Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(emante @ 2008 06 12, 10:32)
mano maziu isberia du kartus per metus ir tas berimas trunka apie savaite,(pirma karta isbere kai jam buvo jau metukai, iki to laiko nebuvo jokiu bedu visiskai) visa kita laika viskas buna kuo puikiausiai, ir vis tiek, nutariau padaryti tyrima, gydytoja sake, kad nedidele tikimybe, kad tyrimas parodys alergenus, nes situacija gana idomi: pvz, visus metus mes valgom viska: sokolada, medu, grybus, cipsus, visa vasara gerem neskiesta mociutes karves piena ir nieko. o lapkricio gale eme nei is sio, nei is to ir isbere doh.gif gera savaite prasikamavom, po to viskas nurimo, ir vel valgem viska is eiles. zodziu, nepaisant gydytojos abejoniu mes pasidarem kauno klinikose tyrima, kuris parode, kad mano vaikis nealergiskas jokiam maisto produktui, jokiam gyvunui (nes turim suni), bet gana stipriai ji alergizuoja namu erkutes. taigi,  isigyjau nebloga (tikiuosi) siurbli, purskala nuo namu erkuciu, kasdien valau dulkes bent jau tam kambary, kur jis miega, virinu karta per savaite jo patalyne, skalbiu minkstus zaislus. nezinau, kaip mums seksis, gal vel po keliu menesiu ji ims ir isbers, bet labai dziaugiuosi, kad nereikia riboti maisto, kad gales eiti i normalu darzeli. zodziu, reziume toks, kad tas tyrimas visai naudingas kartais mirksiukas.gif nes ir mano vaikas tom berimo dienom badavo, nes ,kadangi buvo iprates valgyt viska, tai i virta triusiena su bulvem net neziuredavo schmoll.gif zodziu, mes  laikemes dietu, slepdavau nuo jo visus skanestus, viriau -triusiena, kalakutiena, kiauliena su darzovemis ir kudais prieskoniais, o pasirode, kad saugotis reikia visai ne maisto doh.gif  smile.gif taigi, kartais verta pasidaryti toki tyrima, bent moraliskai geriau jautiesi smile.gif

Ar seniai buvote tirtis KMUK, kokia tentvarka, kainos?

Nusipirkau sviestmedzio aliejaus, tiesa ten neraso, ar jis rafinuotas, ar ne, o su pardaveja nepavyko pasikonsultuoti. Bet tas aliejus labai jau kietas, sunkoka istepti oda. O siaip tai man jis kaip ir patinka
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 12, 22:25)

Nusipirkau sviestmedzio aliejaus, tiesa ten neraso, ar jis rafinuotas, ar ne, o su pardaveja nepavyko pasikonsultuoti. Bet tas aliejus labai jau kietas, sunkoka istepti oda. O siaip tai man jis kaip ir patinka

pabandykit prieš tepant paprasčiausiai palaikyt rankose- nuo šilumos sviestas greit lydosi ir tada tikrai lengva tept odelę...
Atsakyti
QUOTE(emante @ 2008 06 12, 18:25)
purskalas vadinasi Milbex

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 06 12, 22:31)
pabandykit prieš tepant  paprasčiausiai palaikyt rankose- nuo šilumos sviestas greit lydosi ir tada tikrai lengva tept odelę...

Aciu uz atsakyma ir man buvo kilusi tokia ideja, bet kai ji reikia patepti, tai jis makaluojasi, spurda, bega, tai istepu kaip pakliuna doh.gif
Atsakyti
[quote=zanavyke,2008 06 12, 23:25]

buvom pries 1.5 savaites, tvarka tokia: gauni is savo gydytojo siuntima, vaziuoji i KMUK pas alergologa, ten paima kraujo, kad nustatytu, koks yra tas paslaptingasis "e", jei jis yra didelis, po 2 savaiciu pasiulo is karto pasidaryti tyrima, cia jau jokiu eiliu nera. mums gavosi siek tiek kitaip, musu seimos klinikos alergologe dirba klinikose, tai mums tyrima padare sekancia diena po vizito pas ja, kainuoja - 126 lt (panasiai), toki pat tyrima daro, pasirodo, ir eilinese klinikose, tik ten kainuoja (bent jau musu klinikoj) 160 lt. beje, geriau visgi daryt tyrima KMUK, nes as ketinau daryt savo klinikoj, kad tik laukt nereiktu, bet pacios klinikos sesutes, imancios krauja, man pasnibzdejo i ausi, kad nerizikuociau vaiko sveikata ir vesciau i klinikas, mat ten, ju zodziais tariant, aparatura kita, o ir dirba profesionalai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 12, 23:50)

ner uz ka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emante: 12 birželio 2008 - 23:06
QUOTE(emante @ 2008 06 12, 08:32)
mano maziu isberia du kartus per metus ir tas berimas trunka apie savaite,(pirma karta isbere kai jam buvo jau metukai, iki to laiko nebuvo jokiu bedu visiskai) visa kita laika viskas buna kuo puikiausiai, ir vis tiek, nutariau padaryti tyrima, gydytoja sake, kad nedidele tikimybe, kad tyrimas parodys alergenus, nes situacija gana idomi: pvz, visus metus mes valgom viska: sokolada, medu, grybus, cipsus, visa vasara gerem neskiesta mociutes karves piena ir nieko. o lapkricio gale eme nei is sio, nei is to ir isbere doh.gif gera savaite prasikamavom, po to viskas nurimo, ir vel valgem viska is eiles. zodziu, nepaisant gydytojos abejoniu mes pasidarem kauno klinikose tyrima, kuris parode, kad mano vaikis nealergiskas jokiam maisto produktui, jokiam gyvunui (nes turim suni), bet gana stipriai ji alergizuoja namu erkutes. taigi,  isigyjau nebloga (tikiuosi) siurbli, purskala nuo namu erkuciu, kasdien valau dulkes bent jau tam kambary, kur jis miega, virinu karta per savaite jo patalyne, skalbiu minkstus zaislus. nezinau, kaip mums seksis, gal vel po keliu menesiu ji ims ir isbers, bet labai dziaugiuosi, kad nereikia riboti maisto, kad gales eiti i normalu darzeli. zodziu, reziume toks, kad tas tyrimas visai naudingas kartais mirksiukas.gif nes ir mano vaikas tom berimo dienom badavo, nes ,kadangi buvo iprates valgyt viska, tai i virta triusiena su bulvem net neziuredavo schmoll.gif zodziu, mes  laikemes dietu, slepdavau nuo jo visus skanestus, viriau -triusiena, kalakutiena, kiauliena su darzovemis ir kudais prieskoniais, o pasirode, kad saugotis reikia visai ne maisto doh.gif  smile.gif taigi, kartais verta pasidaryti toki tyrima, bent moraliskai geriau jautiesi smile.gif

tai gydytojai buvo teisus matyt g.gif (kad tyrimas neparodys priezasties)
nu juk nelogiska, kad dulkiu erkutes suaktyveja porai savaiciu i metus biggrin.gif
yra kazkas, ko tyrimas neparode...
mums irgi kauno klinikose alergologe patare nedaryti tyrimo ir sake, kad jis tik 30-cia procentu parodo alergenus. tai istikruju medicina dar grybauja doh.gif

Papildyta:
QUOTE(emante @ 2008 06 12, 16:25)
purskalas vadinasi Milbex, pirkau ji Thomas Philips parduotuveje Kaune, pries tai ieskojau vaistineje, vaistininke sake, kad yra kazkoks purskalas nuo erkuciu, bet rasti ji dazniausiai galima tik didiziosiose vaistinese, vaistininke sake, kad jis kainuoja apie 70 lt. , bet, kadangi vaistineje neradau, radau parduotuveje, mokejau 20 lt (ga tas kur vaistinej kitoks, ar jo didesnis kiekis g.gif  )zodziu, ant sito, kur as pirkau tai irgi raso, kad mazina alergijos rizika, sukurtas augaliniu pagrindu, sulaiko erkutes nuo valgymo ir taip jus zuva. 500ml, uztenka 25 m2, naudoti reikia kas 8-12 men, tiesa, po pirmo purskimo reiktu pakartotinai ispurksti po 4-6 savaiciu. tai va, paziurekit, mergaites, nusipirkit, nelabai brangus daiktas , tikrai nepakenks mirksiukas.gif  smile.gif

bet jis chemija, ane? unsure.gif (ar netycia naturalus koks?..)
ir ar pastebit koki nors paveiki?
Papildyta:
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 12, 20:25)

sito sviesto (kaip ir kakavos sviesto, kuris irgi gerai drekina) lydymosi temperatura 37C, todel jis ima tirpti prisilietes prie kuno.
jei vaikutis visai nesiduoda tepamas, teks 'tirpdyti' tarp delnu smile.gif maniske tai taip pripratus, kad jai vienas ir tas pats kai ja teplioju smile.gif
(geriau tepti ant dregno kuno, pvz po prausimosi).

manau, jei sviestas turi specifini kvapa, tiketina, kad nerafinuotas.
Atsakyti
Sveikos,
idesiu nuorodele i straipsniuka, kuiris man labai tiko - cia daugiau toms, kurios pirma karta susidure sualergija, as tokio ilgai ieskojau, tiesiog zmoniskai apraso kas tai yra per dalykas
Glaustai apie alergija

Cia dar buvo diskutuota kada tirtis - mamos tirkit lelius kuo anksciau. Manajm dabar 4 men. Nuo 2 men. pradejo berti veida, tai pastaruosius 2 men. kabojau ant labai grieztos dietos, buvau pas alergologus privaciai, pas homeopatus - nesakau, kad sie zmones nesistenge ar nepadejo, nesakau, kad cia jau mano kelio pabaiga. Tik labai dziaugiuosi, kad po eilinio paumejimo gavau siuntima i ligonine - nes dabartine diagnoze tokia, kurios patys na niekaip nebutume nustate - namu aplinka, tiksliau sausas zuvyciu maistas blink.gif blink.gif dar tiksliau - jame
esancio dziovintos dafnijos doh.gif doh.gif doh.gif
Zinoma nezinau, ar tai vienintelis alergenas, bet tik noriu pasakyti, kad bandykit visus budus.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 06 13, 03:20)
tai gydytojai buvo teisus matyt  g.gif (kad tyrimas neparodys priezasties)
nu juk nelogiska, kad dulkiu erkutes suaktyveja porai savaiciu i metus  biggrin.gif
yra kazkas, ko tyrimas neparode...
mums irgi kauno klinikose alergologe patare nedaryti tyrimo ir sake, kad jis tik 30-cia procentu parodo alergenus. tai istikruju medicina dar grybauja  doh.gif
Papildyta:
bet jis chemija, ane?  unsure.gif (ar netycia naturalus koks?..)
ir ar pastebit koki nors paveiki?

keista siek tiek g.gif , as buvau pas dvi alergologes KMUK ir abi man primigtynai siule daryti ta tyrima, tiesa, jos perspejo, kad gali tas tyrimas nieko neparodyti, bet, jos sake, jei parodys tai bus labai didele nauda.
del tyrimo efektyvumo: pries atliekant tyrima, gydytoja perspejo, kad nedidele tikimybe, kad jis ka nors tikslaus parodys, bet, " jusu atveju, kai tas berimas taip retai pasitaiko, tas tyrimas( jei jis ka rodys) bus labai naudingas" kai buvo gautas atsakymas, ji pasake: l. pasisiseke, tyrimas parode rezultatus". as tikrai nieko nesuprantu apie tai, todel negaliu netiketi gydytojos zodziais, nes ji sake, kad buna, jog tyrimai nieko neparodo, o jusiskis parode. del to, kad tai gali buti tiesa, as visai linkusi tiketi, nes, kai mano maziu buvo isbere, mes tikrai ribodavom maista (nes manem, kad jame priezastis) ir is tiesu, kiekviena vakara jau einant miegoti jo odele prasviesedavo(as tikejau, kad dietos veikia), kiekviena ryta tikedavausi po nakties isvysti rysku pagerejima( juk miegelis vaikui i nauda, beto, 12 val. jokio maisto, kuris galetu alergizuoti), deja, kiekviena ryta jis nubusdavo dar labiau isbertas, ir taip visa savaite - vakare ryskus pagerejimas, ryte - ryskus berimas, todel, manau, kad visai gali buti del tu erkuciu. zinoma, neaisku, kodel jis pasireiskia tik du kartus per metus - as nezinau pati, gal jos ten suaktyveja rudeni ir pavasari???nes, jei alergenas galetu buti kitas, kiltu toks pats klausimas, kodel tik du kartus per metus?nes valgom tikrai viska is eiles: sokolada, medu, kecupa, karves (tikros karves, is kaimo) piena, kiausinius ir kitus labiausiai alergizuojancius produktus,na, tiesiog viska ta pati, ka valgom mes, vadinasi, irgi turetu berti nuolat, o ne dvi savaites per metus. sakytum, alergiskas gyvunams, bet suni mes taip pat laikom nuo maziaus gimimo. zodziu, as nezinau, mums dare tyrima nuo visu alergenu, tai( na, kas mate, ta tyrimo atsakyma, supras) prie visu ikvepiamu ir valgomu produktu buvo nuliai, o prie erkuciu buvo net 3 balai(4 didziausias alergenas). del tyrimo atsakymo tikslumo, tai, kiek supratau is gydytojos, kartais buna, kad jis neparodo nieko, bet, jei jau taip ryskiai parodo, vadinasi, yra tikslus. norisi man tuo tiketi ax.gif beto tiketi skatina ir tai, kad mano kleckui pablogedavo po nakties, o ne, sakykim,po sociu pietu.
ar tas purskalas efektyvus - negaliu pasakyti, ispurskiau juo pries pora dienu, berimu mano vaikiui jokiu nera, bet, siaip tai jam tie berimai buna lapkricio ir balandzio men.tai gal ir taip nebertu, ir be to purskimo?bet, kadangi jo poveikis, anot gamintoju, turetu reikstis beveik metus, tai matysiu rudeni, kaip ten su tais berimais, ar padeda nors kiek, ar ne.
del gaminio sudeties, as jau rasiau - sukurtas augaliniu pagrindu (indinio nimbamedzio aliejus) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 13, 09:43)
Sveikos,
dar tiksliau - jame
esancio dziovintos dafnijos  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Zinoma nezinau, ar tai vienintelis alergenas, bet tik noriu pasakyti, kad bandykit visus budus.

Fenomenas kazkoks, nemaniau, kad nuo tokiu dalyku gali bert... tai jum turbut yra tikimybe, kad pavyzdziui nuo juros gerybiu gali bert, ar cia nesisieja g.gif

QUOTE(emante @ 2008 06 13, 11:45)
pnorisi man tuo tiketi ax.gif beto tiketi skatina ir tai, kad mano kleckui pablogedavo po nakties, o ne, sakykim,po  sociu pietu.

gerai, kad parode, nors tiek ramiau... tik va ka daryt tokiu atveju, jei nori kazkur isvaziuoti, kad ir i kaima, ten gi gali buti tu erkuciu dar daugiau, arba kad ir i koki viesbuti kitoj saly, velnias ji zino, kokiu parazitu ten gali buti, tai teks turbut visur savo patalus veziotis... o kaip darzelyje? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 13, 14:07)
Fenomenas kazkoks, nemaniau, kad nuo tokiu dalyku gali bert... tai jum turbut yra tikimybe, kad pavyzdziui nuo juros gerybiu gali bert, ar cia nesisieja  g.gif
gerai, kad parode, nors tiek ramiau... tik va ka daryt tokiu atveju, jei nori kazkur isvaziuoti, kad ir i kaima, ten gi gali buti tu erkuciu dar daugiau, arba kad ir i koki viesbuti kitoj saly, velnias ji zino, kokiu parazitu ten gali buti, tai teks turbut visur savo patalus veziotis... o kaip darzelyje?  unsure.gif

tiesa sakant, nezinau, kadangi ji beria tik lapkriti ir balndi, visu kitu metu miegam ir kitur ir jokiu bedu nebuna, speju, tos dvi savaites ir toliau neisvengiamai bus, nepaisant to, ar mes miegosim savo ispurkstose ir isvirintose lovose, ar svetimuose pataluose verysad.gif o del darzelio, tai as manau, kad ten patalyne taip pat dezinfekuojama, beto, manau, imanoma sutarti su aukletojom, kad leistu ispurksti jo lovyte, jei ka, juk jis miegos tik savo loveleje, nemigruos gi kiekviena diena po skirtingas lovytes ax.gif . beto, kazkaip, jam suaktyvedavo po nakties miego, po pietu miego nelabai (gal todel, kad trumpiau diena miega nei nakti g.gif )zodziu, as kazkodel manau, kad tas dvi savaites per metus ir vargsim, ir nepades jokios stebuklingos priemones( nors duok dieve, kad padetu). taciau, bet kuriuo atveju, mane ramina tai, kad nereikia slepti maisto nuo vaiko, nes ka jau ka, o pilvuka prikisti tai jis laaabai megsta tongue.gif aisku, jei butu alergiskas kokiam nors vienam produktui, butu paprasciau, su tom erkutem kovoti nera paprasta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emante: 13 birželio 2008 - 12:25
O gal bandet sita daikta? cia sitam forume apie ji buvo rasyta. „Airfree“ aparatas, rašo, kad visus alergenus, įskaitant dulkių erkutes, kvapus naikina. Tinka alergiškiems, astma sergantiems.

dar yra Thomas Philips ir kitas purskalas - „Febreze“ – iki 75 % sumažina dulkių erkučių, žiedadulkių, kačių, šunų alergenų kilimą, naudojamas, minkštiems baldams, kilimams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zizliuke: 13 birželio 2008 - 12:32
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 13, 11:28)
O gal bandet sita daikta? cia sitam forume apie ji buvo rasyta. „Airfree“ aparatas, rašo, kad visus alergenus, įskaitant dulkių erkutes, kvapus naikina. Tinka alergiškiems, astma sergantiems.

apie sita as rasiau smile.gif
miegamajame ji laikom jau kokie 9 men.
kai dukryte gime, ji jau turejom, todel palyginimu daryti negaliu.
siaip manau geras daiktas, jei tik yra galimybe isigyt (jie nepigus), nes pvz mano sienlige labai pagerejo (tik aisku neaisku ar nuo jo, bet sutapo su aparato isigijimu smile.gif )
Papildyta:
QUOTE(emante @ 2008 06 13, 09:45)
del gaminio sudeties, as jau rasiau  - sukurtas augaliniu pagrindu (indinio nimbamedzio aliejus) mirksiukas.gif

tai idomu bigsmile.gif
tas nimbamedis tai turbut Neem tree? as turiu jo milteliu ir aliejaus (veikia antibakteriskai, ramina, gydo, valo oda). nezinojau, kad jis dar ir dulkiu erkutes uzmusineja smile.gif
labai idomu, ar veiksmingas purskalas, nes tai, kad jis naturalus thumbup.gif (tik su naturaliais visad beda, kad jie ne tokie veiksmingi, kaip cheminiai)
Atsakyti