Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

QUOTE(Pumpum @ 2013 03 18, 22:15)
Aha išvažiavom tai su miniatiūriniu. Sekmadienį buvo 2,2, o antradienį nukritęs iki 1,79 tik. Bet nepaisant to išvažiavom ryšium su tuo, kad pabūsim ten kelias dienas, o ir rujoja tik 21 dieną. Nuvažiavom pasikonsultuot sakė palei požymius paskubėt sukergt. Pirmus du kergimus sucypė iš pradžių o paskui viskas ok, nesipriešino, laikyt nereikėjo. Vieną dieną praleidom, kad sperma atsistatytų, kergėm šeštadienį ir po 27 valandų sekmadienį vėl. Žodžiu viso 4 kartai. Daug, bet mums taip rekomendavo RR veisėja Ukrainoje. Sakė kergti kiek tik duosis su tam tikru intervalu. Kadangi rujos beveik neliko, tai kažkiek išgyvens spermiai. Ovuliacijos testą buvau nusiteikusi daryti, bet manęs vis klausinėjo ką jis man pakeis, bus tik dėl manęs ir pan, juk vis tiek kergsim ir pan. Žiauriai tikimės sulaukti gražios ir sveikos vados. Dėkoju už palinkėjimus.  4u.gif  wub.gif

doh.gif As pastebejau toki pozimi,kuo daaugiau kartu kergi ,tuo maziau buna suniuku,arba tuscia visai schmoll.gif Jums linkiu kuo geriausio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 10:17)
doh.gif As pastebejau toki pozimi,kuo daaugiau kartu kergi ,tuo maziau buna suniuku,arba tuscia visai schmoll.gif Jums linkiu  kuo geriausio 4u.gif

Tai jei kergi į dieną po du kartus ir sperma nespėja atsistatyti, tai turbūt taip. Bet jei laikaisi normalaus intervalo, pakartotiniai kergimai tik padidina pastojimo tikimybę. Plekšnokit per veidą toliau, maniškė gimė 11os šuniukų vadoj, motina buvo kergta 4 kartus. biggrin.gif dėkoju už palinkėjimus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 19 kovo 2013 - 10:49
QUOTE(Pumpum @ 2013 03 19, 10:48)
Tai jei kergi į dieną po du kartus ir sperma nespėja atsistatyti, tai turbūt taip. Bet jei laikaisi normalaus intervalo, pakartotiniai kergimai tik padidina pastojimo tikimybę. Plekšnokit per veidą toliau, maniškė gimė 11os šuniukų vadoj, motina buvo kergta 4 kartus.  biggrin.gif  dėkoju už palinkėjimus  ax.gif

As labai senai ussijimu veisimu sunu ir jei nezinociau gerai praktikos su daugeliu veisliu sunu,tai pasakyciai oi kaip gerai tie analizai,bet as pasitikiu savo patirtimi ir patinu,kuris yra geriauses indikatorius ir ne karta mano veisemos kalytes neliko neapseklintos. ax.gif Optimaliause kergimas kaliu nuo 11-13 dienos(rotveileriai,dobermanai,rizenai,stafai) po to kaip pasirodo isskiros ruzavos,toj,karlikiniai pudeliai,daugelis geriauses laikas seklinti buna ir nuo 9 dienos,bet ir ruja nelabai ilgas vaisinis periodas.Viskas pas kiekviena kalyte individualiai.Geriause ziureti tinima ir isskyras(Geriausiai kergti kaip eina suminkstejimas ir iskyros svieseja).A del uodegos wub.gif buna kales ,ypac pirma karta ,visai nekele. g.gif Del patino pasakysiu geriause kergti antra karta po paros,ir buna kad antra diena nelabai eina,buna tokiu patinu,reiske tvarkoj ...... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 12:46)
Optimaliause kergimas kaliu nuo 11-13 dienos(rotveileriai,...)

Ir vėl visiškas BRIEDAS... doh.gif doh.gif doh.gif Ar bent turėjot rotveilerę, kad čia tokiu autoritetingu tonu teigiat??? Rotveilerės ( dauguma, nes būna ir išimčių) kergiasi 14-16 dienomis!!!
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 11:46)
As labai senai ussijimu veisimu sunu ir  jei nezinociau gerai praktikos  su daugeliu veisliu sunu,tai pasakyciai oi kaip gerai tie analizai,bet as pasitikiu savo patirtimi ir patinu,kuris yra geriauses indikatorius ir ne karta mano veisemos kalytes neliko neapseklintos. ax.gif Optimaliause kergimas kaliu nuo 11-13 dienos(rotveileriai,dobermanai,rizenai,stafai) po to kaip pasirodo isskiros ruzavos,toj,karlikiniai pudeliai,daugelis geriauses laikas seklinti buna ir nuo 9 dienos,bet ir ruja nelabai ilgas vaisinis periodas.Viskas pas kiekviena kalyte individualiai.Geriause ziureti tinima ir isskyras(Geriausiai kergti kaip eina suminkstejimas ir iskyros svieseja).A del uodegos wub.gif  buna kales ,ypac pirma karta ,visai nekele. g.gif Del patino pasakysiu geriause kergti antra karta po paros,ir buna kad antra diena nelabai eina,buna tokiu patinu,reiske tvarkoj  ...... lotuliukas.gif

Džiaugiuos, kad turit daug patirties biggrin.gif ir, oho, kiek daug informacijos pateikėt nežinomos. Tikrai nekalbėjau niekad apie išskyras, suminkštėjimus ir uodegas lotuliukas.gif krč. Ir kergiau belekada, nors ir rudos išskyros ir nors neprisileidžia lotuliukas.gif sarkazmas, aišku.
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 19, 11:54)
Ir vėl visiškas BRIEDAS... doh.gif  doh.gif  doh.gif Ar bent turėjot rotveilerę, kad čia tokiu autoritetingu tonu teigiat??? Rotveilerės ( dauguma, nes būna ir išimčių) kergiasi 14-16 dienomis!!!

Mažiau kreipt į šią personą dėmesio reikia biggrin.gif maniškei pvz geriausi požymiai buvo 14-15 dieną, 10 dieną progesteronas tebuvo 1,79 biggrin.gif matai, bet čia kaip taisyklė, paskaitai kaip kuriai veislei kergt kuriom dienom, tai nė progesteronams pinigų nereik laidyt lotuliukas.gif RAW temoje ten irgi gerai reiškiasi, taip kad aš labiau patyrusiais žmonėm pasitikėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 03 19, 12:57)

Ko čia pykt ant žmogaus - juk šitiek sričių profesionaliai išmanyt yra ne juokas blink.gif
Atsakyti
Dėl to patinų vaisingumo, kadangi laikau veilę labai populiarią, tad su kergiamais patinais turiu kitą bėdą, jie būna itin nukergti. Bet vis tik, net nežinau kaip ir kodėl-net savaitę du kart per dieną kergiami patinai vaisingi...man visad tai baisiai skamba, nu bet būna šuniukų. Dabar kai paskutinį kart kergiau Vokietijoje, patino šeimininkas mane "nudžiugino", jis realiai tai pateikė kaip pliusą-kad per šitas 10 dienų patinas kergės TIK 7 kart. Tipo och užsistovėjo bernužėlis doh.gif . Man iš kart baimės visokios-toks kelias, pinigų prisikolinau ir patinas toks "šviežutėlis", bet vat-vaikšto mano kalė burbulinė, laukiu vaikų wub.gif . O kiti būna 3 kart per dieną kergias. Mano draugės patinas kergė-vieną kalę ryte, kita kalė atvažiavo po pusvalandžio...abi pagimdė 10 ir 7 vaikus...Mano patinas sykį kergės kasdien savaitę, tris kales pakergė jaunuolis per tą laiką su kontrolėm-visos pilnos smile.gif. Bet aišku maloniau kergt su patinu kuris nors kelias dieneles laukė damos smile.gif
Atsakyti
Ir vėl visiškas BRIEDAS... doh.gif  doh.gif  doh.gif Ar bent turėjot rotveilerę, kad čia tokiu autoritetingu tonu teigiat??? Rotveilerės ( dauguma, nes būna ir išimčių) kergiasi 14-16 dienomis!!!

Nelabai idemiai skaitet ,optemeliauses laikotarpis,taip sakiau,ant sito laikortarpio buna daugiause vaisingos dienos ir buna daug didesnes vados.As sakiusiu tik aapie rotveilerius.Ir dar sis laikotarpis skaiciuojamos nuo pirmo laselio.A JUS PABANDYKIT SUKERGTI PER TOKES DIENAS IR TIKRAI VADA BUS GAUSESNE,bet priklauso nuo individualumo........Zinojau vok. avigani kale ,kuri kergdavos i 18 dienai
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 14:44)
Nelabai idemiai skaitet ,optemeliauses laikotarpis,taip sakiau,ant sito laikortarpio buna  daugiause vaisingos dienos ir buna daug didesnes vados.As sakiusiu  tik aapie rotveilerius.Ir dar sis laikotarpis skaiciuojamos nuo pirmo laselio.A JUS PABANDYKIT  SUKERGTI PER TOKES  DIENAS IR TIKRAI VADA BUS GAUSESNE,bet priklauso nuo individualumo........Zinojau vok. avigani kale ,kuri kergdavos i 18 dienai

Dieve dieve...kantrybė jau ant ribos... doh.gif
Kergiu rotveileres jau ne vienus metus 14-16 dienomis ( kitomis jos ir nesileidžia, ir bendrauju su daugeliu rotveilerių veisėjų,todėl tendencija aiški) ir veda jos po 13-15 šuniukų. Tai paklausius jūsų, jei jas išprievartauti 10 dieną, tai šuniukų būtų dar daugiau??? Kur juos dėti, jei ir taip tokiose vadose po kelis neišgyvena?...
O jums bent žinoma, kaip ir kada įvyksta ovuliacija, kiek laiko būna gyvi kiaušinėliai ir kaip ten viskas vyksta?
Mieloji ponia, ir vėl praleidot gerą progą patylėti... blink.gif
Iš viso stebina, kaip žmogus neturi nė trupučio savikritikos- teorinių žinių jokių, remiamasi kažkokiais savo įsivaizdavimais ir bobučių prietarais, kurie kaži kada jau paneigti, o blogiausia, kad viskas pateikiama kaip neginčijama aksioma... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 19 kovo 2013 - 14:07
Panos, nurimkit, juk cia provokacija, ne daugiau bigsmile.gif
Atsakyti

biggrin.gif Taip,paskutinis mano rotveileris АЛЬФ ЛЮТЕР ФОРД С ЗАТИШЬЯ отл ОКД-1 ЗКС-1 рож 1993. 3 Kalytes is vieislyno РПХ-НЕКАР малаховка москва.Netekau savo FORDO---2006 ,Jis isgyveno 13 metu,po sitos netekties as negaliu tureti rotvverileriu,per daug skaudu.Nuo 1995-1997 juo sukergta buvo 16 paneliu.Dabar turiu truputi priminanti juoda su irudziu ,protinga,man atsidavusi --patina brabanta,kuri i nupirkau jau suaugusi is Rusijos,pamaciau ji skelbime ir jis taip man primine mano FORDIKA. Grifonistai pyksta ,kada as lyginu ji su rotveileriu.ZINOMA AS TURIU OMENYJ JU XARAKTERUS..VIDINI GROZI.
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2013 03 19, 12:09)
Ko čia pykt ant žmogaus - juk šitiek sričių profesionaliai išmanyt yra ne juokas  blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jau cia nereike nereike gaileti,jau kas cia profi is saves stato ,tai tikrai ne as ,begioji po vis forumus,renkates bureis,ir rasot viena per ta pati,,praktikos ner ,zmones bijo kazka ir paklausti,iskart suvalgot..... blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaRokenRoll @ 2013 03 19, 15:35)
biggrin.gif Taip,paskutinis mano rotveileris  АЛЬФ ЛЮТЕР ФОРД С ЗАТИШЬЯ отл  ОКД-1  ЗКС-1  рож 1993.  3 Kalytes is vieislyno  РПХ-НЕКАР    малаховка  москва.

Su kokio veislyno pavadinimu buvo jų gimę šuniukai? Nes kažkaip šitų šunų nesutinku dabartinių rotveilerių kilmės dokumentuose...Aišku, galiu ir nežinoti, juk ne visus LT rotveilerius pažįstu...bet jei buvo plačiai naudojamas reproduktorius- kur jo palikuonys, kokie jų pasiekimai? Ar visi buvo parduoti turguje po 100 Lt "kilniam" tikslui- saugoti savo tvartą pririštam ant lenciūgo ir būti šeriamam kruopomis su maltais kaulais?...
Atsiprašau, ne į temą biskį... 4u.gif
Atsakyti