Avietiniai keksiukai
375 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu
140g rudo cukraus
125 g sviesto
2 kiausiniai
250 ml pieno
250 g avieciu
Miltus ir kepimo miltelius persijoti ir kartu su cukrumi sumaisyti. Padaryti vidury duobute, i kuria supilti suplaktus kiausinius,pienus ir skysta sviesta ir viska labai trumpai ismaisyti kol miltu nesimatys.Atsargiai imaisyti avietes. Mase sudeti i formeles ir kepti ikaitintoj orkaitej 20-25min.,kol graziai paruduos.
P.S. as sviesta dejau kambario temperaturos ir avietes tiesiai is kameros imaisiau ir ju maziau dejau. Kepiau truputi ilgiau.Labai skanu
[quote=Katu,2008 04 29, 19:21]
Nu va, padariau, ką žadėjau - surinkau nuorodas į antrosios temos receptus. Ale aš vis dar ligota ir pikta kaip šeškas, nes žiauriai užkniso nuotrauka šeštam puslapy, o receptas dvidešimt šeštam, tai tokius receptus (daugumą) ignoravau ir neįtraukiau į sąrašiuką
, bet nevisi yra, o ignoruoti irgi nelabai gražu, jei jau prisiimėt tokį darbelį gal būtų buvę papraščiau kitos temos pirmajame psl. parašyti, kad dėtų nuotraukas ir būtinai su receptais toje pačioje skiltyje na nežianu, garsiai pamąsčiau ir tiek, nesupykit
Nu va, padariau, ką žadėjau - surinkau nuorodas į antrosios temos receptus. Ale aš vis dar ligota ir pikta kaip šeškas, nes žiauriai užkniso nuotrauka šeštam puslapy, o receptas dvidešimt šeštam, tai tokius receptus (daugumą) ignoravau ir neįtraukiau į sąrašiuką
, bet nevisi yra, o ignoruoti irgi nelabai gražu, jei jau prisiimėt tokį darbelį gal būtų buvę papraščiau kitos temos pirmajame psl. parašyti, kad dėtų nuotraukas ir būtinai su receptais toje pačioje skiltyje na nežianu, garsiai pamąsčiau ir tiek, nesupykit
Keksiukai kaip skaniai atrodo, susigundziau, ale as zagareliu bliuda prisikepiau vakar
Teisybe pasakius, tai vakar sedejau ir vargau su dukryte ant ranku apie keturias valandas
Jei kazko truksta, butinai pasipildykit, as tiesiog issirinkau tuos, kurie mane domina, ir tikrai nevargsiu nei minutes daugiau, kad surinkciau receptus, kurie ismetyti bilekaip. Padariau, ka galejau - kokius radau receptus, tuos itraukiau, tad kai kurie bus be nuotrauku
Dar liko pirmoji tema, gali reikstis savanores
QUOTE(lineva @ 2008 04 30, 15:10)
, bet nevisi yra, o ignoruoti irgi nelabai gražu, jei jau prisiimėt tokį darbelį gal būtų buvę papraščiau kitos temos pirmajame psl. parašyti, kad dėtų nuotraukas ir būtinai su receptais toje pačioje skiltyje na nežianu, garsiai pamąsčiau ir tiek, nesupykit
Teisybe pasakius, tai vakar sedejau ir vargau su dukryte ant ranku apie keturias valandas
Jei kazko truksta, butinai pasipildykit, as tiesiog issirinkau tuos, kurie mane domina, ir tikrai nevargsiu nei minutes daugiau, kad surinkciau receptus, kurie ismetyti bilekaip. Padariau, ka galejau - kokius radau receptus, tuos itraukiau, tad kai kurie bus be nuotrauku
Dar liko pirmoji tema, gali reikstis savanores
Siūlau pasidaryti saldžių ir greitų sumuštinukų. Prie kavutės.
Obuolį sukapoti ar sutarkuoti uždėti ant batono riekutės. Išplakti kiaušinio baltymą įpilti cukraus pagal skonį plakti kol ištirpsta cukrus ir tą plakitį užtepti ant obuolių viršaus. Sumuštiniukus dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti kol paruduos gal 10-15min. Skanaus.
QUOTE(Katu @ 2008 04 30, 16:43)
Keksiukai kaip skaniai atrodo, susigundziau, ale as zagareliu bliuda prisikepiau vakar
Teisybe pasakius, tai vakar sedejau ir vargau su dukryte ant ranku apie keturias valandas Jei kazko truksta, butinai pasipildykit, as tiesiog issirinkau tuos, kurie mane domina, ir tikrai nevargsiu nei minutes daugiau, kad surinkciau receptus, kurie ismetyti bilekaip. Padariau, ka galejau - kokius radau receptus, tuos itraukiau, tad kai kurie bus be nuotrauku
Dar liko pirmoji tema, gali reikstis savanores
Teisybe pasakius, tai vakar sedejau ir vargau su dukryte ant ranku apie keturias valandas Jei kazko truksta, butinai pasipildykit, as tiesiog issirinkau tuos, kurie mane domina, ir tikrai nevargsiu nei minutes daugiau, kad surinkciau receptus, kurie ismetyti bilekaip. Padariau, ka galejau - kokius radau receptus, tuos itraukiau, tad kai kurie bus be nuotrauku
Dar liko pirmoji tema, gali reikstis savanores
tai cia tegu dekoja tos kurios sito prase( jeigu tokiu yra)
QUOTE(rusaite @ 2008 04 30, 19:29)
tai cia tegu dekoja tos kurios sito prase( jeigu tokiu yra)
Kazkaip nesitikejau nei vienos padekos, bet ir priekaistu nesitikejau
Rinkau nuorodas, nes paciai lengviau susirast reikalinga receptuka ir pasidalinau su visom/-ais. Kita karta to nedarysiu, nes matau, kad kelioms/-iems tai nelabai patiko.
Ir apskritai, kalbam i tema, nepiktinam moderatoriu
QUOTE(Katu @ 2008 04 30, 19:44)
Kazkaip nesitikejau nei vienos padekos, bet ir priekaistu nesitikejau
Rinkau nuorodas, nes paciai lengviau susirast reikalinga receptuka ir pasidalinau su visom/-ais. Kita karta to nedarysiu, nes matau, kad kelioms/-iems tai nelabai patiko.
Ir apskritai, kalbam i tema, nepiktinam moderatoriu
Rinkau nuorodas, nes paciai lengviau susirast reikalinga receptuka ir pasidalinau su visom/-ais. Kita karta to nedarysiu, nes matau, kad kelioms/-iems tai nelabai patiko.
Ir apskritai, kalbam i tema, nepiktinam moderatoriu
cia tamstai, nuo ligos ir blogos nuotaikos:
QUOTE(rusaite @ 2008 04 30, 19:29)
tai cia tegu dekoja tos kurios sito prase( jeigu tokiu yra)
Ir man šis receptų susisteminimas atrodo nereikalingas , kiekviena atsirenkame ir išsisaugome (atsispausdiname) patinkančius receptus
Savaitgalį kepėm vyro gimtadieniui pyragą su varške ir persikais vietoj torto, tik nuotrauka gavos nekokybiška, nes per arti pritraukiau
Receptą radau pas save užrašuose, kažkada seniai berods jį išsitraukusi iš priestalo.lt. Tas pats receptas publikuojamas čia Berods, buvo kažkur ir SM skelbtas panašus.
Varškės pyragas su persikais
Tešlai
5 kiauš. tryniai
250 g margarino
3 š. cukraus pudros
3 arb. škt. kepimo miltelių
3 stk. miltų
Įdaras
750g varškės
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
100g margarino
1 pak. pudingo miltelių
1 š. krakmolo
indelis kons. persikų
5 trynius išplakti su cukraus pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to - kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką) ant batymų masės.
Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.
Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
P.S. Anksčiau dėdavau švelniąją varškę, bet dabar neberandu jos pirkti, tai dėjau paprastą, pertrintą per sietelį (4 pak. po 200 g) ir įpyliau šiek tiek pieno (gal apie 30 ml)
Receptą radau pas save užrašuose, kažkada seniai berods jį išsitraukusi iš priestalo.lt. Tas pats receptas publikuojamas čia Berods, buvo kažkur ir SM skelbtas panašus.
Varškės pyragas su persikais
Tešlai
5 kiauš. tryniai
250 g margarino
3 š. cukraus pudros
3 arb. škt. kepimo miltelių
3 stk. miltų
Įdaras
750g varškės
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
100g margarino
1 pak. pudingo miltelių
1 š. krakmolo
indelis kons. persikų
5 trynius išplakti su cukraus pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to - kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinį išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką) ant batymų masės.
Kepti 200 laips.C apie 1 valandą. Po 20 min. pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.
Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
P.S. Anksčiau dėdavau švelniąją varškę, bet dabar neberandu jos pirkti, tai dėjau paprastą, pertrintą per sietelį (4 pak. po 200 g) ir įpyliau šiek tiek pieno (gal apie 30 ml)
QUOTE(Linucia @ 2008 04 30, 19:59)
Ir man šis receptų susisteminimas atrodo nereikalingas , kiekviena atsirenkame ir išsisaugome (atsispausdiname) patinkančius receptus
Nesutinku. Man toks susisteminimas tikrai reikalingas. Į pirmą žinutę patalpint reikėtų. Ir išvis būtų buvę labai šaunu, kad kas nors nuo pat pradžių tuo užsiėmęs būtų ir viskų receptų nuorodos tvarkingai pirmoj žinutėj kabotų. Kaip Glacee arba Sonatinos temose. Puikiai čia pasidarbuota.
Katu
Labai gerai, kad padariai ta sarasa, isivaizduoju kiek laiko uztruko, man asmeniskai atrodo labai naudingas sarasas, o kam atrodo nenaudingas tai NEGI TRUKDO?!?!!?!?!?!?!?
Labai gerai, kad padariai ta sarasa, isivaizduoju kiek laiko uztruko, man asmeniskai atrodo labai naudingas sarasas, o kam atrodo nenaudingas tai NEGI TRUKDO?!?!!?!?!?!?!?