Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(laumupė @ 2009 02 21, 20:35)
Prikepiau ir aš tų majonezinių su aguonom.
Iškepė labai trapūs ir skanūs, be to  greitai ir nesudėtingai paruošiami. Iš nurodytų proporcijų gavosi apie 60 sausainiukų. Man patiko  thumbup.gif  bigsmile.gif


O-h-o kokia tu greita bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Labai fainučiai ir kokie gražūs gavosi wub.gif wub.gif wub.gif Džiugu, kad receptas pasiteisino thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 21, 22:43)
Kokie skanuciai atrodo  thumbup.gif



Aha... ax.gif turėjau padėjėją aštuonmetį, abudu iš peties darbavomės, rutuliukus po aguonas ir cukrų voliojom bigsmile.gif
Atsakyti
Stai katik issikepiau siuos sausainius su majonezu, aguonom. ax.gif labai skanus. smile.gif aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
sveikos
gal kuri turite anyziniu sausaineliu recepta.... tokiu pat kokius "skonis ir kvapas" kepa.... taip noriu isbandyt!...
Atsakyti
Nezinau, kur ieskot minkstu, mazuciu meduoliu recepto, tokiu, kuriu viduje buna dziovintu slyvu ir su sokolado glaistu???
Gal padetumet???
Labai atsiprasau, jog tersiu eteri blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 19:43)
Ką tik išsikepiau skanių ragelių smile.gif

user posted image

VARŠKINIAI RAGELIAI

200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų

200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.

P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu smile.gif

user posted image

Sveikutės 4u.gif
Kepiau ir aš šiuos ragelius tik man jie nesigavo tokie gražiai iškilę ax.gif Gavosi tokie maži kaip ir dėjau į skardą,tik apkepę doh.gif Norėjau paklausti gal tai dėl to kad aš sviestą ištirpdytą dėjau? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Hm....o kodėl tu jį istirbdyta dėjai unsure.gif , juk to nebuvo parašyta , stenkis laikytis nurodymų , kiekviena detalė yra labai svarbi , bandyk dar kartą ir matysi koks bus rezultatas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 19 kovo 2009 - 00:52
Sveikos, kepėjėlės wink.gif Gal kuri turite "bajorų" sausainių receptą? Tokie aplieti šokoladu, ant viršaus ) graikiško riešuto puselė. Būčiau labai dėkinga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 02 19, 21:51)
pirma karta girdziu kad i sausainius reikia deti majonezo  g.gif  ir ka jis duoda jiems  g.gif



Sveikutes. Na, as irgi galiu pasidalinti savo naminiu sausainiuku receptu (tu, kurie per masinele daromi). Visai neseniai nostalgiskai prisiminiau juos, nes vaikystej mama kepdavo, tai susigundziau ir vakar kepiau.

Taigi reikes:
2 kiausiniu
1 stiklines cukraus
2 saukstu majonezo
150 g margarino
miltu

Taigi as kiausinius istryniau su cukrumi, idejau majonezo, sutarkavau margarina ir galiausiai dejau miltu tiek, kol tesla pasidare minkoma (bijau pameluoti, bet gavosi gal apie 3 stiklines). Tada gerai isminkiau ir pusvalandukui imeciau i saldymo kamera, kad truputi sustingtu (bet, manau, nebutina). Tuomet per norima mesmales formele isspaudziau juos ir kepiau ikaitintoj orkaitej (~180 laipsniu) ant kepimo popieriaus kol graziai parusvejo. smile.gif Gavosi tikrai skaniai, ypac su arbata arba kava thumbup.gif Skanaus mielosios! smile.gif


Papildyta:
Tiesa, del majonezo tai galiu pasakyti tik tiek, kad nezinau, ka jis duoda, bet tikrai negadina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 29, 20:43)
Ką tik išsikepiau skanių ragelių smile.gif

user posted image

VARŠKINIAI RAGELIAI

200 g varškės
100 g sviesto
1/4 a. š. druskos
150 g miltų

200-250 g marmelado (karščiui atsparaus, kepiniams)

Užminkyti tešlą, padalinti į du rutulius. Kiekvieną iškočioti į apskritimą, apipjauti kraštus naudojant didelę lėkštę. Padalinti į 12 dalių. Dėti po 1 a. š. marmelado ir atsargiai suvynioti.
Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol pagels.
Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.

P. S. žinoma, tokio marmelado neturėjau, naudojau paprastą džemą, tai praktiškai visas išbėgo, na bet vistiek labai skanu smile.gif

user posted image


O idomu, ar tiks vietoj sviesto naudoti margarina kepiniams, nes kaip tik po vienu sausainiuku kepimo liko butent 100 g rolleyes.gif nesinori juk metytis produktais ax.gif
Atsakyti
Sweikos, lb norejau paprasyt, patarimo.
Turiu sviestiniu sausainiu, ne zinot tu paprastu, jai kas nezinot, va nuoroda recepta. Jis lygaits neklaidingas, bet man visalaika kepdami sausainiai suglemba, beja tas receptas lygiai toks pats ne vienoj knygoj kepimo parasytas. Bet man kepant jie visalaika, suglemba praranad forma ir issipucia, o as taip noriu iskept tokius pacius kaip parduotuvese buna.
Raceptura lb paprasta 500gr miltu 250 cukraus, 250 sviestos, 4,5 kaiusinio. issuki sviesta su cukrum, sukdamas sudedi kaiusini ir miltus su maisytus su 1gr sodos. Dar pridurta - jai tesla skysta reikia atvesinti. As viska su blenderiu issukau, tiaj galvoju gal tame ir beda gal kaiusinis issiplake. Zodziu rezultatas buvo biskvitiniai trapus sausainiai... blink.gif

Gal kas turi kitoki recepta, kur tikrai gautusi lygiia kaip parduotuviniai? blush2.gif arba galetu paaiskinti, ko ten dar reikia padaryti, kad jie forma laikytu ir butu kaip pirktiniai??

http://www.dzukija.l...m...=3&Itemid=5
Atsakyti
Einu isbandysiu majoneziniu sausainiu recepta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltuke84 @ 2009 04 08, 11:45)
Einu isbandysiu majoneziniu sausainiu recepta  bigsmile.gif



Pamirsau savo receptuke pridurti, kad dejau dar apie arbatini sauksteli kepimo milteliu. bet, kaip maciau is kitu panasiu sausainiuku receptu, jis gal ir nebutinas. Sekmes.
Papildyta:
Pasidalinsiu paprastu, bet tikrai labai skaniu varskiniu sausainiu su obuoliais receptu wink.gif

Reikes:
200 g varskes
100 g sviesto (tikro)
~150 g miltu (neskubekit visu pilt is karto, nes kuo daugiau ju bus, tuo kietesne tesla. o miltu reikia tiek, kad tesla kociotusi)
Obuoliu
Cukraus
1 kiausinio
Cinamono (nebutina)

Gaminimas:
Varske issukti su minkstu sviestu, deti miltus ir isminkyti tesla. Ja atvesinti saldiklyje (tik nesusaldyti!), kad lengviau kociotusi. Issikociot plona blyna ir ji susipjaustyt staciakmpeliais (~5x7 cm). Tuomet nusilupti, susipjaustyti obuoli lazdelemis (ne per plonomis) ir deti po gabaliuka obuolio ant teslos, suvynioti, pamirkyti plaktame kiausinyje ir apvolioti cukruje (gausiai smile.gif ). Kas megsta, galima apibarstyti cinamonu. Deti i kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti ikaitintoje orkaiteje tol, kol sausainukai pasipucia ir parusveja.
Pastaba:
Sausainukai bus skanesni, jei obuoliai bus rugstesni.

Siaip gaunasi tikrai skanus sausaineliai, cukrus issilydo ir gaunasi kaip karamele thumbup.gif . Skanaus visoms wink.gif
Atsakyti