pasidalinsiu ir aš
dariau sekmadienį tokį pyragą
labai skanu,tik apie kalorijas geriau jau negalvoti
(nuotrauka ne mano,nes paskolinom fotiką ir neturiu kuo įamžinti savo patiekalus
o pasidalinti baisiai norisi
dideliai
28 cm skersmens formai reikės:
1 pakelio šaldytos bemielės sluoksniotos tešlos (geriausia tame pakelyje,kur du 2 didesni lapai įdėti)
maltų riešutų saują (dėjau migdolus ir graikų) - tai buvo jau mano fantazijos,nes laabi mėgstu riešutus
jie ten buvo tikrai "v temu"
75 g sviesto75 g cukraus1/3 stiklinės grietinėlės riebioscinamono pagal skonį (kas mėgsta,bet balima ir nedėti)
3-4 bananai (aš dariau iš 2 bananų ir kelių puselių konservuotų persikų). šiaip tiktų bet kokie vaisiai,tik ne per sultingi.kriaušės,konservuoti ananasai.kas kam patinka
net su džiovintais vaisiai turėtų būti neblogai,manau
idealu turėti didelią gilia keptuvę,kuria galima dėti į orkaitę,bet jei nėra,tai tiks ir bet kokia forma,svarbiausia,kad paviršius būtų nepridegantis (teflonas,silikonas ir pan.)
procesas:
tešla atšildyti,kiekvieną lapą pakočioti kad galima būtų išpjauti porą cm didesnio skersmens negu pyrago forma apskritimus.vieną apskritimą pabarstyti maltais riešutais (galima ir pusę šaukštelio cukraus),apdengti antru,prispausti kraštus ir praeiti porą kartų kočelu,kad riešutai į tešlą "įsispaustų".pabadyti šakute ir padėti į šaldytuvą.
ištirpinti sviesta keptuvėje kurioje kepsite pyragą (arba šiaip keptuvėje,jei kepsite kitoje formoje),įberti cukru ir ant silpnos ugnies,maišant,kaitinti kol pasidarys šviesi karamelė (tai įvyksta greitai,per kelias minutes),tada po truputį įpilti grietinėlę,pavirti dar kokią minutę ir išjungti.palikti 10 min.,kad atvėstų šiek tiek.
Bananus (vaisius) pjauti išilgai ir dėti pjūviu į apačią į keptuvę (formą) su karamėle ,uždengti tešla ir "apkaišioti" kraštus į vidų.Tešlos nieko papildomai tepti nereikia.Pagal receptą kepti 200 C orkaitėje 20-25 min. kol gražiai apskrus tešla.
Aš kepiau ilgiau,apie 45 min.,nes mano orkaitė yra savotiška,be to tešlos dėjau daugiau,negu originaliame recepte (ten 300g)
Ištraukus iš orkaitės duoti pastovėti 5-6 min.,po to atsargiai peiliu ar spec.lopetėle "pereiti' prilipusius kraštus,uždegti lekšte ir atsargiai apversti.
Labai skanu