Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

na, as nesu 100% uzgarantuota, kad Elidelis padarys galutini stebukla ir, kad mano maziukui vel neatsinaujins tie raudoni plemai per sulenkimus... Bet, manau, kad kiekviena mama, mylinti savo vaika, ir norinti, kad jis augtu sveikas ir nesikankintu kasydamasis, ar butu irzlus, tai stengtusi rast tinkama (kad ir mokama) gyd., kuris nuodugniai apziuretu vaikeli ir skirtu gydyma, pakoreguotu mityba.
Bet as bent jau 100% zinau, nes ta patvirtino ir pati gyd., kad gydomasis tepalas ELIDEL nera HORMONININS!!! Kas daug ka pasako apie gyd.tepala.
O tiesa, pamirsau vakar parasyti, kad gyd.iskart pasake AD ar AE (atopine egzema) priezasti, del ko sios ligos atsiranda. Na, mano maziuko atveju_pagrindine priezastis, kad jis gime neisnesiotas (32 sav., tai yra 7,5 men.). Tokio kudikio, kuriam sueina 6 men., ir kai jau reikia po truputi papildomai duoti "kieto' maisto, buna nepilnai issivysciusi imunine sistema, todel prasideda ta vadinamoji alergine egzema (kuri pasireiskia raudonais plemais ypac per sulenkimus ir ant rankyciu pav.odos). Ir, dar kaip man buvo keista isgirsti, kad netgi sitai egzemai atsirasti, turejo itakos tie produktai, kuriu as nestumo metu labiausiai norejau ( o tai buvo _obuoliai ir apelsinu sultys_geriau jas per diena po 4 l ). Tai va, todel mano maziukui atsirado egzema, veliau perauganti i AD lengva forma (kol nera kraujuotu ar slapiuojanciu zaizdeliu) i ivairu 'kieta" maista.
Atsakyti
QUOTE(Kremis @ 2008 05 15, 16:00)
Pazystamos vaikui 7 men israse elidelio veidukui tept, as irgi nuejus pas savogydytoja paprasiau, kad israsytu, tai ji atsiverte kazkokia vaistu knyga, kurioje tarp salutiniu poveikiu parasyta, kad gali sukelti odos vezi (pati savo akimis maciau), nors info lapelyje to nera parasyta  g.gif , todel nusprendziau jo atsisakyti, tuo labiau, kad tas tepalas pacios ligos neisgydys, nes tai imuniteto liga, o tik pasleps odos negrazumus, aisku galima tiketis, kad ir niezejima sumazins.
As kai vaikui buvo 1 men ir prasidejo AD nukeliavau pas alergologe, ji liepe tepti vaika 5 dienas ryte ir vakare Hidrocortizonu, ir girdyti Zyrteku (tabletem, nes pasirodo sirupiniai vaistai alergizuoja), tai is tos panikos taip ir dariau, po 5 dienu viskas sugryzo i savo vietas. Zyrteku dar girdziau 2 men, be jokio efekto. Todel daugiau vaiko nebetepiau isvis jokiais gydomaisiais tepalais, nors kartais nuo vaiko kasymosi ir isvaiszdos galvodavau, kad isprotesiu. Tikrai suprantu, kad sunku susilaikyti ir netepti vaikiuko tais tepalais, kada jis taip nezmoniskai atrodo, kai net praeiviai negali praeit pro sali nepaklause "kas jusu vaikeliui", bet as galvoju kad tepdama savo vaika hormonais ir elideliais as tik palengvinu savo gyvenima, nes kiekviena karta paziurejus i vaika neplysta sirdis, bet alergija vistiek tuno vaikelio viduj. Nezinau, gal daug kas nesutiksit su manim, bet po daugiau nei metu patirties su umiu AD, padariau tokia isvada...

Tarpkitko drauge vaika elideliu tepe 2 savaites, veidukas pasakiskas buvo, bet nutraukus tepima, atsirado lygiai tie patys slapiuojantys berimai kaip ir pries tepant...

as sutinku smile.gif
pakartojai, ka as jau rasiau cia ne karta apie elideli mirksiukas.gif jei info lapelyje apie galima vezio sukelima neparasyta - tai pazeidziamos taisykles blink.gif bent jau amerikoj (kur elidelis ir gaminamas) ji galima parduoti tik irasius visa tai i vaisto aprasa. jei kam idomu, turiu angliska vaisto aprasa, su kuriuo elidelis parduodamas amerikoj (manau ir kitose salyse)..
aplamai kitose salyse (pvz anglijoj) elideliu visai nesizavima, gydytojai jo vengia ir skiria tik isskirtinais atvejais. lietuvoj ziuriu kazkodel ji paverte pagrindiniu vaistu nuo AD biggrin.gif
mano irgi tokia nuomone, kad nei hormoniniai kremai nei elidelis AD neisgydo (jie ir nera skirti panaikinti alergija). Jie skirti tik apgydyti oda tam kartui. Tam ir turetu jie but naudojami - tam tikrais atvejais. Bet tikrai ne visada ir ne visiems AD sergantiems vaikams.

tiesa, zinau atveji, kai uzteko vaika kelias savaites patepti hormoniniu kremu (advantan) ir AD isnyko. nu bet cia manau daugiau sekme ir kitu aplinkybiu pasekme, o ne pagijimas advantan tepalo deka.

Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 05 15, 15:32)
As vis vargstu su demem ant rubeliu, tas Ringuvos skalbiklis nealergizuoja, bet demiu tai neisplauna. Ka daryti? Dabar mirkau rubelius su Vanish miltukais, paskui isskalauju ir tada plaunu su ringuvos skalbikliu automatinej skalbimo masinoj. Kaip kitos mamos daro?

O Ringuva jums skalbimo masinos neuzkemsa? biggrin.gif As buvau uztvindzius virtuve, kai pirma karta ju ipyliau i masina biggrin.gif Tai vyras antra karta pilt neleidzia biggrin.gif
Ir SM-oj skaiciau, kad kitos mamos raso, jog Ringuva kazka ten masinoj kemsa.. biggrin.gif
Tai dabar skalbiu milteliais alergiskiems vaikams.
Atsakyti
QUOTE(kgintare @ 2008 05 15, 15:28)
O Ringuva jums skalbimo masinos neuzkemsa?  biggrin.gif As buvau uztvindzius virtuve, kai pirma karta ju ipyliau i masina  biggrin.gif Tai vyras antra karta pilt neleidzia  biggrin.gif
Ir SM-oj skaiciau, kad kitos mamos raso, jog Ringuva kazka ten masinoj kemsa..  biggrin.gif

O tai kokius dar miltelius galima naudoti? blush2.gif Dar raso, kad neutral skirti alergiskiems vaikams. Jie miltukais turbut ane? Mums kol kas niekas nepatvino, bet kas cia zino... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 05 15, 18:26)
O Ringuva jums skalbimo masinos neuzkemsa?  biggrin.gif As buvau uztvindzius virtuve, kai pirma karta ju ipyliau i masina  biggrin.gif Tai vyras antra karta pilt neleidzia  biggrin.gif
Ir SM-oj skaiciau, kad kitos mamos raso, jog Ringuva kazka ten masinoj kemsa..  biggrin.gif

Ringuvos milteliuose yra ukinio muilo drozliu,jos uzkemsa skalbianke. As naudoju Bobas skalbimo miltelius.
Atsakyti
bet jie neskirti alergiukams
Atsakyti
[quote=Daddygirl,2008 05 15, 18:26]
tiesa, zinau atveji, kai uzteko vaika kelias savaites patepti hormoniniu kremu (advantan) ir AD isnyko. nu bet cia manau daugiau sekme ir kitu aplinkybiu pasekme, o ne pagijimas advantan tepalo deka.

na, as savo maziuka pacioj pradzioj odos gyd.paskirtu Advantanu tepiau, bet rezultatu jokiu link pagerejimo nebuvo schmoll.gif

tai, dabar, jus man, kvailai mamai, issaiskinkit, jei tepu savo vaika Elideliu, tai ka jis po kurio laiko mirs nuo odos vezio? ar kaip cia jusu parasyma poste suprast reiktu?
cia ziuriu panasiai rasot, kaip ir temoj "Kontraceptikams_NE", nes vartojant ilga laika KT, moteris gali mirti nuo gimdos vezio...

tai, kam tada medikai skiria Elideli? g.gif
dar ryte buvau laiminga, kad jis mums padeda, bet va paskaicius Dadygirl ir berods Dianos postus_pasimeciau ir net, apsiverkiau.
Tai ka daryti? nebetepti Elideliu?
Atsakyti
nemanau, kad reiktu i tai taip stipriai reaguoti... mamos, pasiskaitykit kitu vaistu, kuriuos pacios vartojat informacinius lapelius, as paskaitau siaip, kad pasijuokciau, nuo ko kiu ligu, gerdama viena ar kita vaista, galiu numirt... biggrin.gif vienas ir tas pats vaistas gydo viena liga, bet gali sukelti dar 10 kitu... cia statistika ir prielaidos, vienam is milijono gal taip nutiko, o farmacininkai privalo tai irasyti i lapeli... kiek zmoniu nei is sio nei is to nuo vezio mirsta, o va kiek rukaliu iki simto metu gyvena ir vargo nemato... baikit cia gasdinti.
Atsakyti
[quote=simulka,2008 05 15, 21:19]
[quote=Daddygirl,2008 05 15, 18:26]

na, as savo maziuka pacioj pradzioj odos gyd.paskirtu Advantanu tepiau, bet rezultatu jokiu link pagerejimo nebuvo schmoll.gif

tai, dabar, jus man, kvailai mamai, issaiskinkit, jei tepu savo vaika Elideliu, tai ka jis po kurio laiko mirs nuo odos vezio? ar kaip cia jusu parasyma poste suprast reiktu?
cia ziuriu panasiai rasot, kaip ir temoj "Kontraceptikams_NE", nes vartojant ilga laika KT, moteris gali mirti nuo gimdos vezio...

dar ryte buvau laiminga, kad jis mums padeda, bet va paskaicius Dadygirl ir berods Dianos postus_pasimeciau ir net, apsiverkiau.
[/quote]

as apie elideli nieko bloga nerasiau.kazka supainiojai.mes kaip tik elideliu ir pagalbinem priemonem isgydem AD mazajai.ir stai jau daugiau nei 6men mes sveikos.sekmes ir jum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2008 05 15, 19:53)
bet jie neskirti alergiukams

Na, mano dukra alergiska, bet milteliai itakos neturi, tai perku bobas. Dzidzius milteliuose irgi yra ukinio muilo drozliu, tai jie irgi gadina skalbimo masinas.
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 05 15, 18:13)
O tiesa, pamirsau vakar parasyti, kad gyd.iskart pasake AD ar AE (atopine egzema) priezasti, del ko sios ligos atsiranda. Na, mano maziuko atveju_pagrindine priezastis, kad jis gime neisnesiotas (32 sav., tai yra 7,5 men.). Tokio kudikio, kuriam sueina 6 men., ir kai jau reikia po truputi papildomai duoti "kieto' maisto, buna nepilnai issivysciusi imunine sistema, todel prasideda ta vadinamoji alergine egzema (kuri pasireiskia raudonais plemais ypac per sulenkimus ir ant rankyciu pav.odos). Ir, dar kaip man buvo keista isgirsti, kad netgi sitai egzemai atsirasti, turejo itakos tie produktai, kuriu as nestumo metu labiausiai norejau ( o tai buvo _obuoliai ir apelsinu sultys_geriau jas per diena po 4 l ). Tai va, todel mano maziukui atsirado egzema, veliau perauganti i AD lengva forma (kol nera kraujuotu ar slapiuojanciu zaizdeliu) i ivairu 'kieta" maista.

Manau tos atsiradimo prielaidos ne visai tikslios. Kaip tada paaiskinti, kad is mano dvyniu, kurie gime nei per anksti nei per velai, vienas sveikut sveikutelis (pfu pfu), kitas serga AD. Mums manau turejo reiksmes paveldimumas, nes vyro sesuo nuo gimimo sirgo egzema. Siandien uosviene paziurejo berimus, sake tokie pat buvo. Paskui jai egzema virto i zvyneline, kuria serga po siai dienai.

O as apsisprendziau del veiksmu plano. Uzsiregistravom pas homeopate, bandysim si gydyma, o kai sulauksim plius 2 m., vaziuosim pas alergologus tirtis.
Pagalvojau, kad vasara palankus metas homeopatijai, gal ir gamta prisides prie gydymo.

Vaiku rubus skalbiu Bobu, bet vis planuoju pabandyti Neutral
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 05 15, 19:19)

tikrai negasdinau ir nenorejau sugraudinti. sorry 4u.gif issakiau savo nuomone ir pasidalinau info. taigi kiekviena is musu turi savo galva ant peciu ir pati nusprendzia, ka daryti. o kuo daugiau turi informacijos, priimant sprendima, tuo, mano galva, tas sprendimas bus teisingesnis.

nezinau ka raso apie kontraceptikus biggrin.gif , bet as tikrai nerasiau, kad patepus elideliu vaikas susirgs veziu blink.gif rasiau tik, kad vaistas naujas (pradetas nuo 2002 m), ji ivedus per dvieju metu laikotarpi uzfiksuoti 8 susirgimo veziu atvejai ir apie 60 kitu sunkiu odos susirgimu (daugiausia is susirgusiuju veziu - vaikai iki 2 metu verysad.gif )
Bet juk elideli vartojo milijonai zmoniu...

Mane labiausiai sulaiko nuo elidelio vartojimo amerikos sveikatos prieziuros instanciju pasisakymai apie ji. Jos perspeja apie vezio atvejus ir tiesiai sviesiai sako, kad reikes bent 10 metu, kad tiksliai nustatyti vaisto pavojinguma. Ir kad elidelis butu vartojimas tik nuo 2 metu. Ir kad tik tuo atveju, kai del kokios nors priezasties zmogus negali naudoti hormoniniu tepalu.

Mano nuomone yra tokia, kad jei 'ant saves' gal ir bandyciau naujoviskus vaistus, to nedaryciau su savo 7 men vaiku, ypac kai nera tam butinybes.
Cia tik mano poziuris siai dienai.

Papildyta:
QUOTE(zizliuke @ 2008 05 15, 17:00)
O tai kokius dar miltelius galima naudoti?  blush2.gif  Dar raso, kad neutral skirti alergiskiems vaikams. Jie miltukais turbut ane? Mums kol kas niekas nepatvino, bet kas cia zino...  doh.gif

visur raso tik, kad skalbimo priemone butu 'non-bio'. o kokia konkreciai naudot sunku pasakyt, reikia turbut bandyt...
as skalbiu su fairy jautriai odai arba su surcare jautriai odai. pastarasis labiau patinka (beveik nera kvapo).
ir ijungiu papildoma skalavima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 15 gegužės 2008 - 23:35
ir as is pradziu naudojau babas, reikia vel pabandyt, ziuresiu, ar bers, nesinori pirkti naujos skalbimo masinos, tuo labiau, kad musiskei dar ne 2 metu nera. Uzstatau 50 temperatura su papildomu skalavimu, bet demes vis tiek lieka, mat dabar i koses dedu melyniu, o nuo ju demes oioioi kokios, tuo labiau, kad maziai leidziu paciai valgyt pusrycius, visa buna melyna smile.gif
Atsakyti