Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 19, 15:14)
Su kokio veislyno pavadinimu buvo jų gimę šuniukai?  Nes kažkaip šitų šunų nesutinku dabartinių rotveilerių kilmės dokumentuose...Aišku, galiu ir nežinoti, juk ne visus LT rotveilerius pažįstu...bet jei buvo plačiai naudojamas reproduktorius- kur jo palikuonys, kokie jų pasiekimai? Ar visi buvo parduoti turguje po 100 Lt "kilniam" tikslui- saugoti savo tvartą pririštam ant lenciūgo ir būti šeriamam kruopomis su maltais kaulais?...
Atsiprašau, ne į temą biskį... 4u.gif

biggrin.gif Atleisiu jusu chamizma vien del to ,kad jus laikot rotveilerius .Jums nera vieno bruozo xarakterio rotoro-jei rotorui duosi komanda---jis niekados nepuls greiciau vikdyti(kaip aviganis) truputi lukters,o po to idealiai atlikks ta ,ka jus liepsit,.Nereike niekada zeminti zmoniu.jus pagalvokit pirma........ blush2.gif Deja,iki 2000 metu gyvenau SIAUREJE-----Komi respublikoj,ne Lietuvoje. A ten lauke sunis priristus nelaiko.,klimatas neleidzia.,visi palikuoniai turejo dokumentus,A jus su veisimo jei usiimat,turit nors matyti toliau savo nosies,ar skaitot kad LIETUVOJ -SUPERINIAI ROTVEILERIAI-----Jei nutarciau imti rotora,tai tikrai ne Lt veisimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 18:10)
.Jums nera vieno bruozo xarakterio rotoro-jei rotorui duosi komanda---jis niekados nepuls greiciau vikdyti(kaip aviganis) truputi lukters,o po to idealiai atlikks ta ,ka jus liepsit,.

,ar skaitot kad LIETUVOJ  -SUPERINIAI ROTVEILERIAI-----Jei nutarciau imti rotora,tai tikrai ne Lt veisimo g.gif

Nelabai supratau pirmos pastraipos... g.gif Aš žinau, kad rotveileris- tai ne vokietis, jis ir dresuojamas, ir dirba kitaip- čia nieko naujo. Bet kodėl man nėra tokio bruožo?... blink.gif
Sutinku, kad LT ne patys geriausi. Bet ir Rusijoj š...pakankamai.
Dėl to, kad nežinau visų Rusijoje gyvenančių šunų- taip, tikrai nežinau, nors veisle domiuosi- tiesiog jų ten labai daug, o ir labiau orientuojuosi į vakarus.
Dėl to atsiprašau, kad persūdžiau- juk nežinojau, kad jūs juos veisėte Rusijoje. 4u.gif

Gerokai nukrypom nuo temos... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 13:44)
Nelabai idemiai skaitet ,optemeliauses laikotarpis,taip sakiau,ant sito laikortarpio buna  daugiause vaisingos dienos ir buna daug didesnes vados.As sakiusiu  tik aapie rotveilerius.Ir dar sis laikotarpis skaiciuojamos nuo pirmo laselio.A JUS PABANDYKIT  SUKERGTI PER TOKES  DIENAS IR TIKRAI VADA BUS GAUSESNE,bet priklauso nuo individualumo........Zinojau vok. avigani kale ,kuri kergdavos i 18 dienai

Jo, pasak jūsų, tai tą pačią veislę galima kergti tom pačiom dienom ir nesvarbu koks tai šuo, juk tai būtent ta veislė kurią geriausia taip kergt lotuliukas.gif žinot, moterų ciklas vidutiniškai irgi trunka 28 dienas ir vaisinigiausios dienos irgi būna 14tą dieną. Tai dabar, visoms, kaip taisyklė, kurios nori vaikų, reikia juos "gaminti" 14tą dieną? lotuliukas.gif čia šiaip, pamąstymams. Kaip ir žmonės, taip ir šunys yra individualūs. Visur yra išimčių. Vienos vaisingos jau 8 dieną, o kitos tik 18-19 ir dar vėliau, jei rujoja ilgiau. Pasilaikykit jūs savo niekam tikusias žinias ir neklaidinkit žmonių...
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2013 03 19, 13:20)
Dėl to patinų vaisingumo, kadangi laikau veilę labai populiarią, tad su kergiamais patinais turiu kitą bėdą, jie būna itin nukergti. Bet vis tik, net nežinau kaip ir kodėl-net savaitę du kart per dieną kergiami patinai vaisingi...man visad tai baisiai skamba, nu bet būna šuniukų. Dabar kai paskutinį kart kergiau Vokietijoje, patino šeimininkas mane "nudžiugino", jis realiai tai pateikė kaip pliusą-kad per šitas 10 dienų patinas kergės TIK 7 kart. Tipo och užsistovėjo bernužėlis  doh.gif . Man iš kart baimės visokios-toks kelias, pinigų prisikolinau ir patinas toks "šviežutėlis", bet vat-vaikšto mano kalė burbulinė, laukiu vaikų  wub.gif . O kiti būna 3 kart per dieną kergias. Mano draugės patinas kergė-vieną kalę ryte, kita kalė atvažiavo po pusvalandžio...abi pagimdė 10 ir 7 vaikus...Mano patinas sykį kergės kasdien savaitę, tris kales pakergė jaunuolis per tą laiką su kontrolėm-visos pilnos smile.gif. Bet aišku maloniau kergt su patinu kuris nors kelias dieneles laukė damos smile.gif

O, va čia tai geras. Mūsų patinas kol kas kergėsi tik su mano dama. Ir laukdavom min 24h kad pilnai atsistatytų viskas. Čia tai neblogas privalumas kad kergėsi tik 7 kart lotuliukas.gif čia greičiausiai nuo kokybės spermos priklauso, gyvybingumo ir pan. Aš tai bijočiau važiuot tokį kelią ir sužinot kad jis ten neseniai kažką kergė. Bet džiugu, kad pastojo jūsiškė smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 03 19, 20:06)
Jo, pasak jūsų, tai tą pačią veislę galima kergti tom pačiom dienom ir nesvarbu koks tai šuo, juk tai būtent ta veislė kurią geriausia taip kergt  lotuliukas.gif  žinot, moterų ciklas vidutiniškai irgi trunka 28 dienas ir vaisinigiausios dienos irgi būna 14tą dieną. Tai dabar, visoms, kaip taisyklė, kurios nori vaikų, reikia juos "gaminti" 14tą dieną?  lotuliukas.gif  čia šiaip, pamąstymams. Kaip ir žmonės, taip ir šunys yra individualūs. Visur yra išimčių. Vienos vaisingos jau 8 dieną, o kitos tik 18-19 ir dar vėliau, jei rujoja ilgiau. Pasilaikykit jūs savo niekam tikusias žinias ir neklaidinkit žmonių...

Netgi ta pati kalė kiekvieną rują gali ovuliuoti skirtingai. Žinau vieną kalę, kuri per 6 rują ovuliavo kažkur 16 dieną, o per 8 ar 9 ovuliavo 6 dieną g.gif
Labai smagu kai planuojama kergti apie 16 dieną +-, o 7 dieną padarius progesteroną išaiškėja, kad kalė jau ovuliavus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simyte @ 2013 03 19, 19:12)
Netgi ta pati kalė kiekvieną rują gali ovuliuoti skirtingai. Žinau vieną kalę, kuri per 6 rują ovuliavo kažkur 16 dieną, o per 8 ar 9 ovuliavo 6 dieną g.gif
Labai smagu kai planuojama kergti apie 16 dieną +-, o 7 dieną padarius progesteroną išaiškėja, kad kalė jau ovuliavus doh.gif

Tai va, užtat pravartu jei planuojama tik porą kergimų sekti progesteroną, nes visko pasitaiko ir būna kitaip kas kart. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 12:46)
...: Optimaliause kergimas kaliu nuo 11-13 dienos(rotveileriai,dobermanai,rizenai,stafai) po to kaip pasirodo isskiros ruzavos,toj,karlikiniai pudeliai,daugelis geriauses laikas seklinti buna ir nuo 9 dienos,...

Mano vadinasi nukrypėlės, nes optimalus kergimo laikas 20-25 paros nuo pirmo kraujo pasirodymo. 10tą rujos dieną jos "padarytų" tą patiną, kuris bandos jas iškergti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2013 03 19, 23:18)
Mano vadinasi nukrypėlės, nes optimalus kergimo laikas 20-25 paros nuo pirmo kraujo pasirodymo. 10tą rujos dieną jos "padarytų" tą patiną, kuris bandos jas iškergti biggrin.gif

O tai kiek dienų rujoja iš vis?
Atsakyti
28-35 vidutiniškai smile.gif Ir būtinai ne vienu metu. Viena baigia, kita pradeda. Skerdykla namie po kelis mėn iš eilės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2013 03 19, 23:35)
28-35 vidutiniškai smile.gif Ir būtinai ne vienu metu. Viena baigia, kita pradeda. Skerdykla namie po kelis mėn iš eilės  bigsmile.gif

O dievai kad ilgai doh.gif maniškė pirmą kart rujoj ar tai 38 dienas g.gif ir žiauriai smarkiai, tai sakiau jei taip nuolat tai išdurnėsiu. Bet dabar tik po 21 dieną serga. Ir irgi tas progesteronas į galą rujos kyla palygint. Negalioja man taisyklė kad RR kergt 9-11 dieną lotuliukas.gif
Atsakyti
Ruja baigėsi anksčiau laiko. Ar tai ženklas? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano kales tai "užsikrečia" ruja, jei viena pradeda rujot, po savaitės kita, dar po savaitės kita, nors turejo abi rujot balandžio gale smile.gif Gerai, kad kitos sterilizuotos , o tai tęstusi pora menesių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 20 kovo 2013 - 12:42
QUOTE(liuka** @ 2013 03 20, 12:42)
Mano kales tai "užsikrečia" ruja, jei viena pradeda rujot, po savaitės kita, dar po savaitės kita, nors turejo abi rujot balandžio gale smile.gif  Gerai, kad kitos sterilizuotos , o tai tęstusi pora menesių  lotuliukas.gif

Aš labai tikiuos kad kai turėsiu antrą jos prisiderins viena prie kitos biggrin.gif
Atsakyti