Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(Nerytė @ 2009 09 29, 14:14)
gal  g.gif
pas mus tik kukuruzu miltu yra pirkti

manau, kad is kukuruzu nepagaminsi krakmolo, juk jie nekrakmolingi g.gif

pas mus Airijoj irgi cornflour vadinasi,tai tikrai krakmolas..as ji daugiausiai naudoju,man dar labiau patinka nei bulvinis...o kukuruzai tikrai krakmolingi....manau,kad cia tas pats,tik zodziu zaismas kitas,o tie geltoni miltai,tai tik viso labo nevalyti rupus miltai...na mano nuomone tokia...ryt pabandysiu tuos suniukus ir pasakysiu,kaip man jie pavyko...as ta krakmola ir i blynus maisau...super lietiniai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emiga @ 2009 10 01, 00:43)
o tie geltoni miltai,tai tik viso labo nevalyti rupus miltai...na mano nuomone tokia...


http://en.wikipedia.org/wiki/Cornmeal

manau klausimu nebeturetu kilti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 12 30, 00:10)
Sveikuoliškus mes kepam taip:
1 stiklinė saulėgrąžų,
1 stiklinė riešutų (esu kepus su žemės ir anakardžių riešutais),
1-2 stiklinės razinų (kuo daugiau tuo man skaniau  tongue.gif )
1-2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių arba sodos (jeigu naudojam sodą tai ją reikia nugesinti 1 v.š. acto)
Kvietiniai miltai

Riešutus paskrudinam, nuimam odelę (jei tokia yra), susmulkinam riešutus ir saulėgrąžas (aš smulkinu kavamale). Beriam į puodą kuriame maišysim tešlą susmulkintus riešutus, saulėgrąžas, razinas, įmušam kiaušinį (-ius), įberiam kepimo miltelius. Išmaišom. Miltų beriam tiek, kad būtų galima formuoti sausainiukus  4u.gif

P.S. Cukraus tikrai nereikia nė gramo, gaunasi saldūs nuo razinų  biggrin.gif
Riebalų taip pat nereikia, tik kartą esu dėjus kelis v.š. grietinės, gavosi dar  skanesni ir minkštesni (nes taip jie pakankamai kieti) tik jau nebe tokie sveikuoliški  biggrin.gif


As i sveikuoliskus dedu du-keturis saukstus jogurto ax.gif
sveikuoliskumo nepraranda 4u.gif
o as dabar jau ruosiuosi dukrai i darzeli sluoksniuotus kepti thumbup.gif
nors siaip mieliau pyragus kepu, bet vaikams sausainiukai labiau patinka blush2.gif
Atsakyti
sveikutes,kokiu skanumynu pas jus cia tik nesurasi rolleyes.gif ,gal zinot recepta tokiu rozyciu kur su forma kepa ,budavo voveraiciu forma ir rozyciu,i tesla ta forma merki ir i ikaitinta alieju,tada nuo tos formos nusimauna ir gaunasi tokia rozele ar voveruska plona,isgriebus tik cukraus pudra pabarstai rolleyes.gif ,seniai ju vestuvese dazniausiai vaikais budami prisivalgydavom laugh.gif
Atsakyti
Paskaitinek voverusku, grybuku temoje mirksiukas.gif
Atsakyti
labutis gal kuri žino receptuką "alia sveikuolių" tik kad riešutai saulėgrąžos dedasi ant sausainio viršaus?o pats sausainis minkštas ne kietas būtų.
Atsakyti
Nėra temos kvailiems klausimams, bet kadangi tai sausainių receptas, klausiu čia blush2.gif

Kas yra: 2 ч.л. разрыхлителя


čia visa sudėtis:

2 яйца
150-200 г сахара
1 столовая ложка меда
50 г сливочного масла
2 ч.л. разрыхлителя
300-350 г муки
чернослив или курага
грецкие орехи
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 13, 09:32)
Nėra temos kvailiems klausimams, bet kadangi tai sausainių receptas, klausiu čia  blush2.gif

Kas yra: 2 ч.л. разрыхлителя
čia visa sudėtis:

2 яйца
150-200 г сахара
1 столовая ложка меда
50 г сливочного масла
2 ч.л. разрыхлителя
300-350 г муки
чернослив или курага
грецкие орехи

Kepimo milteliai mirksiukas.gif
Atsakyti
doh.gif išvertė kepimas, tai galvoju kaip du šaukštukus jo atmatuot blush2.gif
Atsakyti
Sausainiai – siurprizas

2 kiaušiniai
150 cukraus
1 v.š medaus
50 g sviesto
2 a. š kepimo miltelių
300-350 g miltų
džiovintų abrikosų

Kiaušinius suplakt su cukrum, dėti medų, išmaišyti. Į puodą dėti sviestą, supilt kiaušinio plakinį, pastatyti ant garų, kaitinti kol padvigubės. Šiek tiek atvėsinti, berti miltus, gerai išminkyti. Formuoti rutuliukus, dėti į vidų abrikosą ir suformuot rutuliuką. Išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepti 20 min, 180 laipsnių orkaitėje.

Šaltinis: http://www.julirezep...?showtopic=2897
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 14, 10:58)
Sausainiai – siurprizas


Šaltinis: http://www.julirezep...?showtopic=2897
user posted image



Jaučiu labai skanūs. 4u.gif Būtinai reiks išbandyt. Kaži kaip būtų su džiovinta slyva? g.gif
Atsakyti
Originale su slyva, bet pas mus jų nemėgsta, todėl dėjau abrikosą. Skanūs tikrai. Tik cukraus įvarvolinau apie 200 g, tai kol šilti buvo, man buvo per daug.
Atsakyti