Siandien kepiau "Husaru sausainius" (teisybe pasakius nezinau kodel jie taip vadinasi.bet sausainiukai labai skanus ir trapus
180g margarino,
90g cukraus pudros,
2 kiausiniu tryniai
270g miltu,
1v.s.maltu migdolu,
1v.s maltu lazdyno riesutu,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0,5 a.s kepimo milteliu,
truputis marmelado,cukraus pudros pabarstymui.
salta margarina supjaustyti,sumaisyti su pudra,vanilinu,tryniais,maltais riesutais,miltais ir kepimo milteliais.Suminkyti tesla.1 val palaikyti saldytuve.Is teslos suvolioti voleli ir supjaustyti i 30 gabaliuku.Suformuoti rutuliukus,vidury pirstu ispausti duobute.sausainiukus deti i sviestiniu popieriumi isklota skarda.kepti 15min 180 tem orkaiteje.I dar karstus ideti marmelado ir apibarstyti cukraus pudra
QUOTE(daividija @ 2008 05 17, 14:46)
Siandien kepiau "Husaru sausainius" (teisybe pasakius nezinau kodel jie taip vadinasi.bet sausainiukai labai skanus ir trapus
Labai skaniai atrodo
As pradejau jau braskiu sezona
BRASKIU-RICOTTA PYRAGAS
100 g amarettini
60g dziuveseliu(zwieback)
175 g sviesto
500g ricotta
4 kiausiniai(atskirti)
160g cukraus
citrinos zievele
4 vs. amaretto likerio
60g miltu
druskos
750g braskiu
tortams uzpilo raudono (tortenguss)
> 90g amaretinni ir dziuveselius sutrinti krepsely. 75 g sviesto istirpinti, sumaisyti su trupiniais ir idejus i kepimo forma kepti 10 min ikaitintoj orkaitej(180°)
>100g sviesto istirpinti.
>Ricotta,kiausinio trynius,60g cukraus,citrinos zievele ir likeri sumaisyti. Sviesta ir miltus imaisyti.Baltymus isplakti su trupuciu druskos iki stangrumo,vis ipilant 80g cukraus.baltymus atsargiai imaisyti iricotta mase,uzdeti ant trupiniu ir kepti 50 min.
>Leisti atvesti.
>uzdeti ant pravesusios mases braskes ir uzpilti tortu uzpilu, paruostu kaip ant pakuotes.
>Leisti sustengti ir jau tada valgyti mes tai neislaukem ir prapjomes po 30 min. labai skanu (recepta turiu nuo 2003 metu, bet tada dar pyragu gaminti nemokejau )
P.S.as gaminau is puses normos
BRASKIU-RICOTTA PYRAGAS
100 g amarettini
60g dziuveseliu(zwieback)
175 g sviesto
500g ricotta
4 kiausiniai(atskirti)
160g cukraus
citrinos zievele
4 vs. amaretto likerio
60g miltu
druskos
750g braskiu
tortams uzpilo raudono (tortenguss)
> 90g amaretinni ir dziuveselius sutrinti krepsely. 75 g sviesto istirpinti, sumaisyti su trupiniais ir idejus i kepimo forma kepti 10 min ikaitintoj orkaitej(180°)
>100g sviesto istirpinti.
>Ricotta,kiausinio trynius,60g cukraus,citrinos zievele ir likeri sumaisyti. Sviesta ir miltus imaisyti.Baltymus isplakti su trupuciu druskos iki stangrumo,vis ipilant 80g cukraus.baltymus atsargiai imaisyti iricotta mase,uzdeti ant trupiniu ir kepti 50 min.
>Leisti atvesti.
>uzdeti ant pravesusios mases braskes ir uzpilti tortu uzpilu, paruostu kaip ant pakuotes.
>Leisti sustengti ir jau tada valgyti mes tai neislaukem ir prapjomes po 30 min. labai skanu (recepta turiu nuo 2003 metu, bet tada dar pyragu gaminti nemokejau )
P.S.as gaminau is puses normos
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 17:35)
As pradejau jau braskiu sezona
[P.S.as gaminau is puses normos
[P.S.as gaminau is puses normos
labai skaniai atrodo,butinai isbandysiu!!!
Jau gaut is taves pagyras tai labai sirdi pamalonina Ziurejau tavo tortu albuma ,tai koks grazumas. O du tortu valgytojai tai is vis suzavejo .Daividija, o kuo tu tortus idarai? Gal sakau kada pameginciau koki sutepti..
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 21:35)
skaniai labai atrodo
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 20:35)
Ankstokai sezona atidarei Pas mus dar tik neskaniu braskiu yra O cia toks grozis, kad oi, kaip norisi paragaut
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 21:35)
As pradejau jau braskiu sezona
BRASKIU-RICOTTA PYRAGAS
100 g amarettini
60g dziuveseliu(zwieback)
175 g sviesto
500g ricotta
4 kiausiniai(atskirti)
160g cukraus
citrinos zievele
4 vs. amaretto likerio
60g miltu
druskos
750g braskiu
tortams uzpilo raudono (tortenguss)
> 90g amaretinni ir dziuveselius sutrinti krepsely. 75 g sviesto istirpinti, sumaisyti su trupiniais ir idejus i kepimo forma kepti 10 min ikaitintoj orkaitej(180°)
>100g sviesto istirpinti.
>Ricotta,kiausinio trynius,60g cukraus,citrinos zievele ir likeri sumaisyti. Sviesta ir miltus imaisyti.Baltymus isplakti su trupuciu druskos iki stangrumo,vis ipilant 80g cukraus.baltymus atsargiai imaisyti iricotta mase,uzdeti ant trupiniu ir kepti 50 min.
>Leisti atvesti.
>uzdeti ant pravesusios mases braskes ir uzpilti tortu uzpilu, paruostu kaip ant pakuotes.
>Leisti sustengti ir jau tada valgyti mes tai neislaukem ir prapjomes po 30 min. labai skanu (recepta turiu nuo 2003 metu, bet tada dar pyragu gaminti nemokejau )
P.S.as gaminau is puses normos
BRASKIU-RICOTTA PYRAGAS
100 g amarettini
60g dziuveseliu(zwieback)
175 g sviesto
500g ricotta
4 kiausiniai(atskirti)
160g cukraus
citrinos zievele
4 vs. amaretto likerio
60g miltu
druskos
750g braskiu
tortams uzpilo raudono (tortenguss)
> 90g amaretinni ir dziuveselius sutrinti krepsely. 75 g sviesto istirpinti, sumaisyti su trupiniais ir idejus i kepimo forma kepti 10 min ikaitintoj orkaitej(180°)
>100g sviesto istirpinti.
>Ricotta,kiausinio trynius,60g cukraus,citrinos zievele ir likeri sumaisyti. Sviesta ir miltus imaisyti.Baltymus isplakti su trupuciu druskos iki stangrumo,vis ipilant 80g cukraus.baltymus atsargiai imaisyti iricotta mase,uzdeti ant trupiniu ir kepti 50 min.
>Leisti atvesti.
>uzdeti ant pravesusios mases braskes ir uzpilti tortu uzpilu, paruostu kaip ant pakuotes.
>Leisti sustengti ir jau tada valgyti mes tai neislaukem ir prapjomes po 30 min. labai skanu (recepta turiu nuo 2003 metu, bet tada dar pyragu gaminti nemokejau )
P.S.as gaminau is puses normos
Na jau taip skaniai atrodo Labai noreciau isbandyti, bet va.. kas tas "amarettini" kur 100 g reikia??
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 18:38)
Jau gaut is taves pagyras tai labai sirdi pamalonina Ziurejau tavo tortu albuma ,tai koks grazumas. O du tortu valgytojai tai is vis suzavejo .Daividija, o kuo tu tortus idarai? Gal sakau kada pameginciau koki sutepti..
As visokius kremus darau,ziurint koks tortas.medaus tortams tai dazniausiai grietinele,Napoleonui-plikytas,biskvitiniui grietine zu zele.
QUOTE(Acme @ 2008 05 17, 19:39)
Na jau taip skaniai atrodo Labai noreciau isbandyti, bet va.. kas tas "amarettini" kur 100 g reikia??
Amarettini tai tokie mazi sausainiukai amareto skonio,buna prekybos centruose pirkt,neseniai aguonele buvo idejusi nuotrauka.
QUOTE(aguonele @ 2008 05 17, 21:38)
Jau gaut is taves pagyras tai labai sirdi pamalonina Ziurejau tavo tortu albuma ,tai koks grazumas. O du tortu valgytojai tai is vis suzavejo .Daividija, o kuo tu tortus idarai? Gal sakau kada pameginciau koki sutepti..
Daividija ir aš noriu tavo tortus pažiūrėt
Aguonėle, lb skaniai atrodo braškinis pyragas
Aciu visoms
Amarettini tai mazi italiski sausainukai
beje, pas mus jau tokiu skaniu braskiu yra.Dar brangokos, bet svarbu ne italiskos ar ispaniskos.Pasilepinti kartais smagu
Amarettini tai mazi italiski sausainukai
beje, pas mus jau tokiu skaniu braskiu yra.Dar brangokos, bet svarbu ne italiskos ar ispaniskos.Pasilepinti kartais smagu