Obuoliniai sausainiukai (receptą prieš metus nusikopinau iš SM o gal ir ne, tad gal ir pasikartosiu )
2 dideli obuoliai
1 pak sviesto
2 š grietinės
miltų (kad kočiotųsi)
1 kiaušinis
2 š cukraus
žiupsnelis druskos
vanilės, cinamono
Obuolius nuvalyti, supjaustyti skiltelėmis, užpilti vaniliniu cukrumi ir cinamonu
Tešla: sviestą sutarkuoti, įdėti grietinę, druską, kiaušinį.Miltų tiek , kad tešla kočiotųsi (bet nebūtų labai kieta), tada dedam 10-15 min į šaldymo kamerą
Padaryti juosteles ir vynioti aplink obuolio skiltelę kaip ragelį.Kepti kol apskrus
Jau daug kartų kepiau šiuos sausainiukus.Jie paprastučiai ir greit gaminami.Iš vienos normos jų nedaug gaunasi (bent jau maniškiai labai greit sudoroja ir klausia, kada vėl kepsiu
).Darau su geresniu sviestu (82 proc), nes kartą įdėjau sviesto mišinį, tai skonis labai skyrėsi.Paprastai apibarstau cukraus pudra, o vat pastarąjį kartą ištirpdžiau pieniško šokolado plytelę, tai buvo dar skaniau