QUOTE(zebra @ 2008 04 28, 09:17)
norim receptuko
Cia gal ne visai tradicinis,bet beveik
,cia mano MB mama taip daro,o pas italus skaniausi valgiai,kuriuos mama gamina
1.Biskvitiniai pirstialiai (Savoiardi) 200 g(galima ir daugiau,pagal skoni,man patinka,kai kremo daugiau
) ir is patirties galiu pasakyti,kad biskvitinius pirstelius geriau italiskus pirkti,pabandziau pora kartu su prancuziskais,gavosi beveik kose
2.3 kiausiniai (triniai ir baltymai atskirai)
3. 4 saukstai cukraus
4. 500 g mascarpone surio
5. Kava stipri (as naudoju masinele kavai ir kava Lavazza arba kokia nors kita,bet is geresniu)
6.Amaretto di Sarono (migdolu likeris) 3 saukstai i kava (nors galima to ir nedaryti,bet idomesnis skonis butent su likeriu
)
7.Kakava...
1.Paruosiama kava ir paliekama atausti...(kiek tiksliai pasakyti negaliu,as darau dvi masineles ,gal apie 300 ml
,turi buti stipri,be jokiu nuosedu....),paskui idedamas likeris i kava...
2.Kremas:
Trinius gerai suplakti su cukrumi....kai bus tirsta mase ir cukrus beveik istirps po truputi deti Mascarpone....as darau taip,dedu po viena dideli saukta ir toliu plaku su mikseriu (negalima visa suri deti is karto!,turi gautis vientisa mase)
Baltymus suplakti,kol pasidarys putos(kad nekristu nuo sauksto
)
Basltymus labai labai atsargiai ivedineti i krema (irgi po truputi deti,bet maisyti jau atsargiai su saukstu),jeigu viskas ok,jie duoda kremui purumo ir lengvumo ....(nors galima ir be baltymu bandyti
)
Paruosti inda(as naudoju stikline staciakampe forma) ,pirstelius labai greitai! mirkti i kava ir deti i inda,paskui sluoksnis kremo,galima dar trupuciuka paslakstyti kava,bet labai mazai,vel pirsteliai ir vel kremas,graziai isligynti ir pabarstyti kakavos,kad padengtu visa pavirsiu...
Uzdengti plevele ir deti i saldytuva,po 4 val jau galima valgyti,bet skaniausia Tiramisu visda buna kita diena
Pries patieikiant,dar karta apibarstyti kakava...ir dar,kad lengviau papjaustyti Tiramisu,rekomenduojama peili pries tai pamirkyti karstame vandenyje
Na, atrodo viskas