QUOTE(LABUSKA @ 2008 05 24, 08:53)
Pagal kokį receptą kepei vaflius? Jie gavosi minksti ar trapūs? Atrodo tai super skaniai
Receptas is instrukcijos knygutes. Minksti stori vafliai, pavirsius siek tiek traskantis.
Tradiciniai vafliai (610 vaflių)
1,5 puodelio pieno
3 kiaušiniai
7 valgomieji šaukštai aliejaus
1,75 puodelio miltų
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Sudėkite birius produktus į vidutinio dydžio dubenį. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Plakite kiaušinių baltymus, kol sutirštės. Supilkite kiaušinių trynius, aliejų ir pieną į dubenį. Maišykite, kol tešloje neliks gumuliukų. Mentele atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus į tešlą. Kepkite vaflius.
Variantas: taip pat vietoje baltų miltų galite naudoti rudus (rupiai maltus kvietinius miltus) . Ruduose miltuose yra daugiau skaidulų.Vaflius patiekite su kaimišku sūriu ir šviežiais vaisiais.
Papildyta:
QUOTE(Apelsinmediss @ 2008 05 24, 09:26)
Tai kad ir Lietuvoj pilna
.
Lietuvoj visur kur paziuri pigiu markiu cirviniu blynu vaflines. O as ieskojau ne Nordic tipo vaflines, o Belgian. Kad butu staciakampiai, stori vafliai. Ir mano svajone issipilde
. Dabar reikia rinkti receptus, kol atrasiu pati pati geriausia.