Trapios tešlos pyragas
ĮDARUI:
325 g cukraus,
2 pok.varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų
obuoliukas, dziovinti vaisiai kokie namie yra.
TEŠLAI IR TRUPINIAMS
530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
200 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2-3 valg.šaukštų grietinės,
4 kiaušinių trynių.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę.
Ant paruoštos tešlos AS SUDEJAU PJAUSTYTUS OBUOLIUS,DZIOVINTUS ANANASUS, KRISTALIZUOTO IMBIERO KELIS GABALIUKUS, TADA VARSKYTE SUPYLIAU(idara galima visaip daryti, ka tik turi namuciuose)
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltu, sutrupinkite pirštais ir šiais trupinėliais apibarstykite įdarą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos.