Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 18, 22:48)
Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.


Na as niekada, junesudeginu iki tolio laipsnio, kad negalima butu velgyti, taciau perkepusiu pasitaiko ir man... As tieisog suvalgau ir tiek, neisivaizduoju kaip juos dar btu galima "gaivinti"..? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 18, 21:48)
Klausimėlis?,
jeigu kepate sausainius ir juos perkepate,kaip elgetės?
kaip juos,gal galima atgaivinti?Pdėkite,aciūūūūūū.

Jeigu didesnis sausainis, tiesiog apipjaustyt apdegusias vietas galima.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 05, 00:52)
Gal kuri turite receptuką sausainių,kurie yra daromi mėsmalės pagalba.
Ačiū.

Na as kepu tokius:
SAUSAINIAI (PER MESMALE)
400g margarino
200g cukraus
4 kiausiniai
0,5 indelio grietines
0,5 indelio majonezo
0,5 arb. saukst. sodos
miltu

Majoneza su cukrumi issukame. Viena po kito musti kaiusiniu ir plakti, po to pilti majoneza, grietine+soda, deti miltus.
sausainiai daromi per mesmale. 4u.gif
Atsakyti
Gal galima situos sausainius kepti paprastai, o ne per mesmale?
Atsakyti
QUOTE(laura-p @ 2009 02 19, 18:00)
Na as kepu tokius:
SAUSAINIAI (PER MESMALE)
400g margarino
200g  cukraus
4 kiausiniai
0,5 indelio grietines
0,5 indelio majonezo
0,5 arb. saukst. sodos
miltu

Majoneza su cukrumi issukame. Viena po kito musti kaiusiniu ir plakti, po to pilti majoneza, grietine+soda, deti miltus.
sausainiai daromi per mesmale.  4u.gif

pirma karta girdziu kad i sausainius reikia deti majonezo g.gif ir ka jis duoda jiems g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 02 12, 09:32)
Parašysiu receptą, pagal kurį kepdavau sausainukus formuojamus mėsmalės pagalba:
Smėliniai sausainiai

200g.margarino
1 stiklinė cukraus
1kiaušinis
2,5 stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio  sodos (nugesintos)

Užminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą ir formuoti sausainukus.
Margariną nebeprisimenu kokioj formoj tiksliai reiktų dėt blush2.gif aš dėdavau vieną kart ištirpintą, kitą kart tarkuotą... Man labai skanu būdavo kai į tešlą įmaišydavau saulėgrąžų bigsmile.gif

sitie tikrai skanus,jau isbandem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2009 02 19, 21:38)
Gal galima situos sausainius kepti paprastai, o ne per mesmale?

manau, kad galima, tik ne karto taip nebadziau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2009 02 19, 21:51)
pirma karta girdziu kad i sausainius reikia deti majonezo  g.gif  ir ka jis duoda jiems  g.gif

su majonezu jie buna trapesni, ir tikrai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Va dar kokį paprastutį ir patrauklų receptuką radau irgi su majonezu. Pati dar nekepiau - bet gal kuri susigundysit greičiau už mane iškept blush2.gif

SAUSAINIAI IŠ MAJONEZO
Originalas

200 g majonezo
3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 st. cukraus
1 a. š. sodos, užgesintos actu
miltų - kiek paims tešla iki minkštos smėlinės tešlos konsistencijos.

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti ištirpintą sviestą, majonezą, miltus, sodą. Susukti rutuliukus, padažyti į cukrų ir aguonas. Kepti iki auksinės spalvos 200° C temperatūroje, 25 min.

Autorės komentaras:
Labai skanūs ir trapūs sausainiai. Iš pateikto recepto gaunasi jūra sausainukų. Šį kartą kepiau iš trečdalio recepto – gavosi 32 vienetai.

Nuotrauka autorės (ne mano schmoll.gif )
user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 19 vasario 2009 - 23:44
smile.gif
Atsakyti
Prikepiau ir aš tų majonezinių su aguonom. Viską dariau pagal receptą tik vietoj sviesto dėjau margariną, o vietoj sodos naudojau kepimo miltelius. Iškepė labai trapūs ir skanūs, be to greitai ir nesudėtingai paruošiami. Iš nurodytų proporcijų gavosi apie 60 sausainiukų. Man patiko thumbup.gif bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2009 02 21, 20:35)
Prikepiau ir aš tų majonezinių su aguonom.

Kokie skanuciai atrodo thumbup.gif
Atsakyti