Gal kas žinot, kaip iškepti minkštos trapios tešlos sausainius, kad jie kepant nesutižtų? Viską darau pagal receptą. Su konditeriniu švirkštu išspaudžiu dailius sausainius. O kai tik įkišu į orkaitę, iš to dailumo lieka tik dailus blynas Ten parašyta, kad reikia kepti 210-220 laipsnių temperatūroje, bet tai nepadeda. Bandžiau įkaitinti, net iki 250, čia mano orkaitės didžiausias galingumas, bet vis tiek lieka vos matomi vingeliai Kaip tuos pirktinius taip gražiai iškepa?
labukas.
as katik baigiaqu tokius sausainukus kepti. ir neissileido ir net sakyciau mano skoniui jie biski per trapus. o tu is kokios teslos darai? as dariau taip: 400gr margarino, 600gr miltu, 200gr cukraus pudros, 2kiausiniai ir truputis vanilinio cukraus ir citrinos sulciu...
stai kas man gavos:
as katik baigiaqu tokius sausainukus kepti. ir neissileido ir net sakyciau mano skoniui jie biski per trapus. o tu is kokios teslos darai? as dariau taip: 400gr margarino, 600gr miltu, 200gr cukraus pudros, 2kiausiniai ir truputis vanilinio cukraus ir citrinos sulciu...
stai kas man gavos:
o darbo eiga?
MARGARINA MIKSERIU ISSUKTI IKI PURUMO, SUDETI PUDRA, KIAUSINIUS, VANILINA, IR VEL PLAKTI. PASKUI MILTUS IR GALIAUSIAI CITRINA. MAISYTI ARBA MINKYTI KOL GAUSIS VIENTISA MASE
SEKMES
LABAI SKANU SU NESALDZIA KAVA ARBA ARBATA, NES JIE PAKANKAMAI SALDUS
KITA KARTA PABANDYSIU KOKOSO IDET. MANAU TURETU NIEKO GAUTIS
SEKMES
LABAI SKANU SU NESALDZIA KAVA ARBA ARBATA, NES JIE PAKANKAMAI SALDUS
KITA KARTA PABANDYSIU KOKOSO IDET. MANAU TURETU NIEKO GAUTIS
BEJE...
KEPIAU IS PRADZIU 250TEMP, BET NUSPEJAU NUSISUKT IR SUDEGE TAI KITUS 200TEMP KEPIAU. TAI BET IR REIK NEPRAZIOPSOT. TEN MINUCIU REIKALAS. SKANIAUSI VOS PAGELTE, BET MAN PAVYKO TIK VIENA BLEKA TAIP PAGAUT. KITI BISKI PARUDAVO
KEPIAU IS PRADZIU 250TEMP, BET NUSPEJAU NUSISUKT IR SUDEGE TAI KITUS 200TEMP KEPIAU. TAI BET IR REIK NEPRAZIOPSOT. TEN MINUCIU REIKALAS. SKANIAUSI VOS PAGELTE, BET MAN PAVYKO TIK VIENA BLEKA TAIP PAGAUT. KITI BISKI PARUDAVO
QUOTE(akvilyte @ 2005 07 10, 11:34)
labukas.
as katik baigiaqu tokius sausainukus kepti. ir neissileido ir net sakyciau mano skoniui jie biski per trapus. o tu is kokios teslos darai? as dariau taip: 400gr margarino, 600gr miltu, 200gr cukraus pudros, 2kiausiniai ir truputis vanilinio cukraus ir citrinos sulciu...
stai kas man gavos:
as katik baigiaqu tokius sausainukus kepti. ir neissileido ir net sakyciau mano skoniui jie biski per trapus. o tu is kokios teslos darai? as dariau taip: 400gr margarino, 600gr miltu, 200gr cukraus pudros, 2kiausiniai ir truputis vanilinio cukraus ir citrinos sulciu...
stai kas man gavos:
Bet jau formelių gražumas Su kokia čia darei?
QUOTE(Papugele @ 2005 07 10, 15:51)
Bet jau formelių gražumas Su kokia čia darei?
cia su konditeriniu svirkstu
QUOTE(akvilyte @ 2005 07 13, 12:21)
cia su konditeriniu svirkstu
as vakar maksimoj tokias pacias formeles nusipirkau ir sian bandysiu pasinaudot tavo receptuku
QUOTE(laukine @ 2005 07 21, 11:16)
as vakar maksimoj tokias pacias formeles nusipirkau ir sian bandysiu pasinaudot tavo receptuku
na ir kaip sekes????
QUOTE(Dita @ 2004 03 30, 10:27)
paprastutis sausainiuku receptas:
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
3 prinoke sutrinti bananai
2 puodeliai avizhiniu dribsniu
1 puodelis razinu
1/3 puodelio aliejaus
zhiupsnelis druskos
1 arb. shaukshtelis vaniles
1. Ikaitinti orkaite iki ~180 C. Viska sumaishyti. Leisti pastoveti 15 min, kad skoniai persimaishytu.
2. Deti ant riebalais neteptos skardos shaukshtais ir kepti apie 20 min arba kol paruduos.
labai vaikai megsta. skanaus
Na va, l. ieskojau kokio sveiko receptuko - isbandyta ir rekomenduojama! Papildomai dar tik visokiu gerybiu pridejau- riesutuku smulkintu, saulegrazu..laaabai skanus! Aciu!
Paprastučiai LAZDYNŲ RIEŠUTŲ IR APELSINŲ SAUSAINIAI
Šio recepto privalumai tame, kad paruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve (4-5 dienas susuktus folijoje) ir esant progai greit patiekt skanu desertą.. o paruošt sugaišim apie 20min. keps apie 8min. gaunasi maždaug 30 sausainiukų:
180gr sviesto
150gr cukraus
1 kiaušinis
240gr miltų sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių
1 apelsino žievė (aš naudojo šviežio apelsino žievę, tiesiog nutarkuoju ją)
120gr.pasmulkintų lazdyno riešutų
Cukrų ištrinti su sviestu kol gaunasi graži lengva masė. Sudėti kiaušinį, miltus ir apelsino žievelę su riešutais. Išminkytą tešlą padalinti į dvi dalis ir padaryt iš jų maždaug 5cm skersmens dešreles. Susukti į foliją ir palikt nakčiai šaldytuve.
Orkaitę įkaitinam iki 200C. Tešlą supjaustome poploniais griežinėliais, dedam ant kepimo popierium išklotos skardos palikdamos tarpus kilimui ir kepam apie 5-8min. kol gražiai pagelsta (būtina sekti, nes labai greitai paruduoja, o tuomet nebe tokie skanūs..). Išimtus tuoj pat atsargiai (platesniu peiliu ar lopetele, nes kol karšti - l. trapūs) perdedam į kitą plokčią indą atvėsimui.
Šio recepto privalumai tame, kad paruoštą tešlą galima laikyti šaldytuve (4-5 dienas susuktus folijoje) ir esant progai greit patiekt skanu desertą.. o paruošt sugaišim apie 20min. keps apie 8min. gaunasi maždaug 30 sausainiukų:
180gr sviesto
150gr cukraus
1 kiaušinis
240gr miltų sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių
1 apelsino žievė (aš naudojo šviežio apelsino žievę, tiesiog nutarkuoju ją)
120gr.pasmulkintų lazdyno riešutų
Cukrų ištrinti su sviestu kol gaunasi graži lengva masė. Sudėti kiaušinį, miltus ir apelsino žievelę su riešutais. Išminkytą tešlą padalinti į dvi dalis ir padaryt iš jų maždaug 5cm skersmens dešreles. Susukti į foliją ir palikt nakčiai šaldytuve.
Orkaitę įkaitinam iki 200C. Tešlą supjaustome poploniais griežinėliais, dedam ant kepimo popierium išklotos skardos palikdamos tarpus kilimui ir kepam apie 5-8min. kol gražiai pagelsta (būtina sekti, nes labai greitai paruduoja, o tuomet nebe tokie skanūs..). Išimtus tuoj pat atsargiai (platesniu peiliu ar lopetele, nes kol karšti - l. trapūs) perdedam į kitą plokčią indą atvėsimui.
Mielos smagures.
gal kuri zinot recepta sausaunukams is aviziniu dribsniu su kondensuotu pienu?Dar yra dedama razinu, saulegrazu, riesutu, sezamo grudeliu.Labai skanu, bet kepeja recepto nesako Vaikas isdave, kad dar deta sviesto ir medaus.Atrodo kaip kruveles, bet skonis
gal kuri zinot recepta sausaunukams is aviziniu dribsniu su kondensuotu pienu?Dar yra dedama razinu, saulegrazu, riesutu, sezamo grudeliu.Labai skanu, bet kepeja recepto nesako Vaikas isdave, kad dar deta sviesto ir medaus.Atrodo kaip kruveles, bet skonis