Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Daddygirl @ 2008 05 06, 11:19)
zinau, kad taip visi daro  smile.gif bet mums nei alyvuogiu nei semenu aliejus pilnai neisnaikina  g.gif tokios kaip luobeles lyg ir nebera, bet pleiskanytes nedingo..  unsure.gif

Sveikos, mums nuo pleiskanu (ne nuo luobo) padejo losjonas Betnovate. Ji rekomendavo gydytojas. Smarve to vaisto konkreti, chemija kazkokia, bet po triju istepimu (viena karta i savaite), pleiskanos dingo ir bent jau galvos neniesti vaikui.

Mano berniukas taip pat turi AD, neseniai ipuoliau i si skyreli, labai daug cia informacijos, tik skaitau, skaitau ir dar niekas galvoja nesusigulejo. Kai kreipemes i odos gyd. mums israse tepalo, nieko per daug neaiskino, tepalas stebuklingai padejo, tai dziaugiausi tol kol supratau, kad cia ne viskas taip grazu, kaip atrodo. Tik po keletos men. susigaudziau, kad tepalas hormoninis ir, kad nera jis toks nekaltas. Zodziu dabar galvoju, koki kelia man toliau pasirinkti. Hormoniniu tepalu dar tepu du kart i svaite ir uztenka. Is jusu pasakojimu supratau, kad mums dar nera blogiausia situcija, bet juk neaisku i kuria pusia viskas gali pasisukti. Smagu, kad yra zmoniu su kuriais galima pasidalinti patirtim.
Atsakyti
prasom prasom, zanavyke 4u.gif cia kiekvienai svarbi vis nauja info apie AD ir panasia bedeles rolleyes.gif o del hormoninio tepalo, tai jei vaikui nebera baisiu berimu, tai manau ir neverta tau teplioti jais, nes bus veliau dar blogiau, kai odele pripras prie jo unsure.gif
vat, nezinau ar tikrai nuo to padejo vaikui, bet galiu pasakyt, kad kai pradejau teplioti vaika homeopatiniu medetku tepalu tai pagerejimas matosi ryskiai- ant v aiko rankytes beveik nebesimato paberimu ir tik palietus jauciasi jog odele sausoka ir siurksti bigsmile.gif taciau tuo pat metu dar duodu kedru aliejaus, jame daug vitaminu ir jis nealergizuoja - tai gal ir tas padeda. ai, nesvarbu, svarbu kad tik geriau ir nereikia jokiu losjonu naudot ir pinigus sutaupau. tik, vat kelias dienas jau geriam sirupa homeopatini nuo kosulio - ir vel pradejo po truputi kasytis. mums sirupai yra baisiausi priesai, bet ka padaryt, jei is homeopatiniu vaistu pasirinkimo beveik nera unsure.gif
bet dar vienas dalykas - kazi ar pati nebusiu AD verge doh.gif , nes man paciai ant sprando pradejo labai niezeti ir jauciu, kad ten sausoka odele - vyras pasiziurejes sako, kad panasu i vaiko berimus ir dar jis pleciasi unsure.gif gal cia po antro gimdymo taip atsitiko - jei kas patyre ka nors panasaus, pasidalinkit savo patirtim ax.gif nejau ir man reiks dabar laika ir pinigus skirti visokioms teplionems ir tepalams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 05 06, 16:33)
Sveikos,
Mano berniukas taip pat turi AD, neseniai ipuoliau i si skyreli, labai daug cia informacijos, tik skaitau, skaitau ir dar niekas galvoja nesusigulejo. Kai kreipemes i odos gyd. mums israse tepalo, nieko per daug neaiskino, tepalas stebuklingai padejo, tai dziaugiausi tol kol supratau, kad cia ne viskas taip grazu, kaip atrodo. Tik po keletos men. susigaudziau, kad tepalas hormoninis ir, kad nera jis toks nekaltas. Zodziu dabar galvoju, koki kelia man toliau pasirinkti. Hormoniniu tepalu dar tepu du kart i svaite ir uztenka. Is jusu pasakojimu supratau, kad mums dar nera blogiausia situcija, bet juk neaisku i kuria pusia viskas gali pasisukti. Smagu, kad yra zmoniu su kuriais galima pasidalinti patirtim.

Sveika prisijungus... aisku, butu geriau, jei is vis i toki skyreli nereiketu lysti, bet ka padarysi, del savo maziuku darom viska... as pamenu, kaip knisausi internete ir siaip kur papuole, ieskojau info, kai dar tik pradzia buvo, niekur nieko normalaus neradau. O dabar ka tu, koki 10 lapu sukaupiau informacijos. O savaitgali buvau pas tevus, pasirodo mano drauges berniukui tas pats AD, tai atspausdinau viska, ka turejau ir idaviau, kad maziau kankintusi beieskodama ir kad maziui nepablogetu. Tada pirma karta pamaciau, kaip kitam vaikui AD atrodo. Ir nustebau g.gif pas ji isberti zandukai, odele sausa, pleiskanojanti, tip top daugumos cia rasanciu aprasymai. Tada palyginau su Ievutes berimais, ir zinot ka, jie kitokie doh.gif na jos odele sausoka, bet tikrai nepleiskanojanti ir ne tokia siurksti, berimai tokie puslelemis, susidaro net bendri zidinukai, tokiais lopukais. Va juos ji daugiausiai ir kasosi. Bet man keista del odos skirtumo paberimu vietose, na tikrai kitokie... gydytojai, kiek buvom, visi kaip vienas sake AD, o gal cia kitkas doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2008 05 07, 07:27)
Sveika prisijungus... aisku, butu geriau, jei is vis i toki skyreli nereiketu lysti, bet ka padarysi, del savo maziuku darom viska... as pamenu, kaip knisausi internete ir siaip kur papuole, ieskojau info, kai dar tik pradzia buvo, niekur nieko normalaus neradau. O dabar ka tu, koki 10 lapu sukaupiau informacijos. O savaitgali buvau pas tevus, pasirodo mano drauges berniukui tas pats AD, tai atspausdinau viska, ka turejau ir idaviau, kad maziau kankintusi beieskodama ir kad maziui nepablogetu. Tada pirma karta pamaciau, kaip kitam vaikui AD atrodo. Ir nustebau  g.gif  pas ji isberti zandukai, odele sausa, pleiskanojanti, tip top daugumos cia rasanciu aprasymai. Tada palyginau su Ievutes berimais, ir zinot ka, jie kitokie  doh.gif  na jos odele sausoka, bet tikrai nepleiskanojanti ir ne tokia siurksti, berimai tokie puslelemis, susidaro net bendri zidinukai, tokiais lopukais. Va juos ji daugiausiai ir kasosi. Bet man keista del odos skirtumo paberimu vietose, na tikrai kitokie... gydytojai, kiek buvom, visi kaip vienas sake AD, o gal cia kitkas  doh.gif  g.gif

Pas mus skirtingose kūno vietose yra skirtingos odos problemos: ant žandukų būna spuogeliai, kurie prisipildo skysčio ir ima šlapiuoti, ant vienos kojytės blauzdelės buvo šiurkščios surandėjusios odos plotas, kuris dabar sunykęs, ant kitos kojytės pakinklio yra linkio įtrūkimas. Sakyčiau visas rinkinys doh.gif
Atsakyti
Mums tai paberimai labai keicia vieta. Pradzioje tai tik truputi paberdavo zandus ir jie vis raudonuodavo. Po to ilga laika veido visai nebere, o bere tai nugara, tai sonus, tai pilva, tai kojas. Kai vienoj vietoj sumazeja, kitoj atsiranda. Ir dar atrodo jau mazeja, gereja ir vel pablogeja. Itarineju maisto produktus, bet nezinau, ar imanoma paciai atrinkti nuo ko beria. Jau maniau, kad nuo vistienos, nedaviau jos dvi savaites, tai gerejo, gerejo, jau buvo svarus ir vel viskas is naujo.

Harmonini tepala naudojam 4-5 men, bet jis jau maziau veikia, ar galejo taip greitai priprasti? Ziauriausiai tai oda atrodo po maudyniu, raudona, siurksi, net maudynes praranda malonuma, kai pamatau, kaip atrodo vaikas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zanavyke @ 2008 05 07, 14:09)

Harmonini tepala naudojam 4-5 men, bet jis jau maziau veikia, ar galejo taip greitai priprasti? Ziauriausiai tai oda atrodo po maudyniu, raudona, siurksi, net maudynes praranda malonuma, kai pamatau, kaip atrodo vaikas doh.gif

Mums maudynes labai padeda kai maudom zoleliu nuovire, medetku ziedu, berzo lapu ir lakisiaus, kartais tik lakisiaus, nes sako kad vien lakisiuj maudant sausina oda tai pamaisom karts nuo karto. Maudom kas antra diena poto iskart istepam drekinanciu kremuku. Paskutiniu metu visai neblogai atrodom, ant kunelio visai nebeliko, o zandukai tik kartais rausvesni buna, dar tepam drekinanciu Avveno kremuku ir kremu su propoliu, siuo metu maudynes mums padeda kontroliuoti ta nelemta egzema ax.gif

i
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 05 07, 15:49)
Mums maudynes labai padeda kai maudom zoleliu nuovire, medetku ziedu, berzo lapu ir lakisiaus, kartais tik lakisiaus, nes sako kad vien lakisiuj maudant sausina oda tai pamaisom karts nuo karto. Maudom kas antra diena poto iskart istepam drekinanciu kremuku. Paskutiniu metu visai neblogai atrodom, ant kunelio visai nebeliko, o zandukai tik kartais rausvesni buna, dar tepam drekinanciu Avveno kremuku ir kremu su propoliu, siuo metu maudynes mums padeda kontroliuoti ta nelemta egzema ax.gif

i

labas. o kur gauni tu zoleliu ivairiu? ar buna jau toks asorti pirkti, ar tiesiog susiperki visas tris ir sumaisai?
beje, koks pavadinimas to kremo su propoliu?
Atsakyti
Labas rytas! As ir jungiuos i jusu gretas verysad.gif Mano dukrytei taip pat AD, o mums dar tik 2,5men. O isbertos jau nuo trecios savaites. Tik vis nezinojom kas mum nutiko. Niekad anksciau nebuvo teke susidurt su sia liga. Labai liudna ir graudu ziuret i savo mazyle: raudonais ir sausais, bei siurksciais zandukais. Visas kunelis ir sausas, kai kur stora ir siurksti odele. O galvos luobele tik nuvalau ir vel visa baisi, stora geltona ir pleiskanota. Ir taip sunkiai valosi... verysad.gif Maudemes ir su lakisiais, ir su Belmandoliu, bet nepastebejau kad geriau butu. Dabar naudojam Biodermos prausikli ir kremuka ( taciau cia pas jus paskaiciau kad juos slepti kuo toliau, visai rankos nusviro). Maitinu savo pienuku, tad ir man pasnykas,nebezinau ka ir valgyti. Kad ir kaip saugausi, vis vien tas pats. Pas alergologa KMUK uzsiregistruot be sansu doh.gif Liepe bandyt internetu, bet cia raso uzimta. Gal kas patartu, kaip uzsiregistruoti siuo budu? blush2.gif Negana to, ismatu paselyje isaugo stafilokoko bakterija. Daktare sako kad nieko baisaus. Odos daktare sako jog ji gali sukelti alergija... Ir kieno klausyt? doh.gif Gal kas patarsit ka nors, nes esu jau nevilty............. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2008 05 07, 06:27)
Bet man keista del odos skirtumo paberimu vietose, na tikrai kitokie... gydytojai, kiek buvom, visi kaip vienas sake AD, o gal cia kitkas  doh.gif  g.gif

Berimai buna labai ivairus, bet juos visus vadina AD/egzema.

Papildyta:
QUOTE(zanavyke @ 2008 05 06, 14:33)
Sveikos, mums nuo pleiskanu (ne nuo luobo) padejo losjonas Betnovate. Ji rekomendavo gydytojas. Smarve to vaisto konkreti, chemija kazkokia, bet po triju istepimu (viena karta i savaite), pleiskanos dingo ir bent jau galvos neniesti vaikui.

sveikute 4u.gif patiris, deja, daznai labai individuali. bet kartais padeda paprastas zinojimas, kad tu ne vienas mirksiukas.gif

Betnovate, man atrodo, gaminamas pas mus - anglijoj smile.gif Tik kad, kiek zinau, jis stiprus hormoninis unsure.gif Skirtas jis AD (egzemai), psoriazei galvyteje gydyti... Tik su juo geriau atsargiai.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 08 gegužės 2008 - 09:27
QUOTE(olantukas @ 2008 05 08, 10:10)
Labas rytas! As ir jungiuos i jusu gretas  verysad.gif Mano dukrytei taip pat AD, o mums dar tik 2,5men.

Maitinu savo pienuku, tad ir man pasnykas,nebezinau ka ir valgyti.

Negana to, ismatu paselyje isaugo stafilokoko bakterija. Daktare sako kad nieko baisaus. Odos daktare sako jog ji gali sukelti alergija... Ir kieno klausyt?  doh.gif Gal kas patarsit ka nors, nes esu jau nevilty............. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

sveika, labai uzjauciu del dukrytes. Kai toks mazas vaikas, tikrai svyra rankos. Sioje temoje paieskok hipoalergines dietos, ikeliau. ir laikykis jos pati, nes dar maitini. Jei as ja buciau anksciau gavus, gal nebutu buve taip tragiskai dabar. Man ja KMUK dave, turbut ten visiems duoda.
Del stafilokoka cia taip pat kazkur kazkada kazkas pasakojo, kad ji isgydzius, baigesi ir AD. Butinai gydykit. Jei pati maitini, tai gal ir pas tave jis yra, tai gydytis ir tau reikia, reiktu paimti pieno paseli ir istirti, nes jei vaika gydysi, o jis vis tiek tavo piena su stafilokoku gers, tai jokio pagerejimo nebus.
Mes saziningai atlaukem eile KMUK, bet kad butu kokios didesnes naudos... vis tiek nesuzinojau nuo ko beria, tik ta dieta gavau ir kruva hormonu gert, nors tiek, kad Elidel uz dyka gavau, kompensavo mums su vaistu knygele. O jei nori greiciau kazkur pakliuti, reikia eit per pazistamus arba privaciai. Manau, kad ir Vilniui kosmines eiles, kaip tik ruosiuosi uzregistruoti saviske i alergologijos klinika lopo tyrimui... o jus kadangi dar mazytes, tai teks kankintis bent jau iki metu arba netycia atrasi, nuo ko beria. Prognoze aisku ne kokia, laukti tiek ilgai, mes islaukem siaip taip, bet situacija po metu mums buvo jau tragiska.

Jau kelis varijantus girdejau, kad nuo AD vaikai net dust pradeda, kai ko netinkamo uzvalgo doh.gif kiekvienas netinkamas produktas pradeda dusinti, vaikas melynuoja ir viskas baigiasi reanimacijoj. Baisu... dar dziaugiuosi, kad mums taip nera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(olantukas @ 2008 05 08, 08:10)
Gal kas patarsit ka nors, nes esu jau nevilty............. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

gaila, kad dar viena lelyte jungias i ligoniuku gretas unsure.gif
del patarimu, tai paskaitinek, ir suprasi, kad tiek gydytojai, tiek mamos turi, deja, skirtingas nuomones unsure.gif todel tau vieni sakys, kad alergija gali sukelti problemos zarnyne, o kiti - kad zarnynas su AD visai nesusijes..
as linkus manyti, kad 'issireguliaves' organizmas gali pabloginti odos bukle, todel dukrytei duodu bifido bakterijas (nors alergologe kauno klinikose man sake neduot jokiu papildu unsure.gif ).
Geriausia, aisku, bandyti praktikoj - gydysites nuo stafilokoko ir matysit kaip tai padeda ar ne odai.

Panasiai ir su tepalais - sunku patarti, nes vieniems padeda vieni, kitiems - kiti. Dar kebliau tai, kad net kai atrodo, kad kazkas padeda, tai daznai buna koks nors sutapimas; ir 'panaceja' atradusi mama po kurio laiko jau raso, kad vaikiukui vel pablogejimas... unsure.gif
Zodziu doh.gif

jei galeciau ka patart is savo patirties, tai daug daug drekinti visa odele kuo naturalesniais produktais (nes kremu sudety yra visokiu cheminiu medziagu ir jos daznai dirgina i AD linkusia oda). Drekinimas mazina diskomforta ir kazkiek uzkerta kelia AD atsinaujinimui. Be drekinimo naturaliais aliejais ir sviestais mums dar padeda paprasti vandens kompresai, netgi pabuvimas prie juros. Galvoju isigyti oro drekintuva vaiko kambaryje..

mes i kauno klinikas skambinom ir mums paskyre apsilankyma pas doc Kudzyte uz poros savaiciu.. siulau bandyti - matyt atsiranda 'langu'..

sveikatytes tavo mazylei ir parasyk, kaip seksis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 08 gegužės 2008 - 10:45
sweikos,
mano maziukui medetku tepalas nueme paraudimus.
Nuo sian tepames EXCIPIAL U LIPOLOTIO ir savaite karta maudau Balmandolo aliejaus voneleje. Ziuresim rezultata.
O luobele nuo galvytes panaikino aliejus. Kazkuri patare, kad istepus, uzdet kepurele ir palaikyt, o paskui issukuot. Aciu uz patarima, tikrai naudingai suveike.
Atsakyti