Sokoladomanems siulau pasigaminti sokoladiniu triufeliu
labai sokoladinio skonio,net kartoki,kas nemegsta juodo sokolado,galit nesivarginti,nepatiks.O siaip tai labai skanus!!!
Triufeliams pagaminti prireiks:
dviejų lakštų traškių vaflių
170g tikrojo saldžios grietinėlės sviesto
6 valgomųjų šaukštų cukraus(as dejau cukraus pudra),
2 šaukštų vid.riebumo grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų itin smulkaus malimo kvietinių miltų
3 v.š. kakavos miltelių
trijų-keturių šaukštelių kavos be nuosėdų
žiupsnelio vanilinio cukraus
žiupsnio šokoladinių miltelių(nezinau kas tas yras,todel sutarkavau pora sauksteliu juodo sokolado)
trijų šaukštų brendžio,
šaukštelio romo esensijos,
Sviestą šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų, suminkštėjusį sviestą supjaustyti peiliu į mažus kubelius. Kubelius sukrėsti į dubenį, įdėti šešis šaukštus cukraus ir, issukti iki purumo. Supilti du šaukštus grietinėlės ir gerai vėl viską išsukti.
Miltus suberti į sausą, švarią keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepinti, kol jie pradės kvepėti ir pasidarys gelsvi. Tada juos sumaišyti su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi, šokolado milteliais, kava. Išmaišyti miltelinį mišinį. Sukrėsti jį į puraus sviesto masę, višką išmaišyti, o išmaišius supilti brendžio, romo esensijos ir dar pamaišyti. Visą šitą košę padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 valandoms.
Išėmus iš šaldytuvo, formuoti rutuliukus, kuriuos gausiai apvolioti vaflių trupiniuose. Pagamintus triufelius laikyti šaldytuve. Pateikti tiesiai iš šaldytuvo.