QUOTE(daividija @ 2009 09 29, 15:41)
Mergaites,o kukuruzu krakmolo ar randat pirkt?
tai zinokit cia yra tas pats,tik kaip pavadinsi.Bent pas mus tai ar kukuruzu miltai ar kukuruzu krakmolas tai vienas ir tas pats,juk nera bulviu miltu????yra bulviu krakmolas,tai ir is kukuruzu nepadarysi miltu,tik krakmola
miltai ir krakmolas negali is principo buti tas pats... pradedant nuo to kaip jie gaunami, baigiant ju sudetimi
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 29, 16:14)
gal
pas mus tik kukuruzu miltu yra pirkti
manau, kad is kukuruzu nepagaminsi krakmolo, juk jie nekrakmolingi
Kukuruzai, kaip ir visi kiti grudai yra krakmolingi, o kadangi JAV kukuruzu tiek kiek pas mus bulviu (lyginu populiaruma, o ir zinoma i gamtines salygas reiktu atsizvelgti), todel JAV krakmolas gaminamas is kukuruzu, o pas mus is bulviu. Del tos pacios priezasties JAV labai populiaru corn syrup (suskaidytas kukuruzu krakmolas i gliukoze ir fruktoze). Ir jei daznai naudojate amerikietiskus receptus, atitinkamus ir ingredientus rasite.
Angliskai cornflour gali reiksti du produktus:
- kukuruzu miltus (cornmeal) (tiesiog sumalti kukuruzai, kaip kad sumala grudus), pvz. is ju daro polenta
- kukuruzu krakmola (corn starch) - butent - krakmola, ne miltus