KOKOSINIAI SAUSAINIAI
1 kiausinio baltymas
85g cukraus pudros
2 sauksteliai miltu
90g kokoso dzozliu
baltyma su miltiniu cukrumi isplakti iki standziu putu.
suberti miltus ir kokoso drozles. is teslos suformuoti rutuliukus ir deti i popieriumi isklota skarda.
kepti apie 15-20 minuciu.
As tai morengus darau taip:
MORENGAI
4 kiausiniu baltymai
1stikline sukraus
Baltimus isplaku iki standumo, ir potruputi dedu cukru, ir plaku tol kol istirpsta cukrus. Kadangi as svirksto neturiu, tai as mazu arbatiniu sauksteliu dedu i bleka(kuri buna isklota sviestiniu popierium), pakepu puse valandos ant labai labai mazos ugnies ir dar paskui 15 minuciu palaikau orkaiteja isjungus.
Cia turbut panasus kaip BEA receptas, bet vistiek turejau ikisti savo trigrasi
MORENGAI
4 kiausiniu baltymai
1stikline sukraus
Baltimus isplaku iki standumo, ir potruputi dedu cukru, ir plaku tol kol istirpsta cukrus. Kadangi as svirksto neturiu, tai as mazu arbatiniu sauksteliu dedu i bleka(kuri buna isklota sviestiniu popierium), pakepu puse valandos ant labai labai mazos ugnies ir dar paskui 15 minuciu palaikau orkaiteja isjungus.
Cia turbut panasus kaip BEA receptas, bet vistiek turejau ikisti savo trigrasi
TRIUFELIAI
5 virti kiausinio tryniai
100g sviesto
125g margarino
2 tiklines miltu
1/2 saukstelio sodos
acto sodai nugesinti
KREMUI;
4 saukstai kakavos
4-5 saukstai pieno
1/2 stiklines miltinio cukraus
50g sviesto
2-3 vafliai(lakstai)
kiausiniu trynius sutrinti su sakute ir sumaisyti su grietine, soda ir actu.
sviesta ir margarina sutarkuoti, suberti miltus ir suminkyti.
isteslos sojormuoti triufelius, deti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, kepti apie 20min.
kremui skirtus produktus sudeti i puoda ir kaitinti neuzverdant, kol pasidarys vientisa mase.
iskeptus triufelius pamirkyti kreme ir apvolioti vaflio trupiniuose.
5 virti kiausinio tryniai
100g sviesto
125g margarino
2 tiklines miltu
1/2 saukstelio sodos
acto sodai nugesinti
KREMUI;
4 saukstai kakavos
4-5 saukstai pieno
1/2 stiklines miltinio cukraus
50g sviesto
2-3 vafliai(lakstai)
kiausiniu trynius sutrinti su sakute ir sumaisyti su grietine, soda ir actu.
sviesta ir margarina sutarkuoti, suberti miltus ir suminkyti.
isteslos sojormuoti triufelius, deti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, kepti apie 20min.
kremui skirtus produktus sudeti i puoda ir kaitinti neuzverdant, kol pasidarys vientisa mase.
iskeptus triufelius pamirkyti kreme ir apvolioti vaflio trupiniuose.
SNIEGO KAMUOLIUKAI
300g varskes
300g kokoso drozliu
200g cukraus
1 saukstas aguonu
2-3 saukstus kokoso drozliu sumaisyti su aguonomis ir atideti
narske, kokosus ir cukru sumaisyti, suformuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus ir apvolioti aguonu ir kokoso drozliu misinyje.
300g varskes
300g kokoso drozliu
200g cukraus
1 saukstas aguonu
2-3 saukstus kokoso drozliu sumaisyti su aguonomis ir atideti
narske, kokosus ir cukru sumaisyti, suformuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus ir apvolioti aguonu ir kokoso drozliu misinyje.
Na, nesiseka tai nesiseka. Nusipirkau šiandien konditerinį švirkštą, galvoju prikepsiu sausainukų, visokių gėlyčiu.. Ir gavosi kažkokios aštuonkojo kojos, kurios kol iškepe pavirto blynukais
Gal žinote, kokiu principu reikia daryti tokiems sausainiams tešlą? Gal turite savo firminių receptų? Ir kaip suformuoti gražias gėlytes, nes man gaunasi tik kirmėliukai, kurie nenori nukristi į skardą
Gal žinote, kokiu principu reikia daryti tokiems sausainiams tešlą? Gal turite savo firminių receptų? Ir kaip suformuoti gražias gėlytes, nes man gaunasi tik kirmėliukai, kurie nenori nukristi į skardą
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 27, 17:45)
KOKOSINIAI SAUSAINIAI
1 kiausinio baltymas
85g cukraus pudros
2 sauksteliai miltu
90g kokoso dzozliu
baltyma su miltiniu cukrumi isplakti iki standziu putu.
suberti miltus ir kokoso drozles. is teslos suformuoti rutuliukus ir deti i popieriumi isklota skarda.
kepti apie 15-20 minuciu.
1 kiausinio baltymas
85g cukraus pudros
2 sauksteliai miltu
90g kokoso dzozliu
baltyma su miltiniu cukrumi isplakti iki standziu putu.
suberti miltus ir kokoso drozles. is teslos suformuoti rutuliukus ir deti i popieriumi isklota skarda.
kepti apie 15-20 minuciu.
Sausainukai super... Niekaip negaliu sustot valgyt... Teko i spintele padet toliau nuo akiu... Nes kitaip vyrui butu nelike...... ACIU LUKUTI UZ NUOSTABU RECEPTA....
va radau recepta,kur sausainukai formuojami konditerinemis tutelemis.Pati nebandziau,bet senai is kazkur issirasiusi i savo sasiuvini.
Minkstos trapios teslos sausainiai
500g miltu,
250g sviesto
250g cukraus
4,5 kiausinio(taip parasyta )
vanilininio cukraus
1g sodos
sviestas issukamas su cukrumi iki purios mases.Nepaliaujant sukti po viena imusami kiausiniai ir labai gerai issukama.I issukta mase suberiami miltai,sumaisyti su soda ir viskas gerai ismaisoma.Tesla turi buti tokio tirstumo,kad isspausta pro konditerines tuteles metalini antgali islaikytu forma.Jei tesla susilusi ,ji atvesinama.Skarda istepama riebalais ir uzbarstoma miltais.Kepti220 laipsniu temperaturoje.
Minkstos trapios teslos sausainiai
500g miltu,
250g sviesto
250g cukraus
4,5 kiausinio(taip parasyta )
vanilininio cukraus
1g sodos
sviestas issukamas su cukrumi iki purios mases.Nepaliaujant sukti po viena imusami kiausiniai ir labai gerai issukama.I issukta mase suberiami miltai,sumaisyti su soda ir viskas gerai ismaisoma.Tesla turi buti tokio tirstumo,kad isspausta pro konditerines tuteles metalini antgali islaikytu forma.Jei tesla susilusi ,ji atvesinama.Skarda istepama riebalais ir uzbarstoma miltais.Kepti220 laipsniu temperaturoje.
MORENGAI
1.)6 kiausiniai,300g cukraus,vanilininio cukraus,citrinos ruksties.
2.)6 kiausiniu baltymai,300g cukraus,125griesutu,citrinos ruksties.
3.)6 kiausiniu baltymai,250g cukraus,50g miltinio cukraus,35g kakavos milteliu,citrinos ruksties.
kiausiniu baltymai plakami tol ,kol ju turis padideja 7 kartus.Plakant ipilama truputeli druskos,po sauksta pilamas cukrus ir plakama kol mase sutirsteja ir pasidaro stangru.tada suberiamas vanilinas,ipilama citrinos sulciu,suberiamas likusis cukrus ir ismaisoma.Jei tesloje turi buti reisutu.jie pakepinami susmulkinami,ir sudedami su paskutiniu cukrumi.kakava suberiama i isplakta mase,sumaisyta su miltiniu cukrumi.Daroma viskas greitai ,kad cukrus nepradetu tirpti ir mase nesuskystetu.Skarda isklojama popierium ,arba istepama sviestu ir isbarstoma miltais.Kepama 100-110 laipsniu t. apie 1-1,5 val.
1.)6 kiausiniai,300g cukraus,vanilininio cukraus,citrinos ruksties.
2.)6 kiausiniu baltymai,300g cukraus,125griesutu,citrinos ruksties.
3.)6 kiausiniu baltymai,250g cukraus,50g miltinio cukraus,35g kakavos milteliu,citrinos ruksties.
kiausiniu baltymai plakami tol ,kol ju turis padideja 7 kartus.Plakant ipilama truputeli druskos,po sauksta pilamas cukrus ir plakama kol mase sutirsteja ir pasidaro stangru.tada suberiamas vanilinas,ipilama citrinos sulciu,suberiamas likusis cukrus ir ismaisoma.Jei tesloje turi buti reisutu.jie pakepinami susmulkinami,ir sudedami su paskutiniu cukrumi.kakava suberiama i isplakta mase,sumaisyta su miltiniu cukrumi.Daroma viskas greitai ,kad cukrus nepradetu tirpti ir mase nesuskystetu.Skarda isklojama popierium ,arba istepama sviestu ir isbarstoma miltais.Kepama 100-110 laipsniu t. apie 1-1,5 val.
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 28, 19:33)
SNIEGO KAMUOLIUKAI
300g varskes
300g kokoso drozliu
200g cukraus
1 saukstas aguonu
2-3 saukstus kokoso drozliu sumaisyti su aguonomis ir atideti
narske, kokosus ir cukru sumaisyti, suformuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus ir apvolioti aguonu ir kokoso drozliu misinyje.
300g varskes
300g kokoso drozliu
200g cukraus
1 saukstas aguonu
2-3 saukstus kokoso drozliu sumaisyti su aguonomis ir atideti
narske, kokosus ir cukru sumaisyti, suformuoti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus ir apvolioti aguonu ir kokoso drozliu misinyje.
Sitam receptui idealiai tinka Pieno zvaigzdziu Svelnioji varske MUSU (indeliuose) arba net kremas su vanilinu SMILGA.
Tada varskes mase vienalyte, gatavai pertrinta ir nebereikia vargti.
SKANAUS
As turiu dyydelyy dyydelyy prasyma
Zinot pyragelius "7days"? Labai noriu ismokti tokius kepti
Bea cia manu reikia prasyti tavp pagalbos,buk gerute imsek recepta jei zinai
Arba yra dar tokie prancuziski rageliai (trapios,sluoksniuotos teslos) su avieciu uogiene (vajej seiles tysta vien pagalvojus ) Gal ir ju recepteli kas zino? Buciau begalo-bekrasto dekinga
Atsiprasau,kad nukrypau nuo 'sausainiuku' temos
Zinot pyragelius "7days"? Labai noriu ismokti tokius kepti
Bea cia manu reikia prasyti tavp pagalbos,buk gerute imsek recepta jei zinai
Arba yra dar tokie prancuziski rageliai (trapios,sluoksniuotos teslos) su avieciu uogiene (vajej seiles tysta vien pagalvojus ) Gal ir ju recepteli kas zino? Buciau begalo-bekrasto dekinga
Atsiprasau,kad nukrypau nuo 'sausainiuku' temos
gal kuri kepat kokosinius sausainukus?na,kad daug kokoso drozliu detusi?
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 22, 12:24)
sausainukai
300g sviesto
300g varskes
300g miltu
1 saukstelis acto
1 saukstelis sodos
1 kiausinio baltymas
cukraus
tesla isminkyti, plonai iskocioti, isspausti apskritimus.
kiekviena apskritima aptepti isplaktu baltymu ir apibarstyti cukrumi. perlekti pusiau, po to dar per puse. sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, kepti, kol graziai paruduos.
300g sviesto
300g varskes
300g miltu
1 saukstelis acto
1 saukstelis sodos
1 kiausinio baltymas
cukraus
tesla isminkyti, plonai iskocioti, isspausti apskritimus.
kiekviena apskritima aptepti isplaktu baltymu ir apibarstyti cukrumi. perlekti pusiau, po to dar per puse. sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda, kepti, kol graziai paruduos.
Situos sausainius kepiau. Kol jie buvo karsti, tai tikrai labai skanus, verta kepti, taciau, kita diena jie nepasirode skanus, tokie truputi guminiai (nuo varskes) ir gal mazoka cukraus, nes cia jo i tesla nereikia deti, tik barstyti, todel barstykit negailedamos, nes bus tokie beskoniai. Tai toks mano ispudis, apie siuos sausainiukus, sekmes kepant!