Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 23, 21:03)
Man ryskiai ten kondensuoto per mazai... dejau daug daugiau, ir tai nelabai graziai sueme.. pasitikesiu tik savu receptu biggrin.gif

man irgi drinks_cheers.gif visai porcijai turbut visu dvieju induku reiketu.
praeita sav. pirma karta kepiau tuos trupinukus is visos normos, bet su kon. pienu sumaisiau tik puse trupiniu, man buvo pats tas ax.gif
o sitas vakarykstis, man kiek per sausas cool.gif
Atsakyti
Gavosi visiskas pravalas... visas limpantis, trupiniai kaip kaulas... o kur dariau pagal kitoki recepta, tai gaunasi toks sustinges, gerai pjaunantis, ir trupiniai siek tiek isigeria.
Papildyta:
As pagal si darau CIA
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 24, 15:49)
Gavosi visiskas pravalas... visas limpantis, trupiniai kaip kaulas... o kur dariau pagal kitoki recepta, tai gaunasi toks sustinges, gerai pjaunantis, ir trupiniai siek tiek isigeria.
Papildyta:
As pagal si darau CIA

reikes ir sita varianta pabandyti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 05 12, 20:25)
sveikutes, vienam kepinukui reikai kietu sausainiuku, gal kuri galit pasiulyti koki receptuka?  ax.gif  aciu jie turi buti ne smeliniai o kietesni ir netrupantys

galiu pasiūlyti:
3 kiaušiniai,
150g cukraus,
160g 30 proc grietinės
apie 250g miltų. Miltus berti po truputį ir žiūrėti, kad gautųsi kočiojama tešla
trečdalį arb š sodos ar kepimo miltelių (nugesinti)

Gaunasi kieti ir netrupantys
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 24, 15:49)
Gavosi visiskas pravalas... visas limpantis, trupiniai kaip kaulas... o kur dariau pagal kitoki recepta, tai gaunasi toks sustinges, gerai pjaunantis, ir trupiniai siek tiek isigeria.


Kartą ir man kieti trupiniai gavosi ir būtent tada kai dėjau į tešlą margariną doh.gif nuo to karto dedu tik sviestą (dažniausiai naminį) - trupinukai kitas reikalas trapūs trapučiai gaunasi thumbup.gif Sutinku, kad jis linkęs biškį byrėti drinks_cheers.gif reik gerai paslėgt ax.gif iš esmės gal kiek ir mažoka kondensuoto, bet aš įsigudrinau dadėt sviesto tai visai gerai thumbup.gif Ginkdieve, nesakau, kad čia pats pačiausias trupiniuotis schmoll.gif kitų alternatyvų tiesiog nesu bandžius, reiks taviškį išsikept tada bus su kuo palygint lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 26 gegužės 2009 - 01:04
[quote=Letune,2009 05 25, 19:36]

aciukas, bus ismeginta mirksiukas.gif
Atsakyti
Mikstos trapios teslos sausainiai (zvaigzudets, krieukleles ir vingeliai, ju visokiausiu formu buna ir su idarias, lb populiarus. http://www.dzukija.l...m...5&Itemid=30
Va kaip sities sviestiniai) smile.gif

500 g miltų
250 g sviesto
250 g cukraus
4,5 kaiušinio (4 dideli, arba 5 lb mazi)
1 g sodos

Svistas isšsukamas su cukrumi iki purios masės. Nepaliuajmai sukant, vienas, po kito išsukami ir kaiušiniai. Tada sudedi per sijoti su soda miltai ir taip pat issukama. I skarda isspudziami sausainiai ir padedama i saldytuva bent 2 val,.. Orkaite ikaitinti iki 210-220 ir kepti, kols pageltonuos truputi, sekti, kad naruduotu,. tongue.gif

Lb skanus mirksiukas.gif

Beja dar pries kisant i orkaite as ir saldymo kameroj palaikiau rolleyes.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 31, 19:52)
Mikstos trapios teslos sausainiai (zvaigzudets, krieukleles ir vingeliai, ju visokiausiu formu buna ir su idarias, lb populiarus.

bigsmile.gif kaip skaniai atrodo rolleyes.gif

o ar galėčiau juos formuoti su šiuo aparačiuku bigsmile.gif g.gif
user posted image
Atsakyti
Jo, as turiu panasu tik rusiska senobini smile.gif Tik man kazkodel neieina su juo isspaust mazu sausainiu, vizi gaunasi lb dideli, todel naudoju konditerini maiseli wilton'o, tik SODA ATMATUOKIT KUO TIKSLIAUSIAI 1g, nes kitaip sutrūkinės kaip man nutiko smile.gif Sekmes is skanaus, ir siaip i juos galit ir kvapu pridet arba sausainiu prieskoniu (bet ne meduoliams) pvz imbiero ir kardamono ,kaip tam dzukijos psl yra visokiu skoniu smile.gif Nes pvz, mano sesuo nemegsta kvapo netūralaus sausainiu
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 06 01, 15:13)
Jo, as turiu panasu tik rusiska senobini smile.gif Tik man kazkodel neieina su juo isspaust mazu sausainiu, vizi gaunasi lb dideli, todel naudoju konditerini maiseli wilton'o, tik SODA ATMATUOKIT KUO TIKSLIAUSIAI 1g, nes kitaip sutrūkinės kaip man nutiko smile.gif Sekmes is skanaus, ir siaip i juos galit ir kvapu pridet arba sausainiu prieskoniu (bet ne meduoliams) pvz imbiero ir kardamono ,kaip tam dzukijos psl yra visokiu skoniu smile.gif Nes pvz, mano sesuo nemegsta kvapo netūralaus sausainiu

Aš irgi turiu tarybinį švirkštą su tomis plokštelėmis sausainiams daryti, tai nė karto nepavyko sugalvoti tešlos recepto, kad gautųsi sausainiai. Arba tešla per skysta ir išsklinda, nelaiko formos, arba per kieta ir neįmanoma jos išvis išspaust. Ir dar man neaišku, jei daryčiau iš tavo pateikto recepto, kaip ta tešla atsiskiria nuo to švirkšto, ar ji pati nukrenta? Ar tu tuos didelius, kaip suprantu, irgi darei pagal šį receptą? Norėčiau išbandyti, bet jau bijau, kad vėl gali nepavykti. bigsmile.gif Ir gal žinai, kam ten dar yra tik viena plokštelė su kojelėmis?
O nuotrauka, čia aišku su wilton maišeliu daryta? Gal galima atšaldyti tešlą, nes orkaitės 2 skardas su sausainiais atšaldyti kebloka?
Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 01 birželio 2009 - 21:29
QUOTE(Letune @ 2009 06 01, 22:25)
Aš irgi turiu tarybinį švirkštą su tomis plokštelėmis sausainiams daryti, tai nė karto nepavyko sugalvoti tešlos recepto, kad gautųsi sausainiai. Arba tešla per skysta ir išsklinda, nelaiko formos, arba per kieta ir neįmanoma jos išvis išspaust. Ir dar man neaišku, jei daryčiau iš tavo pateikto recepto, kaip ta tešla atsiskiria nuo to švirkšto, ar ji pati nukrenta? Ar tu tuos didelius, kaip suprantu, irgi darei pagal šį receptą? Norėčiau išbandyti, bet jau bijau, kad vėl gali nepavykti.  bigsmile.gif Ir gal žinai, kam ten dar yra tik viena plokštelė su kojelėmis?
O nuotrauka, čia aišku su wilton maišeliu daryta? Gal galima atšaldyti tešlą, nes orkaitės 2 skardas su sausainiais atšaldyti kebloka?
Ačiū.

aš irgi prisidedu prie visų šių klausimų, nes ir jie man aktualus 4u.gif hihihi.gif
Atsakyti
Na manau, geriauat6aldyti te6la, jau kartu skarda, juk atlaisvinus kokia lentinėlė telpa skarda, bent manoji. Nes siaip atsaldyta tesla gali but sunkiau ispaust BET RECEPTE TAI RASO <KAD ATSLDYTI GERAI IR TADA ISPAUSTI. Ir dar vienas momentas, jai ilgai zaisi, arba virtuvej bus karsta gali, ta tesla vel susilt ir snipstas.... Bet siaip ekspermentuokit, nes as per 2 kartus tuos sausainelius kepiau, pirmi issileido, nes nesaldziau, o antri saldyti gavosi puikiai, bet zinokit nuo to skonis nei kiek nepasikeite(neforminiu ir suformuotu). Tik dar patarimas, geriau tesla visa daryt rankiniu butu, be blenderio, nes taip ji gaunasi kietesne ir trapesne(kadangi netaip kiausiniai susiplaka) (tik margarina galima issukti su mikseriu).. Beto as naudoju ,ne sviesta o MARGARINA Gaunasi daug skaniau, nes kituose tos knygos receptuose margarinas, manau ir cia turetu jis buti, nes siaip sviestas neskanu prieskoni priduoda(man asmeniskai)... Kam tas antgalis su kojelemis nzn smile.gif O pagal sita tesla viskas gaunasi, tik pries kepant tesla turi ka itk is saldytuvo istrauka but ir dedam kept. Siaip ,kad atsiskirtu sausaineliainuo svirksto spaudi taip, kad priliptu prie kepimo popieriaus, tada dar paspaudi ir atirauki (dar galima sukamuoju judesiu atitraukinet (tada tokie sukti bus biski)) (bet jie gaunasi didoki), Ir didelius dariau pagal si recepta. Viskas tikrai gausis jai seksit nurodymus ir tesla atsaldyta ikisit i orkaite smile.gif

Pavyks pavyks, lb skanuliai gaunasi, tik siulau pridet kvapu arba prieskoniu (bent as kaip daznai kepu, tai man nesiskiria sausainiu skoniai, tai manau reik idet kokiu skoniu papildomai ax.gif )

Sekmes skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domi95: 02 birželio 2009 - 13:24