Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

QUOTE(summmer @ 2008 07 14, 14:40)
Taigi kol nebus sistemos, kad žmonės realiai pajaus naudą, kad aš pirkau su dokumentais, aš sumokėjau daug daugiau, bet aš gavau garantiją. Kol to nėra tol žmones niekaip neįtikinsi, kam mokėti keliskart daugiau.

Ir dar - apie kokią NAUDĄ kalbate? jeigu šuo įsigijamas traktuojamas kaip "atsipirkimo ir investicijų" objektas - na, tai atsiprašau - geriau tuomet už tuos pinigus padėti indėlį į banką - tai bent bus 100% garantija, jog bus pastovios ir garantuotos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(summmer @ 2008 07 14, 14:01)
Tuo kokrečiu atveju jie pirko šuniuką penkių mėnesių amžiaus, na kaip jiems teigė, kad šį trūkumą tada jau buvo galima pamatyti perkant - tuomet būtų žinoma nepirkę. Žodžiu toks jausmas, kad iškišt norėjo.

Kiek žinau, 5 mėn šuniui jau viskas aišku su tom sėklidėm, tereikia apčiupinėti. Žmonės tiesiog susidūrė su nesąžiningais veisėjais. Deja, yra ir tokių. O ir patys, akivaizdu, visai niekuo nepasidomėjo. Dėl to įsigyjant šunį neužtenka paskambint pagal pirmą pasitaikiusį skelbimą ir niekuo daugiau nepasidomėjus nueit ir nusipirkt.
Reikia domėtis - patiems - skaitinėtis forumuose, bendrauti su veisėjais, nagrinėtis linijas ir t.t.
Tai tikrai ne vienos dienos ir ne vienos savaitės darbas - išsirinkti šunį. Ypač norint įsigyti perspektyvų šunį, planuojant dalyvauti parodose ir netgi galbūt ateityje jį kergti.

O žmonėms, kurie dabar gailisi sumokėję pinigus už veislinį šunį, galit paguodai pasakyt, kad neveislinis galėjo būti neprognozuojamos psichikos, bailus arba agresyvus, turėti displaziją, būti alergiškas ir taip toliau, daug vardint galima būtų. nežinia, kiek pinigų veterinarams reiktų sukišt ...
Atsakyti
QUOTE(lonai @ 2008 07 14, 15:04)
Ir dar - apie kokią NAUDĄ kalbate? jeigu šuo įsigijamas traktuojamas kaip "atsipirkimo ir investicijų" objektas - na, tai atsiprašau - geriau tuomet už tuos pinigus padėti indėlį į banką - tai bent bus 100% garantija, jog bus pastovios ir garantuotos pajamos.

Aš niekad neketinau kergti, tai yra užsiimti veisimu, todėl pirmą šuniuką pirkau dar su tėveliu nusprendę kam tie dokai...šuniukas sirgo paveldima liga, vargom nerealiai. Prieš kelis metus vėl pirkome šuniuką- šį kartą su dokais. Man buvo labai graži šuniuko "mama", tai ir buvo pagrindinis kriterijus, nes galvojau, kad dokai užgarantuos kitus kriterijus. Nieko nežinojau apie sutartis, bet man matyt labai pasisekė, nes mano šuniukas sveikas, nuostabus kailis iki dabar, jokių pastovių akių pūliavimų ir pan. Plius mus veisėja nuolat konsultavo ir su šuniuko sesėm broliais bendraujam iki šiol, kai kurie yra čempionai bigsmile.gif . Taigi man pasisekė, nes gavau realią mano vadinamą "naudą", tai yra sveiką ir gražų šuniuką. Aišku ir veisėjai buvo gerai, nes tuos kurie norėdavo mano kalytės šuniukų siųsdavau pas ją.

Cia tiesiog norėjau paaiškinti, ką man reiškia nauda.
Atsakyti
QUOTE(summmer @ 2008 07 14, 15:01)
Šiaip jeigu žmogus turi galimybę pirkti šuniuką, kurio tėvai su dokais, kurie nebevaikšto į parodas - pigiau, nes šuniukai bus jau be dokų, bet nusprendžia pirkti daug brangiau su dokais

Nesvarbu ar tebevaikšto, ar jau seniai nebevaikšto į parodas. Jei šuniuko tėvai atitinkamai įvertinti ir kergiama pagal reikalavimus, t.y. ne su betkuo ir nebetkada - šuniukai vistiek bus su kilmės dokumentais. Čia yra dažniausia daugintojų pasaka - neturim laiko parodoms gun_bandana.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2008 07 14, 14:27)
Taip būna, šunys kartais lieka kriptorchai ir veisėjai negali garantuoti, kad to nebus. Viskas, ką šiuo atveju gali padaryti veisėjai - grąžinti dalį pinigų, arba pakeisti šuniuką. Nuo to niekas neapsaugotas. Esu girdėjusi, kad tas sėklides išmasažuoja, „ištraukia“, tačiau tai jau būtų nesąžininga.

o jei kaip sakant tą sėklide "ištraukia" tai gali būti paveldima? Tokio patino palikuonys gali paveldėti tėvo jaunystės bėdą?
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 07 14, 21:36)
o jei kaip sakant tą sėklide "ištraukia" tai gali būti paveldima? Tokio patino palikuonys gali paveldėti tėvo jaunystės bėdą?

Gali.
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 07 14, 11:36)

deja, bėda ne tik jaunystei, o visam gyvenimui... Apie tai, kad traukia visokiais masažiukais teko girdėti, bet kiek tai veiksminga?.. ir svarbiausia kam to reikia
Apie jokius palikuonis negali būt kalbos, nebent šeimininkai su pavažiavusiu stogu..

L. Zöldág – D. Mendege – K. Kontadakis:
SIGNIFICANCE OF CRYPTORCHISM IN DOG BREEDING

In four Hungarian kennels – two German Shepherd, one West Highland White Terrier and one English Cocker Spaniel – the incidence of cryptorchism, and the allelic population frequency of the hereditary disease was studied. The males were affected when the scrotal descent of testicles did not take place until six months of age. The inheritance of the disorder was proven by segregation analysis and pedigre diagrams (Figure 1., 2., 3. and 4.) in all of the inbred populations. Presuming an autosomal recessive (major) gene the population genotype frequencies (number of affected offspring, carriers and healthy individuals) were calculated by the Hardy-Weinberg rule. In three populations (I., II., III.) the rate of affected individuals was 19, 13 and 14%, of the carriers 48, 43 and 45%, and of healthy animals 33, 44 and 41% respectively. The high (nearly 50%) probable ratio of carriers proves high allele frequencies of this genetic disorder in all of these populations. As inheritence is sex limited, a high genotypic frequency is presumed in bitches as well (Table 1, 2, 3 and 4). Cryptorchism often occured linked with scrotal hernia, especially in the West Highland White Terrier breed, which raises the possibility of an unbalanced linkage in inheritence of the disorder. On the other hand the high ratio of affected males raises the question of an X-linked inheritence as well, which can be excluded by the absence of a hemizygous character and varied gene expression. Reduction of the incidence can be carried out by several breeding protocols: (1) by culling the affected animals and recognised carriers from the breeding, and (2) by using only healthy individuals in matings.

ir dar

Canine cryptorchism and subsequent testicular neoplasia: Case-control study with epidemiologic update
Howard M. Hayes Jr. 1, George P. Wilson 2, Thomas W. Pendergrass 3, Victor S. Cox 4
1Environmental Epidemiology Branch, National Cancer Institute, Bethesda, Maryland 20205
2Department of Veterinary Anatomy, College of Veterinary Medicine, The Ohio State University, Columbus, Ohio 43210
3Departments of Pediatrics and Epidemiology, University of Washington, Seattle, Washington 98105
4Department of Veterinary Biology, University of Minnesota College of Veterinary Medicine, St. Paul, Minnesota 55108

Abstract
A retrospective study of 2,912 cryptorchid dogs identified 14 breeds with significantly high risk. Among six distinct closely interrelated breed groups (e.g., toy, miniature, and standard poodles), the risk in the smaller breed was always greater than that in the larger relative, suggesting that genetically influenced maldescent could be, in part, related to physical size or the rate of growth of the involved structures. Testicular tumors were diagnosed in 5.7% of the cryptorchid dogs; half had only Sertoli cell tumors, one-third had only seminomas. The relative risk for Sertoli cell tumor or seminoma was not directly related to a familial risk for cryptorchism. Using the health experience of a control population composed of male dogs with anal sac disease (N = 4,184), there is an estimated relative risk of 9.2 in cryptorchid dogs to develop a testis tumor (95% confidence interval, 5.9-14.3) and 4.2 in dogs with inguinal hernia (95% confidence interval, 1.8-9.5). Considering that the anatomical development of the genital tract, testis descent, and tunic relationships in dog are very similar to that in man, and that the associations of cryptorchism and inguinal hernia with testis neoplasms are also similar, the dog should be an excellent model system to further investigate the causes of human cryptorchism.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo echidna: 14 liepos 2008 - 22:04
griūk negyvas swoon.gif pypt bash.gif
Kažkaip kai neturiu patino, tai man visai neaktualus klausimas.Bet žinau viena reproduktorių, kurį intensyviai naudoja veisimui, o jis mažyliuose ar jaunime nepamenu dalyvavo ir gavo diskvala būtent dėl šios priežasties.Dingo iš ringo ilgam laikui, paskui grįžo kaip niekur nieko ir veisime naudojamas. Tiesa sakant kuo gilyn į miška tuo daugiau medžiu ir kuo gilyn lendi tuo sunkiau atrasti tą gera ir sažininga veisėją frusty.gif Ir tikrai tik domėtis,ieškoti info ir daug daug skaityti ir atrandi tokius perlus. Arba blogiau neatrandi...
O dabar visai susiparinau fool.gif Iš tiesų galima susikergti savo kalyte su tokiu patinu to net nežinant ir net suprasti niekaip negalima, kad yra buve tokių bėdų su kiaušiniais unsure.gif Tik paskui savo kailiu per palikuonis "atsigriebti" blink.gif

Atsakyti
Kiaušiai patino gali būt kuo tvarkingiausi ir teisingiausi, bet tai dar nereiškia, kad problemos neturės palikuonys...
Atsakyti
Gali, bet rizika vistiek mažesnė.
Atsakyti
Labai atsiprasau, kad rasau ne toje temoje, bet esu sunerimusi..siandien mano kalyte pabego is kiemo.pasigedusi jos puoliau ieskoti, o radusi pamaciau, kad ji stovi su kazkokiu tai dvarniaska. mano kalyte - vakaru skotijos terjere. o tas dvarniaska, didelis, mazdaug tokio ugio kaip biglis. ar gali buti, kad jie susikerge? ir ar po to lieka kokiu tai pozymiu? is anksto labai aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(_ErnesA_ @ 2009 01 16, 01:13)
mano kalyte pabego is kiemo.... ar gali buti, kad jie susikerge?

jei kalytė rujoja, tai aišku, kad gali, užtenka kelių minučių. Aš tik nesuprantu, kam palikti rujojančią kalytę vieną kieme, negi taip sunku savaitėlę pasaugoti?
Atsakyti