Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Sveikos,
na ne mano mazyle turi atopini dermatita o MB, tikiuosi mazyle nebus paveldejusi tokios baisiso ligos is tevelio blink.gif
MB kai buvo vaikas sirgo baisiai ta liga, paskui ji dingo, galvojo visi kad isaugo, bet kai su manimi susipazino (anksciau namie buvau laikiusi katina) persikrauste pas mane, ojis alergiskas katems ir beveik visiems gyvunams, liga vel pradejo reikstis, dar baisesne forma ir jau 3 metai nedingsta, nors ir persikrausteme i nauja buta unsure.gif

kai padarem tyrimus kam jis alergiskas, tai pasirode kad alergiskas beveik visiems pukuotiems gyvunams, dulkems, be to dar ir mausto gausybei, zalioms bulvems, morkoms, riesutams, miltams ir t.t. buvau pasibaisejusi ir net nzn ka jam duoti valgyti blink.gif

Mazyle kiek tik galejau ilgiau maitinau MP, kad tik imunitetas butu stipresnis blush2.gif

isbandem vivokius tepalus, kremus ir kt. bet taip ir neatradom nieko kas gelbetu, vasara saulute padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(elyteee @ 2008 06 09, 10:44)
O as tai pradedu pykti ant mediku, nes jie viska nuraso ant maista, esa nuo maisto beria, ir tvirtina tai be tyrimu  doh.gif

drinks_cheers.gif vat butent.
As dabar pas daktarus einu atsispausdinusi 1 men savo kalendoriu, kur atsiprasant kiekvienas pirst surasytas, o jie manes klausia - gal jus ka alergizuojancio uzvalget doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Idomu, kad tik lietuvoje medikai viska 'nuraso ant' maisto.
Kitur placiau ziuri i AD.

As irgi skaiciau apei pora atveju, kai nutraukus maitinti MP, berimai dingo. Bet cia turbut isimtys.
Atsakyti
taip nuo chemijos nepabegsi...va maniske vakar uzvalge arbuzo ir is kart siandiena ryte keliuku linkiai nukasineti...tai va atleidau vadzias...bet kai dabar vaisiu truksta,braskes irgi visko pritrestos .Pas paciu dar tik agurkai auga......
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 07, 14:32)
Buvau uzbegusi pas musu pediatre, tai ji sake, kad tokiems maziams 90 proc. alergija nuo maisto ir dar pasake, kad lopo megini daro tik nuo 3 m.

Pediatrė neteisi, daro lopo tyrimą ir visai mažiems. Mums padarė 5,5 mėn.

QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 09, 00:24)
MP vaikui gali buti per riebos, todel ji beria. Tokiu atveju MP reikia skiesti klijukais nuo virtu ryziu.
Ar esat girdejusios ka nors apie tai?

QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 09, 09:42)
Gal kas zinot kur galima issitirti motinos piena - kad  ir riebuma paziuretu.
O nuo kada galima tirti ar vaikas alergiskas motinos pieno baltymui?

Ar tavo info šaltinis patikimas? Niekada apie tai negirdėjau, sunku tuo patikėti. Skaičiau tik apie MP riebumą, bet MP netiria, nes vistiek riebumo pakeisti negalima. Koks yra, toks yra, todėl tyrimas netikslingas. Beria nuo alergenų.
Alergiškus vaikučius patariama kuo ilgiau maitinti MP, nes MP padeda kovoti su alergijom.
Mamos pieno tinkamumą galima ištirti ir visai mažiems: arba dūrio pagalba, arba lopo.
Dar vienas variantas - galbūt gyvena koks stafilokokas, nuo kurio irgi beria? Tokį tyrimą daro ir alergologiniam.

QUOTE(elyteee @ 2008 06 09, 09:22)
na as pati uzaugau valgydama virinta karves piena, maisyta su aviziniu dribsniu klijukais, seniau taip zmones augindavo vaikus ir faktas, kad alergiju tikrai maziau budavo

Viskas pasikeitė nuo to laiko, kai mus augino. Dabar karvės pienutikrai nepatariama maitinti.

QUOTE(elyteee @ 2008 06 09, 10:44)
O as tai pradedu pykti ant mediku, nes jie viska nuraso ant maista, esa nuo maisto beria, ir tvirtina tai be tyrimu  doh.gif  kuo toliau, tuo labiau pradedu tiketi, kad beria mus nuo kazkokio aplinkos poveikio. Tetis alergiskas butent aplinkos poveikiui - erkutems, pukams, knygu dulkems, gyvunu plaukams. Uzklausiau gydytojos apie tikimybe, kad vaikas paveldejo butent tokia forma, tai ji tik pasake, kad nera jokios sasajos, dazniausiai nuo maisto ir viskas, toliau man deste, kad reikia mityba ziuret ir viskas.

Mum kraujo tyrimas parodė alergiją erkutėms ir šuniui.
Aplinkos faktorių atmesti irgi nereikėtų, juolab, kad tėtė tam alergiškas.

QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 09, 10:52)
O zmones kuriems padejo kai skiede motinos piena, juk visi tie baltymai jame islikdavo, tik koncentracija buvo mazesne. As saku man tada neaisku kodel ozkos piena reikia skiesti, o riebu motinos ne? Kodel maitinanciai motinai nepatartina riebiai maitintis ir pan. Ta prasme dar neradau atsakymo i sy klausima.
O MP maitinima nutrauksiu ik tuomet kai isitikinsiu tyrimais, kad mano pienas, net jei duociau ji mazesnemis dozemis, kelia mano vaikui alergija.

Kaip mum sakė alergologė, jeigu vaikas alergiškas tam tikram produktui - užtenka kąsnelio, kad bertų. Tad ne kiekyje esmė. O ir dėl riebumo schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Neringiux @ 2008 06 07, 08:40)
Zinau, kad ne visada,bet mano vaikui parode tiksliai. Jeigu netikesi,kad parodys alergenus, tai ko tada eiti tirtis ax.gif

Tikėti reikia, bet ir žinoti, kad tyrimai ne 100 proc. tikslūs, kaip bebūtų gaila. Na, bet kažkuom remtis juk reikia. Aš pati remiuosi ir stebiu, bet teko susidurti ir su netikslumais.
Atsakyti
QUOTE(*Virginija* @ 2008 06 07, 22:46)
jei netiko neocate -tai koki jus tada valget?

mes perėjom prie Milupos pepti Allergy CAre (pradžioj MTC vartojom) - tikrai geriau
o Neocate pardaviau vienai mamytei - ta su džiaugsmu paėmė, nes jos vaikučiui labai tinka
Atsakyti
[quote=Daddygirl,2008 06 09, 12:13]

mudu kiek lankemes pas valdiskus gyd., tai bent trijose med.istaigose teige, kad ne nuo maisto AD atsiranda, o nuo misinuku.
Atsakyti
[quote=simulka,2008 06 09, 22:02]

mudu kiek lankemes pas valdiskus gyd., tai bent trijose med.istaigose teige, kad ne nuo maisto AD atsiranda, o nuo misinuku.
[/quote]

Dar graziau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 06 09, 20:02)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei vaikutis net neuostęs mišinukų? Geriau jau sakytų, kad nežino priežasčių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 10 birželio 2008 - 07:46
QUOTE(dautan @ 2008 06 10, 08:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O jei vaikutis net neuostęs mišinukų? Geriau jau sakytų, kad nežino priežasčių doh.gif

labas rytas. Vakar lankiaus pas klasioke, ji augina 3,5 men. berniuka, tai ji ir pradejo bert. Tai, kai nuveze gyd., toji ir sako, jusu vaikis alergiskas misinukams. O ji maitina tik MP. Nu, kaip jums musu gyd.?
Atsakyti
[quote=simulka,2008 06 09, 19:02]

[/quote]

o tai misinukai - ne maistas?? biggrin.gif
as turejau omeny maista placiaja prasme smile.gif
Atsakyti
bet juk buna, kad nuo AD vaikuciui neniesti, manoji niekada nesikase ir tas berimas jai nemalonumu nekelia, tik pati odele nera labai grazi, labiausiai matosi ant zanduku tiek raudoni spuogeliu plemukai
kas galetu is siu produktu alergizuoti : valgom bulve, morka, kalakutiena, avizu kose su "mazas" vaisiu tyrelemis, dobilo jogurta,zalia cukinija,kalafijora, brokolius, kartais idedu rope (pasaldina darzoviu kose)
ismeciau is valgiarascio 7 grudu kose (Hipp), kukuruzu kose, ryziu kose,
MP nebemaitinu, o misinuko ti kparagavom,nepatiko, gal yra koks misinukas nuo 1 metuku, dabar per tv reklamuoja rodos Aptimil nuo metu

o nuo tokio valgiarascio mes jau senai svorio nepriaugam verysad.gif bet cia gal vis dar kankinantis rachitas savo daro

ir plius dar pastebejau pajuodusius paakius, cia gal gelezies trukumas? verysad.gif
Atsakyti