O chlamidiją iš akių daro? Aš norėjau savo kalei daryti, bet veterinarė sakė, kad nereikia, žodžiu, atkalbėjo , padarė kažkokį kitą. O kas būna šuniukams? Kokie nors požymiai būna?
QUOTE(Tuse @ 2012 11 13, 18:16)
O chlamidiją iš akių daro? Aš norėjau savo kalei daryti, bet veterinarė sakė, kad nereikia, žodžiu, atkalbėjo , padarė kažkokį kitą. O kas būna šuniukams? Kokie nors požymiai būna?
Aš ėmiau bakteriologinį tepinėlį iš makšties. Nors kiek žinau kiti ima iš akių. Nežinau žinokit tvirtai, geriau žinantys papasakos.
Zay informacija įdomi. Aš girdėjau kaip viena kalė pusę vados išsigimusios susilaukė dėl chlamidijos. Ir man ji baisi neatrodo, pvz ant savo kalės nepastebėjau niekad absoliučiai jokių chlamidijos požymių, viskas ok buvo ir tebėra tiesiog kaip minėjau, pas maniškę ir chlamidija ir dar kažkokia bacila (nepamenu). Tai gal tos dvi bacilos įtakojo pastojimą, o gal ji prarado šuniukus vėliau, prisidėjo dar koks stresas. Na žodžiu palinkėkit sėkmės kitam kartui
QUOTE(zay @ 2012 11 13, 17:35)
nu kazkaip nebaisi ta chlamidija, jei del jos nepastotu, tai Rusijoje vokieciu neliktu, ten kai kergi kale 90 proc kad parsivesi, kiek as kergiau-visad uzsikrete. Ir vaikai normalus, ir vados dideles. Nefaina tik kad po to ir kale ir vaikus gydyt reik-gydau visus, net tuos pas kuriuos nepasireiskia. Tad chlamidiozes visai nebijau. Man dau baisiau herpesas-ir tyrimu pas mus nedaro nustatyt, ir negydo. O kale negali pagimdyt-tai tuscia, tai buna pastoja, antroje nestumo puseje sunyksta vaikai kaip nebuve, ar jei pagimdo dali, tai anie per savaite mirsta
yra skiepai sukergtom kalem, be to jei suniukai ne auga budoje o namuose ir reikiamoje temperaturoje pirmas dvi savaites - mirstamumas labai mazas tad jei bijot herpes- skiepykit kale pries ir po kergimo
vat su tais tyrimais Lietuvoje, nu gal dabar gerai, bet anksciau tai Vokietijon sunis vokietistai tampe herpeso tyrimo daryt. Del skiepo-jo, tikrai manau reikia ji daryt. As Orbos netyriau, tikslo nera-nekergiu jos, bet visi pozymiai kad herpi ji turi-ir tuscia buvo ir vaikai per dali nestumo dingdavo ir gime mirdavo, nors kale ir vaikai jos naminiai budavo-lauke negyveno
Niu man kažkaip ta chlamidija neduoda ramybės , atsuku juostelę atgal ir prieš metus man du vetai (vienas iš jų Laurusevičius) sakė, kad nereikia šito tyrimo daryti, nors kalė buvo likus tuščia . Paskui apsinėštino ir pagimdė, tai gal viskas gerai . Tai reikia ar nereikia , norisi pasitikrinti nuo to, ko galima, kad nebūtų beprasmis ''seksas'' . Gal kas Kaune darėsi? Norėčiau ne iš akių. Ar ir vėl šitam kaime jokio serviso? Gal pačiai paimti ir nuvežti į žmonių laboratoriją, jei nieko neras, tai gal be veto galima apseiti
QUOTE(goldenroses @ 2012 11 13, 18:00)
Ka jus sakot, kad nedaro herpes tyrimo as savo kalytei dariau nemazai tyrimu, tarp ju ir herpes, pas Jakova paima kraujo seruma ir siuncia i Vokietija. Apie gydyma nezinau, nes neprireike, bet manau, jog ir gydo Taip, tyrimas brangus, bet LT imanoma tokius pasidaryti.
O kiek kainuoja sis tyrimas?
QUOTE(Finka @ 2012 11 15, 19:45)
O kiek kainuoja sis tyrimas?
As dariau du tyrimus vienu metu - herpeso ir bruceliozes, abu siunte i Vokietija, atsakyma gavau po savaites su trupuciu, kainavo abu 235 lt.
Siaip kiek skaiciau ir domejausi brucelioze taip pat viena is nevaisingumo priezasciu, ir ji plinta ne tik kaimyninese salyse verta pasidaryti si tyrima.
Panašu, kad pasidarius visus tyrimus ir suskiepijus nuo visko, šunų veisimas ne tik kad nuostolingas bus, bet ir į visišką bankrotą įvarys
QUOTE(Tuse @ 2012 11 15, 21:34)
Panašu, kad pasidarius visus tyrimus ir suskiepijus nuo visko, šunų veisimas ne tik kad nuostolingas bus, bet ir į visišką bankrotą įvarys
As tai net nezinau nei vieno veisejo (nekalbu apie daugintojus), kuriam veisimas butu pelningas Kalbant apie save, tai man visi sitie dalykai (veisimas, parodos ir t.t.) yra brangus hobis.
Tai ir sakau, kad ne tik kad nuostolingas, bet visiškai į bankrotą nuvarys toks hobis
QUOTE(goldenroses @ 2012 11 15, 21:04)
As dariau du tyrimus vienu metu - herpeso ir bruceliozes, abu siunte i Vokietija, atsakyma gavau po savaites su trupuciu, kainavo abu 235 lt.
bruzeliozėz testą mums veterinaras padarė vietoje. Iš kažkur užsisakė rinkinį testui padaryti ir iš karto davė atsakymą. Kainavo apie 60 lt lyg.. senai buvo, nepamenu
QUOTE(Cererakennel @ 2012 11 16, 10:21)
bruzeliozėz testą mums veterinaras padarė vietoje. Iš kažkur užsisakė rinkinį testui padaryti ir iš karto davė atsakymą. Kainavo apie 60 lt lyg.. senai buvo, nepamenu
Brucelioze tiria dviem budais, o gal ir dar kitaip, mano atveju, LT dare bruceliozes testa is maksties imant, kaip ir mikrobiologini (kainavo 50 lt), o Jakovas ima kraujo seruma ir si siuncia i Vokietijos laboratorija.