Braskinis vyniotinis
Biskvitui: 1 citrina,5 kiausiniai,75 g cukraus, 50g miltu, 50g krakmolo, truputi druskos
Idarui: 250g braskiu,2 pakeliai zelatinos milteliu(po 15g,as naudoju stai sita ,2 saukstai citrinos sulciu,3 saukstai sirupo,300g braskinio jogurto,150g grietineles
Biskvitas: Citrina karstai nuplauti ir jos oda nutarkuoti (as vietoj zieveles naudojau stai tokia .Kiausinius,cukru ir citrinos zievele 8 min plakti mikseriu. Miltus,sumaisytus su krakmolu ir druska ,persijoti i kiausiniu mase.I kepimo skarda ideti kepimo popieriu ir paskleisti mase. Kepti ikaitintoj orkaitej10-12 min(200°) kol grazi auksine spalva bus. Sudrekinti virtuvini ranksluosteli,ji pacukrinti ir uzdeti ant biskvito(puse ranksluoscio kitai pusei pasilikti). Tada biskvita isversti ant ranksluoscio ir tuoj pat nulupti popieriu.
Idaras: Braskes blenderiu grubiai sumalti.Imaisyti zelatinos pakeli ir 1 min plakti. Tik tada imaisyti 1 sauksta citrinos sulciu ir 1 sauksta sirupo.
braskini jogurta sumaisyti su likusiu pakeliu zelatinos ir vel tik 1 min plakti.Likusias citrinos sultis ir syrupa sudeti.Grietinele iki standumo suplakti ir atsargiai imaisyti i mase.
Biskvita aptepti idarais ir taip aptepta padeti 10min saltai. Tada viska suvynioti ir maziausiai 4val palikti saldytuve.
Tikrai skanu, labai gaivu. Svarbu !Tik as praleidau viena kita punkta, kuris pasirodo labai svarbus. Ogi nepalaikiau uzdetos mases 10 min saltai Zelatina turi truputi pastingti, tai bevyniojant nebegs. O svarbiausia yra dar, tuoj pat nulupti popieriu kepimo. As to nepadriau tai ta puse tokia truputi gumine gavos Kita karta zinosiu, kaip sako gyveni ir mokais
idarui imsiu kita karta per puse visko.
Syrupas recepte naudojamas Holunderblütensirup(jis man i medaus skoni turi),nezinau kaip LT jis vadinas. Bet manau cia ir bet koks syrupas tiktu.
Rodos viskas, jau ir prirasiau
QUOTE(aguonele @ 2008 05 11, 11:53)
Braskinis vyniotinis
labai gerai atrodo,turetu buti skanu,as megstu kepti vyniotinius!!!
QUOTE(daividija @ 2008 05 11, 14:59)
labai gerai atrodo,turetu buti skanu,as megstu kepti vyniotinius!!!
Tai tu cia mane ir uzkretei su savo sokoladiniu
QUOTE(aguonele @ 2008 05 11, 14:53)
Braskinis vyniotinis
Biskvitui: 1 citrina,5 kiausiniai,75 g cukraus, 50g miltu, 50g krakmolo, truputi druskos
Idarui: 250g braskiu,2 pakeliai zelatinos milteliu(po 15g,as naudoju stai sita ,2 saukstai citrinos sulciu,3 saukstai sirupo,300g braskinio jogurto,150g grietineles
Biskvitas: Citrina karstai nuplauti ir jos oda nutarkuoti (as vietoj zieveles naudojau stai tokia .Kiausinius,cukru ir citrinos zievele 8 min plakti mikseriu. Miltus,sumaisytus su krakmolu ir druska ,persijoti i kiausiniu mase.I kepimo skarda ideti kepimo popieriu ir paskleisti mase. Kepti ikaitintoj orkaitej10-12 min(200°) kol grazi auksine spalva bus. Sudrekinti virtuvini ranksluosteli,ji pacukrinti ir uzdeti ant biskvito(puse ranksluoscio kitai pusei pasilikti). Tada biskvita isversti ant ranksluoscio ir tuoj pat nulupti popieriu.
Idaras: Braskes blenderiu grubiai sumalti.Imaisyti zelatinos pakeli ir 1 min plakti. Tik tada imaisyti 1 sauksta citrinos sulciu ir 1 sauksta sirupo.
braskini jogurta sumaisyti su likusiu pakeliu zelatinos ir vel tik 1 min plakti.Likusias citrinos sultis ir syrupa sudeti.Grietinele iki standumo suplakti ir atsargiai imaisyti i mase.
Biskvita aptepti idarais ir taip aptepta padeti 10min saltai. Tada viska suvynioti ir maziausiai 4val palikti saldytuve.
Tikrai skanu, labai gaivu. Svarbu !Tik as praleidau viena kita punkta, kuris pasirodo labai svarbus. Ogi nepalaikiau uzdetos mases 10 min saltai Zelatina turi truputi pastingti, tai bevyniojant nebegs. O svarbiausia yra dar, tuoj pat nulupti popieriu kepimo. As to nepadriau tai ta puse tokia truputi gumine gavos Kita karta zinosiu, kaip sako gyveni ir mokais
idarui imsiu kita karta per puse visko.
Syrupas recepte naudojamas Holunderblütensirup(jis man i medaus skoni turi),nezinau kaip LT jis vadinas. Bet manau cia ir bet koks syrupas tiktu.
Rodos viskas, jau ir prirasiau
Biskvitui: 1 citrina,5 kiausiniai,75 g cukraus, 50g miltu, 50g krakmolo, truputi druskos
Idarui: 250g braskiu,2 pakeliai zelatinos milteliu(po 15g,as naudoju stai sita ,2 saukstai citrinos sulciu,3 saukstai sirupo,300g braskinio jogurto,150g grietineles
Biskvitas: Citrina karstai nuplauti ir jos oda nutarkuoti (as vietoj zieveles naudojau stai tokia .Kiausinius,cukru ir citrinos zievele 8 min plakti mikseriu. Miltus,sumaisytus su krakmolu ir druska ,persijoti i kiausiniu mase.I kepimo skarda ideti kepimo popieriu ir paskleisti mase. Kepti ikaitintoj orkaitej10-12 min(200°) kol grazi auksine spalva bus. Sudrekinti virtuvini ranksluosteli,ji pacukrinti ir uzdeti ant biskvito(puse ranksluoscio kitai pusei pasilikti). Tada biskvita isversti ant ranksluoscio ir tuoj pat nulupti popieriu.
Idaras: Braskes blenderiu grubiai sumalti.Imaisyti zelatinos pakeli ir 1 min plakti. Tik tada imaisyti 1 sauksta citrinos sulciu ir 1 sauksta sirupo.
braskini jogurta sumaisyti su likusiu pakeliu zelatinos ir vel tik 1 min plakti.Likusias citrinos sultis ir syrupa sudeti.Grietinele iki standumo suplakti ir atsargiai imaisyti i mase.
Biskvita aptepti idarais ir taip aptepta padeti 10min saltai. Tada viska suvynioti ir maziausiai 4val palikti saldytuve.
Tikrai skanu, labai gaivu. Svarbu !Tik as praleidau viena kita punkta, kuris pasirodo labai svarbus. Ogi nepalaikiau uzdetos mases 10 min saltai Zelatina turi truputi pastingti, tai bevyniojant nebegs. O svarbiausia yra dar, tuoj pat nulupti popieriu kepimo. As to nepadriau tai ta puse tokia truputi gumine gavos Kita karta zinosiu, kaip sako gyveni ir mokais
idarui imsiu kita karta per puse visko.
Syrupas recepte naudojamas Holunderblütensirup(jis man i medaus skoni turi),nezinau kaip LT jis vadinas. Bet manau cia ir bet koks syrupas tiktu.
Rodos viskas, jau ir prirasiau
oje,kaip skaniai atrodo
Vyniotinis atrodo labai skaniai
QUOTE(aguonele @ 2008 05 11, 14:53)
Ir kaip dabar nakti ramiai miegot?
aguonele jau viniotinio grozis atrodo toks gaivus kaip tik siltesniems orams
prisidedu prie pagiru vyniotiniui
Oi aciu jums visoms
Paziurejau i ta viniotini ir taip braskiu uzsinorejau o stai mano Vatikano duonele, tesla gavau is gero zmogaus, rauginau rauginau ir stai kas gavosi
QUOTE(Pukis Baisalis @ 2008 05 12, 07:37)
Paziurejau i ta viniotini ir taip braskiu uzsinorejau o stai mano Vatikano duonele, tesla gavau is gero zmogaus, rauginau rauginau ir stai kas gavosi
As sita jau kazkur maciau,tik recepto tai nera kazkodel
QUOTE(daividija @ 2008 05 12, 11:00)
As sita jau kazkur maciau,tik recepto tai nera kazkodel
matei greiciausiai tarp parastu receptu, buvau ir ten ikelus o receptas tai daug maz toks:
Tesla gavau is gero zmogaus, ja
dvi deinas reikia palaikyti,
dvie dienas maisyti mesine mentele
paskui dvi dienas dete, stikline miltu, stikline pieno, stikline cukraus, po viena tokia doze kiekviena diena
septinta diena maisyti medine mentele
astunta diena ideti stikline miltu, stikline pieno, stikline cukraus
ir devinta diena padalinti visa ta turini i 4 dalis, tris dalis atiduoti geriem zmones, o ketvirta kepti:
ideti 2 kiausinius, stikline aliejaus ir 2 stiklines miltu, dar pagal skoni, riestutai razinos, kakava
(as tai studentu maista dejau riesutus su razinkom) tai va labai skaniai gavos
o kur gaut ta tesla seip nzn