Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kergimą

QUOTE(Smandi @ 2009 07 21, 18:06)
taip, progesterono. Koks jis būna ovuliacijos dieną?
Iki šiol labai ryškiai matydavau ir be tyrimų, bet kadangi norim tolokai važiuoti, nenoriu rizikuoti.

Ovuliacijos dieną būna 15 nmol/l, optimalus kergimui metas 45-50 nmol/l. Kalė apsivaisinti gali po 48 valandų nuo ovuliacijos, jei nemaišau.
Važiuojant tolėliau, aš planuočiau kergimą sekančią dieną po ovuliacijos, po to pakartojant kitą dieną ar vieną dieną praleidus.
Papildyta:
QUOTE(mielka @ 2009 07 21, 18:25)
Kergti galima, kai progesterono lygis siekia 10 nmol/l, tačiau geriausia, kai progesteronas pakils iki 20-25 nmol/l.

manyčiau Kriaučeliūno klinikoj turėtu daryti...

Tai kad tuomet kalė dar net neovuliavus, kam kergti kai 10nmol/l. Dažniausiai tokiu atveju kalė stovėt nenori, o patyręs patinas gali net atsisakyt kergti per anksti atvestą panelę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaU. @ 2009 07 21, 21:09)
Tai kad tuomet kalė dar net neovuliavus, kam kergti kai 10nmol/l. Dažniausiai tokiu atveju kalė stovėt nenori, o patyręs patinas gali net atsisakyt kergti per anksti atvestą panelę smile.gif

aisku... as nezinau nes niekad nedariau tyrimo radau vienam puslapi tikejausi kad patikimas ax.gif
Atsakyti
Sveiki...norėjau paklausti,ar girdėjot tokių atveju,kad kai kalė rujoja nebėga visai kraujas?Mūsų vakarų škotų terjerei jau du metai,bet jokio kraujo gyvenime neesu mačius...Kai užeina ruja,ji ten laižosi dažniau..bet jokių dienų ir tt neina paskaičiuoti...Vežėm pas veterinorę,sakė yra tokios "tvarkingos "kalės,kurios pačios susitvarko,ir kraujai neišbėga... ax.gif bet tokios sakė ir patinų visiškai neprisileidžia...Vienintelis būdas-liepė matuoti temperatūrą...Bet kai gyd,kišo termometrą tai mūsų kalė kaukė ant viso kabineto doh.gif Nesiruošiu jos taip kankinti..tiesiog įdomu,ar dar yra pas ką tokių atvejų,kai kalės nekraujuoja,visiškai neina to matyti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2010 05 29, 22:28)
Sveiki...norėjau paklausti,ar girdėjot tokių atveju,kad kai kalė rujoja nebėga visai kraujas?Mūsų vakarų škotų terjerei jau du metai,bet jokio kraujo gyvenime neesu mačius...Kai užeina ruja,ji ten laižosi dažniau..bet jokių dienų ir tt neina paskaičiuoti...Vežėm pas veterinorę,sakė yra tokios "tvarkingos "kalės,kurios pačios susitvarko,ir  kraujai neišbėga... ax.gif bet tokios sakė ir patinų visiškai neprisileidžia...Vienintelis būdas-liepė matuoti temperatūrą...Bet kai gyd,kišo termometrą tai mūsų kalė kaukė ant viso kabineto  doh.gif Nesiruošiu jos taip kankinti..tiesiog įdomu,ar dar yra pas ką tokių atvejų,kai kalės  nekraujuoja,visiškai neina to matyti.. doh.gif

Na pirmiausia tai reiktų veterinorę keisti į veterinarę ar veterinarą. O "tyliųjų" rujų, t.y. rujų be kraujo, tikrai pasitaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueBelton: 29 gegužės 2010 - 22:04
sveiki, auginu sarpeju kalyte pries menesi kalyte sukergeme. lyg viskas ir gerai kalyte pradejo storeti krutine padidejo...taciau per keles dienas pilvo nebeliko krutine dar didoka taciau pilvo nebera... ar kalyte galejo persileisti?(nebuvo jokiu iskiru) jei taip tai nuo ko?
Atsakyti
QUOTE(zydrunegr @ 2010 06 02, 18:21)
pries menesi kalyte sukergeme. lyg viskas ir gerai kalyte pradejo storeti krutine padidejo...

Kiek man žinoma, pirmą nėštumo mėnesį nė nesimato fizinių pokyčių (ypač nepatyrusiai akiai).
QUOTE(zydrunegr @ 2010 06 02, 18:21)
ar kalyte galejo persileisti?(nebuvo jokiu iskiru) jei taip tai nuo ko?

Galėjo. O priežastys to gali būt įvairios (trauma, infekcija, etc.).

Padarykit echoskopiją, ir viskas bus aišku.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 06 02, 22:36)
Kiek man žinoma, pirmą nėštumo mėnesį nė nesimato fizinių pokyčių (ypač nepatyrusiai akiai).

Jei vada didelė, tai matosi gan greitai.
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2010 06 03, 00:54)
Jei vada didelė, tai matosi gan greitai.

O kaip greit (kelintą savaitę)? Ir kokie požymiai parodo tą (turiu omeny pirmą nėštumo mėn.)? 4u.gif
Atsakyti

Сколько стоит инструктор по вязке ax.gif
Atsakyti
sveikos, as su tokiu klausimu, gal zinote kas Klaipedoje teikia kergejos paslaugas, jei kartais suniukams prireiktu pagalbos? 4u.gif jei taip lauksiu A.Z. ACIU!!
Atsakyti
Klaipėdoje, - S. Postarnakova.
Atsakyti
Gal labiau patyrę veisėjai man patars mirksiukas.gif
Planuoju vadą, patinas - Ukrainoje. Surujojo maniškė praeitą sekmadienį, prieš savaitę. Pirmą progesterono testą darėm ketvirtadienį, rezultatai - 1,8, kartojom šeštadienį, rezultato nebepaklausiau (buvau triukšmingoj aplinkoj), bet sakė dar per mažas ir kartot antradienį. Šiandien pastebiu, kad "ten" jau tikrai gerokai ištinę, kraujas pašviesėjo, ir pakasius suka uodegą, dabar 8 rujos diena. Mūzos prosenelę ir senelę kergė apie 10 rujos dieną, mamą kergė 11-13 dienomis. Jei aš vis dėl to darau ryt 3 progesterono testą (bus 9d), ir man jis dar nerodys kad verta važiuot, nors pagal požymius matau kad tos dienos artėja, ar verta man planuoti būti Ukrainoje antradienį pavakarėje? Planuojam 3 kergimus su 24h pertrauka, manau juk tikimybė didžiulė užtaikyt ant tų pačių vaisingiausių dienelių, o pavėluot tai labai baisu kai kelionė palygint nėra artima.
Atsakyti