus, viena leido valgyt kone viską, kita - iki 2 m. vengti didžiųjų alergenų. Viena nieko prieš homeopatiją, kita - prieš. Ir galvok ką nori doh.gif
Atsakyti
Weledos aliejukas ir man labai patinka, mes ji naudojam nuo pat gimimo. O johnsom & johnson firmos produktu bijausi kaip maro. Teko matyt maza vaikeli su greitaja alergijos skyriun atvezta, pasirodo nuo muilo. Ir siaip, ta firma domejaus- nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 25, 21:57)
O kur pirkai lakmuso popieriukus?

ax.gif mum liko iš tų, kur kartu su filtru pirkom (filtras ), vyras sakė, kad jie ir atskirai parduoda, tik dabar reiktų pasitikslint jų prekybos vietas 4u.gif
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 25, 21:57)
Šiandien buvom pas alergologę (pas kitą nei visada, nes norėjau išgirsti kito gydytojo nuomonę). Niu ir ką:
*pasiūlė Bazalio tepalą (dėl natūralių drėkiklių - nieko konkretaus, bandyt galima ką nori), kompensuojamų hormoninių tepalų (atseit nebijot tept hormoninių),
*valgyt bandyt kone viską, išskyrus pieno produktus (dar pasidarėm maisto alergenų paletę - gal ką parodys - labai tikiuosi),
*vartot kalcio papildus, žuvų taukus,
*maudyt nerečiau kaip kas 3 dienos, vienąsyk per savaitę maudyt be aliejaus, o su pvz. eucerin prausiamuoju aliejumi, kuris kaip muilo pakaitalas nuplauna nešvarumus. Galima maudyt ir kasdien, ypač vasarą, svarbu per 3 min po maudynių ištept odą emolientu.
Įdomiausia, kad ji įrašė: sunkus AD (o kai mums buvo l. blogai kita gydytoja buvo įrašius - vidutinio sunkumo AD, o dabar jau visai nieko palyginus kaip buvo).
Tai vat, skirtingos gydytojos įrašė skirtingą AD sunkumo laispnį, kiekviena pasiūlė kitokius tepalus, viena leido valgyt kone viską, kita - iki 2 m. vengti didžiųjų alergenų. Viena nieko prieš homeopatiją, kita - prieš. Ir galvok ką nori  doh.gif

biggrin.gif biggrin.gif oi, žinom šitą situaciją apie skirtingas nuomones - turim 5-kių specų tris VISAI skirtingas nuomones+dietas lotuliukas.gif ... taigi iš savo patirties tegaliu pasakyt - su hormoniniais išgydėm mažutei atviras žaizdas ant veiduko, kur bėrimai labai išsiplėtę ir užvešėję buvo, bet verysad.gif .... pas ją jau ant veido iššokę kapiliarai verysad.gif .. panašu, kad suvisam, kiek dermatologė sakė. Bandyt valgyt pabandom viską beveik (na, išskyrus mūsų "baubą" riešutus, žuvį , braškes ir pan.) - nes alergija mainosi - nuo ko nebėrė pradeeda bert, ir atvirkščiai doh.gif - čia jau taip dažnai tų tyrimų neprisidarysi - reik stebėt vaiką. Maudom mes dažnai, jo su visokiais spec. Adermos, Linola, Uriage firmų spec. aliejukais voniai thumbup.gif labai tinka odytei, po to įtepimai - na, pas mus bėrimųšlapiuojanti forma, tai dažnai lakišiaus vonelėj pamaudom.
tikiuos atsirinksit tinkamiausią info iš visų gydytojų ( lotuliukas.gif man tai 2 gydytojų nuomonių neužteko, bet dabar ir su trim nuomonėm ne ką aiškiau būt, jei ne kitų mamų patirtis, patarimai ax.gif ).
QUOTE(svirplele @ 2008 06 26, 00:00)
Weledos aliejukas ir man labai patinka, mes ji naudojam nuo pat gimimo. O johnsom & johnson firmos produktu bijausi kaip maro. Teko matyt maza vaikeli su greitaja alergijos skyriun atvezta, pasirodo nuo muilo. Ir siaip, ta firma domejaus- nieko gero.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kas link johnsom & johnson - jį kaip siaubą baubą visi tos srities specai mini.
Atsakyti
Gal ne toks jau ir baubas tie J&J produktai biggrin.gif mirksiukas.gif
Vietoj abstrakciu gasdinimu galima pasiskaitineti produktu sudeti mirksiukas.gif

Tie, kas megsta ir naudoja naturalius produktus (ne tik i vidu, bet ir ant odos) - J&J gaminiais, aisku, nesusizaves. Ju sudetyje daugiausia sintetiniai /cheminiai ingredientai.

Taciau tie, kas odai naudoja visokius tepaliukus ir kremukus is vaistines - laisvai gali pabandyti ir J&J, nes sitie produktai nedaug tesiskiria nuo kitu aliejuku ir kremuku. Jie pagaminti kudikiams, todel patikrinti dermatologu, kad tiktu jautriai kudikiu odelei, neturi dazu ar konservantu ir pan..

O sudetyje dazniausiai parafinai, visokie ispropyl palmitate ir pan (kuriuos deda i beveik visus gaminamus emolientus ir aliejukus voniai).. jokiu kitokiu baubu ju sudetyje nepastebejau smile.gif ir nelabai gali buti - si produkcija gaminama naujagimiams.

Visa tai parasius as noriu pridurti, kad jokiu budu neraginu naudoti J&J mirksiukas.gif Cia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Asmeniskai as ju produkcijos nenaudoju.
Atsakyti
as turiu drauge, kurios sunui AD, taciau ji naudaja J&J prausikli ir jiems visai nieko, tinka. Eilini karta pasirodo, kad yra isimciu. Be to jie naudoja hormonini tepaliuka ir nebijo jo kaip didziausio baubo...
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 06 27, 01:46)
Gal ne toks jau ir baubas tie J&J produktai  biggrin.gif  mirksiukas.gif

4u.gif tikiu, kad ne visi. Aš pati tik šampūna esu pirkus, bet mazgei netiko - kasytis galvą pradėjo doh.gif , na bet taip irgi su nemažai produkcijos gali būt. Tiesiog iš gydytojų tokią nuomonę mes išgirdom, ir būtent, kur kreipėmės su AD problema ax.gif, pati aš nuomonės neturėjau, nes nenaudojus buvau šios firmos iki gimstatnt mažei rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 27, 08:32)
Be to jie naudoja hormonini tepaliuka ir nebijo jo kaip didziausio baubo...

rolleyes.gif mes irgi nebijojom,ypač, kai tas atviras žaizdas užgydė gerai, bet dabar... man gaila dukrytės - išsišokę ant veiduko kapiliarų tinklai rolleyes.gif unsure.gif anoks čia gėris ar berniukui, ar mergaitei - puošmena ne kokia, o ir sveikatai čia ne pliusas gi.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 06 27, 12:02)
rolleyes.gif  mes irgi nebijojom,ypač, kai tas atviras žaizdas užgydė gerai, bet dabar... man gaila dukrytės - išsišokę ant veiduko kapiliarų tinklai  rolleyes.gif  unsure.gif  anoks čia gėris ar berniukui, ar mergaitei - puošmena ne kokia, o ir sveikatai čia ne pliusas gi.

Tikrai ne į sveikatą tas hormoninis tepalas
bandžiau jo išvengt, bet nepavyko
naudojau Advantan'ą, bet tepiau ne gryną, o dėjau mažą trupinuką į paprastą drėkinamą kremą (Aderma, essex, arba gamindavau kremą su Iwostinu ir vitaminais)
o ką darysi, kai odelė jau šlapiuoja - nelauksi gi kol žaizdos atsivers ir infekcija įlys
bet dar ir dabar į horomoninį tepalą žiūriu kaip į baubą doh.gif ir džiaugiuosi, kad jau pusmetis, kaip galiu apseit be jo

Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2008 06 27, 01:46)
Gal ne toks jau ir baubas tie J&J produktai  biggrin.gif  mirksiukas.gif
Vietoj abstrakciu gasdinimu galima pasiskaitineti produktu sudeti  mirksiukas.gif

gal ir ne baubas, bet ir aš esu girdėjusi, kad labai daug kam netinka - tiek asmeniškai iš mamų, tiek skaičiau, plus mano artima gydytoja- pediatrė geranoriškai perspėjo būt atsargesniai su šitos firmos produkcija
tiesa, kartais šampūną naudojam- tai nieko blogo nepastebėjau
Atsakyti
Pasitepus natūraliais aliejukais odelė kvėpuoja, o tais J&J užsideda plėvelė, juk naftos produktai sudety. Viskas gerai, jei vaikučiams tos firmos produktai tinka, bet mes juk kalbam apie vaikučius,kuriu odelė ypač pajautrėjusi. AD nemaloni liga, tad norisi savo vaikui kuo natūralesnių ir sveikesnių produktu duoti. Bet, ne viskas ,žinoma, gaunasi. Pas mus visi pataliukai- sintetika, nuo vilnos odelę išberia. Va, norėjau pirkti dideli čiužinį su kokoso kamšalu, bet, pasirodo didelė tikimybė, kad gali berti nuo latekso, medžiagos, kuria čiužinys klijuojamas, va tau ir geri norai...
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 06 26, 07:10)
ax.gif  mum liko iš tų, kur kartu su filtru pirkom.
oi, žinom šitą situaciją apie skirtingas nuomones - turim 5-kių specų tris VISAI skirtingas nuomones+dietas
tikiuos atsirinksit tinkamiausią info iš visų gydytojų (

Ačiū, tavo nuorodoje radau kur jų galima įsigyti thumbup.gif
Tai vat - dvi alergologės, pediatrė ir homeopatė - jau 4 nuomonės pas mus doh.gif

Mano didžiam nusivylimui, mūsų pasidarytas maisto alergenų paletės tyrimas neparodė NIEKO (vaikui 15.5 mėn.). Visur nuliai.
Daviau banano (tyrime jis buvo) - greit užalergizavo smarkokai, bet greit ir praėjo. Tad alergija yra, bet tyrimas jos nerodo. Tai kaip čia yra - kodėl nerodo?
Bendras kraujo tyrimas parodė tik 3 proc. eozinofilų. Gydytoja sako, kad tai rodo apmažėjusią alergiją. Gal tai turi įtakos tam paletės tyrimui?

Papildyta:
QUOTE(svirplele @ 2008 06 27, 18:34)
Va, norėjau pirkti dideli čiužinį su kokoso kamšalu, bet, pasirodo didelė tikimybė, kad gali berti nuo latekso, medžiagos, kuria čiužinys klijuojamas, va tau ir geri norai...

O ir mažųjų čiužinukai su juo klijuojami? Kokį tada pirkt?
Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 27, 23:02)
Ačiū, tavo nuorodoje radau kur jų galima įsigyti  thumbup.gif
Tai vat - dvi alergologės, pediatrė ir homeopatė - jau 4 nuomonės pas mus doh.gif

4u.gif tikiuos, kad įneš aiškumo - pradžioj aš su tais filtrais net negalvojau bandytis, bet kai užmačiau vienoj AGRO kokioj tai laidoj per nacionalinį LT kanalą, regis, - apsidžiaugiau , kad tai ne toks jau ir sudėtingas dalykas kai ką pačiam pasitikrint, nereik niekur vežt smile.gif
doh.gif dėl nuomonių.. jo.Ir renkas tėvai, kuom tikėt, ką naudot rolleyes.gif .. sunkiausia būna, kai užpuola kokia ligelė - nes tada ne ką geriau .. mes šią žiemą tris kart vieno sirgimo metu su greitaja bendravom.. o skirt ką visi bijojo, dėl alerginės reakcijos, tai paskutinį kart greitosios gydytoja ( rolleyes.gif prisiminimai liko...) mus palaikė asocialiais tėvais, kad vaikas su aukšta temperatūra(dažniausiai iki 39,5-40 vakare) niekuom rimtu septinta para negydomas ir prievarta išsinešt vaiką norėjo .. tačiau Santariškėse pasitaikė labai gera pamaina thumbup.gif - ir po klausimo " o kaip jūs manot, ką mes galim jūsų vaikui skirti ???" ( rolleyes.gif .. tėveliai, ir žinokit gi) - nuėjo dar pasitart su kažkuo skyriuj , išrašė šio bei to. Visur pirmas ir paskutinis mūs žodis turi būt - tai vaiko naudotų vaistų, tepalų visas sąrašas jau ne tik rankinuke, bet ir galvoj "įsirašė" mum biggrin.gif
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 27, 23:02)
Mano didžiam nusivylimui, mūsų pasidarytas maisto alergenų paletės tyrimas neparodė NIEKO (vaikui 15.5 mėn.). Visur nuliai.
Daviau banano (tyrime jis buvo) - greit užalergizavo smarkokai, bet greit ir praėjo. Tad alergija yra, bet tyrimas jos nerodo. Tai kaip čia yra - kodėl nerodo?
Bendras kraujo tyrimas parodė tik 3 proc. eozinofilų. Gydytoja sako, kad tai rodo apmažėjusią alergiją. Gal tai turi įtakos tam paletės tyrimui?

rolleyes.gif bananas? Jis, anot daugumos gyd. - visai neutralus.Mano pastebėjimas - maniškei netinka bananai iš Maximos (nelabai pamenu firmų, kurios ten veža)-reakcija po valandos jau būna, bet iš "kioskelio" bananai - thumbup.gif , kartais net cielus du iškart suvalgo bigsmile.gif (nepamenu lipdukų irgi.. šiuo metu neturim jokio namie ax.gif .. bet tiesiog pastebėjau, kad nuo firmų mum skirias reakcija.. vadinas - "purškalai" nokinimo, sandėliavimo ar pan., matyt netinka). Šiaip labai džiaugiuos, kad ši vaisių gali valgyt.. nes šiuo metu nieko nelikę iš vaisių, ką galima... laukiam labai mėlynių už tai cool.gif
Kas link maisto paletės tyrimo - rolleyes.gif mum jis irgi , kaip minėjau - ne visai atitinka mūs pastebėjimus. jei gyd. ramina - tai gal viskas tikrai geryn mirksiukas.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(svirplele @ 2008 06 27, 18:34)
Pasitepus natūraliais aliejukais odelė kvėpuoja, o tais J&J užsideda plėvelė, juk naftos produktai sudety. Viskas gerai, jei vaikučiams tos firmos produktai tinka, bet mes juk kalbam apie vaikučius,kuriu odelė ypač pajautrėjusi.
AD nemaloni liga, tad norisi savo vaikui kuo natūralesnių ir sveikesnių produktu duoti. Bet, ne viskas ,žinoma, gaunasi. Pas mus visi pataliukai- sintetika, nuo vilnos odelę išberia.
Va, norėjau pirkti dideli čiužinį su kokoso kamšalu, bet, pasirodo didelė tikimybė, kad gali berti nuo latekso, medžiagos, kuria čiužinys klijuojamas, va tau ir geri norai...

drinks_cheers.gif
4u.gif 4u.gif 4u.gif užuojauta dėl vilnos .. eina sau, kokio gėrio tenka atsisakyt jum 4u.gif .. aš taip džiaugiuos (tfu tfu tfu), kad tam muj nieko nėr, ir šunį namie laikom - tai va, anoj savaitėj grikines pagalves įsigijom (bandysim) - nors košė grikių nelabai tinka pagal "tyrimus", bet užvalgius jos, nebėrė jau paskutinius kartus bigsmile.gif - bandysiuos. Su sintetine patalyne man pačiai kažkaip nelabai malonu.. jei netiks kiškiui grikiai, tai niekur nesidėsim - gryšim prie jos ir mes.
o kas link latekso - taaaip, labai bjaurus dalykas, jei jam alergija yr.. aš jaučiu, kad man per šį nėštumą jam reakcija atsirado unsure.gif - nors nedaug kur su juo susiduriu, bet jau vien pirštines panaudos buvo jausmas.. nu, sunku nupasakot rolleyes.gif .. (tikiuos vienkartinė kokia tai rekc. susdarė).
Atsakyti
Mazi ciuzinukai tiesiog siusiuvami. Mes naudojom ta, kur viena puse kokoso, kita- grikiais uzpildyta. O pataliukus specialius pirkom, alergiskiem vaikuciams. Tiesiog tie pataliukai svelnesni ir malonesni, nei paprasta sintetika.
Atsakyti