Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Piranij@ @ 2008 06 06, 09:09)
O tai ankstesni nieko neparode?Ar tiesiog nesidaret??
Nes mano lelkai darys kai jam bus 5 men.,tai gerai butu, kad bent kas nors paaisketu, nes jau galva neisnesa ka daryt  doh.gif
Mamos - nuo kada pradejote ivedineti kita maista be MP ir koks tai buvo produktas?
Tiesa, dar pediatre pasiule jam girdyti geruju bakteriju, tik galvoju ar ne per daug cia jam bus - ir zirniukai ir bakterijos

Darėmės tyrimus nuo 5,5 mėn., gulėjom ligoninėje kelis sykius. Kraujo tyrimas alergijos maistui neparodė, deja, tik aplinkos faktoriams. Kiti tyrimai kai ką parodė ir pakoregavus maistą buvo pagerėjimas, bet kad visai nebertų nebuvo nė dienos. Daugiau, mažiau - vis kur išlenda (dabar labiau ant kūnelio, o veidukas visai gerai).
Skaičiau ir man sakė alergologė, kad neskubėti primaitinti. Mes pradėjom nuo 6,5 mėn. - nuo kopūsto.
Girdėjau, kad gerosios bakterijos - thumbup.gif , bet mes dar nebandėm jų.

QUOTE(Neringiux @ 2008 06 06, 10:45)
Mano dukrytei pirma karta alergologinius tyrimus dare 6 menesiu ir puikiausiai parode nuo ko alergija.Pradejau nebevalgyti alergizuojanciu produktu ir alergija buvo dingusi.Taip, kad manau parodys alergenus ir tavo vaikui.

Nevisada rodo alergenus ir nebūtinai tie tyrimai tikslūs... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 03, 12:36)
Daddygirl, aciu tau uz visokiausius patarimus. Matosi, kad labai daug skaitai ir turi info. Gal ir medicinini issilavinima turi? Ieskosim ir mes taukmedzio (sviestmedzio), nes nuo alyvuogiu aliejaus jis sausas kaip svitrinis popierius.

oj dekui 4u.gif manau, mes cia visos 'pasikausciusios' biggrin.gif gaila tik, kad tos zinios dazniausiai teorines, o praktikoj taip sunku ka nors tiksliai nustatyti..

mes pradejom ragauti kieta maista nuo 6 men - tiksliai rememes anglu medicinos rekomendacijom biggrin.gif ir pradejom nuo bulvytes, kopusto, kalafijoro..
man atrodo mano panele normaliam maistui buvo jau pasiruosus - turejo du dantis, rydavo seiles ziuredama i mus valgancius biggrin.gif (nors dar ir iskisdavo liezuvi duodant maista)

gerasias baktrijas mes geriam jau gal 3 - 4 menesius, galvoju, kad reik daryt pertrauka.. g.gif

Atsakyti
QUOTE(rasa23 @ 2008 06 06, 22:56)
Nevisada rodo alergenus ir nebūtinai tie tyrimai tikslūs...  4u.gif

Zinau, kad ne visada,bet mano vaikui parode tiksliai. Jeigu netikesi,kad parodys alergenus, tai ko tada eiti tirtis ax.gif
Atsakyti
Man atrodo maista duoti labai ivairu,nes jeigu nesi alergiskams ryziams,tai gali tapti per daug valgydamas ju .Siaip ,kai gyvendome Londone,tai vaikams pirkdavome ,tik ekologiskas darzoves.Nes lietuviai ,kurie dirbdavo laukuose,sake ,kad rankos puliuodavo nuo tu darzoviu,o tai koks poveikis gali buti vaikams??? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
laba_o mano maziukui vel atsinaujino AD. O nieko uzdrausto ir neleistino maisto nevalgo. Ir nuo ko? Vienas Dievas tezino:(
kt.sav.teks vel apsilankyt pas vaiku alergologe.

beje, kuri cia raset apie ADERMA tepaliuka?
ar jis tinka visam kunui? rankom ir kojom? veidui?
busiu dekinga, jei ta kuri rase, pakartos ta info.
beje, kiek teko girdet sita tepaliuka i Lt veza is Prancuzijos.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 07, 07:26)
Man atrodo maista duoti labai ivairu,nes jeigu nesi alergiskams ryziams,tai gali tapti per daug valgydamas ju .Siaip ,kai gyvendome Londone,tai vaikams pirkdavome ,tik ekologiskas darzoves.Nes lietuviai ,kurie dirbdavo laukuose,sake ,kad rankos puliuodavo nuo tu darzoviu,o tai koks poveikis gali buti vaikams??? blink.gif  blink.gif  blink.gif

as irgi galvoju, kad reikia duoti kuo ivairesni maista. bet daugiau del to, kad vaikas kuo daugiau maistiniu medziagu ir vitaminu gautu. ju stygius tikras priesas alergiskiems vaikiukams.

nu mes irgi ekologiskas perkam... kazkuo gi reik tiketi, o ka padarysi, kad gyvenam 21 amziuje ir idealus atsiribojimas nuo chemijos aplinkoje neimanomas..

vis tik yra organizacijos, kurios kontroliuoja, tikrina ir sertifikuoja maisto produktus kaip ekologiskus.. tenka jomis pasikliauti..
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 06 07, 12:56)
laba_o mano maziukui vel atsinaujino AD. O nieko uzdrausto ir neleistino maisto nevalgo. Ir nuo ko? Vienas Dievas tezino:(
kt.sav.teks vel apsilankyt pas vaiku alergologe.

Labai gaila, kad jums vel pablogejimas. Tokia matyt jau si liga. Mums taip pat buvo keli tarpai, kad visiskai svarus pasidare, paraudimu ne zymes, o po keletos dienu vel viskas isnaujo. Tik tiek, kad nera jau labai, labai ziaurus berimai, bet ir gerai nera. Uztai nenaudojam jokiu vaistu, hormonu, ar taip, ar taip tu berimu neina atsikratyti su visam.
Buvau uzbegusi pas musu pediatre, tai ji sake, kad tokiems maziams 90 proc. alergija nuo maisto ir dar pasake, kad lopo megini daro tik nuo 3 m.

Maniskiui vakar pastebejau ant petuku melsvus taskiukus, tokius is vidaus atrodo, kas cia galetu buti???
Atsakyti
sveikos mamytes, gal kurios jusu mazyliui reikia Nestle kosytes alergiskiems vaikams? Netikėtai mano mažių užpuolė alergija, tai nusipikrom šitą košytę, bet ta alergija, kaip staiga užėjo, taip ir praėjo, o košė vos pabandyta ir liko gal kam nors reikia? Nestle Sinlac, 650 g. pilnavertė košė alergiškiems vaikams be pieno, beje, rašo, kad tinkama ir "sveikiems kūdikiams primaitinti pirmoji alergiją mažinanti košė". košė skirta kūdikiams nuo 4 mėn, bet mes pirkom savo dvimečiui pypliui yra dvi pakuotės, viena nepraplešta, kita šiek tiek praimta, tikrai labai nedaug . mokejom mes uz ja 15 lt, tai nesinori ismesti ax.gif gyvenu as kaune, silainiuose, jei kam reikia, prasom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 06 07, 14:32)
Buvau uzbegusi pas musu pediatre, tai ji sake, kad tokiems maziams 90 proc. alergija nuo maisto ir dar pasake, kad lopo megini daro tik nuo 3 m.

Maniskiui vakar pastebejau ant petuku melsvus taskiukus, tokius is vidaus atrodo, kas cia galetu buti???

nuo 3 metų blink.gif tai pediatrė pasakė neteisybę, nes mano vaikui darė, aki jam buvo 9 mėnesiai

Papildyta:
QUOTE(emante @ 2008 06 07, 14:51)
  Nestle Sinlac, 650 g. pilnavertė košė alergiškiems vaikams be pieno, beje, rašo, kad tinkama ir "sveikiems kūdikiams primaitinti pirmoji alergiją mažinanti košė".

o va mums šita košė netiko... pirkom, kaip vieną iš geresnių, ir deja...
tačiau vaikiui netiko ir Neocate mišinukas, nors žinau, kad kitiems labai gerai
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 06 07, 12:56)

beje, kuri cia raset apie ADERMA tepaliuka?
ar jis tinka visam kunui? rankom ir kojom? veidui?
busiu dekinga, jei ta kuri rase, pakartos ta info.
beje, kiek teko girdet sita tepaliuka i Lt veza is Prancuzijos.

mes naudojam aderma -tai odos drekiklis. naudojam exomega linijos, kuri skirta butent atopinei odytei. naudojam kuno pieneli ir aliejuka i vonia. galima naudoti visam kunui. anksciau naudojom ir kremuka -bet jis jau labai labai sausai odytei, dabar pakanka ir pienelio, kuriuo sutepu ryte ir vakare.

QUOTE(Linuke. @ 2008 06 07, 20:01)
o va mums šita košė netiko... pirkom, kaip vieną iš geresnių, ir deja...
tačiau vaikiui netiko ir Neocate mišinukas, nors žinau, kad kitiems labai gerai

jei netiko neocate -tai koki jus tada valget?
Atsakyti
QUOTE(*Virginija* @ 2008 06 07, 22:46)
mes naudojam aderma -tai odos drekiklis. naudojam exomega linijos, kuri skirta butent atopinei odytei. naudojam kuno pieneli ir aliejuka i vonia. galima naudoti visam kunui. anksciau naudojom ir kremuka -bet jis jau labai labai sausai odytei, dabar pakanka ir pienelio, kuriuo sutepu ryte ir vakare.
jei netiko neocate -tai koki jus tada valget?

O kur buna pirkti exomega linijos produktu?
Atsakyti
g.gif
na nepraeina mums paumejimas....tai toliau renkuosi informacija,,,ir va ka isgirdau:
MP vaikui gali buti per riebos, todel ji beria. Tokiu atveju MP reikia skiesti klijukais nuo virtu ryziu.
Ar esat girdejusios ka nors apie tai?
Atsakyti