Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

o čia manieji varškiniai sausainukai pagal Domi95

user posted image

tik aš į tešlą įdėjau kiaušinių ir daugiau grietinės ax.gif
formavau sausainių formelėmis ax.gif
ir apibarsčiau kristaliniu cukrumi ax.gif
biggrin.gif

bet tikrai skanučiai, ypač kol dar karšti rolleyes.gif
Atsakyti
GREITI UOGŲ PYRAGĖLIAI

user posted image

REIKĖS:
250 g miltų,
250 g manų kruopų,
200 g cukraus,
2 kiaušinių,
150 g sviesto,
~8 g kepimo miltelių,
300 g uogų arba uogienės.

Iš miltų(kartu su kepimo milteliais),manų kruopų,sviesto,kiaušinių ir 150 g cukraus suminkykite vienalytę tešlą.Suformuokite vienodo dydžio tešlos kamuoliukus (man išėjo 22).Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,kiekviename įspauskite giloką duobutę,kurią pripildykite su likusiu cukrumi sumaigytų uogų arba uogienės.Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje,apie 15 minučių,kol gražiai apskrus.
Gavosi trapūs,nekieti ir labai skanūs sausainiukai wub.gif
Atsakyti
skaniai atrodo smile.gif idomu cia,kad manai nebrinkinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 06 03, 18:05)
skaniai atrodo smile.gif idomu cia,kad manai nebrinkinti g.gif


aga,klausiau mb ar nesijaucia,jis jautrus ant tokiu dalyku biggrin.gif sake nesijaucia,man irgi..tie manai kazkokio trapumo priduoda rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 05 25, 19:36)
galiu pasiūlyti:
3 kiaušiniai,
150g cukraus,
160g 30 proc grietinės
  apie 250g miltų. Miltus berti po truputį ir žiūrėti, kad gautųsi kočiojama tešla
trečdalį arb š sodos ar kepimo miltelių (nugesinti)

Gaunasi kieti ir netrupantys

Bandziau dabar tokius gaminti, idejau turbut daugiau kaip 500 g miltu kol gavosi normaliai kociojama tesla, ir tai lipni tokia unsure.gif nezinau ka ne taip dariau, viska pagal recepta, tik 2 kiausinius dejau vietoj 3. gal del to taip doh.gif o taip norisi sausainuku kokiu, kad ne smeliniai butu, tokie netrupantys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 31, 19:52)
Mikstos trapios teslos sausainiai (zvaigzudets, krieukleles ir vingeliai, ju visokiausiu formu buna ir su idarias, lb populiarus. http://www.dzukija.l...m...5&Itemid=30
  Va kaip sities sviestiniai) smile.gif

500 g miltų
250 g sviesto
250 g cukraus
4,5 kaiušinio (4 dideli, arba 5 lb mazi)
1 g sodos

Svistas isšsukamas su cukrumi iki purios masės. Nepaliuajmai sukant, vienas, po kito išsukami ir kaiušiniai. Tada sudedi per sijoti su soda miltai ir taip pat issukama. I skarda isspudziami sausainiai ir padedama i saldytuva bent 2 val,.. Orkaite ikaitinti iki 210-220 ir kepti, kols pageltonuos truputi, sekti, kad naruduotu,.  tongue.gif 

Lb skanus  mirksiukas.gif

Beja dar pries kisant i orkaite as ir saldymo kameroj palaikiau  rolleyes.gif 

user posted image

Cia kaip suprantu juos per konditerini maiseli galima isspausti?
Atsakyti
Sausainiai su baltymais

4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto

user posted image

Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. Po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
Tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. Ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
SKANAUS
Atsakyti
Traskus aviziniai sausainiai:

Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.

Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE lotuliukas.gif, tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.


user posted image

Mano pastebejimai biggrin.gif : Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami bigsmile.gif Zodziu, tik kepk ir valgyk lotuliukas.gif O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu blush2.gif nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s. bigsmile.gif Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius g.gif
Atsakyti
*Amri* - taip juos reikia spausti per konditerini maiseli wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 07 07, 15:26)
*Amri* - taip juos reikia spausti per konditerini maiseli wink.gif

thumbup.gif ,o as jau norejau prasyti receptuko tokiu sausainiuku:mirksiukas:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 07 liepos 2009 - 16:27
Gal kas zinot tokiu vokisku sausainiuku receptą,kur maximoj parduoda, atrodo tokie lyg sirdutes, lyg riestainiukai is sluoksniuotos teslos. Žodžiu, labai skanūs ax.gif
Atsakyti
Trapus nesaldus sausainukai su prieskoniais rolleyes.gif
user posted image

Receptukas ir daugiau nuotrauku cia: vitossandeliuke mirksiukas.gif
Atsakyti