Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 09, 00:24)
g.gif
na nepraeina mums paumejimas....tai toliau renkuosi informacija,,,ir va ka isgirdau:
MP vaikui gali buti per riebos, todel ji beria. Tokiu atveju MP reikia skiesti klijukais nuo virtu ryziu.
Ar esat girdejusios ka nors apie tai?

nu ne?o kaip tavo mityba?gal daug ankstyvuju darzoviu valgai?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 09, 07:34)
nu ne?o kaip tavo mityba?gal daug ankstyvuju darzoviu valgai?

Na del mitybos padariau viska ka galiu. Menesi valgiau tik virta arba troskinta kiauliena su bulvem (prieskoniai tik druska), mieziu bei kukuruzu koses kaitaliojau kas savaite, rugine duona be priedu, geriau tik vandeni - buvo vienas pagerejimas, bet po savaites vel pablogejo, tada bulves pakeiciau i kopusta -nieko, miezius ir kukuruzus pakeičiai i perlines kruopas-vel nieko. Vaikui 4 men. gauna tik MP, taciau budamas 3 men svere 8,6 kg. Tai galvoju gal ir si priezastis, kad per riebus pienas gali buti? Inernete isknisau, ka MP riebumas vidutiniskai 3,8 proc., taciau buna atveju, kad ir 6-7 proc. siekia.
Ir kas svarbiausia, kad is dvieju skirtingu saltiniu isgirdau ta pati - vienu atveju pakeitus riebu piena i misinukus, o kitu ji praskiedus berimas is karto susitvarke.

Internete radau tik, kad jei duodi ozkos piena reikia ji skiesti klijukais nes jis riebus, taciau juk ir s motinos pienu tokia galimybe gali buti.
Zodziu dabar aiskinsiuos sia hipoteze doh.gif
Atsakyti
na as pati uzaugau valgydama virinta karves piena, maisyta su aviziniu dribsniu klijukais, seniau taip zmones augindavo vaikus ir faktas, kad alergiju tikrai maziau budavo
Atsakyti
QUOTE(elyteee @ 2008 06 09, 10:22)
na as pati uzaugau valgydama virinta karves piena, maisyta su aviziniu dribsniu klijukais, seniau taip zmones augindavo vaikus ir faktas, kad alergiju tikrai maziau budavo

atsiprasau, kad kisuosi blush2.gif , bet alergiju daugeja ne todel, kad vaikuciai negauna karves pieno su aviziniu dribsniu klijukais schmoll.gif tai tiesiog XXI a. liga, kazkur skaiciau, kad mazdaug po 50 m. kas antras zmogus (o tai yra 50 proc. doh.gif ), taip pat ir suauges, tures sia beda verysad.gif ir dabar turiu pazistama 40-mete, kuria eme berti nuo visko, nors to anksciau niekad nebuvo. taigi, kaip bebutu gaila, ta liga nelabai priklauso nuo musu verysad.gif
Atsakyti
Gal kas zinot kur galima issitirti motinos piena - kad ir riebuma paziuretu.
O nuo kada galima tirti ar vaikas alergiskas motinos pieno baltymui?

Man is vis keista, kad reikia labai kontroliuoti ka pati motina valgo, o tai ka ji ,,pagamina,, savo vaikui, t.y. pieno niekas bendra tvarka netiria doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emante @ 2008 06 07, 15:51)
sveikos mamytes, gal kurios jusu mazyliui reikia Nestle kosytes  alergiskiems vaikams? Netikėtai mano mažių užpuolė alergija, tai nusipikrom šitą košytę, bet ta alergija, kaip staiga užėjo, taip ir praėjo, o košė vos pabandyta ir liko gal kam nors reikia?  Nestle Sinlac, 650 g. pilnavertė košė alergiškiems vaikams be pieno, beje, rašo, kad tinkama ir "sveikiems kūdikiams primaitinti pirmoji alergiją mažinanti košė". košė skirta kūdikiams nuo 4 mėn, bet mes pirkom savo dvimečiui pypliui yra dvi pakuotės, viena nepraplešta, kita šiek tiek praimta, tikrai labai nedaug . mokejom mes uz ja 15 lt, tai nesinori ismesti ax.gif gyvenu as kaune, silainiuose, jei kam reikia, prasom smile.gif

nejaugi reiks ismest? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emante @ 2008 06 09, 09:52)
nejaugi reiks ismest? verysad.gif

Tai nemeskit - patys suvalgykit tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 09, 11:10)
Tai nemeskit - patys suvalgykit  tongue.gif

tai kad tas mano vyrukas ganetinai isrankus maistui, ir turbut, jo nuomone, yra per didelis kudikiskom kosem blush2.gif beto, mes pasidarem kauno klinikose tyrima praeita sav, tai parode, kad mano kleckas alergiskas tik namu erkutem, tai maista kisam visa is eiles (isskyrus, zinoma, kudikiskas koses mirksiukas.gif ) beje, toks pamastymas, mano vaiki isberia du kartus per metus, ir tas berimas tesiasi apie savaite, ir niekaip nesuprantu? ar tom dienom tos erkutes suaktyveja?ir iki metuku is viso nebuvo jokiu bajeriu, kai pirma karta isbere kokiu 1.5 metuku, nesusigaudziau kas vyksta, bet tai tik irodo, kad ta nelemta liga gali uzpult bet kada verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emante @ 2008 06 09, 09:34)
atsiprasau, kad kisuosi blush2.gif , bet alergiju daugeja ne todel, kad vaikuciai negauna karves pieno su aviziniu dribsniu klijukais schmoll.gif tai tiesiog XXI a. liga, kazkur skaiciau, kad mazdaug po 50 m. kas antras zmogus (o tai yra 50 proc. doh.gif ), taip pat ir suauges, tures sia beda verysad.gif ir dabar turiu pazistama 40-mete, kuria eme berti nuo visko, nors to anksciau niekad nebuvo. taigi, kaip bebutu gaila, ta liga nelabai priklauso nuo musu verysad.gif

Tai cia juk ne apie tai, aisku kad alergijos ne del to, kad vaikas karves pieno ir klijuku negauna. doh.gif vat butent del to, kad dabar chemijos daugiau nei proto, o seniau valgem daug sveikesni ir svaresni nuo chemijos maista, del to ir alergiju maziau buvo vat rolleyes.gif
Atsakyti
Piranija o jus pediatres paklauskite ar tikrai vaika beria nuo motinos pieno riebumo ir pan., nes as kiek domejausi tai visi tvirtina, kad neberia. "Nuo motinos pieno beria tik tuo atveju, jei motina vartoja kokį tai maistinį alergeną. Dažniausiai baltyminės kilmės. Kruopštus maisto kalendoriaus pildymas padeda išaiškinti alergeną ir jį pašalinti. O jei alergeno surasti nepasiseka, netikslinga nutraukti žindymą, nes tinkamo pakaitalo surasti nepavyks. Palaipsniui įvedant papildomą maistą, alergija mažėja. Reikia tik vengti karvės pieno." (citata is forumo)
As pati kovoju su AD, maitinu savo pienuku ir jau primaitinu, tai irgi vis suku galva kas galetu itakoti alergija, bet matyt teks keliauti pas alergologa, nes tai nesibaigianti kova su vejo malunais...
Atsakyti
O as tai pradedu pykti ant mediku, nes jie viska nuraso ant maista, esa nuo maisto beria, ir tvirtina tai be tyrimu doh.gif kuo toliau, tuo labiau pradedu tiketi, kad beria mus nuo kazkokio aplinkos poveikio. Tetis alergiskas butent aplinkos poveikiui - erkutems, pukams, knygu dulkems, gyvunu plaukams. Uzklausiau gydytojos apie tikimybe, kad vaikas paveldejo butent tokia forma, tai ji tik pasake, kad nera jokios sasajos, dazniausiai nuo maisto ir viskas, toliau man deste, kad reikia mityba ziuret ir viskas. Tyrimu nedare jokiu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 06 09, 11:28)
Tai cia juk ne apie tai, aisku kad alergijos ne del to, kad vaikas karves pieno ir klijuku negauna.  doh.gif  vat butent del to, kad dabar chemijos daugiau nei proto, o seniau valgem daug sveikesni ir svaresni nuo chemijos maista, del to ir alergiju maziau buvo vat  rolleyes.gif

va ta ir turejau omeny blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(salvadore @ 2008 06 09, 10:28)
Piranija o jus pediatres paklauskite ar tikrai vaika beria nuo motinos pieno riebumo ir pan., nes as kiek domejausi tai visi tvirtina, kad neberia. "Nuo motinos pieno beria tik tuo atveju, jei motina vartoja kokį tai maistinį alergeną. Dažniausiai baltyminės kilmės. Kruopštus maisto kalendoriaus pildymas padeda išaiškinti alergeną ir jį pašalinti. O jei alergeno surasti nepasiseka, netikslinga nutraukti žindymą, nes tinkamo pakaitalo surasti nepavyks. Palaipsniui įvedant papildomą maistą, alergija mažėja. Reikia tik vengti karvės pieno." (citata is forumo)
As pati kovoju su AD, maitinu savo pienuku ir jau primaitinu, tai irgi vis suku galva kas galetu itakoti alergija, bet matyt teks keliauti pas alergologa, nes tai nesibaigianti kova su vejo malunais...

Tai as butinai paklausiu, tik ka ji man gali pasakyt nematydama mano pieno sudeties???
O zmones kuriems padejo kai skiede motinos piena, juk visi tie baltymai jame islikdavo, tik koncentracija buvo mazesne. As saku man tada neaisku kodel ozkos piena reikia skiesti, o riebu motinos ne? Kodel maitinanciai motinai nepatartina riebiai maitintis ir pan. Ta prasme dar neradau atsakymo i sy klausima.
O MP maitinima nutrauksiu ik tuomet kai isitikinsiu tyrimais, kad mano pienas, net jei duociau ji mazesnemis dozemis, kelia mano vaikui alergija.
Atsakyti