Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(*B.A* @ 2009 11 21, 09:44)
tikrai ne ilgiau kepiau..
bet matyt tryniu vistik truko  lotuliukas.gif

turbut blush2.gif

o tai nepastebejai kad prie produktu pamineti kiausiniai, o recepte tik baltymai?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 21, 18:46)
turbut  blush2.gif

o tai nepastebejai kad prie produktu pamineti kiausiniai, o recepte tik baltymai?

pastebejau,bet.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 11 21, 18:59)
pastebejau,bet....  unsure.gif

cool.gif tai dabar teks antra karta kepti, kas isitikintum koki istikruju tie sausainiai yra skanus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 22, 00:59)
cool.gif  tai dabar teks antra karta kepti, kas isitikintum koki istikruju tie sausainiai yra skanus biggrin.gif

jie ir taip labai skanus..jau isivaiduoju,kokie bus pagal tikra recepta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 11 22, 09:36)
jie ir taip labai skanus..jau isivaiduoju,kokie bus pagal tikra recepta  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Imbieriniai biscotti

2 puodukai miltu,
1 1/4 puoduko rudo cukraus,
1 1/2 a.s kepimo milteliu,
1/4 a.s. sodos,
1/2 a.s. druskos,
2 a.s. malto imbiero,
1 1/2 a.s cinamono,
1/2 a.s malto muskato,
1/4 a.s. kardamono,
1/2 puodelio kapotu graikisku riesutu,
2 kiausiniai,
1/4 puoduko melasos sirupo.
2 v.s. pieno.

Ikaitinti orkaite 180C.
sausus produktus sumaisyti dideliame inde.
Kitame inde sumaisyti kiausinius ir melasos sirupa.(isskyrus piena).
kiausiniu mase supilti i miltu misini ir suminkyti tesla.Piena pilti tuo atveju,jei tesla per sausa.
tesla padalinti i 2 dalis,suvolioti keplaus ir deti i kepimo popieriumi istiesta skarda,toliau vienas nuo kito.
KEpti 30-35 min,kepalai turi itrukti bet virsus dar minkstas paspaudus.
Isimti is orkaites ,atsaldyti 20min,tada supjaustyti riekelemis ir sudejus i skarda dar pakepti po 10min is abieju pusiu,pavartant..
Arvesusius aptepti balto sokolado glajumia arba kiausinio baltymo+cukraus pudros+citrinos rugsties glajumi.
As glaju dariau is kiausiniu baltymu milteliu ir cukraus pudros.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 11 24, 17:51)
Imbieriniai biscotti

1/4 puoduko melasos sirupo.


o gal galima kuom šį sirupą pakeisti, nes parduotuvėj tokio nepastebėjau, o šio skanumyno labai norėtųs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2009 11 25, 09:32)
o gal galima kuom šį sirupą pakeisti, nes parduotuvėj tokio nepastebėjau, o šio skanumyno labai norėtųs ax.gif

gali padeginti cukraus,jis priduoda ruda spalva.pakepink keptuveje cukru,kol paruduos ir ipilk vandens,tada ta ruda skysti supilk.
Atsakyti
Sveikutelės wink.gif

Turiu prašymą ax.gif Mano brangiausiasis be galo mėgsta štai tokius be galo visiems gerai žinomus sausainiukus 4u.gif

user posted image

Gal žinote jų receptuką? ax.gif Mielai pati juos pagaminčiau, nes pirktiniai ne visada tokie skanūs, minkštučiai būna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 18, 01:11)
Itrūkę šokoladiniai sausainiai
user posted image

Reikia:

    * 225 g. smulkinto juodojo šokolado
    * 110 g. 82 % riebumo sviesto
    * 2/3 stiklinės cukraus
    * 2 didesni kiaušiniai
    * 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
    * 2 stiklinės miltų
    * 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
    * žiupsnelio druskos
    * apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti
Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.

Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.

daugiau nuotrauku mano bloge

Kaip skaniai atrodo wub.gif wub.gif wub.gif reiks pasigamint thumbup.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal patartumėte- imbieriniu sausainuku recepta? ax.gif Labai noriu išsikepti, ir nerandu recepto.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(PONIUTE @ 2009 11 27, 18:42)
Mergaitės, gal patartumėte- imbieriniu sausainuku recepta?  ax.gif Labai noriu išsikepti, ir nerandu recepto.. doh.gif


Pernai kepiau ir šįmet kepsiu pagal šį:
http://sonatinos-rec...-su-medumi.html

Tikrai labai skanūs, trapūs išeina, tik aš prieskonių gerokai daugiau dedu biggrin.gif
Atsakyti