QUOTE(Daddygirl @ 2008 06 21, 02:45)
kartais suauge net nezino, kad turi alergija. zinau, kad skamba kvailokai.. bet girdejau ne viena atveji: vaikas turi AD ir tik po kurio laiko vienas is tevu supranta, kad ir jis pasirodo turi sienlige (o iki to laiko nesuprato, kad tie simptomai, kurie kartais ji 'aplanko' ir yra sienlige).
Tikrai taip - kai pradėjau gilintis kas iš artimųjų turi alergiją, tai pasirodo ir vienam, ir kitam buvę AD apraiškų... Ir man pačiai teko susidurti su tuom, nors ir nesmarkiai. Po 11 metų atrodo vėl išlindo alergija? - pabuvus ant saulės man pradeda niežėt rankas - pirmąsyk taip darosi...
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 21, 09:06)
tai cia ir tau atsakymas... vaikai kaip taisykle paveldi daugiausia genu is antros kartos, t.y. is seneliu, siuo atveju polinki i alergija, bet kaip gydytoja mums aiskino ne pacia alergija, tai reiskia, kad jei kas seimoj kazkam ir alergiskas, tai nereiskia, kad vaikas turi buti alergiskas tiems patiems dalykams, mat paveldimas tik polinkis, o ne patys alergenai.
Na jei pasigirsiu, gal nebus blogiau. Jau kuris laikas mano mergytes odele svari,
Geros žinios - džiugu girdėti, kad jums gerai
Paveldimas polinkis - tikrai taip... Ir kitas vaikas gali būti visai nealergiškas...
Ligoninėje sutikome mamytę su vaikučiu: dvynukai mergytė ir berniukas - vienam jų AD, kitam - nieko.
QUOTE(svirplele @ 2008 06 21, 10:49)
Skaudziausia vaikeli, toki mazuliuka, matyt taip kencianti.
Beje, is mano rinktos informacijos : sergant AD didele tikimybe susirgti astma.
Tikiuosi taip nenutiks...