Nu vat aš irgi, kai kepiau tuos šuniukus, tai jie irgi taip subliuško, gal sakau daugiau miltų reikia dėti ir neradau pieno miltelių, tai dėjau sojos grietinėlę sausą, gal ir tas turėjo reikšmės, gal tešla nesigavo tokia, kokia turėjo būti. Ar tikrai būna mūsų parduotuvėse pieno miltelių?
QUOTE(Schino @ 2009 07 06, 10:39)
Traskus aviziniai sausainiai:
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gal kiek paveluotas klausimas, ar sitie sausainiukai panasus i parduotuvinius?
QUOTE(Masiania* @ 2009 11 15, 21:48)
Gal kiek paveluotas klausimas, ar sitie sausainiukai panasus i parduotuvinius?
Man gal dar skanesni tik jei bent man tokie labai trapūs ir rudi, kaip parduotuviniai, nesigauna, bet labai skanūs Kol neišbandysi, nesužinosi
Sviestiniai sausainiai
125 g minksto sviesto
125 g cukraus
1/2 pak.vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos bei citrinos zieveles
1 a.s. pieno
1 kiausinis
250 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
>sviesta, cukru, van.cukru bei druska iki baltumo isplakti, palaipsniui ipilti piena bei kiausini.
>miltus sumaisyti su kep.milteliais ir isijoti i sviesto mase kartu su citrinos zievele.
>uzminkyti greitai tesla ir ivyniojus i maistine plevele padeti porai val i saldytuva.
> mesmales pagalba padaryti sausainius.
> kepti 175° 12-15min, bet tikrai ne ilgiau
125 g minksto sviesto
125 g cukraus
1/2 pak.vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos bei citrinos zieveles
1 a.s. pieno
1 kiausinis
250 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
>sviesta, cukru, van.cukru bei druska iki baltumo isplakti, palaipsniui ipilti piena bei kiausini.
>miltus sumaisyti su kep.milteliais ir isijoti i sviesto mase kartu su citrinos zievele.
>uzminkyti greitai tesla ir ivyniojus i maistine plevele padeti porai val i saldytuva.
> mesmales pagalba padaryti sausainius.
> kepti 175° 12-15min, bet tikrai ne ilgiau
QUOTE(čikuraku @ 2009 11 16, 13:08)
ar sie sviestinukai tiktu su svirkstu padaryt?
jei manes klausi, tai tiktu tik reiktu daugiau sviesto deti (50g ) ir neilgai saldytuve laikyti
QUOTE(aguonele @ 2009 11 16, 14:33)
jei manes klausi, tai tiktu tik reiktu daugiau sviesto deti (50g ) ir neilgai saldytuve laikyti
aha jusu. Kazi ar bus gerai, jei kakavos idesiu, nes gelytes noriu daryti su svirkstu...
Pabandyk, nemanau jog turetu skonis nukenteti
Itrūkę šokoladiniai sausainiai
Reikia:
* 225 g. smulkinto juodojo šokolado
* 110 g. 82 % riebumo sviesto
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 didesni kiaušiniai
* 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
* 2 stiklinės miltų
* 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
* žiupsnelio druskos
* apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti
Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.
Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.
daugiau nuotrauku mano bloge
Reikia:
* 225 g. smulkinto juodojo šokolado
* 110 g. 82 % riebumo sviesto
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 didesni kiaušiniai
* 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
* 2 stiklinės miltų
* 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
* žiupsnelio druskos
* apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti
Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.
Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.
daugiau nuotrauku mano bloge
Neryte, kokie grazus sausainiai . Man jie tokie kalediski, nesk tu juos i kaledinius kepinius
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 18, 08:55)
Neryte, kokie grazus sausainiai . Man jie tokie kalediski, nesk tu juos i kaledinius kepinius
aciu!
nunesiu ir ten