Įkraunama...
Įkraunama...

Šveicarija

QUOTE(mamutas @ 2013 03 06, 16:31)
Sūris, ypač Gruyere, šokoladas. Bet ten viskas žiauriai brangu, lyginant su Lietuva. Kavinėse kainos kandžiojasi ir dar neskanu. Yra kelios vietos kur labai skanu, žuvį nuostabiai iškepa, bet kaina būna... porcija 200 Lt ir pan.


Gruyères suris LT kainuoja apie 60 lt uz kilograma (be to, ne geriausias), o CH - apie 35 lt (pavertus pagal kursa). Porcijos uz 200 lt. tai reiketu paieskoti, o kad neskanu - tai cia kaip jau kam atrodo. Reiketu gal pries einant valgyti pasiskaityti atsiliepimus apie tos vietoves maitinimo istaigas ar vietiniu pasiklausti smile.gif
Atsakyti
Truputis info,kuri manau pravers,kada perkate vinjetę į Šveicariją,ir keliaujate tuneliu į Austriją,patariu įsigyti ir Austrijos vinjetę,mokėjau apie 8 eurus g.gif atrodo atkarpa nedidelė,bet kameros viską mato.Gal yra kitų kelių aš nežinau,bet mes taip važiavom.

Užėjo noras parašyt biggrin.gif (lankėmės rugpjūtį) Šveicarijoj palyginus su 3 metais atgal,tikrai kainos šoktelėję,kavinėse,kalbant apie paprastesnes,stiklinaitė nedidelė,ar tai bus alus,vynas,cola viskas 4 arba 5 frankai. Pica,būtent toj pat kavinėj prieš 3 metus buvus 15 fr įkainuota 21 fr.

Apsipirkit smagiausia ir nebrangu Prancūzijoje,sūriai,vynai(nuo 2 eurų ir aukštyn,bet ne iki tokio nuprotėjimo kaip pas mus),vytintos mėsos ir t.t. keliaujant nuo Evian miestelio. Prekybos centras nemažas,atsiskaityti galima ir kortele.
Eviane reikia turėti eurų,kadangi yra daug skanių ledų kuriais prekiauja lauke,kaina apie 4 eurai.

Toliau,šokolado fabrike,seniau eini,palaida bala,ragauji,dairaisi ir tiek, dabar programa su vertėju,maža grupelė žmonių vedama į atskirus kambarius,pasakojama istorija,visai įdomu,nors gana primityvu.Toliau degustuok kiek lenda,o lenda nedaug,nors atrodo,jau kad valgysi tai valgysi. Apsipirkti šokoladu azarto nebuvo,nes lauke buvo 42 karščio,kiek pirkom viskas sutirpo į skanią košę biggrin.gif išskyrus suvenyriniai šokoladai išgyveno net iki Lietuvos.


Į Gruere,užsukom paragauti fondiu,kadangi buvo karšta,tai valgyti verdantį maistą ir buvo lotuliukas.gif doh.gif mažos bulvytės su karnišonais,marinuotais svogūniukais ir sūriu,atrodo be ryšio bet žiauriai skanu. (55lt)Po to avietės su plakta grietinėle,taip pat kaina ūgtelėjusi.(30lt) Sūrio truputį pirkom tik parduotuvėlėse išsidėsčiusiose gatvelės kraštuose. Taip pat kaina nedžiugino.

Toliau,Montreux,auto pasistatyti savaitgalį sunku,kitom dienom,vietos pakankamai.Pasivaikščiot,mum užteko krantinės,ir su dukra palandžiojom po parduotuves. HM prekės savotiškos,pritaikytos blizgučius mėgstantiem klientam,nors kainos labai geros. Dauguma parduotuvių labai geros,bet,bet biggrin.gif
Kavinėse jau nerūkoma,kaip dar yra tekę tą pamatyt.

Šiaip žmonės mandagūs,paslaugūs, tik prancūzų kalba tame krašte labai reikalinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 28 gegužės 2013 - 11:15
Gal kas atsakytų,ar galioja Europos sveikatos draudimo lortelė? Ar reik papildomai draustis? 4u.gif Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juki: 25 birželio 2013 - 11:26
QUOTE(juki @ 2013 06 25, 10:26)
Gal kas atsakytų,ar galioja Europos sveikatos draudimo lortelė? Ar reik papildomai draustis? 4u.gif  Ačiū


http://ec.europa.eu/...d=559&langId=lt

Kortelė, kurią turėdami galite naudotis mediciniškai būtinomis valstybinėmis sveikatos priežiūros paslaugomis laikinai viešėdami bet kurioje iš 27 ES šalių, Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje ir Šveicarijoje.
Atsakyti
Gal kas galite pasidalinti įspūdžiaus po kelionės iš Šveicarijos?
Atsakyti
O kaip jus tas vignetes perkat parduodat? Neklijuojat ant langu ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2013 06 29, 16:04)
O kaip jus tas vignetes perkat parduodat? Neklijuojat ant langu ar kaip?

Butent.tiesiog uzkisi.
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2013 06 29, 18:59)
Is tiesu tai raso kad privalo buti priklijiuota... Bet pabandysim neklijuot. Tai kam reikia rasykit I az, grisim liepos 8.

Mes is uk, ant lango turim permatoma imaute keliu mokesciu lapukui, i ten ir ikisom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2013 06 29, 20:01)
Mes is uk, ant lango turim permatoma imaute keliu mokesciu lapukui, i ten ir ikisom smile.gif


Jei sustabdytu policija, lieptu uzklijuoti ir dar bauda uzdetu.
Nors mano draugu dveji ekipazai pravazinejo su ta pacia vinjete smile.gif Tik jau atgal i LT prie pat sienos buvo policijos patikrinimas ir teko klijuot...
Atsakyti
QUOTE(gile363 @ 2013 07 03, 10:03)
Jei sustabdytu policija, lieptu uzklijuoti ir dar bauda uzdetu.
Nors mano draugu dveji ekipazai pravazinejo su ta pacia vinjete  smile.gif  Tik jau atgal i LT prie pat sienos buvo policijos patikrinimas ir teko klijuot...

negaliu gincytis, nes nebuvo sustabde, o uzkista vinjete buvo butent toj vietoj,kur reikia klijuot.
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2013 07 03, 17:36)
negaliu gincytis, nes nebuvo sustabde, o uzkista vinjete buvo butent toj vietoj,kur reikia klijuot.

Pernai, sugedus mūsų automobiliui, teko kitą automobilį nuomotis Vokietijoje, miestelyje Waldshut-Tiengen, kuris įsikūręs ant Šveicarijos sienos (apie tai rašiau pernykščiame fotoreportaže mirksiukas.gif ). Kadangi nuomojantis pasakėme, kad važiuosime per Šveicariją, vadybininkas kaip prezentą ant lango priklijavo Šveicarijos vinjetę. Po kelionės jis kažkaip labai lengvai ją nuklijavo nuo lango ir pasidėjo į stalčių sekančiam vartojimui. Tad man pasirodė, kad ši vinjetė gali būti daugkartinio naudojimo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 07 03, 21:39)
. Po kelionės jis kažkaip labai lengvai ją nuklijavo nuo lango ir pasidėjo į stalčių sekančiam vartojimui. Tad man pasirodė, kad ši vinjetė gali būti daugkartinio naudojimo g.gif .

Man atrodo,kad jos su datomis,nuo iki g.gif bent jau Čekijos,tai pamenu,kad grįžtant buvo viena para likus iki baigsis galiojimas,galiu ir painiot kažką blush2.gif
Atsakyti