Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos - melanoma 9

Cia vel as: Patikslinu vaisto pavadinima : IPILIMUMAB, farmacine kompanija BRISTOL MYERS SQUIB. Beje, sie vaistai atsiras rinkoje jau siais metais, tik vargu ar Lietuva juos stengsis isigyti.
Atsakyti
QUOTE(aire-armante @ 2010 02 04, 12:19)

Stiprybės jums ir dėkoju už savo pasakojimą 4u.gif
Atsakyti
Aš skaičiau visą jūsų skausmingą istoriją nuo A iki Z... Visą dieną likau slogios nuotaikos, nebežinau kaip jus paguosti ir jums padėti... Esu giliai sukrėsta ir man žiauriai sunku dėl jūsų ir dėl jūsų mažų vaikučių... Laikykitės ir atraskite jėgų toliau gyventi...
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2010 02 05, 00:15)
Aš skaičiau visą jūsų skausmingą istoriją nuo A iki Z... Visą dieną likau slogios nuotaikos, nebežinau kaip jus paguosti ir jums padėti... Esu giliai sukrėsta ir man žiauriai sunku dėl jūsų ir dėl jūsų mažų vaikučių... Laikykitės ir atraskite jėgų toliau gyventi...

Aciu uz palaikyma, uz gera zodi (taciau rasau ne uzuojautos noredama, o noredama padeti)....nors man brangaus zmogaus niekas nesugrazins, bet nenoriu, kad dar kazkas nukentet per mediku aplaiduma, su mano vyru buvo pasielgta kaip su statistiniu onkologiniu ligoniu:"nu gi tu zinai su kokia diagnoze gyveni..."Kad man kas butu net spalio pabaigoj pasake, kad siandien jo nebus, buciau nei uz ka netikejusi verysad.gif : gyvenom normalu gyvenima-dirbom, dziaugemes, svajojom, gyvenom ir laukem kudikelio, pilni optimizmo, kad nugalesim sita liga-isoriskai jis buvo visiskai sveikas zmogus .Kad vyras serga:zinojo tik artimiausi zmones, draugai.Kai suzinojo kaimynai, kad jo nera-visi galvojo, kad zuvo avarijoj-jis buvo linksmas,kupinas optimizmo, o kartu su juo ir as (paskaitykit tema nuo pradziu-rasiau ne karta).Gyvenom uzsideje rozinius akinius, kad juo bus pasirupinta, juk mes gydytoju prieziuroje-nuolatos tikrinames. Gydytoja nuolat kartojo: reikia atidziai stebeti save, nuolat ciupinetis ir kazka radus operuotis-mes ta ir daremes, jau man buvo tape iprotis nuolat apziureti vyro kakla, jis ant manes net pykdavo, sakydavo, kad jau siandien ziurinejai.Visa kita palikom gydytoju kompetencijai, juk jie gydo ne viena toki ligoni, zino ka daro.....Bet deja, man keistas tas ju nenoras skirti zmogui dazniau ekoskopija (juk tai liga, kuri metasi i svarbiausius organus:kepenis, plaucius), as manau,kad tokie ligoniai turi buti ekoskopuojami bent karta i menesi ir kiekviena, anot ju vadinama cistele, turi sukelti itarima.Kaip rasiau jau liepa vyro kepenyse buvo aptiktos dvi cisteles, bet ten garantuotai buvo metastaziu pradzia...ir vargu gydytoja ar net perskaite ta aprasyma, nes vyrui nei puse zodzio neuzsimine, kad kazka mato, mes apie tai suzinojom tik lapkriti, kad liepa irgi kazkas buvo aptikta.Va jei tuomet butum zinoje, butum kreipesi pagalbos, gal butu buve ne velu....bet velgi deja.... verysad.gif Ilgai dvejojau ar cia rasyti, nes bendravau su ligoniukais, galvoju suzinos.....nusimins, bet velgi-negalejau nerasyti, nes kiekvienas privalom rupintis labiau savimi ir nepasitiketi vien gydytojais, nes is ju reikia patiems daug ko reikalauti. Galeciau daug cia prirasyti, kodel niekada kojos nekelciau i Kauno onkologini, bet tiek to....tik galiu pasakyti, kad mano tikejimas ir viltis numire kartu su vyru, o jis net visiskai silpdamas tikejo, kad gausim vaistus, pateksim i studijas, o as nuolat galvojau, kaip ji toki silpna reiks nugabenti i Osla.Meldziau Dieva, kad duotu jam laiko iki to kovo, nes tai buvo jau paskutine musu viltis-Lietuvos medikai jau ji buvo visiskai nurase. verysad.gif Mums buvo pasakyta: "Ar jus suprantat, kad jis vistiek mirs". Man ir dabar ausyse skamba jo zodziai, pasakyti mano ginekologui per gimdyma: "As kovosiu, as nepasiduosiu-as turiu del ko gyventi..."
Atsakyti
piktybine odos melanoma
kas susiduret
Atsakyti
QUOTE(kriscia @ 2010 03 01, 19:10)
piktybine odos melanoma
kas susiduret

pioneer.gif ...šiaip melanoma visada piktas dalykas...
Atsakyti

sveikos,

Prisijungiu i Jūsų būrį..Sergu melanoma. Jau po operacijos... Stengiuosi kabintis i gyvenima...
Atsakyti
QUOTE(vangaaa @ 2010 04 16, 12:38)
sveikos,

Prisijungiu i Jūsų būrį..Sergu melanoma.  Jau po operacijos... Stengiuosi kabintis i gyvenima...

friends.gif ...nors kiek pastebiu dauguma nelabai noriai bendrauja ax.gif ,gal sunku....nors manau pasidalinant patirtimi vis lengviau būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nut* @ 2010 04 19, 12:32)
friends.gif ...nors kiek pastebiu dauguma nelabai noriai bendrauja ax.gif ,gal sunku....nors manau pasidalinant patirtimi vis lengviau būtų g.gif

As daznai lankydavaus cia suzinojusi savo liga...skaitydavau, kol pati isdrisau parasyti 4u.gif ..Reikia bendrauti ir pasidalinti patirtimi...Palengveja... blush2.gif
Parasykite kaip sekasi kovoti su sia liga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vangaaa @ 2010 04 21, 14:19)
As daznai lankydavaus cia suzinojusi savo liga...skaitydavau, kol pati isdrisau parasyti 4u.gif ..Reikia bendrauti ir pasidalinti patirtimi...Palengveja... blush2.gif
Parasykite kaip sekasi kovoti su sia liga  4u.gif

Aš tai gyvenu ir tiek...vis tikrinuosi limfmazgius,susiradau pastovų echoskopuotoją (na čia papildomai nuo to kur privalomai KMUK siunčia)ir matysim kaip bus toliau ax.gif Aišku,kartas nuo karto ištinka panikos priepuoliai blush2.gif ,bet manau,kad tai žmogiška,juk ši liga labai jau neprognozuojama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nut* @ 2010 04 21, 21:39)
Aš tai gyvenu ir tiek...vis tikrinuosi limfmazgius,susiradau pastovų echoskopuotoją (na čia papildomai nuo to kur privalomai KMUK siunčia)ir matysim kaip bus toliau ax.gif Aišku,kartas nuo karto ištinka panikos priepuoliai blush2.gif ,bet manau,kad tai žmogiška,juk ši liga labai jau neprognozuojama  verysad.gif

tikiuosi viskas su mumis bus gerai smile.gif Na nerimo priepoliu ir as neisvengiu...kazkaip stengiesi susiimti, nurimti...ieškoti veiklos...
Siandien pasidariau markerio tyrima...atrodo viskas gerai, bet jis gi nera patikimas...
O kiek laiko gyvenate su sia diagnoze? g.gif As- daugiau nei menesi... 4u.gif viskas taip sviezia ir ...skaudu..Bet ranku nenuleisiu..kovosiu kiek imanoma smile.gif
Atsakyti
Stiprybės visiems. Žinau, kaip tai sudėtinga, nes turiu artimųjų su šioms bėdom.. Laikykimės visi kartu.
Atsakyti