o čia manieji varškiniai sausainukai pagal Domi95
tik aš į tešlą įdėjau kiaušinių ir daugiau grietinės
formavau sausainių formelėmis
ir apibarsčiau kristaliniu cukrumi
bet tikrai skanučiai, ypač kol dar karšti
GREITI UOGŲ PYRAGĖLIAI
REIKĖS:
250 g miltų,
250 g manų kruopų,
200 g cukraus,
2 kiaušinių,
150 g sviesto,
~8 g kepimo miltelių,
300 g uogų arba uogienės.
Iš miltų(kartu su kepimo milteliais),manų kruopų,sviesto,kiaušinių ir 150 g cukraus suminkykite vienalytę tešlą.Suformuokite vienodo dydžio tešlos kamuoliukus (man išėjo 22).Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,kiekviename įspauskite giloką duobutę,kurią pripildykite su likusiu cukrumi sumaigytų uogų arba uogienės.Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje,apie 15 minučių,kol gražiai apskrus.
Gavosi trapūs,nekieti ir labai skanūs sausainiukai
REIKĖS:
250 g miltų,
250 g manų kruopų,
200 g cukraus,
2 kiaušinių,
150 g sviesto,
~8 g kepimo miltelių,
300 g uogų arba uogienės.
Iš miltų(kartu su kepimo milteliais),manų kruopų,sviesto,kiaušinių ir 150 g cukraus suminkykite vienalytę tešlą.Suformuokite vienodo dydžio tešlos kamuoliukus (man išėjo 22).Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,kiekviename įspauskite giloką duobutę,kurią pripildykite su likusiu cukrumi sumaigytų uogų arba uogienės.Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje,apie 15 minučių,kol gražiai apskrus.
Gavosi trapūs,nekieti ir labai skanūs sausainiukai
skaniai atrodo idomu cia,kad manai nebrinkinti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 06 03, 18:05)
skaniai atrodo idomu cia,kad manai nebrinkinti
aga,klausiau mb ar nesijaucia,jis jautrus ant tokiu dalyku sake nesijaucia,man irgi..tie manai kazkokio trapumo priduoda
QUOTE(Letune @ 2009 05 25, 19:36)
galiu pasiūlyti:
3 kiaušiniai,
150g cukraus,
160g 30 proc grietinės
apie 250g miltų. Miltus berti po truputį ir žiūrėti, kad gautųsi kočiojama tešla
trečdalį arb š sodos ar kepimo miltelių (nugesinti)
Gaunasi kieti ir netrupantys
3 kiaušiniai,
150g cukraus,
160g 30 proc grietinės
apie 250g miltų. Miltus berti po truputį ir žiūrėti, kad gautųsi kočiojama tešla
trečdalį arb š sodos ar kepimo miltelių (nugesinti)
Gaunasi kieti ir netrupantys
Bandziau dabar tokius gaminti, idejau turbut daugiau kaip 500 g miltu kol gavosi normaliai kociojama tesla, ir tai lipni tokia nezinau ka ne taip dariau, viska pagal recepta, tik 2 kiausinius dejau vietoj 3. gal del to taip o taip norisi sausainuku kokiu, kad ne smeliniai butu, tokie netrupantys
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 31, 19:52)
Mikstos trapios teslos sausainiai (zvaigzudets, krieukleles ir vingeliai, ju visokiausiu formu buna ir su idarias, lb populiarus. http://www.dzukija.l...m...5&Itemid=30
Va kaip sities sviestiniai)
500 g miltų
250 g sviesto
250 g cukraus
4,5 kaiušinio (4 dideli, arba 5 lb mazi)
1 g sodos
Svistas isšsukamas su cukrumi iki purios masės. Nepaliuajmai sukant, vienas, po kito išsukami ir kaiušiniai. Tada sudedi per sijoti su soda miltai ir taip pat issukama. I skarda isspudziami sausainiai ir padedama i saldytuva bent 2 val,.. Orkaite ikaitinti iki 210-220 ir kepti, kols pageltonuos truputi, sekti, kad naruduotu,.
Lb skanus
Beja dar pries kisant i orkaite as ir saldymo kameroj palaikiau
Va kaip sities sviestiniai)
500 g miltų
250 g sviesto
250 g cukraus
4,5 kaiušinio (4 dideli, arba 5 lb mazi)
1 g sodos
Svistas isšsukamas su cukrumi iki purios masės. Nepaliuajmai sukant, vienas, po kito išsukami ir kaiušiniai. Tada sudedi per sijoti su soda miltai ir taip pat issukama. I skarda isspudziami sausainiai ir padedama i saldytuva bent 2 val,.. Orkaite ikaitinti iki 210-220 ir kepti, kols pageltonuos truputi, sekti, kad naruduotu,.
Lb skanus
Beja dar pries kisant i orkaite as ir saldymo kameroj palaikiau
Cia kaip suprantu juos per konditerini maiseli galima isspausti?
Sausainiai su baltymais
4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto
Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. Po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
Tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. Ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
SKANAUS
4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto
Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. Po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
Tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. Ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
SKANAUS
Traskus aviziniai sausainiai:
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE lotuliukas.gif, tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.
Mano pastebejimai : Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami Zodziu, tik kepk ir valgyk O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s. Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE lotuliukas.gif, tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.
Mano pastebejimai : Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami Zodziu, tik kepk ir valgyk O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s. Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius
*Amri* - taip juos reikia spausti per konditerini maiseli
QUOTE(Domi95 @ 2009 07 07, 15:26)
*Amri* - taip juos reikia spausti per konditerini maiseli
,o as jau norejau prasyti receptuko tokiu sausainiuku:mirksiukas:
Gal kas zinot tokiu vokisku sausainiuku receptą,kur maximoj parduoda, atrodo tokie lyg sirdutes, lyg riestainiukai is sluoksniuotos teslos. Žodžiu, labai skanūs