Savaitgalį šeimynai priekpiau labai skanių, minkštų ir kvapnių bandelių
Tešlai:Mielių 25-30 gr
Miltų 4-5 stiklinės
Pieno 1 stiklinė
Kiaušinių 3 vnt.
Cukraus 0,5-0,75 stiklinės
Sviesto 130 gr
Druskos 1/4 arbat. šaukšt.
Įdarui:
Grietinės 3 valg. š.
Sviesto 1 Valg. š.
Cukraus 0,5 valg.š.
Miltų 1 valg. š.
Paruošti mielinę tešlą, jai iškilus atgnybti kiaušinio dydžio gabaliuką, suformuoti rutuliuką ir jį suploti ( forma turėtų gautis kaip kepamų varųkėčių). Sudėti ant aliejumi pateptos skardos. Tada kiekvieną gabaliuką įspaudžiam su stiklinės dugnu, žodžiu į ant to jau soformuoto tešlos gabaliuko į vidurį statome stikline ir gerai paspaudžiam, kad liktų gili apvali duobutė
Kiekvieną bandelę patepam kiaušinio plakiniu ir duobutes pripildom įdaru.
Kepame 180-220 karštumo orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps.
P.S. Aš tešlą maišiau duonkepėje, dėjau 4 stiklines miltų, tešla labai gerai iškilo ir nelipo prie rankų visiškai. Į įdarą dar įdėjau porą šaukšų varškės ir kepiau 190 karštumo orkaitėje ant kepimo popieriaus.
Nors nepavyko man gražiai ir dailiai suformuot bandelių, bet receptas tai tikrai labai vykęs, labai skani pati tešla. Su įdarais galima eksperimentuot.