Cukrinai biskvitiniai sausainiai
Jums prireiks :
225 g miltų,
200 g miltinio cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
4 baltymai,
60 g cukraus,
kvapiųjų lašų.
Veiksmai :
Cukrų ir kiaušinius suplakite šluotele, karšto vandens vonelėje kol mišinys įkais iki 40 laipsnių. Paskui iškelkite iš vonelės ir dar paplakite kol šiek tiek pravės. Įlašinkite kvapiuosius lašus, supilkite miltus ir palengva išmaišykite.
Pagamintą tešlą šaukštu išdėliokite į riebalais pateptą skardą ir apbarstykite cukrumi. Tada pastatykite sausainius 1 2 valandoms šiltoje sausoje vietoje ir paviršiuje plutelė pasidarys trapi dėkite kepti į orkaitę ir kepkite kol sausainukai pasidarys gelsvi. Skanaus!
Papildyta:Žvilgantys imbieriniai sausainiai Jums prireiks :
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio smulkios druskos;
100-125 g sviesto arba margarino;
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Veiksmai :
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
Papildyta:Vaisiniai sausainiai Jums prireiks :
⅓ puodelio riebalų;
1 puodelis rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis vanilės;
1¼ puodelio miltų;
1 puodelis maltų linų sėmenų;
1 arb. šaukštelis sodos;
½ arb. šaukštelio druskos;
1 arb. šaukštelis cinamono;
¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio avižinių miltų;
1 puodelis razinų;
½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių;
½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).
Veiksmai :
Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.
Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.
Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1012 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.
Papildyta:Demerara širdys Jums prireiks :
(apie 40 vnt.)
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)
Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo
Veiksmai :
Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.
Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.
Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.
Papildyta:Dvigubos širdys Jums prireiks :
(15 vnt.)
500g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Papuošimui
1 kiaušinio baltymas
100 g Demerara cukraus
Įdarui
200 g paprasto Filadelfijos sūrio arba galite naudoti varškės kremą
60 g cukraus miltelių
žiupsnelio raudonų maistinių dažų
Veiksmai :
Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.
Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Prieš pat patiekdami sutepkite širdis paruoštu įdaru taip, kad viršutinė širdis būtų pabarstyta cukrumi.
Papildyta:Žvaigždutės Jums prireiks :
500 g miltų,
200 g sviesto arba margarino,
150 g miltinio cukraus,
5 g sodos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Visus produktus suminkykite ir tešlą 1 valandą palaikykite šaltai. Paskui ją iškočiokite 3 4 mm storio lakštais, formelėmis išpjaukite žvaigždutes, kurių paviršių aptepkite tryniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi. Sausainėlius kepkite, kol pageltonuos. Skanaus !