mano megstamiausi triufeliai
Ingredientai
Margarinas arba sviestas 200g
Miltai 2 stiklinės
Cukraus pudra 2 stiklinės
Kakava 2-3 šaukštai
Aprašymas
Margariną arba sviestą kambario temperaturos, sumaišyti su miltais. Iškočioti. Padaryti formeles ( paprastai rutuliukai ) ir dėti į skardą. Kepti apie 20-25 min., tol kol truputį patamsės. Iškepus išimti skardą, palaikyti apie 1 min. Per tą laiką ( galima ir ankščiau ) sumaišyti kakavą su cukraus pudra. Sausainius supilti į kakavos ir cukraus pudros mišinį, tam, kad apliptų kakava su pudra.jie tokie traskus gaunasi, mmm Skanaus !
QUOTE(londonas @ 2008 04 25, 17:58)
mano megstamiausi triufeliai
Ingredientai
Margarinas arba sviestas 200g
Miltai 2 stiklinės
Cukraus pudra 2 stiklinės
Kakava 2-3 šaukštai
Aprašymas
Margariną arba sviestą kambario temperaturos, sumaišyti su miltais. Iškočioti. Padaryti formeles ( paprastai rutuliukai ) ir dėti į skardą. Kepti apie 20-25 min., tol kol truputį patamsės. Iškepus išimti skardą, palaikyti apie 1 min. Per tą laiką ( galima ir ankščiau ) sumaišyti kakavą su cukraus pudra. Sausainius supilti į kakavos ir cukraus pudros mišinį, tam, kad apliptų kakava su pudra.jie tokie traskus gaunasi, mmm Skanaus !
Ingredientai
Margarinas arba sviestas 200g
Miltai 2 stiklinės
Cukraus pudra 2 stiklinės
Kakava 2-3 šaukštai
Aprašymas
Margariną arba sviestą kambario temperaturos, sumaišyti su miltais. Iškočioti. Padaryti formeles ( paprastai rutuliukai ) ir dėti į skardą. Kepti apie 20-25 min., tol kol truputį patamsės. Iškepus išimti skardą, palaikyti apie 1 min. Per tą laiką ( galima ir ankščiau ) sumaišyti kakavą su cukraus pudra. Sausainius supilti į kakavos ir cukraus pudros mišinį, tam, kad apliptų kakava su pudra.jie tokie traskus gaunasi, mmm Skanaus !
nu skaniai tu čia nupasakojai.Trūksta tik foto reikės pasidaryti.
QUOTE(SUNO @ 2008 04 25, 16:39)
man taip pat labai patiko varskes pyragas, tik as dar citrinos sulciu ispaudziau i varske gavosi labai skaniai
QUOTE(zebra @ 2008 04 25, 08:08)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus
3 kiaušiniai
200gr sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Pertepimui:
Man užteko 700 gr grietinės
cukraus,citrinos sulčių.
ir aš dar dėjau želatinos į grietinę,kad būtų tvirtesnė.
Kiaušinius ,medų,cukrų,sviestą sudėti į didesnį dubenį ir 15 min ,vis pamaišant,kaitinti ant garų.Nukelti ir suberti miltus,sumaišytus su kepimo milteliais.greitai ir gerai išmaišyti.Tešlą atšaldyti.Padalyti į 6 dalis,iškočioti ir kepti 180 laipsnių temp.
Skanaus
1 stiklinė medaus
3 kiaušiniai
200gr sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Pertepimui:
Man užteko 700 gr grietinės
cukraus,citrinos sulčių.
ir aš dar dėjau želatinos į grietinę,kad būtų tvirtesnė.
Kiaušinius ,medų,cukrų,sviestą sudėti į didesnį dubenį ir 15 min ,vis pamaišant,kaitinti ant garų.Nukelti ir suberti miltus,sumaišytus su kepimo milteliais.greitai ir gerai išmaišyti.Tešlą atšaldyti.Padalyti į 6 dalis,iškočioti ir kepti 180 laipsnių temp.
Skanaus
ačiū išsisaugojau. kada nors gal bus
zebra, o kaži, medaus tortui galima natūralų medų tirpinti, maišant su vandeniu? Ar geriau dirbtinio nusipirkti? Ir kaip jūs tokius papuošimus padarot??? Aš turiu šokolado drožlių, bet būtų faina mokėti suformuoti kokius lapelius
Atrodo tai fantastiškai
Atrodo tai fantastiškai
Na, aš prisidėsiu su savo komentaru. O kam nori natūralų medų maišyt su vandeniu?? Medaus tortams kiek žinau, natūralus medus pakaitinamas su trupučiu cukraus. Tada jis suskystėja ir tampa tamsus, o taip pat tamsesnę spalvą suteikia ir tortui
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 26, 11:14)
zebra, o kaži, medaus tortui galima natūralų medų tirpinti, maišant su vandeniu? Ar geriau dirbtinio nusipirkti? Ir kaip jūs tokius papuošimus padarot??? Aš turiu šokolado drožlių, bet būtų faina mokėti suformuoti kokius lapelius
Atrodo tai fantastiškai
Atrodo tai fantastiškai
Nu taip, pritariu jurvitei.
Manau kokia jau yra receptūra torto,tai ir nereikėtų keisti
o dėl lapelių,tai rašiau šioj temoj,nuorodą buvau įkėlus
QUOTE(Apelsinmediss @ 2008 04 17, 15:47)
Kaip tik baigė kepti šie gardėsiai. Vieną jau paragavau Į varškės įdarą nepagailėjau apelsinų žievelės (džiovintą sumaliau kavamale), tai aromaaaaatas... Et, reiks šiandien pasivaikščiot, duris dažniau darinėt, kad kvapas laiptinėj pasklistų. Tegu užuodžia ir pavydi visi, kad tokie gardėsiai kepami Juokauju, kartais visai nemalonu užuost kokios Galina Blanka sriubos ar keptų bulvių aromatą laiptinėj...
O dėl grietiniečių, tai tikrai siūlau pasikept, nuostabūs
[quote=zebra,2008 04 24, 14:37]
Sveikutės
Šiandien dariau pirmą kartą medaus tortą.Ir išėjo puikiai ir laaaaaaaabai skanus gavosi.Nuo šiol tik jį ir kepsiu.Aišku,darbo nemažai,bet atstoja skonis.........
o kur medaus torto receptukas?
Labai megstu,nreciau pasigamint
jau maciau kvaisa praziurejau
Sveikutės
Šiandien dariau pirmą kartą medaus tortą.Ir išėjo puikiai ir laaaaaaaabai skanus gavosi.Nuo šiol tik jį ir kepsiu.Aišku,darbo nemažai,bet atstoja skonis.........
o kur medaus torto receptukas?
Labai megstu,nreciau pasigamint
jau maciau kvaisa praziurejau
QUOTE(justina_r @ 2008 04 22, 15:12)
Dalyte jau tortas tavo ziauriai skaniai atrodo
aciukas
klausykit merginos, tai kiek laiko ta kondensuota piena virti vafliams pertepti?
šiandien kepiau SUNO varškės pyragą, tik vietoj vanilinio pudingo, dėjau šokoladinį. skanu, bet su vaniliniu daug skaniau
QUOTE(Dalytė @ 2008 04 27, 00:24)
na as tai virs 1 val verdu ant silpnos ugnies