Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(simulka @ 2008 06 18, 21:45)
labukas visoms_
o mudu ryt vaziuosim pas odos gyd. valdiskoj poliklinikoj, nesim kysi, kad israsytu i kompensuojamu vaistu pasa, _Elideli. Jis mums padejo, tad kazkaip zinant, kad jis 100 % nesinori moket vel 66.70 Lt.

o as savo vaikui dar ne vienu vaistu nepirkau su pasu kompensacijos verysad.gif vis gydytoja atsiprasineja, kad ji nauja musu klinikoj ir neturi teises komensuojamu vaistu rasyti verysad.gif bet, kai vaikui nekas, apie tai negalvoji, tegul tik raso. taigi, ta elideli(atsiprasau, jei netikslus pavadinimas blush2.gif )mes pirkom be jokiu nuolaidu, uz 67 lt (bet taip ir nepanaudojom), beje, ir visus kitus vaistus pirkom be nuolaidu. bet, zinot, kas juokingiausia?(nors mano vyruko atvejis kiek kitoks, jau minejau, kad ji beria tik du kartus per metus)taigi, tas juokingiausias atvejis...ji buvo isbere tris kartus (nes jam dveji), bet berimai, nors ir trukdavo savaite, buvo baisus doh.gif . visus tris kartus pirkom nekompensuojamus vaistus, isleisdavom kruvas pinigu kiekviena karta. nieks negelbejo.bet karta KMUK gydytoja suleido mazyte(1/3) amule tavigilio. ir ka jus manot? sekanti ryta mano kleckas atsikele kaip naujas: is visu tu baisybiu buvo like tik mazos demeles, kurios dar sekancia diena isnyko visai. po pusmecio berimas pasikartojo vel, vel pirkom vaistu kruva, kadangi tai buvo visai neseniai, puikiai prisimenu kiek isleidom - nei daug nei mazai -300lt(kremai, aliejus i vonia, tepalas kunui, tepalas veidui, triju rusiu tabletes), bet, iseidama is poliklinikos, pasiprasiau nedrasiai suleisti vel tavigilio - iki tol irgi visokiu vaistu gerem, bet rezultato nebuvo verysad.gif taigi, man ta tavigilio ampule( nepilna, beje) kainavo 3lt. suleido ja vakare, kadangi, musu vaistinej rekomenduojamu vaistu nebuvo, mb vaziavo ju pirkti i kita, kai jis grizo, mazius jau miegojo.taigi, neisbandem ju visai, o ryte, vaikis mano vel atsibudo svarutele odele. tai va. 300 lt isleidom vaistams, kuriu net nepanaudojom. nezinau, gal musu atvejis kiek kitoks, bet mes du kartus isbandem ta 1/3 tavigilio amuples (nors geriamas tavigilis neveike visai) ir poveikis budavo tikrai stebuklingas. drasiai sakau tai, nes savo klecko kailiuku patyriau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emante: 18 birželio 2008 - 21:55
QUOTE(Linuke. @ 2008 06 18, 22:08)
o tai be kyšio atsisako išrašyt vaistus, kurie padėjo? blink.gif

na, matai, pirmakart Elideli mums israse privacioj klinikoj vaiku alergologe. Tai jo uzteko vos men. Jo tik 15 ml tera:(
O privacioj klinikoj negali rasyt i kompensuojamu vaistu pasa. Kodel? Nzn schmoll.gif

[COLOR=purple]zanavyke[COLOR=purple]
na, eisim o valdiska poliklinika, mudu pacioj pradzioj pas ta gyd.lankemes.
Atsakyti
labas rytas_nepasiseke mums:(
ZANAVYKE buvai teisi vakar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simulka: 19 birželio 2008 - 10:14
Na mano maziukui irgi nustate, kad AD nors jam dar tik 2 menesiukai. Atrodo ir nedaug as tu pieno produktu valgiau, nu bet pasirodo per daug verysad.gif . O sakykit mamos, kiek jus kartu maudot vaikiuka per savaite? Ar ismaude tepat kuo nors? Aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Pinka @ 2008 06 19, 12:29)
Na mano maziukui irgi nustate, kad AD nors jam dar tik 2 menesiukai. Atrodo ir nedaug as tu pieno produktu valgiau, nu bet pasirodo per daug verysad.gif . O sakykit mamos, kiek jus kartu maudot vaikiuka per savaite? Ar ismaude tepat kuo nors? Aciu uz atsakymus

maudyti patartina syki i savaite, nes sausina odele, vakare apiprast nemaudant, o su tepalais kaip rekomenduoja po 3-4 k i diena tepti, po maudyniu tai visa kuna tept su kokiu tepalu ar pan., ka naudojat zodziu.
Atsakyti
sveikos mamos,
jus kaip speces, tai parasykit,ka manot.
turiu 20 men sunu, neturejom jokiu alergiju, kol nepaskiepijo 1,6 m skirtu skiepu (DTP),po skiepo ir pradejo berti vaiko galvyte plemais, po to lupasi odele. bet tik galvos srity, uz ausu, rankyciu, kojyciu linkiuose nera berimu. maitinamas mamos pienu, bet ir valgo jau pats viska. svarbiausia, kad valgom viska ta pati, ka iki skiepo valgem, o dabar nuo visko beria (galvos srity), vis laukiau (laukiu), kad praeis, bet ziuriu,kad nepraeina, jei uzsiregistruosim pas alergologe, ar pades ji ka, be to,kad pasakys sekti maista:) ar apsimoka daryti ta brangu tyrima, kur nustato kam alergiskas? na papasakokit jus.
aciu.
Atsakyti
QUOTE(Pinka @ 2008 06 19, 10:29)

pasiskaityk temele mirksiukas.gif rasi atsakymus i savo klausimus ir dar daugiau ax.gif

vienareiksmisko atsakymo su AD nelabai yra, daugiau paskaicius galesi susidaryti savo nuomone.
Papildyta:
QUOTE(K06 @ 2008 06 19, 12:07)
sveikos mamos,
turiu 20 men sunu, neturejom jokiu alergiju, kol nepaskiepijo 1,6 m skirtu skiepu (DTP),po skiepo ir pradejo berti vaiko galvyte plemais, po to lupasi odele. bet tik galvos srity, uz ausu, rankyciu, kojyciu linkiuose nera berimu. maitinamas mamos pienu, bet ir valgo jau pats viska. svarbiausia, kad valgom viska ta pati, ka iki skiepo valgem, o dabar nuo visko beria (galvos srity), vis laukiau (laukiu), kad praeis, bet ziuriu,kad nepraeina, jei uzsiregistruosim pas alergologe, ar pades ji ka, be to,kad pasakys sekti maista:) ar apsimoka daryti ta brangu tyrima, kur nustato kam alergiskas? na papasakokit jus.
aciu.

mums irgi po skiepo prasidejo, po antro skiepo - suprastejo.
nors oficialiai medicina nepripazista, homeopatai linke manyti, kad skiepai gali buti kalti (isbalansuoja silpnai susiformavusia vaiku imunine).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 19 birželio 2008 - 13:22
na, mano maziukui irgi butent po privalomojo 6 men.skiepo ir atsirado Ad:(
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 06 19, 14:15)
na, mano maziukui irgi butent po privalomojo 6 men.skiepo ir atsirado Ad:(

kaip suprast 'privalomojo'? blink.gif tevai gali bet kokio skiepo atsisakyti. negi lietuvoj kitaip?
Papildyta:
QUOTE(simulka @ 2008 06 19, 09:13)
labas rytas_nepasiseke mums:(
ZANAVYKE buvai teisi vakar

o ka gydytoja sake, kodel nenori elidelio israsyti?
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2008 06 19, 14:07)
sveikos mamos,
aciu.

4u.gif
Mes ir kovojam/gyvenam su AD nuo 5 mėnesiuko. Galiu pasidalint savo mažės patirtim, bet pas mus kitaip - ją beria nuo maisto produktų tam tikrų - darėm pirmą mokamą kraujo tyrimą 7 mėn. (regis rolleyes.gif ) - nieko jis doro neparodė, nes MP maitintas vaikas buvo - tai apsauga buvo, kuri negalėjo daug pasakyt, na , išskyrus žemės riešutus - aniem patį aukščiausią balą parodė jau tada verysad.gif , bet kai kartojom tą tyrimą 14 mėnesy - nelabai sutapo jis su mano pastebėjimais maitinant tuo įvairiu maistu,nuo ko ją beria rolleyes.gif schmoll.gif . Dabar galiu pasakyt, kad anksti, kol beveik MP maitinamas vaikas, nedaryčiau tikrai to testo, o ir vėliau ... nelabai jis mum padėjo - gulėjom savaitę Antakalnio klinikose alergologiniam stacionare, kur be to testo dar krūvą tyrimų (jau nemokamai) darė, bet rolleyes.gif .. padėjo daugiausia, daugiausia info gavau iš ten gulėjusių kitų mamyčių su vaikais biggrin.gif - daug kam su testais irgi nesutapo, o ir išrašyti kremai, tepalai.. tik paaštrino reakcijas blink.gif doh.gif rolleyes.gif .Žodžiu - stebėt savo vaikiuką, ką valgo, kokia aplinka ir t.t., kaip daug kas ir jau rašė , o dar jei jum nuo skiepo prasidėjo doh.gif ..
Tikrai, žinotum/įtartum , žmogau, tai atsisakytum, nes atsisakyt tikrai galima, kaip kad ir Daddygirl minėjo ax.gif . Visvien nueikit pas gydytoją, pasikonsultuokit - gal jum kažką kito pasiūlys - nes juk iš pradžių pas jus nebuvo jokios reakcijos 4u.gif , mum tai kita situacija, nes MB al;ergiškas labai labai buvęs - kaip ir paveldimumo nemažai doh.gif
Apie Elidelį mūs patirtis 4u.gif - šiandien mum išrašė dermatologė bigsmile.gif - mokėjau nepilnus 7 lt. .simulka mirksiukas.gif - gal pabandykit ne per alergologą, o per dermatologą, ar tą patį terapiautą jo gaut, jei jau alergologas nenori išrašyt (kas labai keista g.gif ).
4u.gif
Atsakyti
Sveikutės mamytes, seniai besilankiau sioj temoj. Mano pirmoji mazyle turejo (turi) baisu AD plius, buvo alergiska pradzioj baltymams, paskui anglevandeniams, riebalams, dulkems, ziedadulkems. Puse metu maitinau tik triusiena, bulvem, nealergizavo bananas, gerti duodavau citrina su fruktoze, kuri laika dalejo gert ir mano spanguoliu padaryta gerima. Praita vasara buvo tik DVi naktys, kai mazyle ismiegojo. Pradejom lankytis pas homeopate Kaune,po truputi gydemes ir sveikom (vis dar gydomes) dabar valgom viska, zinoma stipriu alergizuojanciu produktu neduodu.Sio pavasario laukiau kaip baubo, nes mums siltasis sezonas buvo kosmariskas, bet, va jau vasara, aisku medziu, geliu zydejimo laikotarpiais siek tiek paumeja, odele beria, bet ne taip, dievazi, vaikui net paciam keista vaiksciot su trumpom rankovytem ir be petkelniu(34laipsniu temp. devejom, nes nuemus draskes su isterijom).
Turiu ir as keleta patarimu, seniai rasytu, bet, gal kam pravers. Vienas draugas prancuzas sake, jog ju vaikeliams duodavo...hematogeno, tai ju liaudiski budai... as savo vaikui irgi duodu. Kitas dalykas- cukrus. Nezinau ar kas rase, bet, jis pats savaime nera alergizuojantis, bet sustiprina alergine reakcija, todel geriau naudot fruktoze. O del berzu lapu- labai gerai ir berzu pumpurai. Beje, nusipirkau gera siurbli, kuris leidzia karstus garus, tetis matydamas mane su juo valant sako, jog uzsiimineju dulkiu erkiu genocidu smile.gif)). Zinau, kiek isleisdavom visokiems nekompensuojamiems kremams, kurie tik palengvino niezuli.(hormoniniu nenaudojau). Bet atradau puiku varianta. Vilniuj, Universiteto vaistinej uzsisakau medetku gaminamo kremo(kiek nori), pvz 400g, jis PUIKUS, o kaina niekada neprilygs firminems pakuotems. Plius perku basali ir maisau ji su vitamininiu A, D, E drekinanciu arba maitinaciu kremu. Ten pat gaminamu. Mergaite pati pasipraso " tepti, tepti"
Mano antroji mergaite... matau, kad ir jos laukia sunkus laikas- tokie patys zenklai. Su savo homeopate gydytoja jau susitariau, kad kai tik paaugs truputuka, pradesim gydyma, mat gydymo budas- kai homeopatiniai vaistai sumaisomi su dirbtiniu medumi.
Labai uzjauciu visas mamas. Man nervai pakrike po visko, negaliu matyt ar girdet zmoniu kasantis- isitempiu kaip styga.
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2008 06 20, 11:56)
...............
Labai uzjauciu visas mamas. Man nervai pakrike po visko, negaliu matyt ar girdet zmoniu kasantis- isitempiu kaip styga.

4u.gif 4u.gif console.gif užuojauta.Suprantu 4u.gif ir pati labai baiminuos kaip su antra bus unsure.gif
Su kasymusi pas mus tas pat .. kol "pakilo ranka" nurengt ilgus drabužius... nes jei tik neaprengdavom - tai kraujų... , galva visa baisiai baisai nudrąskyta, kojos, o apie rankutes nė kalbos nėr.. miegodavom ją pasiguldę tarp mūsų su vyru - vienas vieną laiko ranką, kitas kitą. nė neklausk su tais kasymosi garsais .. ir dabar, kai vyras kasos VISAD naktį pabundu ir čiumpu už rankos jam doh.gif . Bet jau geriau ax.gif , tik va odelė mažutės tai labai sunkiai gyja, prastai atrodo - net ir tuo metu, kai bėrimų beveik nėr (dėl stipresnės dietos) - tai odelė rankų, kaklo tokio kaip rauplelėm verysad.gif - gal ir mum kokį medetkų kremuką tom vietom pabandyt , svirplele , kaip manai? Vitamininiai kremai, bent kur AK tepdavo - jokio poveikio nedavė, sakau gal ką su žolelėm - medetkas daug kas labai giria rolleyes.gif
Atsakyti