QUOTE(*irma* @ 2008 04 28, 11:25)
jeigu galima n oreciau as recepto
jamu knyga ir nurasineju
(beje, receptas is knygos ŠOKOLADAS)
(skliaustuose, ka as darau kitaip)
biskvitui reikes:
150 g miltu
50 g kakavos (tiek daug nededu, dedu, kad butu grazi spalva)
1 saukstelis sausu mieliu (as dejau paprastu kepimo milteliu)
1/2 saustelio valgomosios sodos
200 g cukras
6 saukstai sviesto
250 ml pieno
1 kiausini
1 saukstelis vaniliu ekstrakto (situ nededu, nepatinka vanile
)
ziupsnelis druskos
orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu. kepimo forma iskloti kepimo popieriumi (as istepu sviestu ir pabarstau kakava). ismaisyti miltus, kakava, meles, soda ir druska. po to suberti cukru, sudeti sviesta (geriau butu minkstas, nes kai sudedi kieta-salta tada lieka gabaliukai kad ir kaip maisai ta tesla), supilti piena, vaniliu ekstrakta ir imusti kiausini. viska gerai ismaisyti ir supylus i kepimo forma kepti 40-50 minuciu. biskvita palikti atvesti, veliau perpjauti i 2 lygias dalis (as pjaunu su siulu, tik niekaip neistveriu kol jis man atves, gal todel daznai sutrupa i dalis virsutinis sluoksnis).
sokoladinis kremas:
100 g cukraus
50 g kakavos ( cia irgi tiek daug nededu)
2 sauksteliai kramolo
370 ml sviezios grietineles
1 saukstas sviesto
1 saukstelis vaniliu ekstrakto
puode ismaisom cukru, kakava ir krakmola, po to supilam grietinele. nuolat maisant kaitinam ant silpnos ugnies, kol mase ims virti. paverdam 1 minute ir nuimam nuo ugnies. sudedam sviesta ir valine. mase reikia uzdengti maistine plevele, kad su liestusi prie kremo, nes kitaip susiformuos plutele. paliekame krema atvesti.
viena biskvito laksta dedame ant padeklo, ji padengiame sokoladiniu kremu, dedame kita biskvito laksta ir uzpilame glajumi, puosyba pagal nuotaika ir norus/pageidavimus
glajus
1 saukstas sviesto
2 saukstai kakavos
100 g miltelinio cukraus (cukraus pudros)
1/2 saukstekui vaniliu ekstrakto
i puoda pilame 2 saukstus vandens, sudedam sviesta ir viska kaitinam, kol uzvirs. puoda nueme nuo ugnies suberiame kakava, cukraus pudra ir vanile. maisome, kol mase ims zvilgeti ir taps vientisa. palaukiame kol glajus truputi atves.
na va, atrodo daug terliones, bet tik pirma karta, kuo toliau tuo paprastesnis atrodo. ir laaaabai skanus. Cia galima vadint sokolado megeju rojumi
SKANAUS