Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

QUOTE(_ErnesA_ @ 2009 01 16, 00:13)
Labai atsiprasau, kad rasau ne toje temoje, bet esu sunerimusi..siandien mano kalyte pabego is kiemo.pasigedusi jos puoliau ieskoti, o radusi pamaciau, kad ji stovi su kazkokiu tai dvarniaska. mano kalyte - vakaru skotijos terjere. o tas dvarniaska, didelis, mazdaug tokio ugio kaip biglis. ar gali buti, kad jie susikerge? ir ar po to lieka kokiu tai pozymiu? is anksto labai aciu uz atsakymus

Čia tema, kuri jums reikalinga. Ir atsakymas į analogišką klausimą yra.
http://www.supermama...?...9163&st=300
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2009 01 16, 09:59)
jei kalytė rujoja, tai aišku, kad gali, užtenka kelių minučių. Aš tik nesuprantu, kam palikti rujojančią kalytę vieną kieme, negi taip sunku savaitėlę pasaugoti?

Ji nerujoja.. g.gif as tuose reikaluose nieko nenusimanau.. tai jei ji nerujoja, tai neprisileido jo?
Atsakyti
QUOTE(_ErnesA_ @ 2009 01 16, 19:43)

Jeigu ji tikrai nerujoja, nieko įvykti negalėjo.
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2009 01 16, 19:47)
QUOTE(_ErnesA_ @ 2009 01 16, 19:43)

Jeigu ji tikrai nerujoja, nieko įvykti negalėjo.

Na pagal jusu forumo diskusijas, ruja prasideda tada, kai pasirodo kraujas.Na o jokio kraujo nera, beto, pirmoji ruja jai buvo pries 4 men, tai gal dar nelaikas antrajai.. nors is elgesio ji man keista, vis inkscia, i lauka nori.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 07 14, 23:19)
O dabar visai susiparinau  fool.gif  Iš tiesų galima susikergti savo kalyte su tokiu patinu to net nežinant ir net suprasti niekaip negalima, kad yra buve tokių bėdų su kiaušiniais  unsure.gif Tik paskui savo kailiu per palikuonis "atsigriebti"  blink.gif

deja taip. apie tai niekas garsiai nerėkia nors žino, kad tai paveldima. Bėdas "tvarko" savais kanalais ir atiduodami šuniukus neužsimena.
Atsakyti
QUOTE(ataka @ 2009 01 21, 13:40)
ogo, kokie debatai
labai ieskau ir tokios informacijos ir bijau zodi tart, jei tokie parinimaisi vyksta

mano suo ir pirma karta paeme ir pabego, na gyvenime neturejau kales ir nezinau niuansu gali pastot ar ne ne rujos metu... g.gif
skaitau visa info, bet klausimu vistiek kyla...
dzin man, klausiu drasiai (Vicious, nei nesulaikai nervu, gali neatsakinet)
kaip supratau ne per ruja suo nepastos?
ar visgi reiketu kreiptis pas veterinara, nes ruja turetu greit prasidet... g.gif

Kalė gali pastoti (daugeliu atveju, neminint atskirų atvejų ir atskirų individų) +/- 9-13 d. nuo rujos pradžios. Jos pirmieji požymiai yra kraujingos išskyros iš vulvos.
Atsakyti
Kaip tycia siais metais ziema turejusios rujoti kalytes "uzlaike" savo rujas, ir dabar "subrendo" viena po kitos.... Praeita savaite pas patina buvo atvaziavusi kalyte, patinas bande kergti, bet nenoriai, nebuvo spynos. Kilo abejoniu del teisingai parinktos dienos. Kraujo tyrimas patvirtino, kad geriausios dienos - siuo metu. Kartojom kergima, si syk tikrai sekmingai - su spyna, patinas kerge noriai. BET. Savaitgaliui pas ta pati patina nori atvaziuoti kita kalyte is uzsienio. Ar bus gera spermos kokybe, jei priimsim si pasiulyma? Tarpas tarp kergimu gausis 3 dienos, turint omeny, kad buvo kergimas ir praeita savaite. Pries tai patinas kerge vasaros gale.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 24 kovo 2009 - 21:29
Esam turėję 3 kergimus kas antrą dieną su viena kale, po paskutinio kergimo vienai "laisva" diena ir vėl kas antrą dieną 2 kergimai su kita kale. Patinas jaunas, jam tai pirmas "darbas" - abi kalytės turėjo šuniukų wink.gif
P.S. tomis dienomis šerti lengvai virškinamu, pageidautina baltymingesniu maistu (galima duoti ir kokios Nutri Plus Gel pastos atstatyti jėgas šunelio) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 03 24, 22:43)
Esam turėję 3 kergimus kas antrą dieną su viena kale, po paskutinio kergimo vienai "laisva" diena ir vėl kas antrą dieną 2 kergimai su kita kale. Patinas jaunas, jam tai pirmas "darbas" - abi kalytės turėjo šuniukų wink.gif
P.S. tomis dienomis šerti lengvai virškinamu, pageidautina baltymingesniu maistu (galima duoti ir kokios Nutri Plus Gel pastos atstatyti jėgas šunelio) smile.gif

Aciu, apie mityba nebuciau pagalvojus smile.gif
Atsakyti
Ultra - sako jogurtas gerai (na kas ten vyrams tinka) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 03 24, 22:48)
Ultra - sako jogurtas gerai (na kas ten vyrams tinka) biggrin.gif

Grietine, krevetes, kalmaraim sparagai... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2009 03 24, 23:45)
Aciu, apie mityba nebuciau pagalvojus smile.gif

Anglu leteraturoje rasoma, kad gerai duoti zalio kiausinio tryni, bent viena i diena, aisku jei suo nealergiskas kiausiniams ax.gif
Atsakyti