Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 11:56)
Labai uzjauciu visas mamas. Man nervai pakrike po visko

console.gif O pas jus gal šeimoje kas sirgo/serga, kad taip stipriai mažutėlei AD?
Dėl tepalų - eisim pas alergologę kitą savaitę - reiks užklaust dėl jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 20 birželio 2008 - 14:15
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom, tik va vyro tevas braskem alergiskas tik tiek... Is kur tas baisumas... Viena sesute isgirdus musu istorija iskele savo hipoteze. Sako, gal kartais tiesiog dvieju zmoniu genai, mano ir vyro taip sureagavo...o saugojaus, kaip kokia stropi mokine: darzoves, vaisiai tik is savu darzu, daug ko niestumo metu atsisakiau. Jokiu vaisvandeniu, chemijos, jokiu modifikuotu, jokiu stipriai alergizuojanciu produktu.
Medetkos padeda greiciau zaizdelem gyti, tas kremas kuri daro Universiteto vaistinej, kiek zinau ir i ji vitaminu ideda. Kai AD toks pasiutiskai didelis visi sie kremukai veikia kaip svelnus mamos glostymas, o velaiu net siek tiek psichologinis( vaikas nejuciom programuojasi, pateps- nurims). Bet butinai pabandyk, gal pradzioj truputi, kokia viena rankyte, paziurek ar tavo vaikeliui tiks. Mat vaistazoles yra vaistazoles. Man tai ideali alternatyva, jau abi tepu.
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom,
Medetkos padeda greiciau zaizdelem gyti, tas kremas kuri daro Universiteto vaistinej, kiek zinau ir i ji vitaminu ideda.

Tos alergijos - tikras galvos skausmas 4u.gif
Mes dabar naudojam gaminamą vitamininį tepalą su essexo tepalu. Tiek gerų atsiliepimų apie nevieną tepalą ar natūralų drėkiklį, net nežinia ką naudot. Žinau, kad nepabandžius nieko nebus, bet dar palauksiu kitos alergologės nuomonės dėl tepalų, maisto ir pan. (eisim kitą savaitę). Mums ypatingai blogai nėra, bet visgi pabėrimų yra. Ir su maistu sunkoka - daviau vieno produkto - nieko, antrąsyk - jau atrodo nebegerai. Kadangi alergija ir aplinkai, tai ir žinok geras - kas čia dabar įtakojo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa23: 20 birželio 2008 - 21:57
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 20:21)
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom, tik va vyro tevas braskem alergiskas tik tiek... Is kur tas baisumas... Viena sesute isgirdus musu istorija iskele savo hipoteze. Sako, gal kartais tiesiog dvieju zmoniu genai, mano ir vyro taip sureagavo...o saugojaus, kaip kokia stropi mokine: darzoves, vaisiai tik is savu darzu, daug ko niestumo metu atsisakiau. Jokiu vaisvandeniu, chemijos, jokiu modifikuotu, jokiu stipriai alergizuojanciu produktu.
Medetkos padeda greiciau zaizdelem gyti, tas kremas kuri daro Universiteto vaistinej, kiek zinau ir i ji vitaminu ideda. Kai AD toks pasiutiskai didelis visi sie kremukai veikia kaip svelnus mamos glostymas, o velaiu net siek tiek psichologinis( vaikas nejuciom programuojasi, pateps- nurims). Bet butinai pabandyk, gal pradzioj truputi, kokia viena rankyte, paziurek ar tavo vaikeliui tiks. Mat vaistazoles yra vaistazoles. Man tai ideali alternatyva, jau abi tepu.

kartais suauge net nezino, kad turi alergija. zinau, kad skamba kvailokai.. bet girdejau ne viena atveji: vaikas turi AD ir tik po kurio laiko vienas is tevu supranta, kad ir jis pasirodo turi sienlige (o iki to laiko nesuprato, kad tie simptomai, kurie kartais ji 'aplanko' ir yra sienlige).
manoji sienlige isvis 'islindo' tik man laukiantis. su suaugusiais kazkaip kitaip g.gif - tos alergijos ar polinkis i jas gali tunoti viduj, o tu pats to kartais net nezinai, nes matyt subrendes organizmas ir susiformavusi imunine sistema sugeba tas alergijas uzslopinti. arba jei ir pasireiskia, tai ne taip stipriai ir varginanciai kaip vaikuciams..

Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 22:21)
Idomiausia, kad pas mus NIEKAS seimoj nesirgo jokiom alergijom, tik va vyro tevas braskem alergiskas tik tiek... Is kur tas baisumas...

tai cia ir tau atsakymas... vaikai kaip taisykle paveldi daugiausia genu is antros kartos, t.y. is seneliu, siuo atveju polinki i alergija, bet kaip gydytoja mums aiskino ne pacia alergija, tai reiskia, kad jei kas seimoj kazkam ir alergiskas, tai nereiskia, kad vaikas turi buti alergiskas tiems patiems dalykams, mat paveldimas tik polinkis, o ne patys alergenai.

Na jei pasigirsiu, gal nebus blogiau. Jau kuris laikas mano mergytes odele svari, matosi tik tamsesnes odos demes, nuo buvusiu berimuku ar nukasymu, ir kasosi retai, nezinau nuo ko. Laikomes hipoalergines dietos, bet jai kartais nusizengiam, tai to tai ano issireikalauja, tai kas uzvaisina, paskutini karta sokoladiniais sausainiais uzvaisino, ir dar su kremu, bet tfu tfu tfu nieko... thumbup.gif Liepos 31 uzrasem i Antakalnio klinika, nueisim svarios, sakys, ko cia atejot doh.gif
Atsakyti
Manau, kad cia susidejo daugelis faktoriu: tevai, miesto oras, dar nezinia kas... Skaudziausia vaikeli, toki mazuliuka, matyt taip kencianti. kaip ten bebutu, mes hormoniniais nesigelbejom, tiek pazinojau gyvenimisku pavyzdziu, kur tie kremukai akivaizdziai pakenke. Beje, is mano rinktos informacijos : sergant AD didele tikimybe susirgti astma. Vaikeliams, susirgus sia liga iki triju metu didesne tikimybe ir pasveikt, su vyresniais- sunkiau. Ir dar, kad ta pacia astma nesusirgus reik savo vaikelius nuo visokiu plauciu uzdegimu, stipriu persalimo ligu saugot.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 06 21, 02:45)
kartais suauge net nezino, kad turi alergija. zinau, kad skamba kvailokai.. bet girdejau ne viena atveji: vaikas turi AD ir tik po kurio laiko vienas is tevu supranta, kad ir jis pasirodo turi sienlige (o iki to laiko nesuprato, kad tie simptomai, kurie kartais ji 'aplanko' ir yra sienlige).

Tikrai taip - kai pradėjau gilintis kas iš artimųjų turi alergiją, tai pasirodo ir vienam, ir kitam buvę AD apraiškų... Ir man pačiai teko susidurti su tuom, nors ir nesmarkiai. Po 11 metų atrodo vėl išlindo alergija? - pabuvus ant saulės man pradeda niežėt rankas - pirmąsyk taip darosi... verysad.gif

QUOTE(zizliuke @ 2008 06 21, 09:06)
tai cia ir tau atsakymas... vaikai kaip taisykle paveldi daugiausia genu is antros kartos, t.y. is seneliu, siuo atveju polinki i alergija, bet kaip gydytoja mums aiskino ne pacia alergija, tai reiskia, kad jei kas seimoj kazkam ir alergiskas, tai nereiskia, kad vaikas turi buti alergiskas tiems patiems dalykams, mat paveldimas tik polinkis, o ne patys alergenai.

Na jei pasigirsiu, gal nebus blogiau. Jau kuris laikas mano mergytes odele svari,

Geros žinios - džiugu girdėti, kad jums gerai smile.gif
Paveldimas polinkis - tikrai taip... Ir kitas vaikas gali būti visai nealergiškas...
Ligoninėje sutikome mamytę su vaikučiu: dvynukai mergytė ir berniukas - vienam jų AD, kitam - nieko.

QUOTE(svirplele @ 2008 06 21, 10:49)
Skaudziausia vaikeli, toki mazuliuka, matyt taip kencianti.
Beje, is mano  rinktos informacijos : sergant AD didele tikimybe susirgti astma.

drinks_cheers.gif
Tikiuosi taip nenutiks...
Atsakyti
[quote=Daddygirl,2008 06 19, 16:45]
kaip suprast 'privalomojo'? blink.gif tevai gali bet kokio skiepo atsisakyti. negi lietuvoj kitaip?

labas_kaip suprast, tevai gali atsisakyti bet kokio vaiko skiepo?
na, kai viena 4 men. norejau praleist, tai buvau isbarta, kaip as neva, nemastanti apie vaiko sveikata ir t.t.

o ka gydytoja sake, kodel nenori elidelio israsyti?

Elidelio ji negalinti israsyti, neva ji neturinti tokios teises. Kai bus atnestas rastiskas atsakymas is alergologo, tai ji neva israsys , kad ir 10 vnt Elidelio....
tai va, kokie absurdiski reikalai.
bet kaip susiduri su gyd.abejingumu, kai turi maza vaika!!!
neiskentus vakar nupirkau Advatan, tai bent vaiko rankytes kitaip atrodo, o ir nesikankina vaikis.

beje, ar zinot visos naujiena, kad nuo s.m.liepos 1 d.Elidelis ir kt.panasaus pobudzio vaistai valstybes bus kompensuojami 100% tik iki vaikui sueis metai laiko?
Atsakyti
[quote=simulka,2008 06 22, 11:01]
[quote=Daddygirl,2008 06 19, 16:45]
kaip suprast 'privalomojo'? blink.gif tevai gali bet kokio skiepo atsisakyti. negi lietuvoj kitaip?

na, kai viena 4 men. norejau praleist, tai buvau isbarta, kaip as neva, nemastanti apie vaiko sveikata ir t.t.

o beje, ar zinot visos naujiena, kad nuo s.m.liepos 1 d.Elidelis ir kt.panasaus pobudzio vaistai valstybes bus kompensuojami 100% tik iki vaikui sueis metai laiko?
[/quote]

nu pabart gali, o priverst - ne mirksiukas.gif
net angliojos buves premjeras ministras savo vaiku neskiepijo biggrin.gif

gana paradoksaliai skamba biggrin.gif - kam kompensuoti elideli iki metu, kai sis vaistas skirtas tik vaikams nuo 2 m.
Papildyta:
QUOTE(svirplele @ 2008 06 21, 08:49)
Beje, is mano  rinktos informacijos : sergant AD didele tikimybe susirgti astma.

tikimybe, deja, yra.. bet gal nedidele? g.gif
ir praktikoj, aciu dievui, netenka daznai apie tokius atvejus girdet..
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 16, 15:30)
O kur jus pirkot, nes as pirkau Kaune Naujojoj Barmunej, tai 50 g-10 LT kazkur g.gif Man pasirode labai pigu. Kazin kodel toks kainu skirtumas. Mums taip pat tinka sviestmedzio aliejus. O jam nieko nebus blogo, jei daug kartu kaitinsi, tirpinsi?
Musu sviestas tai baltas ir praktiskai bekvapis g.gif

Pasitikslinau, mano pirktas sviestas tikrai rafinuotas. O kur rasti nerafinuoto Lietuvoje? Prasysim Daddygirl atvezti pabandymui ax.gif Parasysiu tau i AZ, jei dar nevelu
Atsakyti
ai,jau mano maziukui, kai 6 men. nustate AD, tai seimos gyd. bure, kad mano vaikis visa ziema ir aplamai visa gyvenima sirgs bronhine astma, bronhitu ir t.t. Kad as neva net neturinti minciu, kad vesti vaika i vaiku darzeli (del Ad).
Sako, nespjauk i vandeni, is kurio gali tekt gert...
Bet ne viena minetoji liga nesirgo mano vaikis, visa ziema (kaip koks meskis) pramiegojo balkone (diena aisku) ir, tfiu tfiu tfiu_nepasitvirtino gyd.burimai:( o tiek pranasavo, kad iki metu laiko jis prasirgs visas auksciau isvardintas ligas.
Susidariau nuomone, kad beveik visi gyd., atsiverte viena ir ta pacia knyga_pagal viena standartini pvz. bando pritaikyt visiem vaikam:(
Atsakyti
anksciau rasiau, kad nusipirkom pabandyt emu aliejaus. jis apibudinamas kaip giliai i oda isiskverbiantis, labai gerai ja drekinantis, atitinkantis zmogaus riebalu sudeti, padedantis nuo egzemos ir t.t.
mes vis tik nusprendem, kad mums jis netinka g.gif kiek kartu vis is naujo bandziau - tiek kartu berimai tik labiau parausdavo.
gal jis ir drekina gerai, net nezinau, bet kazkaip suerzina odele.. zodziu, nebenaudosim.
teks man muilo gamyboj sunaudot biggrin.gif juk toks brangus ir tiek geru savybiu turintis aliejus doh.gif

labai idomu butu kitu atsiliepimai, jei dar kas nors bandet ax.gif

o mes dabar dar viena naturalu emolienta bandysim biggrin.gif - jojobos alieju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 23 birželio 2008 - 17:49