QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 13:44)
Nelabai idemiai skaitet ,optemeliauses laikotarpis,taip sakiau,ant sito laikortarpio buna daugiause vaisingos dienos ir buna daug didesnes vados.As sakiusiu tik aapie rotveilerius.Ir dar sis laikotarpis skaiciuojamos nuo pirmo laselio.A JUS PABANDYKIT SUKERGTI PER TOKES DIENAS IR TIKRAI VADA BUS GAUSESNE,bet priklauso nuo individualumo........Zinojau vok. avigani kale ,kuri kergdavos i 18 dienai
Jo, pasak jūsų, tai tą pačią veislę galima kergti tom pačiom dienom ir nesvarbu koks tai šuo, juk tai būtent ta veislė kurią geriausia taip kergt
žinot, moterų ciklas vidutiniškai irgi trunka 28 dienas ir vaisinigiausios dienos irgi būna 14tą dieną. Tai dabar, visoms, kaip taisyklė, kurios nori vaikų, reikia juos "gaminti" 14tą dieną?
čia šiaip, pamąstymams. Kaip ir žmonės, taip ir šunys yra individualūs. Visur yra išimčių. Vienos vaisingos jau 8 dieną, o kitos tik 18-19 ir dar vėliau, jei rujoja ilgiau. Pasilaikykit jūs savo niekam tikusias žinias ir neklaidinkit žmonių...
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2013 03 19, 13:20)
Dėl to patinų vaisingumo, kadangi laikau veilę labai populiarią, tad su kergiamais patinais turiu kitą bėdą, jie būna itin nukergti. Bet vis tik, net nežinau kaip ir kodėl-net savaitę du kart per dieną kergiami patinai vaisingi...man visad tai baisiai skamba, nu bet būna šuniukų. Dabar kai paskutinį kart kergiau Vokietijoje, patino šeimininkas mane "nudžiugino", jis realiai tai pateikė kaip pliusą-kad per šitas 10 dienų patinas kergės TIK 7 kart. Tipo och užsistovėjo bernužėlis
. Man iš kart baimės visokios-toks kelias, pinigų prisikolinau ir patinas toks "šviežutėlis", bet vat-vaikšto mano kalė burbulinė, laukiu vaikų
. O kiti būna 3 kart per dieną kergias. Mano draugės patinas kergė-vieną kalę ryte, kita kalė atvažiavo po pusvalandžio...abi pagimdė 10 ir 7 vaikus...Mano patinas sykį kergės kasdien savaitę, tris kales pakergė jaunuolis per tą laiką su kontrolėm-visos pilnos
. Bet aišku maloniau kergt su patinu kuris nors kelias dieneles laukė damos
O, va čia tai geras. Mūsų patinas kol kas kergėsi tik su mano dama. Ir laukdavom min 24h kad pilnai atsistatytų viskas. Čia tai neblogas privalumas kad kergėsi tik 7 kart
čia greičiausiai nuo kokybės spermos priklauso, gyvybingumo ir pan. Aš tai bijočiau važiuot tokį kelią ir sužinot kad jis ten neseniai kažką kergė. Bet džiugu, kad pastojo jūsiškė