Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

Ištyrė mūsų pasirinktą patiną. Visi tyrimai puikūs. Kraujas puikus. Spermos kokybė 9 taškai iš 10. Taigi kergimą kartosim, tik prieš tai ištirsiu Mūzą nuo galimų infekcijų. Gal patartumėt ką mano atveju darytumėt kitaip? Pasikartosiu, darėm 3 kergimus kas 36 valandas nuo 12 rujos dienos. Progesteronas kilo, paskui nukrito ir tada jau nebedarėm progesterono tyrimų ir važiavom į Ukrainą paskaičiavę, kad sperma išlieka gyvybinga kelias dienas, o Mūza rujoja 21 dieną. Veterinarė kai sužinojom, kad nesilaukia, apkaltino kad per anksti važiavom, nesulaukėm progesterono sukilusio. Bet baigėm kergti 15tą dieną ir rujos bebuvo likusios 6 dienos. Pavėluot irgi negalėjom, nes darėm kas 2 dienas progesterono testą. Taigi norėčiau sužinoti, ką kitą rują daryti kitaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 07, 23:42)
Ištyrė mūsų pasirinktą patiną. Visi tyrimai puikūs. Kraujas puikus. Spermos kokybė 9 taškai iš 10. Taigi kergimą kartosim, tik prieš tai ištirsiu Mūzą nuo galimų infekcijų. Gal patartumėt ką mano atveju darytumėt kitaip? Pasikartosiu, darėm 3 kergimus kas 36 valandas nuo 12 rujos dienos. Progesteronas kilo, paskui nukrito ir tada jau nebedarėm progesterono tyrimų ir važiavom į Ukrainą paskaičiavę, kad sperma išlieka gyvybinga kelias dienas, o Mūza rujoja 21 dieną. Veterinarė kai sužinojom, kad nesilaukia, apkaltino kad per anksti važiavom, nesulaukėm progesterono sukilusio. Bet baigėm kergti 15tą dieną ir rujos bebuvo likusios 6 dienos. Pavėluot irgi negalėjom, nes darėm kas 2 dienas progesterono testą. Taigi norėčiau sužinoti, ką kitą rują daryti kitaip  blush2.gif

O su kokiu progesteronu kergėt? Būna kad kalytėms progesteronas kyla, o paskui krinta, taip ir neįvykus ovuliacijai.
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 07, 23:42)
Ištyrė mūsų pasirinktą patiną. Visi tyrimai puikūs. Kraujas puikus. Spermos kokybė 9 taškai iš 10. Taigi kergimą kartosim, tik prieš tai ištirsiu Mūzą nuo galimų infekcijų. Gal patartumėt ką mano atveju darytumėt kitaip? Pasikartosiu, darėm 3 kergimus kas 36 valandas nuo 12 rujos dienos. Progesteronas kilo, paskui nukrito ir tada jau nebedarėm progesterono tyrimų ir važiavom į Ukrainą paskaičiavę, kad sperma išlieka gyvybinga kelias dienas, o Mūza rujoja 21 dieną. Veterinarė kai sužinojom, kad nesilaukia, apkaltino kad per anksti važiavom, nesulaukėm progesterono sukilusio. Bet baigėm kergti 15tą dieną ir rujos bebuvo likusios 6 dienos. Pavėluot irgi negalėjom, nes darėm kas 2 dienas progesterono testą. Taigi norėčiau sužinoti, ką kitą rują daryti kitaip  blush2.gif

nelabai supratau šitos vietos.. jūs išvažiavot sulaukę, kai progesteronas nukrito? g.gif jei išvažiavot su nukritusiu progesteronu tai tikrai nėra ko stebėtis, kad pavėlavot arba iš viso ovuliacija neįvyko. Ovuliacija kalei įvyksta progesteronui esant tam tikrame lygyje (nelygu kokiais matmenimis matavot, hormonas gali būti matuojamas tiek nanomoliais litre (nmol/l), tiek nanogramais mililitre (ng/ml)) ir pasiekus tą lygį bent jau aš paprastai pradedu ruoštis kergimui po kelių dienų. Tomis dienomis progesteronas šauna į viršų ir kyla . o pradeda kristi tik apie 30 dieną, bet progesteroną organizmas gamina apie 2 mėn po rujos nesvarbu ar kalė pastojo ar ne .

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 08 spalio 2012 - 06:44
QUOTE(Cererakennel @ 2012 10 08, 06:43)
nelabai supratau šitos vietos.. jūs išvažiavot sulaukę, kai progesteronas nukrito?  g.gif jei išvažiavot su nukritusiu progesteronu tai tikrai nėra ko stebėtis, kad pavėlavot arba iš viso ovuliacija neįvyko.  Ovuliacija kalei įvyksta progesteronui esant tam tikrame lygyje (nelygu kokiais matmenimis matavot, hormonas gali būti matuojamas tiek nanomoliais litre (nmol/l), tiek nanogramais mililitre (ng/ml)) ir pasiekus tą lygį bent jau aš paprastai pradedu ruoštis kergimui po kelių dienų. Tomis dienomis progesteronas šauna į viršų ir kyla . o pradeda kristi tik apie 30 dieną, bet progesteroną organizmas gamina apie 2 mėn po rujos nesvarbu ar kalė pastojo ar ne .

user posted image

Ne iki galo paaiškinau reiškias. Kalbėjau tada su savo veisėja (na aš anksčiau temoj jau viską išdėsčiau tai nenorėjau per daug plėstis), jos kalei buvo nukritęs progesteronas ir labai staigiai šovė į viršų vėliau. Sakė, kai sulaukė progesterono sukilusio iki 2, kergė už 2 dienų. Mūsų buvo 2,71, paskui nukrito iki 2,31, ir mes tada kergėm už 2 dienų su mintim kad jis pakils dar būnant vietoje. Kadangi kaip sakiau ruja jau baiginėjom kai grįžom, tai nesąmonė kad nepastojo. Aš labiau tada būčiau linkusi irgi prileisti versiją, aukščiau minėtą, dėl neįvykusios ovuliacijos. Ech kokią klaidą padariau, kad vietoje būnant nebekartojom progesterono. Tiesiog viskas taip sklandžiai vyko, antrą kergimą visiškai be jokių problemų prisileido, nei laikyt nereikėjo. Sakė žmogus padėjęs kergti, kad viskas super duper. Va tai tau smile.gif užtat įdomu kaip elgtis jei situacija kartosis. Aišku kita ruja gal normalesnė bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 08, 10:50)
Ne iki galo paaiškinau reiškias. Kalbėjau tada su savo veisėja (na aš anksčiau temoj jau viską išdėsčiau tai nenorėjau per daug plėstis), jos kalei buvo nukritęs progesteronas ir labai staigiai šovė į viršų vėliau. Sakė, kai sulaukė progesterono sukilusio iki 2, kergė už 2 dienų. Mūsų buvo 2,71, paskui nukrito iki 2,31, ir mes tada kergėm už 2 dienų su mintim kad jis pakils dar būnant vietoje. Kadangi kaip sakiau ruja jau baiginėjom kai grįžom, tai nesąmonė kad nepastojo. Aš labiau tada būčiau linkusi irgi prileisti versiją, aukščiau minėtą, dėl neįvykusios ovuliacijos. Ech kokią klaidą padariau, kad vietoje būnant nebekartojom progesterono. Tiesiog viskas taip sklandžiai vyko, antrą kergimą visiškai be jokių problemų prisileido, nei laikyt nereikėjo. Sakė žmogus padėjęs kergti, kad viskas super duper. Va tai tau  smile.gif  užtat įdomu kaip elgtis jei situacija kartosis. Aišku kita ruja gal normalesnė bus  g.gif

jei darau užsieninius kergimus ir reikia važiuoti ilgą kelią,visada sulaukiu 5 su trupučiu ir tada kitą dieną važiuoju. Jei kergimas namie, tuomet galima pradėti ir sekančią dieną o po to kartoti kas antrą. Šiaip ar taip tikrai nevažiuočiau į užsienį nesulaukus ovuliacijos.
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 08, 10:50)
Ne iki galo paaiškinau reiškias. Kalbėjau tada su savo veisėja (na aš anksčiau temoj jau viską išdėsčiau tai nenorėjau per daug plėstis), jos kalei buvo nukritęs progesteronas ir labai staigiai šovė į viršų vėliau. Sakė, kai sulaukė progesterono sukilusio iki 2, kergė už 2 dienų. Mūsų buvo 2,71, paskui nukrito iki 2,31, ir mes tada kergėm už 2 dienų su mintim kad jis pakils dar būnant vietoje. Kadangi kaip sakiau ruja jau baiginėjom kai grįžom, tai nesąmonė kad nepastojo. Aš labiau tada būčiau linkusi irgi prileisti versiją, aukščiau minėtą, dėl neįvykusios ovuliacijos. Ech kokią klaidą padariau, kad vietoje būnant nebekartojom progesterono. Tiesiog viskas taip sklandžiai vyko, antrą kergimą visiškai be jokių problemų prisileido, nei laikyt nereikėjo. Sakė žmogus padėjęs kergti, kad viskas super duper. Va tai tau  smile.gif  užtat įdomu kaip elgtis jei situacija kartosis. Aišku kita ruja gal normalesnė bus  g.gif

Kitą rują, būtinai ir vietoje darykite progesteroną. Šiaip ovuliacija skaitosi prie 12 nmol/l, bet patartina kergti maždaug už 2 parų ir ne anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(italė @ 2012 10 08, 11:20)
Kitą rują, būtinai ir vietoje darykite progesteroną. Šiaip ovuliacija skaitosi prie 12 nmol/l, bet patartina kergti maždaug už 2 parų ir ne anksčiau.

manau šioje situacijoje buvo matuojama nanogramais litre.. tuomet užtenka sulaukt 5

Pumpum, jei progesterono kiekį nanogramais mililitre padauginsite iš 3,18 – gausite progesterono kiekį nanomoliais litre.
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2012 10 08, 10:26)
manau šioje situacijoje buvo matuojama nanogramais litre.. tuomet užtenka sulaukt 5

Pumpum, jei progesterono kiekį nanogramais mililitre padauginsite iš 3,18 – gausite progesterono kiekį nanomoliais litre.

Taip, nanogramais buvo matuojama ir žinau, kad reikia sulaukti 5. Taigi padariau pirmadienį ir jis buvo tik 2,31, tada nuvažiavom, buvom ant sekančios dienos ir tada tik dar sekančią kergėm. Tada dar sekančią gavosi viena laisva diena ir padarėm paskutinį kergimą. Na manau nenormalu kad tas progesteronas nesukilo per tą laiką. Ukrainoje progesterono tyrimas kainuoja apie 30 eurų. O ovuliacijos testas apie 10 eurų. Sakėm darysim ovuliacijos testą, bet nebepadarėm dėl to, akd viskas vyko sklandžiai g.gif turėjau omeny kad sperma 5-7 dienas gyvena. Taigi kai padarėm paskutinį kergimą apskritai tik 6 rujos dienos bebuvo likusios. Kraujas bėgo visiškai šviesutis ir uodegą buvo nuolat užrietusi. Kai lakstė kartu su patinu po kergimo tai maniškė tiesiog ėjo iš proto su ta užriesta uodega. Net nepagalvojau kad gali taip gautis. Tada prileidau versiją, kad galbūt patinui kas nors ne taip. Tačiau viskas tvarkoje. Gyvybingų spermatozoidų netoli 800 milijonų. Kokybė 9 iš 10. g.gif o dėl kokių priežasčių gali neįvykti ovuliacija? Stresas?
Atsakyti
Taigi jūs nežinote ar ovuliacijos tikrai nebuvo, patikrinkite kalytę ir galbūt toks klausimas nekils. Jei kalytė turi kokių nors zarazų, tai spermatozoidai jau po pusvalandžio bus žuvę. O visokie stafilokokai, streptokokai ir dar kažkokie perduodami ne lytiniu keliu, jų gali turėti ir jauni šuniukai ir tas gali įtakoti šuniukų rezorbaciją, tuo labiau, kad jums atrodo, jog kalytė laukiasi.
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2012 10 08, 14:40)
Taigi jūs nežinote ar ovuliacijos tikrai nebuvo, patikrinkite kalytę ir galbūt toks klausimas nekils. Jei kalytė turi kokių nors zarazų, tai spermatozoidai jau po pusvalandžio bus žuvę. O visokie stafilokokai, streptokokai ir dar kažkokie perduodami ne lytiniu keliu, jų gali turėti ir jauni šuniukai ir tas gali įtakoti šuniukų rezorbaciją, tuo labiau, kad jums atrodo, jog kalytė laukiasi.

Patino šeimininkas parašė man tokį laišką. Bijau nusišnekėt versdama tuos terminus į LT kalbą, taigi kopijuoju kaip gavau biggrin.gif

"If you're going to check Muza, take a look at herpes, chlamydia, taksoplazma and mycoplasma analyzes. You 're also need to make a smear. 'cause these are the most often causes of resorption of embryos."
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 10 08, 17:03)
Patino šeimininkas parašė man tokį laišką. Bijau nusišnekėt versdama tuos terminus į LT kalbą, taigi kopijuoju kaip gavau biggrin.gif

"If you're going to check Muza, take a look at herpes, chlamydia, taksoplazma and mycoplasma analyzes. You 're also need to make a smear. 'cause these are the most often causes of resorption of embryos."

labai teisingai parašė smile.gif .. vienok būna situacijų, kai abu šunys kaip ir be be problemų, o šuniukų nėra.. vienaip ar kitaip aš manau kad jums pirmiausia reikėtų sekantį kartą sulaukt ovuliacijos. Pati turėjau kalę, su kuria išvažiavau į Latviją 9 rujos dieną su 2,8, bet turėjau grįžti, nes ji, pinda, man kėlė progesteroną po 0,2 per dieną smile.gif tai galų gale kergėmės 17 dieną.. turiu ir tokią kalę, kuri sugebėjo iš vakarinio nepilnai penkių turėt po paros visus 9 su kapeikom.
Atsakyti
Suprask tuos šunis kad gudras doh.gif bijojau aš pavėluoti, kelionė ilga, sugaišom 16 valandų, išvažiavom naktį ir buvom tik kitą dieną. Dar galbūt sustresinau savo šunį, kai per 7-9 rujos dienas palikau ją su sese, nes va grįžus po tos kelionės jai ir buvo nukritęs progesteronas. Paskui kelionė ilga, nauja vieta. Nemačiau išorinių streso požymių jokių, stengėmės pažaidinti, atrodė jaučiasi gerai, miegojo visą kelią, ten nuvykus gamtoj daug laiko praleidom ir pan. Tai va. Na aišku kad labiau klausysiu veterinarų kitą kart. Šakės kaip per daug tikėjausi kad viskas ok doh.gif
Atsakyti