Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
QUOTE(regna @ 2009 02 18, 22:48)
Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
Na as niekada, junesudeginu iki tolio laipsnio, kad negalima butu velgyti, taciau perkepusiu pasitaiko ir man... As tieisog suvalgau ir tiek, neisivaizduoju kaip juos dar btu galima "gaivinti"..?
QUOTE(regna @ 2009 02 18, 21:48)
Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
Jeigu didesnis sausainis, tiesiog apipjaustyt apdegusias vietas galima.
QUOTE(regna @ 2009 02 05, 00:52)
Na as kepu tokius:
SAUSAINIAI (PER MESMALE)
400g margarino
200g cukraus
4 kiausiniai
0,5 indelio grietines
0,5 indelio majonezo
0,5 arb. saukst. sodos
miltu
Majoneza su cukrumi issukame. Viena po kito musti kaiusiniu ir plakti, po to pilti majoneza, grietine+soda, deti miltus.
sausainiai daromi per mesmale.
Gal galima situos sausainius kepti paprastai, o ne per mesmale?
QUOTE(laura-p @ 2009 02 19, 18:00)
Na as kepu tokius:
SAUSAINIAI (PER MESMALE)
400g margarino
200g cukraus
4 kiausiniai
0,5 indelio grietines
0,5 indelio majonezo
0,5 arb. saukst. sodos
miltu
Majoneza su cukrumi issukame. Viena po kito musti kaiusiniu ir plakti, po to pilti majoneza, grietine+soda, deti miltus.
sausainiai daromi per mesmale.
SAUSAINIAI (PER MESMALE)
400g margarino
200g cukraus
4 kiausiniai
0,5 indelio grietines
0,5 indelio majonezo
0,5 arb. saukst. sodos
miltu
Majoneza su cukrumi issukame. Viena po kito musti kaiusiniu ir plakti, po to pilti majoneza, grietine+soda, deti miltus.
sausainiai daromi per mesmale.
pirma karta girdziu kad i sausainius reikia deti majonezo ir ka jis duoda jiems
QUOTE(davija @ 2009 02 12, 09:32)
Parašysiu receptą, pagal kurį kepdavau sausainukus formuojamus mėsmalės pagalba:
Smėliniai sausainiai
200g.margarino
1 stiklinė cukraus
1kiaušinis
2,5 stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos)
Užminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą ir formuoti sausainukus.
Margariną nebeprisimenu kokioj formoj tiksliai reiktų dėt aš dėdavau vieną kart ištirpintą, kitą kart tarkuotą... Man labai skanu būdavo kai į tešlą įmaišydavau saulėgrąžų
Smėliniai sausainiai
200g.margarino
1 stiklinė cukraus
1kiaušinis
2,5 stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos)
Užminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą ir formuoti sausainukus.
Margariną nebeprisimenu kokioj formoj tiksliai reiktų dėt aš dėdavau vieną kart ištirpintą, kitą kart tarkuotą... Man labai skanu būdavo kai į tešlą įmaišydavau saulėgrąžų
sitie tikrai skanus,jau isbandem
QUOTE(aquilatel @ 2009 02 19, 21:38)
Gal galima situos sausainius kepti paprastai, o ne per mesmale?
manau, kad galima, tik ne karto taip nebadziau.
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2009 02 19, 21:51)
pirma karta girdziu kad i sausainius reikia deti majonezo ir ka jis duoda jiems
su majonezu jie buna trapesni, ir tikrai skanus
Va dar kokį paprastutį ir patrauklų receptuką radau irgi su majonezu. Pati dar nekepiau - bet gal kuri susigundysit greičiau už mane iškept
SAUSAINIAI IŠ MAJONEZO
Originalas
200 g majonezo
3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 st. cukraus
1 a. š. sodos, užgesintos actu
miltų - kiek paims tešla iki minkštos smėlinės tešlos konsistencijos.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti ištirpintą sviestą, majonezą, miltus, sodą. Susukti rutuliukus, padažyti į cukrų ir aguonas. Kepti iki auksinės spalvos 200° C temperatūroje, 25 min.
Autorės komentaras:
Labai skanūs ir trapūs sausainiai. Iš pateikto recepto gaunasi jūra sausainukų. Šį kartą kepiau iš trečdalio recepto gavosi 32 vienetai.
Nuotrauka autorės (ne mano )
Šaltinis: kuking.net
SAUSAINIAI IŠ MAJONEZO
Originalas
200 g majonezo
3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 st. cukraus
1 a. š. sodos, užgesintos actu
miltų - kiek paims tešla iki minkštos smėlinės tešlos konsistencijos.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti ištirpintą sviestą, majonezą, miltus, sodą. Susukti rutuliukus, padažyti į cukrų ir aguonas. Kepti iki auksinės spalvos 200° C temperatūroje, 25 min.
Autorės komentaras:
Labai skanūs ir trapūs sausainiai. Iš pateikto recepto gaunasi jūra sausainukų. Šį kartą kepiau iš trečdalio recepto gavosi 32 vienetai.
Nuotrauka autorės (ne mano )
Šaltinis: kuking.net
QUOTE(laumupė @ 2009 02 21, 20:35)
Prikepiau ir aš tų majonezinių su aguonom.
Kokie skanuciai atrodo